X

Lotul României, patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie

Lotul României a obţinut patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august, scrie News.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, lotul Româniai a obţinut patru distincţii: o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară.

Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti).

Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august, cu participarea a peste 190 de elevi din 48 de ţări.

loading...
Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Este o epidemie de miopie in randul elevilor, cauzata de lipsa luminii solare!
  Lack of sunlight blamed for eye problems
  „It’s pretty clear that it is bright light stimulating dopamine release which prevents myopia”
  The average primary school pupil in Singapore, where up to nine in 10 young adults are myopic, spent only about 30 minutes outdoors every day – compared with three hours for children in Australia where the myopia prevalence among children of European origin is about 10 percent.
  The figure in Britain was about 30 to 40 percent and in Africa „virtually none”.
  Children in East Asia „basically go to school, they don’t go outside at school, they go home and they stay inside. They study and they watch television”
  https://www.news.com.au/breaking-news/lack-of-sunlight-blamed-for-eye-problems/news-story/7f95155c692fd4d4ff74380ffce1c88d

 2. Epidemie mondială de miopie
  În 1970, aproape 25% dintre oameni cu vârsta cuprinsă între 12-54 ani erau miopi. În anii 2000, procentajul a crescut la 41%. În celelalte părți ale lumii, spre exemplu în Singapore, armata are probleme cu recruții deoarece nu îi mai poate înrola în armată deoarece suferă de miopie. În 2012, în Coreea de Sud, un studiu făcut pe adolescenți de 19 ani a arătat că aproape 96% dintre ei sunt miopi.
  „copii și adulții petrec foarte mult timp în fața ecranelor și mai mult timp acasă, spune Mark Jacquot, director al unei clinici medicale. “Acest stil de viață contribuie la reducerea focusului pe lucrurile aflate la distanță, ceea ce înseamnă miopie ”
  https://www.doctorulzilei.ro/miopia-problema-de-sanatate-mondiala/
  Rolul luminii in declansarea miopiei
  Cel mai important sfat pe care Pfeiffer il poate oferi parintilor ca o masura preventiva impotriva miopiei: „Trimiteti-va copiii sa se joace afara pentru doua ore in fiecare zi si nu numai ochii lor vor beneficia”.
  https://www.medlife.ro/oftalmologie-miopie-factori-genetici-declansare

 3. Sa nu ne imbatam cu apa rece. In tari ca Germania, cei ce vor sa performeze in viitoarea cariera, de la 14-15 ani se ocupa numai de acel domeniu, lasand pe planul al II lea celelalte materii: DEVIN DE LA BVARSTE FRAGEDE PROFESIONISTI.

  Gepografia nu prezinta interes pt ca nu produce bani. Din 300-400 de absolventi ai unei promotii in Bucuresti, doar 2-3 se pot angaja in domeniu. Restul, se apuca de alta fcultate / meserie. Dupa ce au pierdut 4-5 ani din viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.