X

Diaspora dă cu FLIT mitingului #rezist de pe 10 august: „Refuzăm să fim o portavoce ținută de mâini nevăzute”

"Respingem folosirea în același scop a tragediei de la Caracal."

protest diaspora

Asociația Românilor din Italia anunță luni că nu participă la mitingul din 10 august, considerând că acesta protest este startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

„Asociația Românilor din Italia (ARI) nu susține și nu va participa la manifestațiile anunțate pentru data de 10 august 2019, la București. Membrii Asociației Românilor din Italia și mulți români consideră că acest protest este startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Promovarea mitingului are un puternic caracter partizan politic. În același timp, autori cunoscuți sau necunoscuți instigă pe rețelele de socializare la ură, dezbinare și violență. Asociația Românilor din Italia respinge astfel de practici și îndeamnă la respect față de toți cetățenii români”, se arată în comunicatul Asociației Românilor din Italia.

Reprezentanții asociației, care nu au participat nici la mitingul de anul trecut, spun că refuză să fie masă de manevră pentru un partid sau altul.

„Refuzăm să fim o portavoce ținută de mâini nevăzute. Mai degrabă, rolul unei astfel de adunări publice ar trebui să fie conștientizarea problemelor cu care se confruntă românii din țară și din străinătate și coagularea unei liste de rezolvări concrete – ceea ce se pare nu interesează pe nimeni dintre cei care se pretind organizatori. Nu am participat nici anul trecut la așa-zisul miting al diasporei, pe care l-am considerat – cum îl considerăm și pe cel de anul acesta – o provocare politică cu potențial exploziv de mare risc.

De asemenea, respingem folosirea în același scop a tragediei de la Caracal. Nu dorim să fim parte la un asemenea scenariu. Suntem alături de familiile Alexandrei și Luizei și transmitem tot suportul nostru. Chemăm politicienii să se abțină de a se folosi de drame personale pentru a-și promova interesele electorale de partid. Față de cele de mai sus, Asociația Românilor din Italia cheamă pe toți cei de bună-credință, care nu doresc compromiterea imaginii și a adevăratelor deziderate ale românilor din străinătate, să evalueze cu cea mai mare atenție și prudență eventuala chemare de a participa la un asemenea miting deturnabil, luând o decizie în deplină cunoștință de cauză, cu asumarea riscurilor inerente unei aglomerări publice orchestrate, susceptibilă de a degenera într-o pârghie sângeroasă de răsturnări politice”, se mai arată în comunicatul de presă.

Categorii
Revolte
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. OFF TOPIC

  Generalul de brigadă Vasile Hermeneanu: „Ați vrut o țară a procurorilor lui Lazăr și Kovesi, venali, corupți și aserviți unui președinte penal, cu salarii și pensii nesimțite de care nu se pot atinge nimeni! O aveți!”
  Posted by justitiarul 59 minutes ago
  Cine seamănă vânt, culege furtună Ați vrut o țară a procurorilor lui […]

  Cine seamănă vânt, culege furtună
  Ați vrut o țară a procurorilor lui Lazăr și Kovesi, venali, corupți și aserviți unui președinte penal, cu salarii și pensii nesimțite de care nu se pot atinge nimeni! O aveți!

  Ați vrut o Poliție și Jandarmerie slabe, timorate și fricoase în urma incidentelor din 10 august 2018, de care să vă bateți joc și să le manevrați cum vreți pentru a vă realiza interesele meschine! Le aveți!

  Ați vrut o țară condusă de un președinte slugarnic, care n-a făcut nimic bun pentru români, dezbinându-i și instigându-i la ură și răutate, dar care a făcut tot ce se putea face pentru interesul și bunăstarea lui personală! Și o aveți!

  Ați vrut un referendum costisitor și neconstituțional contra corupților răi! L-ați avut și l-ați votat (degeaba)!

  Ați vrut să nu se modifice legile justiției în folosul cetățeanului pentru că trebuiau apărați magistrații puterii, așa cum v-a ordonat Macovei, Junker și Timmermans! Și ați reușit!

  Ați boicotat sau ați votat împotriva familiei tradiționale și a bisericii ortodoxe, militând pentru promovarea homosexualilor și lesbienelor într-o țară majoritar creștin-ortodoxă! Și ați câștigat!

  Ați vrut să-l vedeți pe Dragnea la pușcărie, nu pentru motivul banal că ar fi angajat două funcționare la C.J., ci pentru că voia o justiție corectă și independența României față de multinaționalele nesătule din țară. Și ați obținut!

  Ați vrut și vreți în continuare desființarea SIIJ! De ce vă nemulțumeste faptul că-i anchetează pe magistrații corupți? E pe cale să obțineți și asta la cât de naivă e noua șefă a PSD!

  Și dacă ați vrut toate acestea și le-ați și obținut, atunci de ce vă plângeți?

  De ce deplângeți soarta Sorinei, săltată de procuroarea pe care ați apărat-o și adoptată în mod straniu de niște „americani” cu interese meschine?

  De ce plângeți după Alexandra, fata de 15 ani ucisă cu sânge rece de criminalul din Caracal, ca urmare a incompetenței și indolenței sistemului mafiot din justiție, poliție și servicii pe care l-ați apărat, împreună cu președintele vostru?

  Asta ați vrut, asta aveți! Vorba proverbului biblic: „Cine seamănă vânt, culege furtună!”

  Când o să votați un președinte patriot român, cu dragoste de țară și popor, echilibrat și echidistant politic, atunci veți scăpa!

  Când veți promova procurori și șefi de servicii corecți și independenți, nu slugarnici, corupți sau aventurieri, atunci veți avea liniște.

  Până atunci, acceptați mizeria politică și morală în care trăiți!

  General de brigadă (r) dr. Vasile HERMENEANU Fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti din Constanţa

  https://www.justitiarul.ro/generalul-de-brigada-vasile-hermeneanu-ati-vrut-o-tara-a-procurorilor-lui-lazar-si-kovesi-venali-corupti-si-aserviti-unui-presedinte-penal-cu-salarii-si-pensii-nesimtite-de-care-nu-se-pot/

 2. Nu vedeti ca anchetatorii nu sunt de loc interesati ca sa stabileasca cu exactitate daca Alexandra din momentul sechestrarii in casa lui Dinca de la ora 12 din 24. 07 si pana a doua zi ora 8.30 cand Dinca pleaca in oras cu masina s-a aflat in toata aceasta perioda in acea locatie??? Oare de ce??? Raspunsul e simplu!!! Odata ajunsa cu ea acasa Dinca cand Alexandra ii spune ca-i e foame ii da ceva sa manance nu inainte de a-i pune un somnifer usor in mancare. Alexandra adoarme iar Dinca suna o persoana foarte sus pusa ce activeaza in SRI, Politie, Procuratura, Judecatorii din Caracal sau Craiova sau chiar un ofiter de grad inalt de la Deveselu cu apucaturi mazochiste. Persoana vine s-o ia pe Alexandra s-o duce la el acasa. O scoate in brate, adormita din casa s-o urca in masina parcata in spatele curtii lui Dinca. Si pleaca cu ea acasa la el. Dupa ce Alexandra se trezeste este violate fiind mobilizata din sadism de maini cu ajutorul a doua franghii sau catuse de rama patului. Asa se explica ranile de pe mainile Alexandrei care opune rezistenta in timpul violului. Si dupa ce se distreaza cu Alexandra pana noaptea tarziu, mazochistul ce e posibil sa fi apelat si la droguri armasaresti in cele din urma adorme. Dimineata cand se trezeste, o i-a pe Alexandra adormita inca s-o duce din nou lui Dinca. Dinca o aseaza in patul din camera de sechestrare, o leaga cu o curea de picior si patul metalic dupa care acesta pleaca in oras. Iar in jur de ora 11 Alexandra se trezeste si cand observa un telefon pe masa din acea incapere suna la 112. Daca Alexandra era treaza la ora 8. 30 cand a parasit Dinca casa, aceasta ar fi sunat la 112 in jur de ora 9, nu la ora 11,05. Cand vine acasa Dinca este sunat pe unul din cele 3 telefoane de cineva din sitem care-i transmite s-o ucida pe Alexandra pentru ca aceasta asunat la 112. Tocmai pentru ca Alexandra dupa ce va fi salvata sa nu poata sa-l descrie pe violator dar nici ca medicii legisti sa preleveze urme de sperma, ADN sau droguru de pe si din corpul fetei. Dinca o omoara si o incinereaza ducand la indeplinirea porunca primita. De aceea acum autoritatile judiciare trateaza asa neprofesionist acest caz. Tocmai ca sa nu se ajunga la individul ce a violat-o pe Alexandra. Iar faptul ca de la Deveslul au parasit baza 91 de texani iar Klemm s-a intalnit cu Fifor in 1 August in mod sigur, sadicul este un ofiter al armatei americane ce activeaza in acesta baza.

  1. Gelu,
   Un rationament total fals ! Chiar ilogic si aberant sau manipulator.
   Nici un moment nu e vorba aici de AMERICANI.Aici e vorba STRICT de trafic de organe sub supravegherea si coordonarea stricata a SATANISTILOR care conduc Romania de 30 de ani .
   Daca ar fi asa cum spui tu,pe Luiza de ce a fost omorita ?! Nare nici o noima rationamentul tau.
   Luiza nu a dat telefon la 112.
   Deci n-ar fi trebuit sa fie omorita,ci „valorificata „superior in retelele de prostituate internationale..
   De ce sint atit de multe oase umane in curtea psihopatului ?Pentru ca in acea curte este o fabrica a mortii facuta in masini cu laboratoare performante de catre medici specialisti criminali din reteaua de crime a natiei.
   Dispar sase mii de copii anual din tara incepind cu 1990,in mod special pentru ORGANE si pe locul doi pentru prostitutie.
   Tot soldatii americani sint vinovati de aceste disparitii criminale cu UN SISTEM SECURIST SUPRADIMENSIONAT si cu venituri EXORBITANTE si NESIMTITE din bugetul tau si al meu si al parintilor ALEXANDREI/LUIZEI si a fiecarui roman prostit si sclav.
   Pentru ca locatia psihopatului este astfel amenajata ,mizer,dezordonat,camuflat ,cu multe buncare si sapaturi ,tocmai pentru a nu atrage privirile ,ci obligatoriu sa intorci privirea cu scirba,ca sa nu dea de banuit.De ce ciini MARI ?
   Ca sa.latre „clientii” si sa atraga atentia vecinilor ?
   EXCLUS !
   Pe cind toate” bordelurile „mai mici sau mai mari din tara sint amenajate mai ales in locatii de lux.
   Punct.
   Nu stii MATEMETATICA ,gelule esti slabut ,eventual REPETENT !
   DOAR MATEMATICIENII sint capabili sa rezolve problemele matematicilor superioare .
   Ceilalti toti stiu doar adunare,scaderea si inmultirea si impartirea banilor furati.

 3. Pai nu au fost implicati pe 10.08.2018 dar dau cu flit sa pice mustele. Hai sa impingem vantul cand la deal si cand la vale sa zicem ca facem treaba si valuri

 4. Dacă este poziția adevărată și asumată ca atare de această Asociație, care pretinde a reprezenta toată diaspora românească din Italia, atunci toată cinstea, prețuirea și toate rugăciunile noastre! Și, chiar dacă nu toți diasporenii din Italia gândesc la fel, toată cinstea, prețuirea și toate rugăciunile noastre pentru cei care împărtășesc aceste convingeri și care dovedesc o reală înțelegere a manipulării la care suntem supuși cu toții în permanență, atât noi, cât și ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.