X

Cu Dragnea după gratii, SRI revine în grații: Guvernul taie de la Educație și dă la servicii

Iar eficiența serviciilor s-a văzut în cazul Caracal

Image result for dancila buget sri

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În perioada în care s-a elaborat Legea bugetului de stat, liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, era în plin război cu serviciile secrete și a ordonat să fie tăiați bani din bugetul SRI, iar aceștia să fie redirecționați către Educație. Cu Dragnea ieșit din peisaj, optica Guvernului s-a schimbat, iar la rectificarea bugetară crește bugetul SRI și pierde Ministerul Educației.

Serviciul Român de Informații: +396,5 milioane lei, per sold, astfel: cheltuieli de personal +356,8 milioane lei; bunuri și servicii +14,0 milioane lei; subvenții acordate instituțiilor din subordine +23,5 milioane lei; drepturi de pensie +17,1 milioane lei; proiecte FEN 2014-2020 -29,9 milioane lei; cheltuieli de investiții +15,0 milioane lei.

În schimb, Ministerul Educației Naționale pierde 1,03 miliarde de lei. Execuția la semestrul I este de 46% din bugetul aprobat. S-au propus reduceri ale cheltuielilor bugetare astfel: titlul ”Cheltuieli de personal” -400,0 mil. lei (suma rămasă asigură plata salariilor până la sfârșitul anului, titlurile executorii şi aplicare Legii nr. 85/2016), titlul ”Bunuri și servicii” – 7,5 mil lei, media lunară rămasă pentru semestrul al doilea este cu 12% mai mare decât media plăților pe primele 6 luni, reducerea propusă reprezentând suma blocată de 10% potrivit Legii 500/2002 privind finanțele publice, titlul ”Transferuri între unități ale administrației publice” -109,4 mil. lei, reprezentând suma blocată de 10% potrivit Legii 500/2002 privind finanțele publice, titlul ”Alte cheltuieli”- 80 mil lei ca urmare a economiilor înregistrate la dobânzi legale aferente sentințelor judecătorești, titlul ”Active nefinanciare” – 20 milioane lei, media lunară rămasă pentru semestrul al doilea este cu 226% mai mare decât media plăților pe primele 6 luni, titlul ”Asistență socială” se propune diminuarea cu -440 milioane lei, din cauza nederulării programului ”Merg la școală” întrucât până în prezent actul normativ necesar derulării programului nu a fost promovat.

Media rămasă de cheltuit pentru semestrul II la acest titlu, cu 84% mai mare decât media lunară a plăților pe primul semestru permite derularea în continuare a actualului program pentru rechizite școlare destinat copiilor din familii cu venituri reduse aflați în învățământul primar și gimnazial. la cheltuielile aferente programelor cu finanțare rambursabilă se propune suplimentarea creditelor bugetare cu +30 milioane de lei și a celor de angajament cu 250 milioane lei pentru proiectul privind educația timpurie și proiectul ROSE privind învățământul secundar.

NOTĂ OrtodoxINFO
Romania – campioana mondiala a serviciilor secrete. Cei mai multi securisti pe cap de locuitor

SRI are de sase ori mai multi ofiteri la un milion de locuitori decât serviciul omolog american, FBI. Astfel, România are 571 de sereisti la milionul de locuitori, în timp ce Germania are 89, iar Franta – 98. Conform datelor obtinute exclusiv de Adevarul, România are în acest moment mai multi ofiteri de informatii pe cap de locuitor decât în perioada comunista. În plan intern, acest lucru arata ca exista “o problema interna grava”. Acest lucru este confirmat si de doi dintre fostii sefi de servicii secrete, Catalin Harnagea si Ion Mihai Pacepa, care au comentat aceasta situatie pentru Adevarul. Situatia este asemanatoare si la calculul de cadre din serviciile externe. Astfel, SIE are, la un milion de locuitori, de aproape cinci ori mai multe cadre decât serviciul de spionaj britanic, MI5.Totodata, România este “campioana europeana” la servicii secrete, având de aproape patru ori mai multe decât majoritatea tarilor din U.E.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Avem nevoie de servicii pentru a contracara spionajul industrial. Spionajul industrial a ajuns la cote alarmante in Romania: in fiecare sat avem cate o superfabrica in care sunt angajati foarte multi inventatori.

  Avem o industrie prea puternica.

  Avem atatea brevete de inventie puse in aplicare incat India si China au dezvoltat puternice programe spatiale pe patentele si brevetele furate de la romani.

  Elon Musk a trimis si el o ochipa de cateva mii de spioni la Caracal, unde avem un puternic institut de cercetari in electronica, care perfectioneaza in aceste zile un superproiect de identificare si localizare satelitara.

  De asemenea, avem o armata, pe care daca as incepe sa o descriu, ati spune ca va relatez secvente din filmul Terminator. Si aceasta trebuie protejata.

  Avem atatea tunuri laser cu detectie terestra si aeriana montate pe granite, inventie ce trebuie protejata cu orice pret.

  Lista poate continua, dar este irelevant: TREBUIE SA INTELEGETI CA AVEM NEVOIE DE SERVICII!!!

  Sunteti batuti in cap nu pricepeti?

  PS: Serviciile sunt un puternic sector productiv in alta ordine de idei, ce are o influenta pozitiva si vitala asupra PIB-ului.

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………….
  Dacă ne cenzurăm cuvintele, facem aceasta nu de frica securiştilor, ci de dragul Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iiisus Hristos, Care ne spune astfel :
  ”Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii.” Matei 12, 36.

  Pe de altă parte, securiştii ar trebui să apere viaţa ţării, siguranţa naţională, să contracareze acţiunile care lezează siguranţa naţională, însă observăm că viaţa copiilor în pântecele mamelor lor este ucisă consecvent, de ani de zile: 277 de copii sunt ucişi zilnic de către doctori prin avort, 100.000 în fiecare an. Deci, SRI, împreună cu alte instituţii, ar trebui să iniţieze legi pro viaţă, să lupte pentru aprobarea lor în Parlament.

  1. SECURISTII sint posedati de diavoli la propriu.
   PSIHOPATUL din Caracal este si el un securist cu grad mare in securitate ,adica,colonel/general ,adica trecut prin fata cuptorului incins la mii de grade si dormit pe cioburi de sticla la minus 20 de grade celsius ,in morga ,musai alatiri de cadavre ,o nopte pe paturi de ciment pentru a i se citi si a i se cali taria psihica necesare in a nu trda cauza lor satanista si a fi capabili sa face cele mai amobinabile atrocitati cu singe rece,cum vor fi si persecutiile crestinilor .Securistul Gh.Dinca ,nu vedeti ce calmitate naturala afiseaza ,tarie de caracter,joc de scena si o inteligenta net superioara celor care il cerceteaza lasa sa se intrevada prin fiecare gest trecut,prezent.si viitor ?
   Cind spui securist spui dracu,fara exceptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button