X

Ce nu zice episcopul Sebastian al Slatinei în predica sa bine-radicală despre moartea/răpirea Alexandrei Măceșanu

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a oficiat duminică, 4 august, o liturghie arhierească la Caracal, pentru Luiza şi Alexandra, iar la finalul slujbei s-a adresat credincioşilor, mesajul său fiind deosebit de dur, informează Adevărul.

Slujba a avut loc la catedrala din municipiul Caracal, apelul fiind făcut pe site-ul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor încă din urmă cu patru zile. La finalul acesteia, Episcopul Sebastian a transmis un mesaj deosebit de dur, vorbind de incompetenţa autorităţilor.

„Creşti 15 ani un copil şi vine o jigodie şi ţi-o ia de lângă tine şi-şi bate joc de ea şi o omoară“

„Evenimentele acestea care ne-au îngrozit pe toţi, mai cu seamă pe cei care aveţi fete tinere care sunt căutate şi preferate de aceste reţele ticăloase de oameni care nu se mai satură de bani şi de plăcere. Creşti 15 ani un copil şi vine o jigodie şi ţi-o ia de lângă tine şi-şi bate joc de ea şi o omoară. Unul care n-a mişcat un ac ca să trăiască acel copil. Părinţii ei s-au străduit cu ea. Dar ce numai el?! Sunt atâţia care fac acelaşi lucru. Pentru toate aceste victime ale traficului de carne vie ne-am rugat cu toţii astăzi ca Dumnezeu să le întorcă pe aceste fete în familie, să întoarcă inima acestor oameni fără inimă şi să-şi caute plăcerea în altă parte, nu abuzând pe copilele nevinovate. Dumnezeu să vă păzească copiii dumneavoastră, aşa cum a ştiut Dumnezeu să păzească căsuţa aceasta, înconjurând-o cu ziduri de zăpadă (…)

Cineva aseară mi-a dat un telefon şi m-a-ntrebat:  „Te duci la Caracal să faci slujbă?“ Şi am zis –„ Da“.

„Dar ce slujbă faci pentru Alexandra?“. Şi am zis: parastas. Adică întrebarea era – o pomeneşti la vii sau o pomeneşti la morţi? Şi am zis: o pomenim la parastas! „Dar ce, crezi că a murit?“, m-a întrebat, aşa cum vă întrebaţi şi dumneavoastră şi cum se întreabă toată lumea în ţara asta. Credeţi că a murit?
Şi am zis: „Să dea Dumnezeu să nu fi murit!“. Să dea Dumnezeu să fie vie, să-şi dovească adică încă o  dată incompetenţa, sau mai bine zis complicitatea, autorităţile, şi într-o zi să ne ceară scuze şi să spună – iată, Alexandra este vie! Să dea Dumnezeu să fie vie, toţi ne-am rugat pentru asta. Dar vă spun, dacă Alexandra este vie, cazul ei a fost îngropat. Cazul ei a fost îngropat. Atât!

Am hotărât s-o pomenim astăzi la parastas şi pentru că ne-am adus aminte de de o întâmplare minunată.La parastas, cei pomeniţi, cei dispăruţi – ei ne văd, ne ascultă şi se împărtăşesc din harul şi mângâierea lui Dumnezeu. Un tânăr, cum spune radiţia, l-am pomenit,. După 4 ani de zile a venit băiatul acasă. După patru ani de zile a venit băiatul de acasă. Alexandra ne vede, a simţit solidaritatea noastră, a tuturor celor care aţi ieşit în stradă, aţi strigat, răguşind, poate, împotriva unor autorităţi depăşuite de situaţie, inconştiente, care mai degrabă îşi dau mâna cu infractorii, decât cu noi.

Alexandra vede suferinţa părinţilor ei, care ieri îi săpau groapa în cimitir.

Rugaţi-vă pentru copiii dumneavoastră! Rugaţi-vă la Dumnezeu să binecuvânteze neamul ăsta cu conducătorii cu frică de Dumnezeu, nu inconştienţi, nu jogodii, nu oameni fără suflet. Ci cu oameni cu respondsabilitate, cărora să le pese de noi, aşa cum noi îi respectăm acolo unde sunt puşi în funcţii. Noi îi respectăm, să ne respecte şi ei şi să-şi facă datoria faţă de noi. Pentru că ce-am văzut săptămâna asta a fost prostie, a fost inconştienţă, a fost trădare, a fost incompetenţă, a fost tot ce vreţi, bătaie de joc, de aceea nu mai crede nimeni nimic. La Dumnezeu ne-a mai rămas credinţa şi rugăciunea, cu această convingere am făcut apelul la rugăciune de astăzi şi vă mulţumesc celor care aţi venit să vă rugaţi împreună cu mine şi cu părinţii!“, li s-a adresat episcopul celor prezenţi în catedrala de la Caracal.

NOTĂ OrtodoxINFO

Toate bune și frumoase, căci a avut curaj să zică multe, doar că nu conștientizează o cauză primordială pentru astfel de situații. Un slujitor al Domnului, mai ales episcop, trebuie să fie mai întâi de toate garantul Dreptei Credințe! Altfel poporul păstorit va fi dus spre pierzare, căci Dumnezeu își ia mâna de pe el și toate fărădelegile se vor năpusti asupra celor mici și mari. Poate că alta era soarta acestei țări, binecuvântată de Dumnezeu cu multe daruri, dacă se găsea măcar un episcop mărturisitor care să condamne ereziile din Creta și să nu-și pună semnătura pe documentele eretice. Din păcate, trebuie să ne așteptăm la ce-i mai rău, de-acum încolo. Deși, Dumnezeu așteaptă până în ultima clipă întoarcerea păcătosului.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

25 comentarii

 1. Foarte corect punctele de vedere ale portalului Ortodoxinfo.ro! Nu numai că ar trebui să le de-a de gândit ierarhilor noștri,ci ar trebui să se pocăiască,să-și ceară iertare în public și să treacă la adevărata mărturisire și propăvăduire a credinței adevărate,mântuitoare, ORTODOXĂ!Doamne ajuta!

 2. Cred că este corect ce am spus,fiind în spiritul celor ce ne învață Sfinții Părinți că trebuie să facă în astfel de situații.

 3. Din păcate, rele și mai mari se vor abate asupra familiei din Ro.
  DOAMNE, milueste-ne pe noi păcătoșii!
  Intorcerea spatelui SFINTEI TREIMI în ziua votului pentru confirmarea FAMILIEI BIBLICE, barbat-femeie a peste 80%din populația de peste 18 ani, își arata dezastrul în viata cotitidiana.
  Familia liniștită va fi cea mai atacata.

  1. Dpmdv Patriarhia ar trebui sa iasă cu un comunicat oficial rostit chiar de Patriarh prin care sa condamne vehement traficul de carne vie din Ro, fiind a treia tara din lume.
   Este inadmisibil ce se intimpla la noi de 30 de ani, iar oamenii acestei tari, cei deștepți stau ascunși.
   Tăcerea este ateism și va fi judecat la fel ca satanismul, lipsa de iubire fata de Dumnezeu și aproapele, îngroparea Talantului.
   DUMNEZEU a permis prin Alexandra aflarea Adevărului, complicitatea instituțiilor satanizate.
   Deștepții autentici tac, devenind la rindul lor complici.
   E strigător la Cer și pedeapsa va fi pe măsură.
   Nu mai e vremea revoluțiilor maselor.
   E vremea ca cei dotați cu Talantul Desteptaciunii, în sensul Înțelepciunii Duhului Sfint sa acționeze promit, sa iasă în fata nației într-un grup unit de 33 de inși. Exista un precedent, Alexandru Cumpănașu la care ar trebui apelat la fel cum a făcut-o acel INS întors cu spatele la camere.
   E un exemplu perfect. Treziți-vă bărbaților romani, ORTODOCȘI AUTENTICI.
   Romanilor deștepți, nu ratați și aceasta șansă.

   1. Sunt foarte curios daca familiile celor doua fete au semnat pt referendumul privind modificarea Constitutiei legat de casatorie.
    Sunt foarte curios ce fel de rugaciuni se faceau in acele familii, daca se mergea duminica la Sf Liturghie; daca se spovedeau, daca se impartasau, …

    Eu am cerut parerea unui preot: de ce a ingaduit Dumnezeu aceste lucruri – intrebare dostoievskiana, care l-a smintit pe Ivan Karamazov. Cum arata avva Antonie, nu ne este noua de folos spre mantuire, dar sfaturi sa sa evitam aceste situatii pt copiii nostri exista !
    SI DIN PACATE PE FORUMURILE CRESTINE, NU SE PUNE ACCENTUL PE ACESTEA.

    PS: NU VREAU SA RISC SPECULATII JIGNITOARE LA ADRESA UNOR OAMENI AFLATI IN MARE DURETRE, dar orice preot cu multa experienta duhovniceaca, cunoaste situatii oarecum asemanatoare. Si vita duhovniceasca a respectivelor familii…
    Psalmistul ne asigura: Daca Dumnezeu nu apara o cetate, …

    RESPONSABILITATEA NOASTRA TREBUIE SSA EXISTE, DAR CU MASURA !

   2. Intra si tu intr-o biserica la Sf Liturghe intr-o Biserica obisnuita din sudul tarii, chiar din Bucuresti.
    Cati tineri intre 15-10 de ani vezi acolo ?
    Eu vad in mare majoritate persoane peste 40-50 de ani. Copii de gimnaziu mai sunt adusi la spovedit in posturi. O data am vazut o profesoara de religie cu vreo 10 coii. O data ! Nu i-a mai ads profa, nici ei nu au mai venit.

    DUPA PAREREA MEA RESURSELE CRESTINILOR AICI AR TREBUI INVESTITE MAJOR. DE AICI VINE SALVAREA GENERATIEI VIITOARE. MAI DEPARTE, LASA MORTII SA-SI INGROAPE MORTII !

 4. Pe un canal TV s-a povestit despre felul cum a fost rapita Alexandra:
  astepta o ocazie spre Caracal; rapitorul mergea spre Slatina. O vede asteptand si pune frana brusca; dupa cateva zeci de metri schimba sensul de mers si o invita in masuna.
  DACA FATA AR FI VENIT CU 10 MINUTE MAI TARZIU, CRIMINALUL AR FI FOST DEPARTE SPRE SLATNA SI NU AR MAI FI FOST RAPITA.
  ORI AICI INGERUL PAZITOR POATE FACE MULT !

  PS: Intre obiectle cernute din butoiul unde se presupune ca ar fi fost arsa, s-au gasit tot felul de bijuterii / resturi: lantisoare, bratari, inele. DAR NICI O CRUCIULITA !

  1. Sigur, nici o încercare mai mica sau mai mare din viata omului nu este fără Voia Lui Dumnezeu. Nu știm credința Alexandrei și a familiei ei sau a Luizei.Ar fi putu avea CRUCI DE LEMN la git, asa cum am și eu.
   Dar, noi nu trebuie sa judecam cauza astfel acum. Judecata este a Lui DUMNEZEU ! Noi sintem obligați sa judecam drept/promt/nepartinitor prin instituțiile laice puse popoarelor cu îngăduință Lui DUMNEZEU. .
   „Vai de cel prin care vine raul ! ”
   DUMNEZEU ATENȚIONEAZĂ credincioșii ORTODOCȘI pentru a ACȚIONA ACUM înțelept, vehement, promt și DREPT în urma acestei TRAGEDII naționale.
   Ar trebui decretat Stare de Necesitate și Doliu Național pina la REZOLVAREA CAUZEI. Nația romana ar trebui să-și înceteze activitatea pina cind INSTITUȚIILE statului de drept de la presidentie/guvern/securitate/armata/politie /justiție se MOBILIZEAZĂ exemplarpentru PEDEPSIREA FAPTASILOR din toate INSTITUȚIILE COMPLICE, aici și acum, inclusiv prin ORDONANȚE de urgente prin care sa SCHIMBE LEGILE și sa le COMPLETEZE pentru ca stfel de CRIME sa nu mai existe în RO, NICIODATĂ.
   STIRPIREA Pina la cota zero acum și aici a TRAFICULUI DE CARNE VIE, RĂPIREA DE COPII, PROSTITUȚIE ȘI UCIDERE pentru trafic de organe.
   Dispar anual sase mii de copii începind cu anul 1990!!!!
   Cind ne TREZIM pentru a JUDECA DREPT și înțelept?
   Nu vrem sa vedem nici acum BUNĂTATEA LUI DUMNEZEU cum ne da MURA ÎN GURA ADEVĂRUL a să ne TREZIM?
   Ne gindim ipocrit sa dam VINA tot pe VICTIME?!
   DUMNEZEU da ploaie și soare peste cei bunisi peste cei rai, iar griul și neghina sint lăsate sa crească împreună pina la sfirsit.
   Nu spune DUMNEZEU ca nu trebuie sa zmulgi neghina dacă copleșește recolta!

   1. >”Sigur, nici o încercare mai mica sau mai mare din viata omului nu este
    >fără Voia Lui Dumnezeu. ”

    Fara a pretinde ca sunt sistematic, din ce am citit prin Sfintii Parinti sunt doua situatii:
    – ispite care vin, prin ingaduinta lui Dumnezeu (ca la Iov), si care pot fi depasite
    – retragerea harului lui Dumnezeu si a protectiei ingerului pazitor.

    In discutia pe care am deschis-o, nu ma intereseaza persoanele concrete (Alexandra, Luiza,..) ci in ce conditii, cu ce pravila poti pastra harul protector al lui Dumnezeu; cu ce pravila.
    In aceste vremuri apocaliptice, harul lui Dumnezeu se retrage din lume, incet incet…
    De aia sunt interesat de detalii punctuale de viata duhovniceasca, ca sa nu zic altfel…

    CE-I DE FACUT ?

    „– în zilele acelea, cei de pe urmă credincioşi vor trebui să treacă ei înşişi prin ceea ce a trecut odată Domnul nostru, când El, răstignit pe Cruce, fiind Dumnezeu adevărat şi Om adevărat, S -a simţit El Însuşi atât de părăsit de către Tatăl Său, că a strigat către El: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?” Creştinii cei de pe urmă vor trăi şi ei o asemenea părăsire a umanităţii de către harul lui Dumnezeu, dar pentru scurtă vreme, după care, Domnul nostru nu va întârzia să apară de-ndată întru toată slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri împreună cu El…. – Sf. Serafim de Sarov– Mica Filocalie Rusă, vol 1, ediția a 3 a , Platina, California-St. Herman Brotherhood, 1991, p. 132

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Profeție despre cei de pe urmă credincioși a Sfântului Serafim de Sarov https://www.aparatorul.md/profetie-despre-cei-de-pe-urma-credinciosi-a-sfantului-serafim-de-sarov/

  2. Juste observatii. Bineinteles ca nu trebuie sa acuzam pe nimeni de nimic insa putem sa tragem niste concluzii si noi insine sa avem de invatat de aici. Pana la urma Dumnezeu prin Ingerul Pazitor e singurul care ne poate ajuta in astfel de cazuri.

   1. Oana, cred ca putem acuza pe Dinca. Macar atat? Mama Luizei a zis ca fiica ei ar fi fost ignorata complet si n-ar fi aflat niciodata despre ea daca nu era cazul Alecsandrei. Tot ea a zis ca si casa lui Dinca mirosea toata a cadavru. Cate fete a mai ucis dementul? Cum de politja n-a simtit mirosul de cadavru recunoscut de mama Luizei si au tot dat-o cotita?
    Ma rog pentru linistea fetelor si a familiilor si aflarea adevarului. Domnul nostru Hristos IUBESTE adevarul, la fel si Sfintii Lui Ingeri care vor face sa iasa totul la iveala.
    Iti dai seama ca astea se intamplau de ani de zile, intreaga retea de trafic, nu este doar azi, ca semn pentru nu stiu ce… Azi crima e aflata DIN MILA DOMNULUI, Caruia ii aduc multunire si Il rog sa fa dreptate pana la capat tuturor victimelor. Si toti criminalii si complicii sa fie descoperiti.

 5. Foarte trist si ciudat ca episcopul nu si-a dat seama ca Alexandra a fost rapita si nu este moarta!
  Probabil ca asa a primit instructiuni de la preafericit, ca prostimea sa nu inteleaga ca mafiotii si proxenetii au sprijinul autoritatilor in tara asta.

 6. In scriele Sfintilor Parinti, sunt cateva situatii, in care soldatilor disparuti in lupte, familia le-a facut parastase, considerandu-i morti. In cele din urma au revenit acasa. Prin urmare slujbele PS Sebastian au suport patristic !

  IMPORTAT: CELOR DOUA FETE SA LI SE FACA PARASTASE ! LA DUMNEZEU TOATE SUNT CU PTINTA !

  PS: In aprilie 1944, pe cand lupta in Crimeea, tatal meu a cazut prizonier la rusi. Parintii care, au primit vestea ca este disparut in lupte, l-au considerat mort, si i-au facut slujbele de inmormantare, si pomenile, cum cere pravila Bisericii: 40 zile, 6 luni, 1 an, …
  Fiind prizonier in Dombas, la carbune, era foamete mare, dar de cateva ori in somn a avut impresia ca manaca si isi astampara foamea. Cand se trezea foamea revenea.
  Tot fiind prizonier, s-a prabusit mina pe el, fiind grav ranit.
  Dupa ce s-a facut bine, un prizonier din Buzau, l-a selectat si aspus ca este potrivit sa faca cozi de topoare si lopeti, in felul acesta scapand cu viata. Daca ar fi rama in mina s-ar fi putut sa nu scape cu viata.

 7. Momentul în care Alexandra Măceșanu a fost luată cu forța, a fost FILMAT!
  „Există filmări în care se vede exact cum în spatele liceului a fost luată Alexandra, cum ea, la un moment dat, a vrut să iasă din maşină, cum o loveşte cu pumnul în faţă, cum el deschide portiera pe dinafară şi intră peste ea.
  Şi stă vreo 20 de minute individul acolo, cu maşina parcată. O leagă, apoi urcă la volan şi pleacă mai departe, în centrul oraşului. Există persoane care au aceste filmări”, a precizat Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu
  https://a1.ro/news/social/momentul-in-care-alexandra-a-fost-luata-cu-forta-a-fost-filmat-id893318.html

 8. „In aceasta seara s-a confirmat faptul ca Alexandra a fost victima unei retele internationale de rapiri si exploatare de fete! Lucru pe care l-am sustinut de la inceput cu legaturi in Bari chiar daca autoritatile incercau sa ma convinga ca sunt nebun si monstrul este doar un psihopat. Marturia femeii careia i se cerea taxa de protectie si care era fortata sa se prostitueze de catre monstrul Dinca si complicele retelei Mihai Zamfir de la antena 3 nu mai lasa loc pt interpretari. Monstrul din Caracal nu a fost si nu este singur ci parte a unei retele acoperite de politisti, procurori, judecatori cu scopul exploatarii sexuale a fetelor. ESTE CEL MAI ABOMINABIL LUCRU. SI NU MA LAS PANA NU SE AFLA TOT si nu platesc toti complicii indiferent unde se afla in statul roman”, a scris Cumpănașu pe Facebook.
  https://www.stiripesurse.ro/alexandru-cumpana-u-a-explodat-dupa-ce-o-femeie-a-acuzat-ca-dinca-cerea-taxe-de-protec-ie-in-italia_1372360.html

 9. Agenții din Galati stau în mașină de Poliție, deși în fața lor se afla o fată plină de sânge și în stare de șoc.
  Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.
  https://www.stiripesurse.ro/poli-i-tii-care-se-uitau-pasiv-la-o-fata-plina-de-sange-sunt-ancheta-i-vor-fi-dispuse-masurile-legale_1372356.html

  Ar trebui introdusa pedeapsa cu moartea pentru toti oficialii complici cu mafia.

  1. Ministrul de Interne, Mihai Fifor, susține că a cerut măsuri de urgență, la Galați, acolo unde doi polițiști se uitau pasivi la o fată plină de sânge, care fusese violată.
   https://www.stiripesurse.ro/ministrul-de-interne-amenin-a-cu-demiteri-dupa-ce-doi-poli-i-ti-s-au-uitat-pasivi-la-o-fata-plina-de-sange-i-violata_1372379.html

   Ultima „creatie” a „sistemului”: O eleva de 14 ani din Galati si-a facut o retea de prostitutie!
   Curtea de Apel Galaţi a pronunţat, pe 14 mai, verdictul definitiv în cazul Simonei Ulmaru, care a organizat o vastă reţea de prostituţie, racolând tinere şi minore în cluburi şi pe Facebook
   https://www.kanald.ro/socant-o-eleva-din-galati-si-a-facut-o-retea-de-prostitutie-cum-a-inceput-si-la-ce-s-a-putut-ajunge-depaseste-orice-inchipuire-20021334
   Ultima gaselnita a mafiotilor: scot in fata marionete minore, care nu pot fi condamnate la inchisoare!

 10. Monstrul din Caracal: ‘Am pus-o într-un butoi fără fund de aproximativ 1,60 metri, sub care erau lemne şi i-am dat foc. Am pus 3 kilograme de vaselină și un rulou de carton asfaltat’
  https://revistablogurilor.ro/monstrul-din-caracal-am-pus-o-intr-un-butoi-fara-fund-de-aproximativ-160-metri-sub-care-erau-lemne-si-i-am-dat-foc-am-pus-3-kilograme-de-vaselina-si-un-rulou-de-carton-asfaltat/
  Minciuna este gogonata! Ar fi trebuit facut un rug din minim 180 kg de lemne, iar cadavrul nu ar fi putut arde in picioare.

 11. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ………….
  Lucrarea creștină adevărată trebuie desfășurată în mod activ și permanent, având în minte lecțiile trecutului și cu perspectiva eternității despre care ne învață Domnul nostru Iisus Hristos.

  Realitatea crudă despre crimele lui Gheorghe Dincă și ale rețelelor de traficanți ar trebui să declanșeze conștientizarea la nivel național a crimelor continue în România, căci 277 de copilași sunt uciși în fiecare zi (100.000 în fiecare an) de către medici prin avort, pe baza legislației criminale din România. Această legislație care a răsturnat ierarhia valorilor în așa fel încât păcatul nu mai este considerat păcat, ci păcatul este considerat drept al omului, al femeii, această legislație este inspirată de SATANA. Aceste crime ar trebui oprite IMEDIAT, prin legislație. De 30 de ani, în România există multă vorbărie, pe diferite teme, la diferite emisiuni transmise pe diferite canale TV, radio, youtube etc … dar problema crimelor permanente comise prin legislația ateistă-anticristă-satanistă din România nu este abordată consecvent cu scopul de a fi rezolvată creștinește.

  Biserica Ortodoxă Română ar trebui să ia exemplul creștinilor din alte țări care lucrează susținut și se luptă în acest sens. Știm că Polonia, care în 2016 L-a declarat pe Mântuitorul lumii, adică pe Domnul nostru Iisus Hristos, Rege al Poloniei, are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort. Știm că unele state din SUA au reușit în parlamentele lor, în acest an, 2019, să facă legi care protejează viața copilului în pântecele mamei din moment ce medicii detectează ritmul cardiac al copilului (la 5 sau 6 săptămâni de la conceperea copilului). Știm că Biserica Ortodoxă Rusă a întocmit un document, la sfârșitul lunii iunie 2019, prin care se cere ca drepturile fundamentale ale embrionului uman, ca persoană umană, să fie asigurate prin legislație. La documentul respectiv se pot adăuga comentarii până în 30 septembrie 2019. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/06/in-rusia-sfintenia-vietii-umane-din.html

  Valorile creștine ale vieții de familie sunt apărate în Polonia consecvent, fără frica de a nu jigni pe cei care vor să le calce în picioare. Recent, arhiepiscopul de Cracovia s-a referit la ciuma curcubeului neomarxist LGBT care vrea să controleze sufletele, mințile și inimile polonezilor. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/08/in-polonia-crestinii-catolici-sunt.html

  În România, TEOLOGIA POP, adică o teologie care în aparență este cu Iisus, dar în realitate este contra lui Iisus, venită din CREȘTINĂTATEA OCCIDENTALĂ, îi prostește pe creștini, reducându-i la tăcere, pe falsul motiv că dacă iubești o persoană nu trebuie s-o judeci. Într-adevăr, Mântuitorul ne învață să nu-i judecăm pe alții, ca să nu fim nici noi judecați (Matei 7,1), adică să nu judecăm fără adevăr și fără dragoste, ca nu cumva să fim și noi judecați cu aceeași măsură, dar tot El ne învață să nu judecăm după aparențe, ci să facem o judecată dreaptă (Ioan 7,24). http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2019/07/teologia-pop-din-crestinatatea.html

 12. Mai vede cineva faptul ca tragedia acestei fete, prezentata cu abnegatie in presa noastra, a venit la doar cateva zile dupa ce, aceeasi presa s-a aratat scandalizata de declaratiile preotului Vasile Răducă? O fi oare vreo legatura? Or fi fost oare cuvintele parintelui un avertisment?

  1. diavolul ne-a făcut complici crimelor de la Caracal

   fraților, asistam de 10 zile la un film horror ce se derulează 24/24 pe toate televiziunile, site-urile, ziarele. Odioasele crime de la Caracal au îngrozit și revoltat întreaga țară, puțini fiind cei fericiți care și-au păzit privirea și urechile de contactul cu astfel de monstruozități. Căci, de la simpla știre despre acest caz, numit generic – cazul Caracal, de care este bine să luăm aminte, până la scenarita ce i-a cuprins pe toți, totul este o mare capcană a diavolului. Asistăm la derularea unei campanii de imagine a diavolului, cu detalii în imagini și cuvinte monstruoase, sataniste. Auzi din gura unor oameni, ce în mod normal nu ar omorâ o muscă, detalii terifiante privind modul în care jigodia de criminal a ucis fetele, cum le-a tranșat, dezosat, ars, îngropat ș.a.m.d. Adică mintea celor ce se gândesc la așa ceva se murdărește de sângele ce și-l imaginează, apoi își pierde liniștea sufletească, se tulbură peste măsură și simte o răzbunare nefirească. Astfel nu mai vedem esențialul, pe care cu siguranță autoritățile încearcă să-l ascundă, fie pentru a-și masca incapacitatea sau mai grav complicitatea cu rețelele de carne vie. După părerea mea, esențialul ar trebui să fie în primul rând un gând de milă și de rugăciune pentru aceste fete ce au căzut victime nevinovate, să reflectăm că în locul lor puteau fi copiii sau apropiații noștri. Și să luăm măsuri: să cerem lui Dumnezeu, dinainte – zi de zi, să ne păzească de astfel de necazuri, Maica Domnului să ne acopere cu sfântul ei acoperământ și sfinții, dimpreună cu îngerii păzitori să vegheze asupra noastră și a familiilor noastre. În rest, că mergi la ocazie, că nu mergi, că angajezi bodyguarzi pentru copii tăi sau alte măsuri lumești, vor fi în zadar, dacă nu facem esențialul. Căci „de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte” (Ps. 126:1).
   Să evităm a ne uita la tot acest circ din mass-media, se pare că este un experiment în masă, iar mulți vor deveni victime colaterale într-un mod sau altul. Diavolul e deja în campanie electorală…

 13. Dincolo de drama incontestabila a acestor familii ,ipocrizia care macina Romania ca un vierme nu permite aducerea in spatiul public a unor intrebari elementare si de bun simt:
  1.Daca aceste retele de interlopi si traficanti au putut racola mii de astfel de tinere ,cu ce se ocupau parintii acestora:nu cumva multi stiu ce fac copiii lor ?Mergeti in sate ,mai ales in Moldova ,dar si alte zone si o sa aflati ca tot satul laolalta cu parintii stiu ca fetele sunt la „produs”, considerat cumva normal in aceste vremuri.
  2.Sa fie intrebati parintii,sau cei ce au crescut aceste fete,cand le-au dus ultima oara la Biserica,le-au dus vreodata,le-au invatat sa se roage la Dumnezeu?
  3.A observat cineva vreodata pe strada cum sunt imbracate elevele de scoala sau liceu ,mai ales vara,ce fel de parinti sunt aceia care le permit sa plece asa de acasa?
  3.Daca cineva ,timid, a incercat sa vorbeasca despre uniforma in scoala,despre interzicerea mobilului la cursuri,in secunda 1 a fost strivit de propaganda gloibalista din presa.
  4.Suntem incitati impotriva unor vinovati de serviciu,in acest caz Politia,insa ce putere si atributii da legea acestei institutii pentru a combate traficul de carne vie?Propaganda neomarxista incita cetateanul in fata autoritatii.Sunt nenumarate situatiile in care un politist a ajuns subiect de stiri la TV,doar pentru ca a „indraznit” sa legitimeze un individ care isi batea joc de lege si bunul simt.Dupa ce ne batem joc de aceste institutii,de Jandarmeria care la 10 august 2018 apara sediul Guvernului in fata unor bande de huligani care spargeau si ardeau totul in cale,acum venim sa le cerem, ce?Sa ne apere, sa ne asigure linistea,sa ii distruga pe interlopi.Nu am fost niciodata cu pensiile speciale acordate acestei categorii,si altora,insa daca vom fi vreodata in stare sa ne alegem niste conducatori credinciosi si patrioti sa le cerem urmatorul lucru:sa stranga pe un stadion toata Politia,SRI-ul ,Jandarmeria si sa le spuna:”Tara e saraca ,nu va poate asigura pensii de mii de euro,dar va da demnitate ,cinste si putere sa faceti ordine”.Si eu sunt convins ca Romania va merge pe un drum mai bun.Pana atunci inotam in mocirla ipocriziei si creierelor spalate,Si copii vor continua sa moara sau sa plece saracind si mai mult aceasta tara napastuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings