X

Inteligența artificială a trecut de o altă barieră: recunoaște chiar și portretele “photoshopate”

Cercetătorii de la Universitatea Berkeley, împreună cu specialiştii de la Adobe, au creat un instrument bazat pe inteligenţă artificială care nu doar că identifică portretele modificate, dar ştie şi cum pot fi aduse acestea la aspectul iniţial.

În acest sens, s-a folosit un script cu ajutorul căruia au fost fotografiaţi oameni şi apoi au fost alterate imaginile în Photoshop. Alterările au vizat elemente fiziologice, precum forma ochilor, zâmbetul, nasul, obrajii, etc.

Ambele forme ale imaginilor, originalele şi variantele modificate, au fost date spre procesare unei reţele neuronale care, astfel, a încercat să identifice deosebirile pentru a putea face distincţia între fotografia originală şi cea prelucrată.

Rezultatul a fost că AI-ul a identificat corect portretele modificate în 99% din cazuri.

Mai mult, prin intermediul aceluiaşi proces de învăţare mecanică, inteligenţa artificială identifică şi instrumentele folosite pentru modificare, sugerând în concordanţă paşii prin care poate fi adus un portret la aspectul iniţial.

Practic, AI-ul a învăţat să dea undo portretelor “photoshopate” fără să fi văzut vreodată originalul.

De menţionat totuşi că această tehnică nu este universal valabilă, ci se aplică doar prelucrărilor făcute în Photoshop cu “Face Aware Liquify”, un instrument care poate fi folosit pentru diverse modificări mai mici sau mai mari ale feţei umane.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button