X

Un polițist rupe tăcerea: „Acest sistem BOLNAV, creat în zeci de ani pe principiul PCR (pile, cunoștințe și relații) și susținut de o mână de politicieni mârșavi cu interese de a subjuga justiția”

Polițistul criminalist sătmărean Felix Vășuț – liderul sindicatului Europol Satu Mare – a făcut o serie de declarații tranșante după rateul de proporții al procurorilor și polițiștilor de la Caracal, cărora le-au trebuit peste 17 ore, de la un apel la 112 efectuat de o victimă, să ajungă la locul indicat.

”O adevărată tragedie. O fetiță, de 15 ani, să ceară disperată ajutorul autorităților și aceștia să fie incapabili să o salveze. O poveste adevărată, desprinsă parcă din serialele FBI cu criminali în serie din SUA.

Din păcate, se întâmplă și la noi astfel de fapte teribile și e trist căci, noi, cetățenii suntem puși în genunchi și legați de mâini și de picioare de un SISTEM BOLNAV și INFECT! Acest sistem, creat în zeci de ani pe principiul PCR (pile, cunoștințe și relații) și susținut de o mână de politicieni mârșavi cu interese de a subjuga justiția… ne-au adus în această situație și anume să aprindem lumânări și să ne plângem morții (polițiști în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fetițe de 15 ani răpite și violate, infractori periculoși ce umblă liberi pe străzi pentru că nu prezintă pericol social și fel și fel de cazuri unde legile nu ne ajuta deloc), iar profesionalismul este… o pasăre rară! Noapte bună sistem bolnav, mâine e o nouă zi!”, a precizat Felix Văsuț.

Felix Văsuț este polițist de nouă ani. Și nu orice fel de polițist. A terminat Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” de la Cluj – profil criminalistic – cu cea mai mare notă din România: 9,93!

Sindicalist extrem de curajos

Cu rezultate profesionale clare și recompensate, Felix Văsuț ar putea să spună că este un polițist împlinit și și-ar putea vedea liniștit de viața profesională și personală. Dar nu e chiar așa.

Agentul șef adjunct de poliție este liderul Sindicatului Europol – filiala Satu Mare – poziție din care a dat multe bătăi de cap șefilor din Poliția Română. S-a remarcat ca și sindicalistul care a organizat primul protest al polițiștilor în fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.

Apoi, a contestat deciziile celor din conducerea Poliției, fapt care i-au atras multe antipatii. Cu toate acestea, când ai rezultate, chiar nimeni nu își permite să te ”execute”.

loading...
Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Ne indreptam spre anarhie! Chiar daca autoritatile sunt cum sunt, atacurile si generalizarile nu pot aduce nimic bun decat anarhie! Sunt si destui oameni care isi fac treaba si le pasa! Dumnezeu ne arata in ce hal suntem pentru a ne pocai…..dar sunt putini care inteleg!

  2. Se știe treaba asta
    de ani zile știe toată lumea că e numai pile tot sistemul, poliția, cred că și în magistratură… procurori corupți sunt pe la televizor deci nu e ceva nou ce a zis acest om

  3. Eu il am mai mult din greseala in lista facebook pe acest Vasut Felix. De mult timp. Cred ca de vreo 10 ani de pe o platforma de poker. Nu cred ca e un punct de referinta parerea lui. Nu cred ca a spus mai multe decat sa constate niste fapte ce erau clare. S a plans mult de faptul ca nu s a putut intra mai repede in casa bla bla. Cred ca mentalitatea asta din faza cu intratul in casa e din cauza individualizarii oamenilor. Asa cum se intampla si in exteriorul tarii unde conteaza doar sa iasa bine treaba pe foi si sa fie treaba facuta aparent si conform nornelor si in nemailasand loc la implicare personala. Acum preluam si noi stilul asta si oamenii sunt foarte receptivi la asta. Li se pare in regula sa isi vada expres de treaba lui fara sa faca vreo abatere si fara asumare a vreunui risc de frica unor eventuale co secinte. Asta rezulta la nepasare, treaba facuta superficial, dezinteres, rutina, neglijenta, incompetenta. Cred ca mai degraba sta in picioare varianta cu nedorirea gasirii persoanei in anumite scopuru sau pur si simplu incompetenta si nepasarea persoanelor abilitate.

    1. Dar mai adaug. Bravo lui ca a avut curaj sa faca o declaratie in care isi arata nemultumirea fata de sistem public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.