X

Medici americani şi britanici atenţionează împotriva hormonilor/chirurgiei pentru copiii indentificaţi ca trans-sexuali

Stai! Doctorii americani şi britanici atenţionează împotriva hormonilor/chirurgiei pentru copiii indentificaţi ca trans-sexuali

Publicat: 23 Jul, 2019 19:45

Profesioniştii din medicină americani şi britanici trag un semnal de alarmă despre creşterea incidenţei  de  “intervenţii hormonale şi chirurgicale” la copiii care sunt derutaţi în ceea ce priveşte identitatea lor de gen, spunând că sunt necesare mai multe studii.

Membrii grupului de sprijin al copiilor conservatori Colegiul American al Pediatrilor (ACP) a scris o scrisoare luni chirurgului general al SUA, avertizând asupra efectelor chirurgiei şi medicamentelor hormonale de schimbare a sexului la minori spunând că astfel de  intervenţii nu au trecut prin“sudii pe termen lung.”

ACP a numit problema o “gravă îngrijorare pentru sănătatea publică” şi a spus că metodele drastice au devenit noul “standard de îngrijire” în loc de “psihoterapie etică” pentru copii şi adolescenţi ce prezintă o disforie de gen (GD).

Scrisoarea celor de la ACP citează cercetări care pretind că 61-98 % dintre tinerii afectaţi de GD se vor “agrava” dacă “sunt lăsaţi să-şi continue pubertatea naturală.”

Grupul se mai plânge şi de faptul că profesioniştii din ingrijirea sănătăţii sunt din ce în ce mai “împiedicaţi să investigheze factorii psihosociali” care ar fi putut duce la simptome de GD şi se tem să nu fie penalizaţi sau acuzaţi de discriminare.

Avertizări duble

Avertizările vin de pe ambele maluri ale oceanului. Mai devreme luna aceasta, Colegiul Regal al Practicienilor de Medicină Generală (RCGP) a atenţionat că se confruntă cu o crasă lipsă de “dovezi palpabile” despre efectele pe termen lung ale medicamentelor hormonale şi a blocantelor pubertăţii.

Într-o luare de poziţie de 12 pagini, RCGP s-a plâns că medicii de familie erau sub presiune să ofere servicii pentru disforia de gen care “se află în afara domeniului de competenţă” al medicilor generalişti. Documentul sfătuieşte că sunt necesare mai multe cercetări asupra punctelor pro şi contra ale tratamentului medical faţă de mult mai puţin dramatica abordare de tip “aşteptăm şi-om vedea”.

Tratamentul medical al copiilor cu GD începe adeseori cu prescrierea de blocanţi de pubertate, care sunt administraţi pentru a opri declanşarea normală a pubertăţii. Apoi, copilului îi sunt administraţi “hormoni de sex opus” – cu alte cuvinte, hormoni care se potrivesc mai degrabă cu identitatea lor declarată decât cu sexul lor biologic. Într-o fază ulterioară, pacienţii trec prin chirurgia de schimbare de sex.

Efectele secundare ale acestor intervenţii pot include “sterilitate, disfuncţii  sexuale, complicaţii chirurgicale, boli trombo-embolice şi cardiovasculare, osteoporoză, malignitate şi rate ridicate de sinucidere” avertizează ACP.

‘Potop’ de GD la fete

Avertizarea  medicală a venit pe fondul faptului că singura clinică de gen pentru copii din Anglia, Serviciul de Dezvoltare a Identităţii de Gen (GIDS), a raportat o creştere semnificativă a numărului de copii ce doresc trecerea la sexul opus iar o majoritate copleşitoare dintre ei (74 la sută) sunt fetiţe ce-şi doresc tranziţia la identitatea masculină.

Sunday Times a raportat despre “potop” luna trecută menţionând că majoritatea lor (54 de procente) dintre copiii prezentaţi la clinică au sub 14 ani. În Anglia, copiilor de 17 ani le este permis să fie văzuţi în clinici de schimbare de sex pentru adulţi şi să încuviinţeze independent tratamentul. Ziarul şi-a mai amintit că a fost comandat un “referat” despre noul val de fete care vor schimbarea, de către fostul Ministru pentru Egalităţi Penny Mordaunt anul trecut, dar “puţine s-au mai auzit despre asta de atunci.”

În timp ce activiştii drepturilor transsexualilor susţin că creşterea uriaşă se datorează creşterii acceptării publice pentru un subiect considerat anterior tabu, scepticii spun că copiii uşor de impresionat sunt derutaţi de activiştii care ‘promovează’ ideea de schimbare de sex şi care pun presiune pe medici să accepte imediat o afirmaţie de-a unui copil că el sau ea este de sex opus, mai degrabă decât să exploreze mai întâi motivul psihologic pentru care un copil se poate simţi aşa.

Pacienţilor li se spune că blocanţii (de pubertate n.t) sunt “complet reversibili.” Entwistle spune: “nimeni nu ştie ce impact are asupra creierelor copiilor, deci cum este posibil să faci o asemenea afirmaţie?” „În practică, aproape toţi cei cărora li s-au dat medicamete continuă prin a lua hormoni de schimbare de sex ireversibili imediat ce au împlinit 16 ani.”

Avertizor

Avertismentul celor de la RCGP a fost la scurt timp urmat de o replică a unui psiholog de la Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) care a spus că copiii săraci şi cei abuzaţi sunt diagnosticaţi în mod greşit ca transgenderi (transsexuali). Dr Kirsty Entwistle, un fost angajat GIDS, a spus că copiii se pot prezenta cu GD din cauza “experienţelor traumatice din frageda copilărie,” incluzând abuzul sexual, dar acele cazuri nu sunt investigate temeinic deoarece medicii se tem să nu fie etichetaţi ca “transfobi.”

Entwistle a spus că a părăsit GIDS după ce-a fost ea însăşi acuzată de transfobie, după ce a ridicat ingrijorări despre numărul uriaş de tineri identificaţi ca transgenderi. Ea a mai pretins că personalul de la GIDS le spune părinţilor copiilor că efectele blocanţilor de pubertate sunt “complet reversibile” în ciuda lipsei de dovezi despre efectele medicamentelor asupra creierelor copiilor.

BBC a raportat luni că GIDS a coborât vârsta la care oferă copiilor blocanţi de pubertate pe baza unui studiu care este investigat de Autoritatea de Cercetare pentru Sănătate. Medicamentele, care sunt administrate copiilor chiar şi de 11 ani în Marea Britanie, ar putea fi legate de creşterea ideilor suicidale.

Dez-tranziţie?

Un articol recent a explorat şi fenomenul de „dez-tranziţie”; indivizi care s-au crezut transgenderi înainte, se răzgândesc şi decid să tranziteze înapoi la genul biologic original. Dez-tranzitorii recâştigă totuşi un număr foarte mic din populaţia de adulţi transsexuali.

Dar povestea pare a fi diferită in ce-i priveşte pe copii. Un studiu din Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie pentru Copii şi Adolescenţi a constatat că două treimi dintre pacienţii adolescenţi de la o clinică din Amsterdam au ajuns la a se identifica cu genul original de la naştere. Un alt studiu, adeseori pus la îndoială de către activiştii transsexuali, a constatat că 80 de procente din copiii transsexuali s-au identificat până la urmă cu sexul lor de la naştere. Cercetătorul canadian pe probleme de sex James Cantor a scris într-o postare pe blog în 2016 că “doar foarte puţini copii transsexuali mai doresc să-şi schimbe sexul pe măsură ce devin adulţi.”

În schimb, afirmă el, “în general se dovedesc a fi homosexuali sau lesbiene de treabă.”

Traducerea: Costin Ştirbu

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Nu există copii identificați ca transsexuali. E o mare minciună și o manipulare grosolană pentru lumea proastă care înghite orice porcărie. Vor să bage în cap copiilor că își pot schimba sexul, că s-au născut cu sexul greșit. Este o mare nebunie.
  Deja în Canada și în unele state din SUA se emit certificate de naștere unde nu se menționează sexul cu care s-au născut copiii, adică s-au născut fără sex, pe care și-l vor alge ei mai târziu, și care va fi exact sexul opus. Asta e agenda 2030, închinarea forțată a omenirii la bafomet, asta e lumea androgină de mâine, a dualității, a cuadraturii cercului, a alchimiei care nu transformă pietrele în aur, ci îl transformă pe om în androgin.

 2. Normal ca sunt din ce in ce mai multi copii cu probleme de identitate de gen din moment ce li se baga in cap de la gradinita ca ei nu sunt ce s-au nascut, ci sunt altceva ! Mai indraznesc să şi spuna ca nu cunosc cauza epidemiei !! Cauza e propaganda lgbt in scoli si gradinite !!! Cata marsavenie ! Si statul acceptă şi adopta si certificate de nastere fara sex mentionat pe el ! E complice ! Trăim vremurile din urma !!!

  1. Elza, DA! Este o „epidemie” fortata. Este 100% fals. Doctorii psihiatrii le spun copiilor ca starile lor dificile din adolescenta sunt semnul ca ar avea cica alt gen.
   Nu copiii cu de la sine putere zic!
   In fata acestei decaderi a speciei umane nu ma mir sau supar ca exista iad. Exista si plata eterna pentru astia de se fac ca nu stiu..Pana la ultima celula vor plati. Si cale de intoarcere nu va mai fi.
   Ei de la conducere isi doar construiesc iadul acum. Dar pare ca si-l fac ei insisi,…de fapt li-l construieste chiar „marele arhitect” Baphomet/Cernunos.
   Ei doar cad prin intentiile lor rele, prin pacat, prin faptul ca isi fac cazul.de neiertat in fata Domnului.
   Ei se acuza singuri cu fiecare respiratie ce o trag in ritm.de yoga.
   Singuri s-au damnat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.