X

UDMR vrea război interetnic: Anunță miting de peste 10.000 de maghiari în Valea Uzului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, anunță că va organiza în 25 sau 26 august un miting cu peste 10. 000 de oameni la Cimitirul din Valea Uzului.

Borboly susține că mitingul va fi organizat chiar de către Consiliul Județean.

Informația a fost publicată de site-ul în limba maghiară Transindex.ro.

Acesta precizează că 26 august este Ziua Memorialului pentru soldați în amintirea soldaților căzuți în Valea Uzului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Toată România ar trebui să fie ACOLO!
  Să n-aibă loc maghiarii de noi!
  Așa…umăr la umăr!
  Atât de mulți ar trebui să fim…

 2. Fac miting că sa ce!? Se adună atâția să le spună cineva in ce țară trăiesc?! Ar trebui să fie toate școlile în lb română, facultățile tot așa, doar în lb română, tot ce tine de Pb administrative, la fel, iar ei să-și vb limba la ei in familie sau intre ei. Asta ar trebui. Poate așa ar înțelege mai repede unde trăiesc!

 3. Doamne, Doamne, în ce hal am ajuns! Se vede ce iude ne “conduc”. O vorba veche spune că pe cine nu-l lași sa moara, nu te lasă să trăiești… Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane! Sa mergem toți acolo și sa alungam bozgorii din tara dacă nu le convine!

 4. s-au infipt bozgorii in noi, in romani, ca-n branza. Sunt astia croiti sa rupa o bucata din tara pt Ungaria si-au gasit terenul perfect, din pacate. Vaca si dobitoaca de Dancila, care e o proasta, o caricatura, nu poate sa zica nici pas, daca nu-i transmit stapanii illuminati, nu ca ar interasa-o vreun pic. Ce se intampla la noi in tara, ce permit guvernul+servicii secrete sa ne faca strainii, nici in triburile din Amazon nu se intampla.

 5. UDMR e in campanie electorala. Creeaza probleme ca sa aibe ce rezolva. Nu conteaza. Dupa ce Veorica e candidatatul PSD, in turul doi vor fi Barna si Iohannis cu siguranta.
  Mai tineti minte teoriile cum ca PSD va aduce un candidat anume ales ca sa castige Iohannis? Erau niste teorii.
  Dar acum ce ziceti?

 6. De la declarația legată de crucea celtică îi suspectez pe udemerişti de imbecilitate crasă. Sper să strângă 10.000 de oameni… când s-or scula răposații din morminte şi or începe să se războiască între ei.

 7. Ungurii sunt in stare sa aduca si unguri din Ungaria!
  Nu vi se pare că problemele cu ungurii s-au întețit de cand a fost in Romania ticalosul acela de papa?

 8. Pentru a organiza miting la valea Uzului, trebuie sa existe acordul autoritatilor locale din Bacau.
  Daca autoritatile locale din Bacau nu dau aprobare, toata manifestatia devine ilegala, iar statul roman este obligat sa apere ordinea de drept.

  POATE AUDE CINEVA DE SUS, CU ATRIBUTII SI RESPONSABILITATI…

 9. off topic

  MIRCEA ELIADE.

  Tratat de ISTORIA ROMÂNILOR în doar 400 de cuvinte!

  Mircea Eliade are, în „Căderea în istorie” (1952) câteva fragmente care, puse cap la cap, pot constitui cel mai scurt tratat de istorie a românilor: sub 400 de cuvinte. Înțelegi totul, surprinzător, din două pagini. Cu condiția să fii de acord cu viziunea despre istorie a autorului.

  „Noi, ROMÂNII, nu avem niciun motiv să idolatrizăm Istoria. Printre neamurile fără noroc, ne numărăm în frunte.”

  „Cu ce am idolatriza, noi, românii, Istoria? Descindem dintr-unul din neamurile cele mai numeroase din lume(tracii) și praful s-a ales de el; nici măcar limba nu i se mai cunoaște.”

  „Ca să supraviețuim în Istorie, ne-am istovit mai mult decât s-au cheltuit alte neamuri să cucerească pământul”.

  „Nicolae Iorga spunea că nenorocul ni se trage de la Alexandru Machedon: în loc să-și ridice privirile spre miază-noapte și să unească toate neamurile tracice într-un mare imperiu, Alexandru s-a lăsat atras în orbita civilizației mediteraneene și, ajuns la culmea puterii, s-a îndreptat spre Asia”.

  „Cu o mie de ani în urmă, a avut loc ceea ce putem numi pe drept cuvânt o catastrofă de incalculabile consecințe pentru istoria românilor: slavii au ocupat Peninsula Balcanică și s-au întins până la Adriatica”.

  „Istoria neamului românesc e alcătuită din atâta sânge și atâta nenoroc datorită în primul rând incapacității Occidentului de a vedea dincotro vine primejdia. Pe noi, timp de cinci secole, ne-a scos din istorie victoria Imperiului Otoman; și această victorie se datorează neputinței occidentalilor de a se uni împotriva unui dușman comun.”

  „Istoria se făcea în Apus; fără noi, datorită și sângelui nostru. Occidentalii nu stăteau nici ei cu mâinile în sân, ci se luptau; dar se luptau între ei. Evident, lupta aceasta între frați, veri și cumnați, nu putea avea aceeași sângeroasă intensitate ca, prin părțile noastre, lupta cu turcii și tătarii. Se ardeau orașele în apus, dar parcă tot mai rămânea ceva. Occidentul e bogat în ruine și toate sunt istorice. La noi, nu rămânea nimic, nicio urmă. Încă din timpul năvălirilor barbare, oamenii învățaseră cum să-și ardă satele și să le refacă primăvara următoare.”

  „În timpul acesta, la o mie, două de kilometri spre Apus, se înălțau catedralele, se îmbogățeau castelele, se înfrumusețau mânăstirile și oamenii aveau prilejul, măcar la răstimpuri, să citească pe sfinți, pe teologi și pe poeți, să înțeleagă că sunt oameni și să se bucure că trăiesc omenește – iar nu ca fiarele sălbatice, prin munți, prin păduri, ca strămoșii noștri, care nu aveau altă vină decât aceea de a se fi născut în calea răutăților.”

  „Românii nu au sabotat istoria. Au înfruntat-o și i-au rezistat din toate puterile lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE