X

Sfinții închisorilor – o carte editată de Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Sfinții închisorilor - o carte editată de Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, în colaborare cu Fundația Justin Pârvu, vă prezintă o nouă apariție editorială: „Sfinții Închisorilor”. La 30 de ani de la căderea comunismului, elogiind lupta și rezistența anticomunistă, cartea cuprinde peste 30 de portrete ale unora dintre cele mai marcante personalități ale temnițelor comuniste și iluștri martiri ai Bisericii Ortodoxe care, prin pilda vieții lor, ne-au învățat un lucru elocvent: Prin credință nezdruncinată, orice iad poate fi biruit. Prin Hristos martirii neamului românesc au biruit iadul comunist.

Cartea are 480 de pagini, în format 165*235 mm, legată, copertă cartonată.
Preț: 30 lei (fără taxe poștale).
Comenzi  se pot face la adresa de email: [email protected]

Sfinții închisorilor - o carte editată de Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

loading...
Categorii
Sfinții Închisorilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

15 comentarii

 1. Sfinții închisorilor ne vor ajuta foarte mult în viitoarea prigoană dacă ne vom ruga fierbinte lor. Sfinți ai închisorilor, rugați-vă lui Hristos Dumnezeu pentru noi păcătoșii!

 2. D-na Mirela întrutotul conformă cu realitatea adevărată opinia dvs., ca de fiecare dată !
  Mă bucur să vă regăsesc și să vă citesc marturisirea de credință !

 3. Doamne ajuta!
  @Mirela
  Sarut mana! Bine punctat. Iti urmaresc cu mare preocupare comentariile, de multi ani, chiar daca rare in ultimul timp. Tot respectul si admiratia! Nu as vrea sa fiu socotit indraznet, dar tinand cont de similitudinea dintre opiniile exprimate de tine, referitoare la agenda ortodoxa , si modul meu de a vedea, as dori un schimb de idei via e-mail ,sau alt mijloc de comunicare ,exclus facebook. Adresa mea este „[email protected]

 4. Mi se pare mult mai jenant, sa comenteze cineva care nu are nici o calitate, ba mai mult sa le faca tradatoare pe niste maicute care au crescut sub aripa parintelui, chiar daca nu se ridica la inaltimea lui…
  Rusine!

 5. Oameni buni, d-na Mirela vorbește/scrie în limba română !
  Ce nu înțelegeți ???
  Dacă actualii locatari de la Petru Vodă/Paltin ar fi fost cu adevărat mărturisitori ai Adevărului, ai dreptei credințe, și deci luptători împotriva ereziei ereziilor, ecumenismul, la momentul ăsta erau și ei prigoniți de „vulpea” alias Teofan. În vremurile pe care le trăim, aceasta este dovada.
  Aceștia sunt monahi/monahii, și, acum aceasta este datoria lor, să lupte , chiar cu prețul vieții, nu să facă…jurnalism și politica celui mai tare al vremii.
  D-na Mirela, sărut mâna și Doamne ajuta !

 6. Păi, ați scris ceva despre asta și mi-a scăpat mie ?!
  Atât timp cât pomenesc „vulpea”, nici vorbă de prigonire.
  (de ce chilia Părintelui Iustin este plina de tablouri cu A.B.?!!!)
  Doamne ajută!

  1. E prigoana chiar din interiorul manastirii de la cozile de topor ce vietuiesc in obstile din deal si vale. Din partea vulpii de Teofan sunt destule presiuni, mai indirecte, prin exarhul Nichifor. Intreruperea pomenirii nu este obligatorie.

  2. Pai chilia pr.Iustin e „plina de tablouri cu A.B.” pentru ca parintele era un eretic, nu? Nici macar nu s-a ingradit…

 7. Se discută mult despre întreruperea pomenirii mai marilor Bisericii de aceea îndrăznesc să postez și eu comentariu care sper să nu fie greșit;dacă greșesc nu mă deranjează să fiu tras de mânecă cum se spune;dacă cei mici(în special preoții)ar fi renunțat la pomenirea șacalilor,atunci șacalii nu ar fi avut încotro și s ar fi dat după cei mici,sau cel puțin nu ar mai fi existat acele cazuri dramatice cu măicuțe bătute la propriu,cu preoți alungați și chinuiți sub diferite forme;îmi este greu să cred că dacă exista unire între cei mici(consider că unirea vine și de la credință,însă ăsta i alt subiect de dezbatut)i ar fi alungat și prigonit pe toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.