X

România biometrică: Fără cash, fără card, doar cu degetul

Fingerprint scan provides security access with biometrics identification
FOTO: Getty Images

În curând adepții biometriei nu vor mai avea nevoie de portofel ca să-și plătească cumpărăturile. Va fi suficient să atingă cu degetul un ecran pentru ca magazinul să ia din contul lor banii pentru ce au cumpărat, informează Digi24. Plata biometrică este folosită și în România. Deocamdată, doar în Bucureşti şi numai la câteva case de marcat.

În trei hypermarketuri din Bucureşti se poate plăti deja, pentru prima dată în România, doar cu amprenta. Ca să poată folosi această metodă de plată, clienţii trebuie să îşi descarce o aplicaţie pe telefonul mobil, să completeze datele personale şi să înregistreze amprenta. Activarea contului se face la casa inteligentă.

Cristina Ivasuc, director de marketing:

Amprenta este citită şi transmisă către telefonul mobil prin bluetooth, iar dacă informaţia coincide cu cea salvată în aplicaţie, atunci plata este efectuată. Vreau să subliniez faptul că amprenta nu este stocată la nivel de terminal, ea rămâne stocată în telefon, în aplicaţie. De aceea, acest sistem de plată este verificat şi autorizat de către Autoritatea de Supraveghere cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.”

De câţiva ani, în România funcţionează şi plata cu telefonul mobil sau cu un smartwatch. Din ce în ce mai multe magazine introduc şi case inteligente.

Tiberiu Daneţiu, director de marketing al unei reţele comerciale:

„Clientul scanează singur, plăteşte singur şi iese. Toate acestea ne-au permis o reducere a timpului de stat la casă cu o treime faţă de sistemele clasice”.

Dan Dragomir, specialist IT:

Tehnologia de autentificare biometrică a fost inventată tocmai să ne uşureze viaţa. În loc să introducem un cod de cifre sau să desenăm pe ecran o anumită figură, acum doar punem degetul sau doar ne uităm la o cameră care recunoaşte faţa. Cam asta e ideea şi cu plata”.

Plata biometrică se foloseşte deja în ţări precum Marea Britanie şi Japonia.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

  1. Am vrut sa-mi cumpar ieri o apa de la un magazin din Paris, gen carrefour…si nu am putut.
    Plata numai cu cardul.

  2. cred ca multi vor cauta sa foloseasca diavolismele astea, exact cum spuneau unii Sfinti ca multi vor cauta ei singuri pecetea. Imi imaginez, existenti in zilele noastre, conversatii intre tampiti d-astia de-si pierd sufletul pt zero barat: -Bai, la cutare supermarket, am platit cu amprenta; deci, da, e cool, nu E CHIAR CA AFARA, dar totusi, e acceptabil! Si altii, repede, aproband si etalandu-si experienta de „afara” cum ca la Paris sau Berlin asta e de mult (cu un aer de om plictisit), el e de mult la curent cu asa ceva. Si ce e tragic, diavolii, auzindu-i, se prapadesc de ras si de-abia asteapta momentul –dupa moarte– sa-i terorizeze zi si noapte.

  3. Directia e clara. Pana la momentele finale e doar o problema de timp. Bine ar fi sa nu apucam, desi mi-as dori sa vad propovaduirea Sf. Ilie. Facem planuri inutil. Nu vor scapa decat cei care au in inima Harul Lui Dzeu. Restul calculelor sunt povesti.

  4. Exact ce v-am spus :mai bine vine. Ww3 decât sa avanseze lagărul electronic. Acum, mie îmi este mai frica de acte, decât de carduri, Mai ales de scanarea izotopica. Asa te spovedești, te împărtășești, te împaci cu toți și Dumnezeu cu mila… Dar dacă Dumnezeu va îngădui pentru păcatele noastre sa avanseze pecetluirea, atunci rămâne mila Lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.