X

Masonii au angajat o firmă de lobby pentru “promovarea integrării României în energii regenerabile” și intrarea in Schengen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marea Lojă Națională din România (MLNR), cea mai veche organizație masonică locală de după Revoluția din decembrie 1989, înființată în 1993 și având din 2004 statut de utilitate publică, a angajat cea mai mare firmă de lobby din Statele Unite pentru a-i furniza ″servicii de relații guvernamentale″ și ″consiliere strategică″, relevă date oficiale conform profit.ro.

Contractul a fost încheiat de MLNR cu cei de la Brownstein Hyatt Farber Schreck LLP (″Brownstein″) la finalul lunii februarie și este valabil în perioada 1 martie – 1 iulie 2024, cu clauză de reînnoire automată pe încă 4 luni la final.

Brownstein va oferi asistență Marii Loje Naționale din România la promovarea integrării României în energii regenerabile. Brownstein va oferi de asemenea asistență la promovarea integrării României în zona de liberă circulație a Europei″, scrie în contract, analizat de Profit.ro. Alte informații privind obiectivele înțelegerii și modalitățile concrete de realizare a acestora nu sunt incluse în document.

Potrivit sursei citate, onorariul plătit de MLNR este de 50.000 de dolari pe lună, la care se adaugă rambursarea diverselor posibile costuri ale firmei de lobby cu prestarea serviciilor prevăzute de contract (transport, cazare, protocol, elaborare de documente etc).

Onorariul este identic cu cel plătit timp de 4 luni anul trecut de Ambasada României în Statele Unite uneia dintre cele mai mari case de avocatură din lume, firma americană Arnold & Porter Kaye Scholer LLP, pentru sprijin în ″implementarea agendei″ misiunii diplomatice românești la Washington, inclusiv prin ″activități politice, care ar putea include, însă fără a se limita la, stabilirea de contacte cu oficiali ai Guvernului SUA″.

Contactată pentru detalii și comentarii, MLNR a transmis doar că proiectul ″se înscrie într-o zonă critică pentru asigurarea dezvoltării României″.

Vă transmitem aprecierile noastre pentru interesul manifestat față de proiectul nostru, mai ales în contextul în care acesta se înscrie într-o zonă critică pentru asigurarea dezvoltării României! Cu toate că proiectul a fost inițiat cu puțin timp în urmă, vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de a vă informa cu celeritate asupra tuturor evoluțiilor înregistrate, pe toată perioada derulării acestuia″, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Marii Loje Naționale din România.

Contractul a fost semnat din parea masonilor de președintele Asociației MLNR, totodată Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, preotul ortodox și omul de afaceri Cătălin Tohăneanu, fost acționar la postul de radio Uniplus în anii ’90. Acesta a fost până anul trecut Mare Secretar al MLNR.

Tohăneanu este asociat-fondator, cu 50% din capital, precum și fost administrator, la Top Birotica SRL, companie înființată în anul 2000 și care a fost mulți ani unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse de birotică și papetărie din România, ajungând cu rulajul și la 20 milioane lei pe an. Firma a intrat în faliment în noiembrie 2016, din cauza unui proiect imobiliar din Bulevardul Ghencea început în 2008 și neterminat, constând într-un bloc de 10 etaje, din care au fost edificate doar 2, și pe care lichidatorul judiciar al Top Birotica încearcă și acum să îl vândă.

Vicepreședintele organizației este Mircea Gheordunescu, fost adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (1997-2001), ex- președinte al Agenției Naționale de Control al Exporturilor Strategice și al Interzicerii Armelor Chimice și diplomat.

Brownstein Hyatt Farber Schreck LLP este cea mai mare casă de lobby din Statele Unite, înregistrând anul trecut venituri de peste 62 milioane dolari din această sursă. Recent, firma a fost angajată de Arabia Saudită pentru promovarea pe lângă administrația federală americană a megaproiectului orașului futurist construit de la zero NEOM, cu onorariu de 40.000 de dolari pe lună.

De contractul cu masonii români se ocupă direct șefa diviziei de servicii internaționale a firmei, Samantha Carl-Yoder, fost diplomat la Departamentul de Stat de la Washington, în cadrul căruia a ocupat și funcția de director de staff la Biroul de Resurse Energetice, structura care implementează politica energetică internațională a SUA.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanțelor, Asociația Marea Lojă Națională din România a terminat anul 2022 cu active totale de aproape 61 milioane lei, din care active corporale de 54,6 milioane lei. MLNR a înregistrat venituri de 15,3 milioane lei, exclusiv din surse private, cheltuieli de 6,7 milioane lei și excedent de 8,6 milioane lei, cu un efectiv de personal de 14 persoane.

În același an 2022, MLNR a contractat de la banca de stat CEC Bank un credit în valoare de 5,2 milioane euro.

În urmă cu peste 10 ani, în decembrie 2013, Guvernul Ponta a dat în folosință gratuită către MLNR, pe 49 de ani, un teren de 2.500 mp al RA-APPS de pe Bulevardul Expoziției din Capitală, evaluat la peste 2 milioane lei, ″în vederea edificării unei construcții de interes public″. După 5 ani, în 2018, pe amplasament au început lucrările de construire a unui nou sediu al Marii Loje Naționale din România, investiție privată a Asociației estimată la 8,5 milioane euro, care ar fi trebuit să fie gata în 2021, dar nu a fost finalizată nici în momentul de față.

În vara anului trecut, MLNR și-a înființat o firmă, Social Property Management SRL, cu obiect principal de activitate ″Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate″ și capital de pornire de 10.000 lei, potrivit termene.ro. Asociația mai controlează încă 2 companii, una de comerț – Acacia Activ SRL, cu rulaj de 1,1 milioane lei și profit net de circa 30.000 lei în 2022, precum și Editura MLNR SRL, cu cifră de afaceri de 101.600 lei și profit net de 14.588 lei în același an.

MLNR a primit statut de utilitate publică în 2004, prin hotărâre a Guvernului Adrian Năstase, printre argumente numărându-se acela că ″membrii Asociației au depus eforturi considerabile, atât prin acțiuni personale, cât și prin acțiunile organizate de la înființare și până în prezent, pentru a readuce țara noastră în marea familie europeană″ și că ″membrii Asociației promovează o necondiționată loialitate față de România și interesele sale naționale și față de idealurile de pace, toleranță și fraternitate universală″, activitatea Asociației fiind ″de interes general″.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. De ce nu ia poziție Biserica Ortodoxa romana împotriva masoneriei și nu cere închiderea acestor loje și organizații masonice ??? Ce cauta masonii sa se.amestece în politica și economia României ??? Ar.trebui ca biserica ortodoxa romana sa ia conducerea de facto a statului român, deoarece clasa politica s – a dovedit incapabila sa guverneze și sa conducă România și a cedat statul, interesele României, ale poporului român unor organizații oculte, unor țări și interese străine : Israel, USA,, NATO, FMI UE.

  2. Da, politicienii asa zis români practica un joc dublu fata de poporul român, ei sunt înrolați în organizații oculte și au comenzi multiple din centrele de comandă ale acestor rețele și organizații secrete. Practic acești impostori ocupa funcțiile și poziții cheie în statul român pentru ca să paralizeze orice activitate și decizie în beneficiul legitim al poporului român. Astfel statul român este administrat în orb de acești impostori, iar toate legile se dau în defavoarea poporului roman și în beneficiul străinilor. Este deja demonstrat acest lucru prin politica, legile și deciziile dezastruoase luate de clasa politica din România, timp de 34 de ani, după lovitura de stat din decembrie 1989.
    Unul din obiectivele pe care le deține aceste structuri oculte în România este Banca Națională, care în realitate nu aparține statului roman, ci este banca familiei de bancheri Rotchild și se numește în realitate Nathan Rotchild Bank. Deci, România nu are banca națională proprie, iar clasa politica din România ascunde acest fapt și informații poporului român și ia decizii doar în folosul și la ordinul acestor bancheri. în interesul capitalului străin, corporațiilor organizațiilor oculte secrete, dar și a altor tari și puteri care subjuga economia și statul român de 34 de ani. Având în vedere aceasta situație, ca aceasta clasa politică are comenzi multiple în organizații secrete, ca practica un joc dublu în defavoarea poporului român, ca a cedat conducerea statului român, a pus economia României în slujba unor țări și interese străine, ca toate acest acte de trădare naționala au avut loc timp de 34 de ani, ca au dus România la un dezastru economic, social și la colaps financiar prin datorii uriașe acumulate la bănci și creditorii externi, este necesar ca Biserica Ortodoxa Română sa ia poziție și sa ceara închiderea și expulzarea acestor organizații secrete de pe teritoriul României și sa preia conducerea statului român în calitate de autoritate și de instituție legitimă care este mama națiunii române și care poate restabili ordinea creștină, morala, respectarea intereselor legitime ale națiunii române, dar și refacerea sociala și economica în aceasta țară

    1. Dar cine ți-a cerut ție părerea ? Decât sa fim conduși de masonerie si de evrei prin interpușii lor politicienii, mai bine sa fim conduși de biserica ortodoxa, care e una din instituțiile fondatoare ale acestui neam și tari, alături de domnitori și de armată. Ce drepturi au politicienii sa conducă aceasta tara ??? Pe ce se bazează autoritatea lor ?? Pe trădarea intereselor românești, pe masonerie și pe minciuna !!! Dar biserica ortodoxa a fost întotdeauna alături de poporul român și l-a susținut în timpuri grele, asa cum o face și acum și este mama acestui neam pe care îl slujește și îl apară de 2000 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button