X

MAREA BRITANIE – Patriotismul este un “semnal de alarmă pentru rasism”: Ofițerii sunt avertizați că soldații ce se descriu pe sine înșiși ca “patrioți” sau care fac “generalizări greșite în privința stângii” pot fi extremiști de dreapta

Documentul, ce a fost confirmat că este autentic de către un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a fost scurs online, provocând discuții pe mai multe platforme de social media

Patriotismul este un ‘semnal de alarmă pentru rasism’: Ofițerii sunt avertizați că soldații ce se descriu pe sine înșiși ca ‘patrioți’ sau care fac ‘generalizări greșite în privința stângii’ pot fi extremiști de dreapta

 • Un ghid menit să ajute ofițerii britanici să identifice extremiștii de dreapta
 • Pliantul este intitulat ‘Extreme Right Wing (XRW) Indicators & Warnings’
 • Semnele ce trebuie avute în vedere includ autodescrierea soldaților ca ‘patrioți’, considerarea opozanților drept ‘trădători’ și ‘referirea la corectitudinea politică drept un complot de stânga’
 • Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că pliantul este autentic și a adăugat că acesta nu sugerează că toți patrioții sunt extremiști

Scurgere de informatii: un ghid menit de a ajuta ofițerii britanici de rang înalt să identifice extremiștii de dreapta – iar semnele includ autodescrierea soldaților ca ‘patrioți’ și ‘generalizările greșite în privința stângii’.

Pliantul, realizat în 2017, este intitulat ‘Extreme Right Wing (XRW) Indicators & Warnings’ – și recomandă ca personalul militar să fie atent la persoane ce ‘utilizează termenul Islamofacism’ [sic] și îi numesc pe cei ce le contestă opiniile lor ‘XRW’ ca fiind ‘îndoctrinați’.

Documentul, ce a fost confirmat că este autentic de către un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a fost scurs online, provocând discuții pe mai multe platforme de social media, precum Reddit.

Alte criterii enumerate de pliant ca fiind indicative de opinii ‘XRW’ includ descrierea de orașe multiculturale ca fiind ‘pierdute’, adăugarea’-istan’ la localități britanice, deținerea de tatuaje cu o ‘iconografie XRW vădită sau discretă’ și considerarea opozanților ca fiind ‘trădători’.

Discutiile despre un ‘conflict rasial iminent’ și generalizările la adresa musulmanilor și evreilor constituie de asemenea semnale de alarmă, potrivit pliantului.

Ofițerii sunt informați să fie atenți asupra indivizilor ce discută crearea unei ‘comunități exclusiv albe’ și care ‘devin tot mai furioși la nedreptățile sau amenințările percepute la adresa așa-numitei identități naționale’.

Purtătorul de cuvânt din partea Ministerului Apărării a declarat pentru MailOnline că pliantul a fost realizat spre sfârșitul anului 2017, în urma arestării a patru soldați acuzați de apartenență la Acțiunea Națională.

Last year British army veteran Corporal Mikko Vehvilainen, 34, was convicted of being a member of banned neo-Nazi group National Action and jailed for eight years.
Anul trecut, caporalul Mikko Vehvilainen, de 34 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru calitatea de membru al Acțiunii Naționale.

Nu se cunoaște dacă s-a realizat ceva similar pentru identificarea extremiștilor de stânga sau a islamiștilor.

Anul trecut, caporalul Mikko Vehvilainen, de 34 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru calitatea de membru al Acțiunii Naționale.

Soldatul din Regimentul Regal Anglican a fost exclus din armată în urma arestului din septembrie 2017, alături de un alt soldat cu care a încercat să formeze o rețea și a stocat arme.

British soldier and self-confessed racist Corporal Mikko Vehvilainen
Caporalul Mikko Vehvilainen

Sergentul major Glenn Haughton a postat pe social media un clip video zicând: ‘Dacă ești soldat și ai asemenea vederi extremiste și intolerante, în opinia mea nu ai ce căută în Armata Britanică – așa că părăsește-o.’

Pliantul a fost realizat pentru a ‘educa ierarhia militară asupra indicatorilor și avertismentelor din partea personalului ce ar putea avea vederi extremiste’.

Purtătorul de cuvânt din partea Ministerului Apărării a declarat pentru MailOnline: ‘Valorile forțelor noastre armate și a națiunii pe care o deservesc sunt total incompatibile cu vederile extremiste.’

‘Am luat măsuri concrete pentru a ne asigura că cei ce afișează astfel de vederi să nu poată urma o carieră militară.’

Purtătorul de cuvât a adăugat: ‘Manifestarea unuia sau a două dintre aceste semne nu indică în nici un caz că cineva este un extremist și pliantul nu sugerează că toți patrioții sunt extremiști.

‘Prin strategiile guvernului de contra-terorism și contra-extremism (PREVENT), Ministerul Apărării urmează o abordare amplă de combatere a tuturor formelor de extremism și terorism.’

Anterior în această lună, The Ferret a relatat că forțele armate britanice sunt instruite cum să detecteze semne de radicalizare, iar  o cerere de libertate a informației a relevat faptul că între 1 ianuarie 2017 și 1 ianuarie 2019, au fost depuse 6 613 de noi dosare la o bază de date a poliției denumită REDCAPS.

Ministerul Apărării a adăugat că ‘forțele armate lucrează alături de echipele Prevent din cadrul Home Office și de poliție pentru a prevede unităților puncte de contact regionale’.

Indicatorii și avertismentele de extremă dreapta, potrivit armatei

Pentru a identifica persoane cu ‘vederi de extremă-dreapta (XRW)’, ofițerii trebuie să fie atenți la cei ce:

 • Se descriu pe sine înșiși ca ‘patrioți’
 • Adaugă ‘-istan’ la localități britanice
 • Descriu orașele multiculturale ca fiind ‘pierdute’
 • Au tatuaje cu o iconografie XRW vădită sau discretă
 • Privesc opozanții ca ‘trădători’
 • Utilizează termenul de ‘islamofascism’
 • Discută crearea de comunități exclusiv albe
 • Devin tot mai furioși la nedreptățile sau amenințările percepute la adresa așa-numitei identități naționale’
 • Îi numesc pe cei ce le contestă opiniile lor ‘XRW’ ca fiind ‘îndoctrinați’
 • Fac generalizări în privința musulmanilor și a evreilor
 • Susțin că imigrația este sursa nedreptăților la adresa persoanelor vulnerabile (de ex. pensionarii sau veteranii)
 • Implică colegii în grupuri închise de social media
 • Fac referire la corectitudinea politică ca la un complot de stânga sau comunist
 • Fac generalizări greșite în privința ‘stângii’ sau a guvernului
 • Amenință cu violența atunci când pierd o dezbatere, deși susțin că grupurile XRW protestează pașnic
 • Caută indivizi impresionabili pentru a-i recruta sau îndoctrina
 • Spun neadevăruri la adresa imigranților, iudaismului sau a islamului
 • Discută despre un conflict rasial iminent
 • Susțin că abuzul evreilor sau a musulmanilor este acceptabil din moment ce iudaismul și islamul nu sunt ‘rase’
 • Au abțipilduri sau insigne aparținând grupurilor XRW pe îmbrăcăminte sau obiectele personale
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Am ajuns timpul cand faci puscarie daca te declari ortodox, patriot si sustii adevarul…
  Sf NIL Athonitul a profetit ca vom trai aceste timpuri pe care le vedem cu totii …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.