X

[FOTO+VIDEO] 60.000 de oameni au participat la procesiunea în cinstea martirilor regali, țarul Nicolae al II-lea și familia sa, în Ekaterinburg

Photo: ekaterinburg-eparhia.ru

Procesiunea din acest an, 2019, în cinstea MARTIRILOR REGALI în Ekaterinburg, a avut loc de la Biserica de pe Sânge (construită pe locul unde au fost uciși împreună cu servitorii lor credincioși) până la Mănăstirea de la Ganina Yama (construită pe locul unde au fost aruncate corpurile lor), conform OrthoChristian.

Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei (1894-1917), executat cu familia, în Ekaterinburg, de către bolșevici, în 16/17 iulie 1918. Când au murit, Împăratul Nicolae avea vârsta de cincizeci de ani, Împărăteasa Alexandra avea patruzeci și șase de ani, Marea Ducesă Olga douăzeci și doi, Marea Ducesă Tatiana douăzeci și unu, Marea Ducesă Maria nouăsprezece, Marea Ducesă Anastasia șaptesprezece, Prințul moștenitor Alexei treisprezece.

Photo: ekaterinburg-eparhia.ru

Photo: ekaterinburg-eparhia.ru

Photo: ekaterinburg-eparhia.ru

Photo: ekaterinburg-eparhia.ru

Photo: ekaterinburg-eparhia.ru

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

  1. Mai mare decat Sf Constantin Brancoveanu?
   Sigur, tarul e vrednic de lauda ca orice martir crestin…dar mai aproape de suflet imi sunt Sf Brancoveni

  2. Țarii au tocat rău Basarabia
   Au mutat mii de Români iar în loc au adus rusofoni ci ochii subțiri și inima de căine
   Mai citiți istoria
   Dar nu aia lu Ion Ilici Iliescu

   1. Sorin Bercea
    romanii au ramas romani in Basarabia si prin alte parti, pe timpurile tzarilor spre deosebire de acum cand se deznationalizeaza in proportie de masa ( diaspora romana din occident in care copii la doua generatie si-au uitat aproape complet limba materna).stiu de la fata locului, copiii romanilor vorbesc intre ei limba tarii de „adoptie”.deci ciocu mic. sau STFU cum preferi

 1. se cuvine a cinsti toti Sfintii
  Bisericii in mod egal (ca nu i unul mai „mare” decat altul, ergo, nu prea conteaza etnia). desigur fiecare avem preferinte, al meu este Sf Isaac Sirul, dar nu il consider „mai mare” ca Sf Brancoveanu sau Tarul Nicolae. Dumnezeu sa ma ierte si voi frati/surori , daca cumva am gresit .

 2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  …………….
  „În 1917 mitropolitul Macarie al Moscovei L-a văzut într-o viziune pe Mântuitorul vorbind cu Țarul Nicolae: «Vezi», a zis Domnul, «două cupe în mâinile Mele: una este amară pentru poporul tău, iar cealaltă este dulce pentru tine». În acea viziune țarul a cerut implorând cupa cea amară. Mântuitorul atunci a luat un cărbune mare și incandescent din cupă și l-a pus în mâinile țarului. Întregul corp al țarului atunci a început să devină luminos, până când strălucea ca un spirit radiant. Apoi viziunea s-a schimbat într-un câmp de flori, în mijlocul căruia Nicolae distribuia mană unei mulțimi de oameni. O voce a vorbit: «Țarul a luat vina poporului rus pe sine însuși și poporul rus este iertat». Nicolae însuși a zis cândva: «Poate că este necesar un sacrificiu de ispășire pentru salvarea Rusiei. Eu voi fi acest sacrificiu. Voia Domnului să fie împlinită!»” Așa am aflat din articolul “Tsar Nicholas and His Family”, publicat de Administrația site-ului Pravmir.com, pe data de 2 mai, 2006. https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2017/02/sinaxa-sfintilor-martiri-si_6.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.