X

STS este implicat direct în scandalul “Săcărin/adopţia Sorinei”, prin presiuni şi intervenţii pentru paşaportul micuţei

O nouă dezvăluire de excepție marca Sorina Matei. Jurnalista scrie pe pagina sa de Fb, un articol uluitor al cărui nume nu lasă loc de niciun dubiu. 

EXCLUSIV. STS este implicat direct în scandalul “Săcărin/adopţia Sorinei”, prin presiuni şi intervenţii pentru paşaportul micuţei

Doi ofiţeri activi ai STS, militari, operativi, s-au prezentat la Serviciul Paşapoarte Dolj şi au făcut presiuni şi intervenţii pe funcţionarii publici pentru eliberarea şi ridicarea cu forţa a paşaportului micuţei Sorina

Ofiţerii activi ai STS au fost deja audiaţi de procurori, nu au prezentat o explicaţie legală şi logică pentru prezenţa la Serviciul Paşapoarte Dolj şi pentru presiuni şi intervenţii făcute pe funcţionari şi forţarea eliberării şi ridicării paşaportului fetiţei

Cei 2 ofiţeri STS, operativi, militari, din subordinea directorului STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilică, riscă să răspundă legal în faţa Parchetului militar pentru posibile infracţiuni de serviciu şi/sau corupţie săvârşite de militari

Dar să o luăm cu începutul. Cu Regina tuturor: LEGEA. De curiozitate, ştiţi cumva cu ce se ocupă STS “LEGAL” în România? Da, adică ditamai Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Vă spun eu: STS este un organ şi o autoritate cu personalitate juridică a statului român, un serviciu secretmilitarizat, care face parte din sistemul naţional de apărare al României, care coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România, care se află în subordinea CSAT, care este plasat sub controlul comisiei parlamentare de apărare iar beneficiarii legali ai STS sunt organele, autorităţile şi instituţiile statului român. Respectiv, Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, serviciile secrete, administraţia publică, autorităţile judecătoreşti, Ministerul Public etc. (link https://www.sts.ro/ro/misiune-viziune-si-valori)
STS- poate nu ştiţi- este Unitate MilitarăUM 02999. Se ocupă şi de serviciile de securitate, infrastructurile critice, serviciile de urgenţă (112, eCall, SMS 113, Radarul Pădurilor, RO-Alert), reţele şi servicii de telecomuncaţii şi IT. (https://www.sts.ro/ro/atributii)
STS- ca structură organizatorică- este condusă de un director, Generalul locotenent inginer pe toate prenumele sale- Ionel Sorinel Vasilică (cu cursuri pe diplomaţie, Academie la SRI şi master SUA, cu o avere impresionantă, inclusiv casă de vacanţă în Sibiu), un prim adjunct, şi 2 adjuncţi – unul pe tehnic şi altul pe economic. (link https://www.sts.ro/ro/conducere)
Directorul STS Vasilică are la dispoziţie corpul de consilieri, prim adjunctul/operativul General de brigadă inginer Ionel Sorin Bălan2 adjuncţi (General de brigadă inginer Mădălin Virgil Mihai, General de brigadă Marian Cosmin Rădoi)aparatul său de lucru, structuri operaţionale, structuri tehnice şi structuri administrative şi judeţene în toată ţara. (link https://www.sts.ro/ro/organigrama)
În Constituţie- legea fundamentală a României, 8 legi, 4 ordonanţe5 hotărâri de guvern şi mai multe regulamente, inclusiv militare şi interne, clasificate sau nu– în cazul STS- nu scrie nimic de “Săcărin”, “paşaport”, micuţa “Sorina”. (link https://www.sts.ro/ro/legislatie)
Ei bine, ştiind toate acestea, by the law, ar fi bine să explice cineva logic, raţional şi legal opiniei publice din România ce au căutat nu unul, ci chiar doi ofiţeri STS, operativi, militari, să facă presiuni şi intervenţii pe funcţionarii publici pentru eliberarea şi ridicarea paşaportului micuţei Sorina şi să aterizeze chiar la Serviciul Paşapoarte Dolj pentru eliberarea degrabă a paşaportului fetiţei Sorina?
Sunt cumva ofiţerii STS şi gărzi de corp private, agenţi de influenţă sau de exercitare a presiunilor ilegale în timpul exercitării- culmea, legale- a atribuţiilor de serviciu, ca militari, aflaţi sub regulamente militare şi plătiţi din bani publici?
Pe scurt, situaţia este aşa. Înainte să o ia cu forţa pe micuţa Sorina pe 21 iunie şi să o târască pe asfalt cu procuroarea Piţurcă, fam Săcărin a depus din timp actele pentru eliberarea paşaportului Sorinei. Cum nu aveau fizic micuţa, fam Săcărin s-a dus la Serviciul Paşapoarte Dolj cu o fotografie, fără copil. Când toată situaţia trebuia să meargă strună, că era deja unsă, pe 21 s-a întâmplat să vedem totul, că a târât procuroarea copilul printr-o serie de ilegalităţi şi am descoperit cu toţii încet, încet, aproape totul.
Pe 26 iunie, domnul Săcărin, aşa cum a declarat şi pe Digi pe 27 iunie seara, când a plecat de la audieri fără să fie audiat ca să bea apă şi a poposit de fapt într-un studio tv, live, s-a dus să ridice paşaportul fetiţeide 2 ori: “Şi TOTUŞI IERI CÂND AM FOST SĂ IAU PAŞAPORTULmi s-a spus că Parchetul General a cerut dosarul paşaportului. DA, PAŞAPORTUL ERA FĂCUTCÂND M-AM DUS EU SĂ-L RIDIC, mi s-a spus că nu mi se poate da că e o neconcordanţă în baza de date. Că în baza de date fata figurează născută la Mehedinţi şi de fapt, în baza de date e la CraiovaCând am depus actele de paşaport, nu era această neconcordanţă. Iar ieri eraŞi mi-au dat un răspuns ASEARĂ, CÂND M-AM DUS DIN NOU SĂ-L IAU, mi-au spus: Parchetul General ne-a trimis o hârtie prin care solicită dosarul paşaportulul cu totul. Este cercetat” (https://www.digi24.ro/emisiuni/jurnalul-de-seara/jurnalul-de-seara-27-iunie-19-00-1152292)
Ce n-a mai precizat nimeni este că tot atunci, în acele zile, în multele pelerinaje pentru ridicarea degrabă, rapidă şi în viteză a paşaportului micuţei de la Serviciul Paşapoarte Dolj, au venit peste funcţionarii Serviciului Paşapoarte Dolj şi doi ofiţeri, militari, operativi ai STS din Dolj. Diferiţi. Cum lucrurile s-au întâmplat de mai multe ori, de fiecare dată cu un alt ofiţer, operativ, militar al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale fâcând presiuni pe funcţionarii publici, avem în total două bucăţi de ofiţeri ai STS Dolj implicaţi direct în această poveste, militari care au aterizat la Serviciul Paşapoarte Dolj, ofiţeri care au făcut intervenţii la Serviciul Paşapoarte Dolj pentru eliberarea rapidă şi de urgenţă a paşaportului cu probleme al micuţei.
Din câte ştiu, domnul Săcărin nu este şeful STS Dolj.
Cum paşaportul micuţei avea şi o serie neconcordanţe – pentru că cineva a avut grijă să facă o altă serie ilegalităţi şi să facă totul şi pe repede înainte, dând îl alte prostii, cei doi ofiţeri STS şi domnul Săcărin în ciuda tuturor eforturilor depuse la Serviciul Paşapoarte Dolj- nu au putut să ridice paşaportul.
Ca atare, întrebările publice, transparente, deschise, merg direct pe masa directorului în exerciţiu al STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilicăcei doi ofiţeri ai dânsului de la STS care au făcut presiuni şi intervenţii pe funcţionari publici pentru eliberarea paşaportului cu neconcordanţe doar pentru scoaterea rapidă a fetiţei din ţară, care au mers în persoană chiar peste cei de la Serviciul Paşapoarte Dolj cerând paşaportul micuţei, făcând intervenţii şi forţând eliberarea acestuia – în ce calitate şi în ce atribuţie legală au fost acolo, în ce calitate şi atribuţii legale au făcut aceste presiuni şi intervenţii? Şi în numele cui?
Îl mai întreb tot direct pe directorul în exerciţiu al STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilică- cei doi ofiţeri activi şi operativi ai STS, fiind militari- nu pot răspunde legal decât în faţa Parchetului militar şi, eventual, ulterior, în faţa judecătorilor militari, dar unde se încadrează ei oare mai bine, că poate ştie cineva- poate domnul director Vasilică explică cum se întâmplă lucrurile mai exact în ograda sa unde se lucrează doar pe ordin şi ar trebui să se funcţioneze strict pe legela abuz în serviciu, la trafic de influenţă sau la alte infracţiuni de corupţie sau de serviciu săvârşite de militari?
Cumva privaţii care activează în zona pharma – biotech sunt beneficiari legali ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parte a sistemului naţional de apărare al României? În legile României nu scrie absolut nimic în acest sens.
În baza şi virtutea căror legi din România, atribuţii şi ordine, cei 2 ofiţeri activi, militari, operativi ai STS au făcut toate acesteaDe când se ocupă practic şi fizic STS de eliberarea paşaportului cu nereguli al unei fetiţe adoptată internaţional aşa cum a fost adoptată? Că pare că nimeni nu îşi aduce aminte de nimic.
Mai pe şleau şi pe româneşte, domnule directorul STS, generalul locotenent inginer, Ionel Sorinel Vasilică, spuneţi oamenilor- ce naiba este astaCe caută nu 1 (unul), ci chiar 2 (doi) ofiţeri operativi, militari ai STS în această situaţie inexplicabilă din orice punct de vedere dar, mai ales, justificabilă legal?
Spuneţi dvs opiniei publice, oamenilor, pe articole de lege, prevederi, atribuţii, competenţe, ordine, încadrări juridice şi cu liniuţă de la capăt pe fiecare bucată de ofiţer activ, militar, STS, ce este aici, în această situaţie în care apar complicităţi şi care se întinde peste toată lumea, se developează şi se află totul.
De exemplu, astăzise află de STS.
Domnule director în exerciţiu al STS, generalul locotenent inginer, Vasilică D. Ionel Sorinel, cum zic tot americanii, you have the floor.
If you can handle the truth

Cu paşaportul vieţii. Încă de ieri, procurorul de caz a semnat decizia de restituire a paşaportului micuţei Sorina, document găsit a fi făcut cu o serie de ilegalităţi şi neregularităţi în ceea ce o priveşte pe micuţa Sorina. Mâine urmează ca paşaportul să ajungă la Serviciul Paşapoarte Dolj de unde îl poate prelua chiar un al 3-lea ofiţer activ, operativ, militar al STS.

Paşaportul este trimis cu actele doveditoare care probează ilegalităţile şi neregularităţile şi este doar de competenţa legală a Serviciului Paşapoarte Dolj, pe capul, semnătura şi răspunderea lor legală dacă anulează sau nu paşaportul micuţei deja făcut şi găsit cu probleme. Potrivit legii, procurorii nu pot anula paşapoarte, de asta se ocupă strict emitentul- adică în acest caz Serviciul Paşapoarte Dolj. Dacă Tribunalul Slatina respinge mâine ordonanţa lui Licu – fetiţa poate ieşi din ţară cu un paşaport în regulă emis de Serviciul Paşapoarte Dolj, dacă Tribunalul Slatina admite ordonanţa lui Licu- se aplică decizia restrictivă a instanţei. Ancheta penală continuă.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

13 comentarii

 1. MAAAAAMĂĂĂĂĂ!!!!

  Dacă nici după asta nu iese un scandal monstruos înseamnă ca deja se urinează pe noi cu dispreț.

  Și, credeți-ma ca nu m-ar mira.

 2. Asta referitor la comentariul pe care l-am plasat la articolul legat de greva judecatoarei.

  Sistemul e putred pana-n maduva oaselor…

  Cat de retard sa fi ca popor sa dai gir conducatorilor si sa speri ca va fi bine intr-o zi.

 3. De STS se zice ca sunt securistii „buni”. Nu se spune insa pt cine sunt … buni.

  Alegerile ei le-au furat pe 26 mai. Acum fac abuzuri intr-un caz in care ilegalitatile s-au tinut lant.

  Mai ramane sa aflam ce personaj important asteapta sangele Soriinei in tara tuturor posibilitatilor (zic unii pe la colturi ca ar fi un sange extrem de rar).

  Oricum ceva trebuie sa fie pentru ca numai dragoste de aproapele nu este in acest furt de copii denumit eufemistic adoptie.

  1. 1. Nu stii sa citesti sau nu intelegi ce inseamna „”

   2. Nu stii ce spui … „PRIMA PUTERE ECONOMICA A LUMII” – asta da nonsens

 4. Subit, marile televiziuni și marile publicații au băgat sub covor subiectul acestei adopții.

  Parcă deodată acest subiect nu mai prezintă interes pentru publicul larg.

  Asta înseamnă că presiunile sunt uluitoare.

 5. Bineinteles ca PROTV nu considera o bomba de presa stirea publicata de Sorina Matei cu ofterii STS.
  Nimic nu s-a intamplat din punctul de vedere al PROTV.

  Stiti de ce presiunile sunt asa de mari?

  Pentru ca s-ar crea un precedent.

  Daca Sorina ramane in tara, toate cazurile in justititie vor invoca precedentul Sorina.
  Daca paraseste tara, toate cazurile vor invoca aceasta speta.

  Toata lumea de sus este cu bocancul pe gat pe chestiunea asta.

  Si pentru ca toti sunt santajabili, toti au bagat capul sub plapuma.

 6. Nu-mi pasa decat de fetita. Resrul e o societate autodescralizata care foloseste orice motiv sa se disece pe siesi.
  Si am atarnat „organele” noastre in fata Templui Tau.
  De parca e ceva in orice organ eviscerat ca Tatal sa nu stie. Dar ne tot autodisecam. Dar de ce oare? Ca poate ne va fi primit sacrificiul si efortul de a ne autojudeca.
  Unul singur e Judecator. Domnul Iisus Hrisros. Noi suntem parte din El daca Il urmam pe Cruce. Nu avem libertatea de a judeca. Aceasta apartine Dreptilor si Sfintilor si Domnului.
  Nu putem forfeta limitarea nici prin judecarea de sine dupa sine parere.
  Poate aceasta este „numarul neamurilor” neamurile si-au dat Sfintii lor si la un moment dat s-a oprit.. Ca S-a dat numarul.
  Doamne iarta-ne si ne ajuta!

 7. Ce am inteles eu, cu putina mea minte,din apartenenta la clubul”select” UE-NATO:
  -dreptul la salarii decente si la un viitor fara griji o are doar securimea:SRI si liota de alte servicii,judecatorii,procurorii si politicienii care slefuiesc cu limba fundul gras al Sistemului si bugetarimea care le spala rufele murdare , ca pentru astia se imprumuta la banci PSD-ul Vioricai.
  -minoritatile de tot felul care au doar drepturi si niciodata obligatii.
  -dreptul de a avea un dusman etern-Rusia-chiar daca asta ne-ar costa un atac nuclear din partea susnumitei tari.
  -prostimea are si ea drepturi,de a se trezi dimineata la 5 si a munci precum insectele pe salariul minim cu amenintarea perpetua de a fi „restructurati” oricand.Mai are dreptul de a plati impozit jumatate din acel salariu amarat pentru a intretine boierimea amintita mai sus.
  -organizarea societatii”europene” romanesti este preluata din vechea India:casta serviciilor
  „iubitoare” de tara ,adica de propriile buzunare,a bugetarilor de tot felul si a prostimii muncitoare pe salariul minim.Ca si in India Evului Mediu te nasti si mori in aceeasi casta fara sanse de a promova mai sus ,chiar daca esti mai destept ca Einstein.
  -fata de vechea Indie suntem in dezavantaj:suntem mai prosti,mai inculti si mai jigodii
  Asa ca ne meritam soarta.

 8. STS si statul roman e implicat in acoperirea schimburilor la nastere in politie politica. STS, SPP, SRI si BOR au protocoale secrete in care colaboreaza in mod direct ca sa acopere politia politica .
  Romania e o tara de criminali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.