X

ExxonMobil a transmis guvernului că vrea să renunțe la proiectul gazelor naturale din Marea Neagră

Foto: Sondă de explorare a ExxonMobil (Sursa: Site-ul oficial al companiei)

Reprezentanții companiei americane ExxonMobil au transmis vineri premierului Viorica Dăncilă și șefului Agenției pentru Resurse Minerale (ANRM) că vor să dea acces altor companii la datele din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră în vederea unei vânzări a licenței, au declarat surse guvernamentale și din industria petrolieră.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Până la ora publicării articolului, reprezentanții guvernului nu au oferit detalii despre întâlnire, iar reprezentanții ExxonMobil au transmis că nu comentează aceste informații.

Anunțul a fost făcut vineri într-o ședință la Guvern de Richard Tasker, country-managerul local al ExxonMobil.

Primele companii interesate de o eventuală preluare a licenței ExxonMobil ar fi OMV și fondul de investiții Carlyle, care are deja o investiție în Marea Neagră prin intermediul companiei Black Sea Oil & Gas.

Reamintim că ExxonMobil are o licență pentru gazele din perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră, alături de OMV Petrom. ExxonMobil a investit deja în lucrările de explorare din România circa 700 de milioane de dolari.

ExxonMobile a fost considerată o investiție americană strategică în România, dat fiind că era poziționată în Marea Neagră, devenită epicentrul unor dispute politice între Rusia și statele riverane membre NATO, după anexarea ilegală a Crimeei.

Eventuala plecare a companiei americane din România vine pe fondul șicanelor din ultimii doi ani și jumătate din partea guvernului și a majorității PSD-ALDE. În primul rând, legea offshore, care stabilește regimul fiscal și pe cel al avizelor necesare începerii proiectului, a fost modificată în ultimul moment de Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, astfel încât a impus o serie de prevederi fiscale considerate nefavorabile. Ulterior, OUG 114 din decembrie 2018 a adus noi schimbări radicale pe piața petrolului și gazelor.

În plus, ExxonMobil a descoperit în ultima perioadă zăcăminte uriașe de hidrocarburi în alte zone, printre care și Cipru – unde rezerva de gaze din perimetrul Glaucus e de trei ori mai mare decât cea din Marea Neagră.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cel mai probabil este datorita apropierii razboiului.

    Doamne, apara si pazeste pe poporul cel binecredincios.

  2. Părerea mea sincera?! În scurt timp va începe ww3 și în câteva luni multi din cei de aici nu vom mai fi… Dar, poate e mai bine asa decât cippat, ecumenist și cu sufletul în iad!

    1. Dar ai vszut cum a murit o mostenitoare Goldsmith,/Rothschiled.intr-un accident stupid? Niciun comfort nu salveaza pe om.de furia Domnului cand a starnit-o pe aceasta.
      Cine seamana vant va culege furtuna! Degeaba buncar..daca mori in buncar..si ai si suparat pe Creator cu actiunile sale.

  3. Corect!
    Se pare că intervine Mila Lui Dumnezeu, pentru că altfel, n-ar scăpa niciun trup!
    Oamenii NU sunt dispuși să fie de partea cea bună, a Lui Dumnezeu….
    Nu vedeți că timpul parcă zboară?
    Acum e Luni, mâine e Vineri!
    Iar atmosfera generală pe care o percep eu, este de LINIȘTEA DINAINTEA FURTUNII!
    Lumea este extrem de tăcută, așteptând parcă să vină/cadă de undeva, lovitura!

    O să fie cum a mai spus cineva pe-aicea:

    https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2019/07/06/trump-iranul-se-joaca-cu-focul/

    Trump: ”IRANUL SE JOACĂ CU FOCUL.”

    Profeția zice: ”CÂND VA CĂDEA PRIMA BOMBĂ ÎN IRAN, VA FI ÎNTR-O ZI DE VINERI DIMINEAȚA, PRACTIC DIN ACEA ORĂ ÎNCEPE CEL DE-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL.
    Evenimentele vor derula rapid după acea intervenție și Rusia intră în joc.
    Creștinii să NU aibă frică de nimic, să rămână în casele lor, acolo unde se află, unde i-a plasat Dumnezeu pe fiecare și să aștepte ajutor.
    Se vor face minuni mari pentru cei pocăiți, deoarece acest război va fi pentru pedeapsa celor îndărătnici, ne-pocăiți.
    Se zice că în timpul foametei, vor veni îngeri și sfinți întruchipați la casele creștinilor și-i vor hrăni, adică așa minuni care nu s-au mai făcut de când lumea. Se vor trezi dimineața și vor găsi pâine caldă pe masă și tot așa…DAR, ACEASTĂ INTERVENȚIE DIVINĂ TREBUIE SĂ FIE MERITATĂ, OMUL NU TREBUIE SĂ AIBĂ NICIUN DOCUMENT BIOMETRIC, POCĂIT ȘI CU CANDELA INIMII APRINSĂ…
    Se mai zice ca să NU ne uităm în jur ce se va întâmpla cu alții, adică să înțelegem că Dumnezeu lucrează și EL știe ce face cu fiecare.
    Sf.Sofia din Constantinopol va rămâne intactă, pe când tot orașul va fi distrus, iată, așa va apăra Dumnezeu pe sufletul însemnat cu cruce pe frunte, adică pe ai Lui. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button