X

DEZVĂLUIREA LUI CRISTOIU DESPRE ALEGERI: STS a șters informațiile

Ion Cristoiu acorda un interviu pentru ziarul Adevarul, la locuinta sa din Bucuresti, miercuri, 18 septembrie 2013. (Eduard Enea)

Jurnalistul Ion Cristoiu acuză lipsa de transparenţă a STS în gestionarea votului, iar pe preşedintele Iohannis pentru insistenţa de a cupla un nou referendum cu scrutinul prezidenţial datorită posibilităţii de fraudare a alegerilor cu ajutorul unui soft, transmite Mediafax.

Analistul politic a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că softul pentru alegeri este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), o instituţie militarizată în care se ordinele se execută, nu se discută.

STS este o organizaţie militară, las la o parte faptul că nu văd de ce e militară, adică militarizată. Militarizată înseamnă cu ordine, acolo se ascultă, ordinele nu se discută pentru că este militarizată şi înseamnă lipsă de transparenţă, da? Secretul militar. Dacă acest soft ar trece în administrare la orice instituţie civilă, inclusiv la AEP (…) devine transparentă (…)”, a spus jurnalistul.

Ion Cristoiu a dezvăluit, în acest context, că la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost şterse informaţiile stocate peste zi legate de vot pe motiv că memoria calculatorului era prea încărcată.

“Să vă spun, de exemplu, ca o informaţie pe care ei o ascund faptul că înainte de a introduce rezultatele, buletinele, ei au şters totul. Tot ce a fost peste zi a fost şters. Pe motivul că e prea încărcată memoria, calculatorul. (…) tot ce softul a administrat peste zi, prezenţă, în unele locuri chiar şi rezultate parţiale, s-a şters. (…) ei n-au mai scos niciun backup şi au şters totul (…) ca să poată să fraudeze”, a susţinut Ion Cristoiu.

Analistul politic a explicat şi motivul pentru care s-a recurs la ştergerea datelor: PSD să obţină un scor prost pentru a-l putea elimina pe Liviu Dragnea de pe scena politică.

Au dorit să fraudeze pentru că voiau să-l radă pe Dragnea, de aici a fost singura chestiune. A fost o operaţiune uriaşă pusă la cale de STS şi de servicii, cum vreţi, interne, externe, şi anume ca Dragnea… ca PSD-ul să obţină un scor foarte prost, pentru că dacă obţinea un scor cât de cât normal, domnul Dragnea, poate că şi decizia judecătorilor era în sensul ăsta”, a afirmat Ion Cristoiu.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

11 comentarii

 1. Si-asa ne explicam scorul UDMR si USR la aceste alegeri – si ne intrebam iar ce e udmr de fapt si pe ce motive sta de atata vreme la guvernare in Romania – si ne mai miram ca lucrurile merg prost.

 2. Iohannis, acuzat că vrea să fraudeze și alegerile prezidențiale prin aceeași suprapunerea a unui referendum ca la europarlamentare
  STS este o organizație militarizată și înseamnă lipsă de transparență
  Monica Mihai: Că vorbim de oameni care iau decizii importante, în momentul de față, în Parlamentul României există o comisie care anchetează posibile fraude de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Această comisie este condusă de Lia Olguța Vasilescu și a audiat deja mai multe persoane printre care și ministrul de Interne Carmen Dan, a fost audiat și Teodor Meleșcanu, care fiecare dintre ei au spus că sistemul STS, acele tablete, nu au funcționat corespunzător și că nu consideră că STS ar trebui să mai aibă în subordine această parte de la alegeri. Cum vedeți punctul lor de vedere în acest caz?

  Ion Cristoiu: Și în cazul administrării acelui soft de către STS iar avem o încălcare a democrației.

  Monica Mihai: De ce?

  Ion Cristoiu: Pentru că STS este o organizație militară, lasă la o parte faptul că nu văd de ce e militară, adică militarizată. Militarizată înseamnă cu ordine, acolo se ascultă, ordinele nu se discută pentru că este militarizată și înseamnă lipsă de transparență, da? Secretul militar. Dacă acest soft ar trece în administrare la orice instituție civilă, inclusiv la Autoritatea…

  Monica Mihai: Exista discuția să treacă în subordinea Autorității Electorale Permanente.

  Ion Cristoiu: Da pentru că devine transparentă, încă o dată, când a trecut acolo orice ONG, un ONG de creșterea iepurilor poate să ceară informații.

  Monica Mihai: Da, dar cei de la Autoritatea Electorală Permanentă în această comisie când au fost audiați au spus că ei nu au infrastructura potrivită pentru a putea prelua sistemul de la STS.

  Ion Cristoiu: Așa a spus și DNA-ul când trebuia să preia de la SRI. Sigur că le convine pentru că cei de la Autoritatea Electorală Permanentă vor să ia niște parale fără să facă nimic, din punctul ăsta de vedere. Eu spun din punct de vedere democratic. Din punct de vedere democratic, pe lângă suspiciunile, și sunt în legătură cu acest soft, nu e corect din punct de vedere democratic pentru că STS-ul nu poate, nu e transparent. Deci faceți dumneavoastră o adresă la STS să vă spună cum a funcționat softul ăsta acum. Să vă spun, de exemplu, ca o informație pe care ei o ascund faptul că înainte de a introduce rezultatele, buletinele, ei au șters totul. Tot ce a fost peste zi a fost șters.

  Monica Mihai: De ce? Cum adică a fost șters?

  Ion Cristoiu: Pe motivul că e prea încărcată memoria, calculatorul.

  Monica Mihai: Și adică, să înțeleagă toată lumea, existau niște date în tabletele respective? Cu câte persoane s-au prezentat…

  Ion Cristoiu: Tot ce s-a întâmplat peste zi, tot ce softul a administrat peste zi prezență, în unele locuri chiar și rezultate parțiale s-a șters.

  Monica Mihai: Și n-a existat nicăieri un backup pe datele care au fost livrate de ei?

  Ion Cristoiu: Întrebați-i pe ei, să vă spună… deci în momentul în care ei au început să introducă rezultatele buletinelor, proceselor verbale, sub pretextul, foarte important, că memoria… nu mai încape în memorie ei n-au mai scos niciun backup și au șters totul, noi nu putem știi la ora actuală din punct de vedere al softului de la STS, la prânz…

  Monica Mihai: De ce ar fi făcut asta?

  Ion Cristoiu: Păi ca să poată să fraudeze.

  Monica Mihai: Cine ar fi dorit să fraudeze?

  Ion Cristoiu: Au dorit să fraudeze pentru că voiau să-l radă pe Dragnea, de aici a fost singura chestiune. A fost o operațiune uriașă pusă la cale de STS și de servicii, cum vreți, interne, externe, și anume ca Dragnea… ca PSD-ul să obțină un scor foarte prost, pentru că dacă obținea un scor cât de cât normal, domnul Dragnea, poate că si decizia judecătorilor era în sensul ăsta.

  Monica Mihai: Mihai: Credeți că ar fi fost diferită decizia?

  Ion Cristoiu: Da. Iar a doua suspiciune este în legătură cu ei… eu întreb așa, dumneavoastră sunteți jurnalist, faceți o adresă… a făcut STS vreo conferință de presă în legătură cu softul ăsta? Nu pentru că ei sunt militari, ei sunt generali…

  Monica Mihai: Există informații clasificate probabil pe care nu le pot face publice.

  Ion Cristoiu: De exemplu informație clasificată care trebuie neapărat declasificată este aceasta: de ce are interes Klaus Iohannis să pună referendumul o dată cu prezidențialele, cu primul tur sau al doilea tur pentru că în momentul în care apar două, am înțeles, două teme, e foarte ușor de manipulat acest soft. Așa spun unii, să ne răspundă la această acuzație care lansează suspiciuni asupra…

  Monica Mihai: Adică spuneți că există loc de fraude în momentul în care există două tabele paralele…

  Ion Cristoiu: Dacă sunt două. Dacă sunt două tabele paralele, nu știu, am înțeles că e o posibilitate, nu știu, nu pot să-mi dau seama din punct de vedere al softului. Nu se mai încheie…

  Monica Mihai: Și asta ar presupune ca STS să fie de partea lui Iohannis.

  După datele pe care le am, Iohannis a insistat să fie pus referendumul cu prezidențialele pentru că a dat posibilitatea unei fraude
  Ion Cristoiu: Păi doar n-o fi de partea mea. Hai să vă spun următorul lucru, domnul Iohannis insistă ca referendumul să fie ori la primul ori la al doilea tur.

  Monica Mihai: Dar asta am mai discut și edițiile trecute că este convenabil și din punct de vedere financiar ca să fie organizate împreună cu una din alegerile care ar urma.

  Ion Cristoiu: De ce din punct de vedere financiar?

  Monica Mihai: Pentru a nu se cheltui, pentru a nu…

  Ion Cristoiu: Am înțeles, păi dar de ce nu face înainte, din punct de vedere financiar sau să nu-l mai facă deloc. Dar de ce din punct de vedere financiar, adică e vorba de rentabilitatea financiară în momentul în care e vorba de un referendum fantezist pe care l-a făcut el. De ce trebuie să revizuiești Constituția să nu mai fie fără penali. Adică, stați un pic, e o cheltuială impusă de el, da, el vrea referendum, da, și atunci toți trebuie să facem tot felul de manevre în așa fel încât cheltuiala să fie mică, să fie, uite, o cheltuială de referendum să se reducă din bugetul președinției, dacă tot e vorba de cheltuială. Dar eu spun acest lucru, insistența lui ține de soft, ține de fraudă.

  Monica Mihai: Și dacă va trece softul în subordinea Autorității Electorale Permanente?

  Ion Cristoiu: Dacă va trece atunci putem să-i luăm la întrebări pe ăia și să îi supraveghem. O să vă puteți duce și dumneavoastră acolo în timp ce ei umblă la soft. Acum nu pot pentru că e STS-ul. Eu am spus însă, foarte important, din datele pe care le am, insistența, pentru că insistența lui ca să fie referendumul de revizuire a Constituției la primul sau al doilea tur nu are nicio legătură cu prezența pentru că oamenii vor veni la vot de dragul prezidențialelor, nu de dragul referendumului. Cum au venit și acum, acum n-au venit de dragul referendumului, au venit de dragul alegerilor.

  Monica Mihai: Au venit de dragul alegerilor europarlamentare și a mizei care a fost creată în jurul acestei…

  Ion Cristoiu: Și acum după datele pe care le am, de ce a insistat el să fie pus, pentru că a dat posibilitatea unei fraude. Eu am dreptul să fiu suspicios câtă vreme STS-ul este izolat în secretul militar. Când or veni cei de la STS, generalii, și vor explica ei cu epoleții lor pe umeri, ne vor…

  Monica Mihai: Din punct de vedere tehnic.

  Ion Cristoiu: Da. Încă o dată, principiul fundamental al democrației pentru care a avut loc o revoluție în tot estul este faptul că totul trebuie să fie transparent, da, ori în cazul de față am un moment netransparent.

  Monica Mihai: Nu există această transparență prin anchetarea care are loc la comisia parlamentară? Adică ei merg acolo și dau socoteală.

  Ion Cristoiu: Păi dar de ce să dea la o comisie parlamentară când dacă ar fi la Autoritatea Electorală Permanentă v-ar da și dumneavoastră, că e obligat. Pe când acum dacă dumneavoastră, ca jurnalist, îi cereți ei or să vină și or să spună că e secret militar. Iar și la asta or să se ducă ăia acolo de la STS și or să facă cu ușile închise și or să fie trei, patru inși ca și la comisia SRI de tristă amintire.

  Monica Mihai: Care vor spune niște lucruri.

  Ion Cristoiu: Care vor spune niște lucruri care nici acum nu le știm. Știți ce au zis ăia de la SRI la comisia lui Manda? Nu. Pentru că ni se spune că e secret, în sensul ăsta. Eu sunt un înverșunat susținător, adept, luptător al tezei că în democrație totul trebuie să fie transparent. Și ce face președintele și cât cheltuie cu deplasarea și unde…

  Ancheta parlamentară va încheia ca și cea de la SRI, printr-un compromis, probabil c-or să vină niște generali și or să termine cu ea
  Monica Mihai: Și ce face Parlamentul… Cum se va încheia ancheta parlamentară?

  Ion Cristoiu: Se va încheia ca și cea de la SRI, printr-un compromis, probabil c-or să vină niște generali și or să termine cu ea. Mă întorc, susțin încă o dată că în lumea modernă democratică și că în est s-a făcut o revoluție tocmai pentru a știi totul, totul. Nu există la ora actuală nimic secret. Nici viața președintelui, nici viața de cuplu a președintelui, nici viața de dormitor a președintelui pentru că de aia avem democrație, da, adică nu mai avem momentul ăla în care dictatorul stă…

  Monica Mihai: În turnul de fildeș…

  Ion Cristoiu: Dumneavoastră sunteți tânără. Dumneavoastră știți că nu aveai voie să intri în Primăverii? Deci strada aia care în capăt era locuința lui Ceaușescu era blocată, n-aveai voie să treci prin fața Comitetului Central pe marginea aia, că era Comitetul Central. Dar de ce? De ce să nu trec, puteam să trecem și vedeam, adică normal este în democrație viața, parlamentarilor, a politicienilor, a premierului, a președintelui se desfășoară fără perdele. Noi ne uităm, vedem ce face ăla în casă, nu e nicio problemă pentru că asta este democrația.

  Monica Mihai: Că vorbim de președinte, am zis că de săptămâna aceasta vom avea o rubrică dedicată special alegerilor prezidențiale în care vom discuta toate noutățile și tot ce se întâmplă în acest plan, care sunt candidații, care sunt strategiile pe care aceștia le-au adoptat. Avem până în momentul de față un singur candidat declarat și asumat, vorbim de președintele Klaus Iohannis care și-a manifestat dorința de a candida pentru un nou mandat. În schimb au început să se contureze niște figuri în plan politic intern care ar putea fi viitori prezidențiabili. Aici vorbim de Viorica Dăncilă care a făcut în aceste zile declarații, mai exact chiar astăzi, că dacă partidul o va propune și va insista ca ea să fie un candidat la prezidențiale, ea va accepta această propunere. Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri că și el este împins în spate de electoratul liberal să candideze pentru funcția de președinte, în tabăra USR-Plus încă nu este foarte clar dintre Dacian Cioloș și Dan Barna care v-a fi candidatul la prezidențiale, urmează să facă și ei acest anunț, probabil după congresul care va avea loc pe data de 13 iulie. În momentul de față la cum arată scena politică și candidații care sunt scenariile posibile? Iohannis mai iese președinte?

  Ion Cristoiu: În acest moment avem, încă o dată, orice sondaj este fals deoarece avem un singur candidat anunțat. Nu putem vorbi… toate sondajele care îl dau pe Klaus Iohannis și pe drept cuvânt ca marele învingător sunt false deoarece ceilalți nu s-au înscris în cursă.

  Monica Mihai: Dar au fost sondați…

  Ion Cristoiu: Așa mă poate sonda și pe mine că sunt bun de astronaut, dar asta nu înseamnă că sunt. Și probabil că se face acum un sondaj și m-ar trece pe mine că…

  Monica Mihai: Ați lua și dumneavoastră câteva procente.

  La toate sondajele, Iohannis este confruntat cu candidați ipotetici. În momentul în care respectivii vor fi desemnați, probabil că procentele lui Klaus Iohannis se reduc drastic
  Ion Cristoiu: Da, ba unii chiar ar fi de acord să plec în cosmos sau dacă ar fi un sondaj, nu știu, alergătorii la 100 de metri, probabil că unii din cetățeni, da, domnule, ar fi bun să alergi. Deci din punctul acesta de vedere sondajele de gen ce-ar fi dacă ar candida Barna, ce-ar fi dacă ar candida cutare…

  Monica Mihai: Nu sunt valabile spuneți.

  Ion Cristoiu: Nu, nu sunt valabile în comparație la concurență cu… deci la toate sondajele Iohannis este confruntat cu candidați ipotetici. În momentul în care respectivii vor fi desemnați, deja el e aproape desemnat, e desemnat că e al PNL-ului, probabil că procentele lui Klaus Iohannis se reduc drastic.

  Monica Mihai: Știți ce este interesant că de îndată ce a apărut informația că Viorica Dăncilă ar putea fi un posibil candidat au apărut voci din PSD care spuneau că poate ar fi un candidat mai bun Gabriela Firea.

  Ion Cristoiu: Nu. Să ne întoarcem la ce înseamnă campania prezidențialelor. Campania prezidențială înseamnă pentru orice partid un uriaș spor de vizibilitate. Să vedem PSD-ul. PSD-ul are o conducere, e Viorica Dăncilă. În momentul în care pui pe altcineva candidat automat președintele partidului trebuie…

  Monica Mihai: Să facă un pas în spate și să cedeze scena persoanei care va candida.

  Ion Cristoiu: Din start aceasta duce la o bulversare în partid pentru că partidul în momentul în care ești președintele partidului și și candidat și te duci la Vrancea automat structurile de partid sunt pentru tine, altfel trebuie să sune Viorica Dăncilă la Vrancea lui Oprișan și „domnule, am o rugăminte, va fi candidatul nostru, ai grijă”. Bun, doi: și Gabriela Firea are o fire foarte mare… în primul rând are enormitatea aia cu bărbată-său. Deci eu nu pot să mai votez cu Gabriela Firea pentru câtă vreme știu că are un bărbat care candidează și el. N-am înțeles.

  Monica Mihai: Va rămâne și domnul Pandele în schemă…

  Ion Cristoiu: Nu, oricum totul s-a anunțat, totul este penibil.

  Monica Mihai: De ce s-o fi anunțat, sprijinit de ce partid?

  Ion Cristoiu: Nu, dar pentru ea, în momentul în care soțul ei a anunțat că va candida, s-a terminat cu candidatura ei, nu știu. Imaginează-ți, nu știu, eu vreau să anunț că voi candida… toată lumea zice că voi candida, nu știu, la o funcție…

  Monica Mihai: Director general la un post de televiziune, de exemplu, și vine și soția dumneavoastră și spune că vrea și ea același lucru .

  Ion Cristoiu: Și în acel moment vine lumea și spune e ceva neserios ori ești tu ori e nevasta. Doi, Gabriela Firea administrează Bucureștiul. Administrarea Bucureștiului face o candidatură de o rară vulnerabilitate, de o uriașă vulnerabilitate.

  Monica Mihai: Pentru că se vede felul în care a administrat un oraș.

  Ion Cristoiu: Nu, în primul rând pentru că e clar că adversarii, să spunem Klaus Iohannis, te vor toca cu administrarea orașului, adică să presupunem că ar candida, dincolo l-am avea pe… păi Klaus Iohannis n-ar avea nicio responsabilitate. El poate să vină oricând și să spună. Nu-mi place în București, în București nu pot să fiu cu lumina stinsă. Doamna Firea nu poate să vină să-i reproșeze…ce? lui Klaus Iohannis. Doi, este foarte ușor de produs o diversiune în cazul unui primar general. Ce, Colectiv e mic copil, e o glumă. Dar nu știu, administrezi cade un copac peste un tramvai, moare, nu știu, au murit sau au fost răniți, și gata, în acel moment vine o rostogolire mediatică, da, Firea care răspunde de asta, nu știu, îi mănâncă țânțarii, vine o doamnă la televizor și zice că azi noapte au mâncat-o țânțarii și n-a putut să doarmă și din cauza asta a zbierat la Firea. Asta e foarte ușor de făcut, deci din punctul acesta de vedere … La Teodorovici, că face Teodorovici este la finanțe, da, și începe o campanie.

  Monica Mihai: La fel, există vulnerabilități și pe acest minister. Doamna Dăncilă a spus în repetate rânduri în ultimele săptămâni că i-ar susține oricare ar fi candidatul PSD. Este interesant cum aceasta și-a schimbat atitudinea în ultimele zile. Care ar fi motivul pentru care și-a schimbat atitudinea?

  Ion Cristoiu: Probabil că sondajele. Eu știu că sondajele o dau acum prost în raport… Deci sondajele. Dar cred că ea va face față lui Klaus Iohannis, va juca rolul mămicii, mamei, bunicii, femeii de treabă în raport cu Klaus Iohannis care clar că va veni arogant în această campanie.

  Monica Mihai: Cum arată calculele electorale. Îl avem pe Klaus Iohannis care candidează, avem pe Viorica Dăncilă, să presupunem că îl avem pe domnul Barna.

  Sursa: Blogul Ion Cristoiu
  https://www.justitiarul.ro/iohannis-acuzat-ca-vrea-sa-fraudeze-si-alegerile-prezidentiale-prin-aceeasi-suprapunerea-a-unui-referendum-ca-la-europarlamentare/

 3. Ion Cristoiu: Insistența lui Iohannis ca referendumul să fie ori la primul, ori la al doilea tur al prezidențialelor ține de fraudă. La alegerile europarlamentare din 26 mai STS a șters informațiile stocate peste zi
  Jurnalistul Ion Cristoiu acuză lipsa de transparență a STS în gestionarea votului, iar pe președintele Iohannis pentru insistența de a cupla un nou referendum cu scrutinul prezidențial datorită posibilității de fraudare a alegerilor cu ajutorul unui soft, informează Mediafax.

  Analistul politic a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că softul pentru alegeri este administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), o instituție militarizată în care se ordinele se execută, nu se discută.

  „STS este o organizație militară, las la o parte faptul că nu văd de ce e militară, adică militarizată. Militarizată înseamnă cu ordine, acolo se ascultă, ordinele nu se discută pentru că este militarizată și înseamnă lipsă de transparență, da? Secretul militar. Dacă acest soft ar trece în administrare la orice instituție civilă, inclusiv la AEP (…) devine transparentă (…)”, a spus jurnalistul.

  Ion Cristoiu a dezvăluit, în acest context, că la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost șterse informațiile stocate peste zi legate de vot pe motiv că memoria calculatorului era prea încărcată.
  „Să vă spun, de exemplu, ca o informație pe care ei o ascund faptul că înainte de a introduce rezultatele, buletinele, ei au șters totul. Tot ce a fost peste zi a fost șters. Pe motivul că e prea încărcată memoria, calculatorul. (…) tot ce softul a administrat peste zi, prezență, în unele locuri chiar și rezultate parțiale, s-a șters. (…) ei n-au mai scos niciun backup și au șters totul (…) ca să poată să fraudeze”, a susținut Ion Cristoiu.

  Analistul politic a explicat și motivul pentru care s-a recurs la ștergerea datelor: PSD să obțină un scor prost pentru a-l putea elimina pe Liviu Dragnea de pe scena politică.

  Au dorit să fraudeze pentru că voiau să-l radă pe Dragnea, de aici a fost singura chestiune. A fost o operațiune uriașă pusă la cale de STS și de servicii, cum vreți, interne, externe, și anume ca Dragnea… ca PSD-ul să obțină un scor foarte prost, pentru că dacă obținea un scor cât de cât normal, domnul Dragnea, poate că și decizia judecătorilor era în sensul ăsta”, a afirmat Ion Cristoiu.

  În opinia sa, există o informație clasificată care trebuie neapărat declasificată, respectiv interesul și insistența șefului statului de a cupla referendumul constituțional cu unul din cele două tururi ale alegerilor prezidențiale.

  „De ce are interes Klaus Iohannis să pună referendumul odată cu prezidențialele, cu primul tur sau al doilea tur? Pentru că în momentul în care apar două, am înțeles, două teme, e foarte ușor de manipulat acest soft. Așa spun unii, să ne răspundă la această acuzație (…) am înțeles că e o posibilitate, nu știu, nu pot să-mi dau seama din punct de vedere al softului. Nu se mai încheie… Hai să vă spun următorul lucru, domnul Iohannis insistă ca referendumul să fie ori la primul ori la al doilea tur. Dar eu spun acest lucru, insistența lui ține de soft, ține de fraudă (…) pentru că a dat posibilitatea unei fraude. Eu am dreptul să fiu suspicios câtă vreme STS-ul este izolat în secretul militar”, a susținut Ion Cristoiu.

  Jurnalistul spune că ancheta parlamentară privind posibila fraudare a euroalegerilor din 26 mai se va încheia printr-un compromis și a reamintit că unul dintre principiile democrației este transparența în virtutea căreia viața persoanelor publice trebuie să se desfășoare la vedere.

 4. off topic

  Ion Cristoiu, motivele plecării lui Carmen Dan de la MAI: „Se încearcă să i se dea satisfacție lui Klaus Iohannis”
  Ion Cristoiu a vorbit la Antena 3 despre motivele din spatele plecării de la Guvern al ministrului de Interne, Carmen Dan.

  „Sunt două motive. Primul e noua politică post-Dragnea de a merge pe burtă, de a desumfla imaginea asta de partid monstru. Și partidul încearcă să stingă sau să contracareze orice posibilitate de inflamare a străzii, a opiniei publice de creare a unui monstru în interiorul PSD. Lui Carmen Dan i se pregătea un 10 august și probabil că din datele pe care le avea PSD, ar fi fost un nou prilej de a înfiripa o ură la adresa PSD-ului.

  Un motiv mai întemeiat decât primul e că se încearcă să i se dea satisfacție lui Klaus Iohannis. E foarte important că un așa-zis blat cu Iohannis și PSD e devastator pentru Iohannis. El are un electorat radical anti-PSD, are un USR care scoate flăcări pe nări când aude de PSD. Domnul Klaus Iohannis și multe dintre gesturile lui au venit din sondajele secrete pe care le are, și anume că e perceput drept cel mai mare adversar al PSD. Dacă vrei să-i faci un rău lui Klaus Iohannis spui că PSD-ul s-a predat lui. Pentru PSD nu are nicio importantă, PSD nu a fost un adeversar public al lui Klaus Iohannis”, a spus Ion Cristoiu.

  https://www.antena3.ro/actualitate/ion-cristoiu-motivele-plecarii-lui-carmen-dan-de-la-mai-se-incearca-sa-i-se-dea-satisfactie-lui-530050.html

  1. Noul ministru de interne este senator PSD de Constanta si fost amic gen Mazare.
   Mazare un mafiot cu conexiuni mai mari decat parea, suficient sa fie mnealui dupa gratii ca se schimba ministrul de interne cu un amic de-al lui Mazare.
   Dupa cum a declarat si Carmen Dan „motivul (demisionarii) nu e incompetenta..”
   Porturile mereu au fost fieful mafiotilor deoarece sunt o intrare mai putin mijlocita in tara. Si pe noi ne vrajesc cu pasapoarte biometrice… pai prin port it intrai oricine oricum daca nu verifici, degeaba pazesti aeroportuile daca nu pozesti porturile.
   Dat se pare ca e mare paguba ca Mazare e la inchisoare….

 5. Poate, domnul Cristoiu, să ne facă o recenzie și a felului cum a fost respectată corectitudinea la celelalte alegeri?

 6. Nu era mare lucru sa fi renumarat voturile si sa introduca e mana cele 1,5 milioane de voturi pe liste speciale. Dar NU S-A VRUT.

  Traiasca si infloreasca noua securitate!

 7. Din 7 Octombrie
  Sunt PSD- ist
  Nù am votat în viața mea
  cu ăștia
  Dar decât cu pedofilii de la
  USR
  Ori cu El Presidente
  Johanes care a votat noaptea ca hoții la ora 8.55
  Unde naiba a fost
  Rezist pe 6 și 7 Octombrie???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button