X

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc despre românii din oraș: „Am uitat că de o sută de ani sunteți aici!”


Redactorul șef al cotidianului Informația Harghitei, singura publicație de limbă română din județul Harghita, a relatat într-un editorial modul în care românii din Miercurea Ciuc au fost insultați în mod grosolan de primarul UDMR, Raduly Robert Kalman.

Analizând stupiditatea acuzației liderului UDMR Kelemen Hunor la adresa crucii „legionare” amplasată de Primăria Dărmănești în cimitirul de la Valea Uzului, redactorul șef al publicației Informația Harghitei a relatat un moment mai puțin plăcut pentru românii din Miercurea Ciuc, insultați în mod grosolan de primarul UDMR, Raduly Robert Kalman.

„În ce-l priveşte pe dl Kelemen, ne amintim că aproape în acelaşi context l-a nominalizat pe generalul Chelaru că ar fi coordonat de la faţa locului acţiunile de la Valea Uzului, în timp ce acuzatul era de fapt la Tg. Ocna – şi va suporta un proces pentru asta. Faptul ne dă însă dimensiunea lejerităţii cu care acest individ lansează zvonuri pe piaţa politică şi a relativităţii cu care se raportează la realitate. Pur şi simplu omul nu respectă deloc adevărul şi transformă totul în propagandă. Din asta trăieşte, de altfel, ca şi primarul din Ciuc, plin-ochi de venin, care i-a invitat pe cetăţenii români al căror primar este la Festivalul muzicii vechi cu o insultă grosolană:

„Am uitat că de o sută de ani sunteţi aici!”. Este motivul pentru care n-am fost la nici un concert al acestei ediţii, iar organizatorii, având atâţia oameni talentaţi şi inteligenţi, ar face bine să nu mai invite imbecili la conferinţele de presă, chiar dacă Primăria finanţează festivalul. O face din banii contribuabililor, nu din buzunarul lui Ráduly”, scrie Mihai Groza în editorialul său publicat în Informația Harghitei.

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Și noi am uitat de tine Radui Robert de 1 dec nu prea te am văzut prin oraș te ai dus La Victor Orban sa ii mai spui ceva minciuni doar atât știe UDMR un partid extremist ce vrea dezbinare în tara

  2. Se vede rautatea si prostia pe fata lui. Indivizii de teapa lui sunt prea imbecili ca sa-si dea seama ca furtuna ii va spulbera in curand.

  3. Să ne amintim că vrednicul de pomenire Bartolomeu al Clujului a fost capul revoltei studențești împotriva obrăzniciei maghiare cand era student la Medicină. Datorită acestui fapt, a fost exmatriculat din facultate și i s-a interzis să mai intre in Cluj. A revenit peste zeci de ani ca arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului.
    Ungurii au obrăznicia în genă și dacă nu sunt pusi la punct, o să ne facă multe necazuri. Sunt barbari si sângele apă nu se face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.