X

În ce țară trăim? Malul Lacului Roșu din Harghita aparține Budapestei

Cum e cu: să ne luăm țara înapoi... de la unguri?

Primarul comunei Bicaz Chei, care a pierdut în instanță Cheile Bicazului în favoarea orașului Gheorgheni, din Harghita, se teme că zona ar putea avea soarta malului Lacului Roșu. Acesta ne spune că malul Lacului nu mai aparține țării noastre, ci sectorului 6 Budapesta.

După șase ani de procese și 53 de termene de judecată, comuna Bicaz Chei s-a trezit fără brandul cel mai de preț: Cheile Bicazului. Deși părea absurd ca vreo instanță să decidă împotriva legii, iată că o judecătoare de la Tribunalul Prahova a transferat granițele administrative și a donat capodopera naturii orașului Gheorgheni din județului Harghita, oraș care are antecedente șocante în relația cu Budapesta. ”Malul Lacului Roșu este vândut sau concesionat de către orașul Gheorgheni sectorului 6 din Budapesta. Cei care își desfășoară acolo activități comerciale închiriază de la Sectorul 6 din Budapesta. Mai mult, până la limita cu Bicaz Chei, terenurile sunt cumpărate de către o firmă cu sediul în Ciuc, un mare patron de hochei de acolo care a cumpărat o mare parte din terenurile Parcului Național . Totodată, ca să păstrăm Cheile Bicazului ca bun național, le-am dat oamenilor care erau proprietari aici teren în Parcul Național, că atunci, la vremea aceea, se putea. Apoi am văzut că era o firmă din Budapesta care cumpăra tot și am zis, bă, fraților, nu se poate, totuși, hai să dăm în altă parte. Nu vreau să popularizez decizia instanței care ne-a luat Cheile Bicazului, pentru că nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat la Valea Uzului. Dacă voi populariza va fi mai rău, că vor veni câteva mii, nu numai de la noi, ci și din altă parte, și nu cred că este cazul. Nu ducem lipsă de așa ceva. Noi am mai avut niște probleme cu ani în urmă cu vecinii noștri și nu ne mai dorim”, ne-a declarat primarul comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga.

S-au contestat singuri

Problemele granițelor dintre Bicaz Chei și Gheorghieni datază de pe vremea lui Ceaușescu. Județul Neamț punea limita de județ la Cheile Bicazului, iar ei veneau noaptea și o luau cu taburi, ne spune conducerea Primăriei Bicaz Chei. ”În 1998, pentru că vroiau să-și delimiteze granițele, să-și facă cadastru la nivel de UAT,cu intravilan și extravilan, reprezentanții Primăriei Gheorghieni au făcut grănițuirea între oraș și comuna Bicaz Chei. ”Și-au angajat o firmă din Miercurea Ciuc, iar în 1998 s-au întrunit comisia din comuna Bicaz Chei împreună cu orașul Gheorgheni, respectiv Consiliul Județean și Oficiul Județean de Cadastru Harghita și s-a semnat procesul de bună vecinătate, adică în sensul că nu sunt niciun fel de obiecțiuni pe tema asta.

cheile bicazului bicaz Șocant! Malul Lacului Roșu din Harghita aparține Budapestei

Chiele Bicazului poartă denumirea acum de Strâmtoarea Bekas

S-a semnat și procesul verbal, primarul de atunci, secretarul de la noi, de la primărie, secretarul și primarul orașului Gheorghieni și reprezentanții Oficiului Județean de Cadastru Harghita. Firma respectivă nu avea ce să facă altceva decât pe Legea 2 pe 1968, care este lege în vigoare cu privire la împărțirea teritorială administrativă a României. Comuna Bicaz Chei nu a avut ce obiecta. Oficiul Județean de Cadastru Harghita a spus da, domnule, asta este limita corectă, asta este legea, semnăm, a semnat primarul din Gheorghieni, a semnat secretarul din Gheorghieni. După 11 ani se trezesc ei că stai, domnule, că limita nu este bună unde am semnat-o, la kilometrul 28-700, trebuie să vină până la ieșire din Cheile Bicazului, că trebuie să fie la noi Cheile Bicazului. Nu știu ce-au avut ei în cap, dar au contestat în instanță procesul ăla verbal, inclusiv lucrarea”, ne spune primarul comunei Bicaz Chei.

S-au folosit de o hotărâre de guvern dubioasă

Procesul a fost transferat de la Gheorghieni la Miercurea Ciuc, de unde a ajuns la Tribunalul Prahova. Aici, după șase ani, a fost dată o decizie absolut dubioasă. În loc să se ia în considerare Legea 2 din 1968, cu privire la împărțirea administrativ-teritorială a României, a fost luată în considerare o hotărâre de Guvern dată în anul 2000, care făcea referire la drumurile naționale. ”Acolo, undeva, într-o anexă, scrie că Drumul Național de la kilometrul 0, care pleacă din Gheorghieni, până la kilometrul 32 aparține de Harghita, aici a fost dus în eroare judecătorul. De fapt DN 12C străbate județul Harghita până la kilometrul 28, este administrat de Direcția de Drumuri -Regionala Brașov, dar de la 0 la 28 este pe Harghita și de la 28 la 32 este pe Neamț, potrivit Legii de împărțire administrativ-teritorială a țării. Iar Cheile Bicazului se încadrează între kilometrul 27 și 32. Eu am câștigat multe procese cu Harghita și pe retrocedare de terenuri, credeți că nu poate fi luată în calcul o lege? Eu am încredere că vor fi niște oameni acolo care vor judeca după lege. Am înțeles că a fost o doamnă judecător nu cu prea multă experiență, doamnii sunt foarte abili, or fi dus-o pe legea drumurilor și nu pe Legea 2 pe 1968, la care face referire procesul verbal. Așteptăm motivarea și vom face recurs la Curtea de Apel”, a afimat Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei.

CHEMARE LA PROTEST!

Protest împotriva revendicărilor iredentiste ale UDMR.
Duminică 7 iulie, ora 17, București

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

13 comentarii

 1. Acesta e rezultatul condamnarii patriotismului, nationalismului si a oricaror concepte ce tin de intereaul tarii si al poporului.

  Multumim din inima tuturor partidelor care au acceptat in guvernare, in mod ilegal si clandestin evident, functionarii umar la umar a formatiunii de tip nazist si terorist UDMR.

  Si nu in ultimul rand, serviciilor speciale, stiu ele care foarte bine, care au pus umarul si au inchis ochii la aceat tip de comportament.

  Nu e problema, noi vom iesi in strada sa protestam pentru justitie.

  1. „Si nu in ultimul rand, serviciilor speciale, stiu ele care foarte bine, care au pus umarul si au inchis ochii la aceat tip de comportament.”

   Globalismul, cu tot ceea ce i se subsumeaza inclusiv ecumenismul, este politica de stat in Romania. Serviciile nu mai sunt romanesti.

 2. Trăim în țara în care cei care conduc sunt masoni și cum masonii nu suportă ortodocșii,e normal ceea ce se întâmplă;este din ce în ce mai rău;iar cei care nu sunt masoni,sunt atei iar ateii,în general nu suportă credincioșii.

 3. BOR a avut şi a ratat secunda de glorie în care putea cere revenirea la Monarhie şi la refacerea legăturilor strămoşeşti.
  A ales să stea sub papucul comunist, la căldurică şi împuţeală. A ales să sprijine invariabil hoţii şi corupţii. Acum se plânge degeaba.

 4. Toate au o limita! Scarbosii ăștia ne provoacă! Dacă vom mai sta cu mâinile în san, ne vor da afara din rai eroii noștri care și-au dat sângele pentru apărarea patriei. Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!

  1. Ce faci Gheorghe și Ioane cu Insula Mare a Brăileni care este al unui arab,cu Portul Constanța care este tot al unui arab,cu mina de aur de la Apuseni este al unui indian,Banatul e plin cu Italieni proprietari de teren,pădurile sunt ale austriecilor.Voi nu vedeți pădurea de copaci.

 5. Știu că subiectul poate părea pueril.

  Nick Kyrgios, un om născut dintr-un tată de origine greacă și o mamă malaeziancă, trăitor în Australia, tenismen profesionist, versus un spaniol profesionist pe nume Rafael Nadal.

  Propun să facem o comparație.

  Kyrgios are 24 de ani dar în toată cariera lui de până acum a arătat că nu-l interesează neapărat ridicarea unui premiu de Grand Slam deasupra capului sau câștigarea unui turneu neapărat.

  Pe el îl interesează foarte mult plăcerea jocului, reacțiile publicului și, repet, plăcerea jocului.

  Nick Kyrgios rămâne totuși un tip liber. Un tip ne marcat de clișee, de dorințe întunecate de câștig.

  De cealaltă parte, Rafael Nadal este o construcție tipică omenirii de astăzi.

  Un tip robotic, cu clișee, doritor de câștig orice preț și de o mândrie cutremurătoare.

  Chiar nu cred că Nick Kyrgios este ortodox sau că are vreo urmă de ortodoxie.

  El provine dintr-un tată grec și o mamă malaeziancă.

  Mai mult decât atât mai poartă și un cercel în urechea stânga.

  Cu toate acestea se simte în el spiritul omului liber.

  Acest om vorbește când vrea, cum vrea și nu se poticnește de politețurile specifice lumii dresate de astăzi.

  Să nu ne fie frică să fim liberi.

  Este ultimul lucru care ne-a mai rămas în aceste vremuri tulburi.

 6. @BELLE dImagiation
  IMPUSCA-TE ,regalistule ,cu nikname de satanist ecumenist imperialist ! BLEAH !
  Cauza DEZASTRULUI MORAL SI MATERIAL al ROMANIEI de dupa 1989 sint cu nume si prenume :
  -Exregele mihai,
  -corneliu coposu,
  -ratiu ion,
  _radu cimpaeanu si toata masa clietelara de REGALISTI burghezo-mosieresti imorali si hulpavi SECURISTI ca si stramosii lor.
  LEGEA criminala „RESTITUTIO IN INTEGRUM” introdusa de REGELE MIHAI in istoria ROMANIEI dedupa 1989 este cea care a DESCHIS CITIA pandorei dind startul JAFULUI NATIONAL postdecembrist .
  NICIO ALTA TARA esteuropeana post comunista nu a RESTITUIT PAMINTURILE nationalizate,raminind COOPERATIVELE AGRICOLE DE PRODUCTIE Si INSTITUTIILE AGRICOLE DE STAT intacte ,schiminduli-se doar denumirile .
  NEMERNICILOR REGALISTI cu regele vostri TRADATOR in frunte mihai,din cauza PROSTIEI VOASTRE INFINITE SI A LACOMIEI celor doua mii de ani neintrerupti ,DEGEABA v-a bagat DUMNEZEU in puscariile COMUNISTE sub BICIUL LUI BOLSEVIC ,chinuindu-va ASA CUM ATI MERITAT ,pe drept,dupa 1948 DE ANI DE EXPLOARE FORTATA SI MALNUTRITIE a taranului roman tinut de mosii si stramosii vostri ca VITE DE JUG,NEMINACTI,NESPALATI SI NEALFABETIZATI ,pentru ca nu ati inteles absolut NIMIC .
  NU V-ATI POCAIT SI NU V-ATI SMERITdupa cit de chinuiti ati fost in puscarile de exterminare bolsevica !
  ATI DAT LOVITURA DE STATin 1989 VOI CU REGELE vostru LACOM si EGOIST si cu MULTIMILIARDARUL HOT de CARAMITRU ION ,marele actor de MUCAWA (miliardar dupa ce merite ?!)ca si voi .
  CRIMINALILOR !
  DREPT E DUMNEZEU !
  culmea e ca ateu bolsevic de ION ILIESCU va sta in RAI,pentru ca EL A CERUT DREPT:”cinci mii de metri”,ARHISUFICIENTI pentru orice roman!
  SI ASTFEL PRINCIPALA FORTA DE PRODUCTIE a natiei romane AGRICULTURA ROMANEASCA BINE ORGANIZATA ca pina in 1989 ,ar fi REDEVENIT ceea ce era GRINARUL EUROPEI .
  TOT ion iliescu a fost cel care TRASASE CLAR modul de ORGANIZARE ROMANESC,UNICUL VALABIL pentru dezvoltarea natiei dupa 1989,adica EXEMPLU SUEDIEI, cel mai dezvoltat stat european.
  Dar jigodiile de REGALISTO-SECURISTE s-au unit cu COZILE DE TOPOR DIN SECURITATEA INTERNA SI EXTERNA cu JAVRA de petre roman in frunte,si au legiferat criminal ,restituirea PARTILOR SOCIALE,deposedind FORTA DE PRODUCTIE de PROPRIETATEA lor PRIVATA,locul de munca din UNITATEA ECONOMICA in care isi exercitau MUNCA CALIFICATA.
  ASA CA MUCLES,TILAHARILOR CRIMINALI si TRADATORI de tara si neam !
  Asfel I-ATI ASIGIRAT,GARANTAT lui ION ILIESCU RAIUL pentru vesnicie ,prin comparatie,prin INTENTIA LUI GENIALA,si voi veti ocupa talpa iadului unde va e locul,dupa FAPTE cu regele vostru ,SOCRU de securist imputit :
  „RESTITUTIO IN INTEGRUM”,cel mai mare jaf din istoria omenirii in razboiul romano-roman ,ajungind romanul astfel CEL MAI SARAC SI DEPRAVAT om din europa,cum este azi .
  SCIRBA VESNICA securisto-regalisto-mosierilor cu regele vostru HULPAV SI TRADATORin frunte ,ca si voi TOTI (mosi,stramosi,fii,copii,nepotisi stranemoti ).
  Drept e DUMNEZEU !
  IADUL VESNIC va e partea !

  1. Traim in tara pe care O MERITAM !
   Dupa PACATELE STRIGATOARE LA CER infaptuite de romanii get-beget, de 30 de ani ,urmeaza STERGEREA ROMANIEI SI A POPORULUI ROMAN de pe harta omeniri, la propriu i.
   E absolut drept !
   Citi dintre romani azi sint capabili sa se imfioare ,sa regrete PROFUND din inima ,sa se pocaiasca la propriu de faptul ca au CONTRIBUIT DIRECT SI INDIRECT prin POLITIC,SECIRISTIC,CLIENTELAR, si mai ales PRIN INDIFERENTA,NEPASARE ,EGOISM100% si VOTARE la dezastrul MORAL,SPIRITUAL SI MATERIAL al natiei romane ?????
   Mai putin de 1%(UNU!)din populatia pur romaneasca!
   Asa cum DACII acum doua mii de ani au fost STERSI DIN ISTORIE PE DREPT in nici SASE ANI (intre anii101-106),asa vor fi stersi RAPID si ROMANII.
   Deja.semnele sint mai mult decit evidente .
   De ce s-a ajuns aici ?
   Din cauza LIPSEI DE IUBIRE pentru aproapele si DUMNEZEU .STRICT !CEA MAI MARE PORUNCA , deci CEA FUNDAMENTALA !
   Veti trai pe PIELEA VOASTRA dezastrul LIPSEI DE IUBIRE acute ,manifestata prin constituirea INADMISIBILA, prin Crime,JAF ,HOTIE ,RAUTATE si INCOMPETENTA ,a unei CLASE DE BOGATI de sase milioane de romani clientelari si obedienti sistemului satanic intern/extern ,indiferenti si cauzatori ai tragediei saracirii pina la MALNUTRITIE((venituri de o suta/doua sute euro de 30 de ani ?!crima cu premeditare !) si IMORALITATE a circa zece milioane de romani din tara si a genocidului prin emigratie a circa SASE MILIOANE romani.
   Cine se iluzoneaza sa creada ca ACESTEA NU SINT PACATE STRIGATOARE LA CER,e strict problema lui . MINTUIREA nu se face PERSONAL,ci pe NEAMURI !
   URMEAZA cu pasi repezi PEDEAPSA binemeritata de romani .Sa credem ca nu vine pedeapsa ,pentru ca sintem ORTODOCSI cu numele ,e un fals .
   Si nu cred ca IN ROMANIA AZI mai sint CINCI ORTODOCSI AUTENTICI ,pentru a fi
   salvati ca NEAM SI TARA .
   La fel ca si CONSTANTINOPOLUL va fi si ROMANIA.
   E NECESAR SI DREPT !

 7. Orban și Salvini au bătut palma: Ungaria a cumpărat 300 de metri ieșire la Marea Adriatică în portul italian Trieste
  Ungaria a reușit să obțină 300 de metri ieșire la Marea Adriatică, luând în concesiune pe 60 de ani o bucată de 32 de hectare de teren din portul italian Trieste, la prețul de 30 de milioane de euro, potrivit Hungarytoday.hu , citat de Newstandard.

  Guvernul lui Viktor Orban a anunțat că intenționează să investească alte o sută de milioane de euro în infrastructura portuară necesară. Proiectul prevede că prin portul maghiar de la Marea Adriatică ar urma să treacă 70-80 de mii de containere de marfă pe an. Obiectivul asumat este ca bunurile să străbată cei 500 de kilometri de la Trieste la Budapesta și invers în cel mult 24 de ore.

  Deși administrația vamală va fi făcută conform legilor din Ungaria, portul unguresc de la Trieste ar urma să beneficieze de un grad sporit de autonomie.

  Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, care anunțase la finalul lunii iunie intenția construirii unui port și a unei baze logistice maghiare la Trieste, a descris achiziția drept o mare victorie pentru politica externă a țării sale. Potrivit acestuia, portul de la Marea Adriatică va avea o importanță strategică pentru agenții economici din Ungaria. Trieste ar putea înlocui Constanța ca punct de plecare a schimburilor comerciale realizate de Ungaria pe mare.

  Trieste are și o însemnătate specială pentru Ungaria, din perspectivă revizionistă. Portul a fost, timp de sute de ani, cea mai importantă poartă maritimă a Imperiului Habsburgic, reorganizat apoi sub forma Imperiului Austro-Ungar. La Trieste era staționată Flota Imperială austro-ungară, al cărei ultim comandant a fost amiralul Miklos Horthy. La finalul Primului Război Mondial, pe fondul dezmembrării Imperiului Austro-Ungar, regiunea Trieste a revenit Italiei.

  https://www.activenews.ro/externe/Orban-si-Salvini-au-batut-palma-Ungaria-a-cumparat-300-de-metri-iesire-la-Marea-Adriatica-in-portul-italian-Trieste-156874

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.