X

Comentatorii Adevarului, Hot News si Ziare com se opun vehement înstrăinarii unui teren din Muzeul Antipa pentru construcţia Muzeului Holocaustului

Adevarul, Hot News si Ziare com sunt poate cele mai corecte politic din intreaga mass-media de limba romana. Iata insa ce scriu comentatorii lor la stirea despre înstrăinarea unui teren din Muzeul Antipa pentru construcţia Muzeului Holocaustului:
Adevarul: Audieri la Comisia din Camera Deputaţilor pe tema înstrăinării unui teren din Muzeul Antipa pentru construcţia Muzeului Holocaustului

Andrei Tirighie

poate că antipa își schimbă exponatele și se rezolvă toată treaba.

Toni de la balastiera

Care holocaust!!!

cosmic

HOLOCA$H

Constantin Bostan

Bucurestiul are zeci de ha de terenuri instrainate fraudulos de catre primarii care s-au perindat din ’90 si pana acum ! Nu cred ca exista vreun primar neimplicat in acest gen de infractiuni . DNA sa studieze mai cu atentie retrocedarile frauduloase ( furturi din domeniul public de catre falsi fosti proprietari , furturi cu complicitatea notarilor si judecatorilor in cauza ) . Din terenurile recuperate se poate oferi spatiu pt toate muzeele posibile !

IulianH

Nu au decât evreii să-si facă muzeul holocaustului la ei în Israel.

cosmic

Un muzeu al holocaustului impotriva palestinienilor

PETRE

Mai terminati cu holocaustul asta, ca ne-ati innebunit. Dece trebuie sa fie neaparat in buricul targului un muzeu care va fi vizitat de cel mult 0,5 % din populatie? Mai bine reparati muzeele existente, ca foarte multe arata jalnic! Daca se spune ca a fost pogrom la Iasi, faceti muzeul acolo.

cosmic

pogromul de la iasi a fost facut de armata germana. mai exact, evreii au deschis focul asupra trupelor germane care treceau prin oras, iar nemtii nu au facut decat sa se apare si sa aplice legea martiala.

Constantin Gadea

In Romania nu au fost arsi sau gazati evei. Antonescu a expediat, cu vapoare, mii de evrei in Palestina, ca sa nu-i duca nemtii in lagarele lor de exterminare. Doar evreii din Ardealul ocupat, au fost dusi de catre Ungaria si exterminati in camerele de gazare ale lui Hitler. In schimb, evreii, majoritari intre calaii comunisti din tara noastra, au lichidat mii de romani, prin anchete si tortura, in inchisorile comuniste si pe santierele de munca fortata raspandite pe intreaga suprafata a Romaniei.

Pogromul de la Iasi din 28-30 iunie 1941 l-au infaptuit nemtii, dupa ce trupele germane, care se deplasau spre front, au fost atacate noaptea de evrei, noaptea, cu armament rusesc, o parte find parasutat de avioane rusesti, dupa 22 iunie. Mai degraba deci, ar trebui sa infiinteze in Israel un muzeu cu holocaustul romanilor, decat in Bucuresti cu holocaustul evreilor. Voi chiar ati uitat ce au facut evreii cu romanii din teritoriile romanesti rapite ? Cu ostasii romani in 1940 si 1944 ? Cu intreaga populatie romana dupa 1944 ? E nedrept ca Israelul ne-a obligat sa platim despagubiri mari si ei, cu drept total de calarire a Romaniei, sa nu platesca nimic.

Hot News: Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curte la Antipa a fost făcută de Institulul ”Elie Wiesel”. Explicațiile directorului: Este adevărat că zona este protejată, dar asta nu însemnă că nu se pot face construcții acolo

loveparade

ce pacalici jegos 

ne-am uitat si noi unde era teren liber (de preferat in zona ZERO a orasului) ca doar nu ne-om face muzeu in Militari…
si daca e protejat, ce-i daca, asta inseamna ca nu se poate construi.
ulterior vom „construi spatiu verde in alta parte”, pe la Chitila asa…
curat kosher, moncher

Victor Micea

Explicațiile directorului 

Este adevărat că zona este protejată, dar noi suntem si mai protejati.

un om

aha… 

deci tot despre bani e vorba, nu de muzeul evreiesc in sine 🙂 multora li se pare ca spatiul verde din curtea muzeului Antipa e prea verde si ar putea fi acaparat usor…asemanator depoului din spatele guvernului. Ce sa-i faci? o turma de oi fara caini ciobanesti e ca si mancata de lupi… doar ca lupii sunt destepti: lasa oile sa se si inmulteasca ca sa aiba ce manca si la anul.

florinos

Cartierul Evreiesc 

De ce nu se construiește muzeul in Cartierul Evreiesc din zona Unirii ? De ce vor doar la Victoriei sau pe Lipscani ?

D-or

Vor sa ia de la noi, nu de la ei. Ce ghiseft ar fi

Cum adica, sa dea de la ei? Asa (cu intonatie) se fac ghisefturile?
Muzeul pare un pretext pentru a obtine un teren si/sau o cladire in centru.
Mai exista inca un muzeu similar pe linga magazinul Cocor si nu am vazut sa fie supra-aglomerat de vizitatori.

baligosul

Loc pentru muzeu

Un muzeu dedicat evreilor din România în București ar trebui făcut pe bază de reciprocitate, să se facă un muzeu dedicat românilor la Tel Aviv…
În București, locurile unde ar putea fi făcut un astfel de muzeu ar trebui făcut într-una din zonele care au fost cartiere cu locuitori unde majoritatea erau evrei, Călărași, Dudești, Văcărești, în curtea Templului Coral ar putea să-și facă evreii din România un muzeu, fac un circuit, întîi la muzeu, apoi la templu, cu smerenie și rugăciuni.

ddanescu

Asa este

In romania „protejat” inseamna 0

socialismic

Probabil nu au bani saracii israelieni

Si nu pot gasi o cladire de cumparat sau un teren privat . Tot statul roman trebuie jumulit.

Mateiul

incredibil cat tupeu

astfel de doleante ar trebui respinse rapid. chiar daca spatiul verde de la muzeul antipa e nefolosit este totusi un spatiu verde si e important sa ramana asa! administratia antipa sa faca bine sa curete si sa aranjeze acel spatiu chiar daca nu e accesibil publicului astfel incat sa ramana un spatiu verde civilizat amenajat.

D-or

Cu banii nostri vor construi. Altfel, ce haz are

Noi trebuie sa le construim lor un muzeu, conform inspiratiei avute de Ministrii Culturii (nu stim care) Marga si Teodorescu.
Probabil ca tot noi va trebui sa facem rost si de exponate si sa le si intretinem.

codyrocco

nu prea pricep

ce treaba are un muzeu dedicat istoriei unui eveniment relativ minor pe scala istoriei laolalta cu un muzeu dedcat istoriei naturale in intregime? si daca da, de ce nu avem si un muzeu al holodomorului, al genocidului armean, al celui m

ayas, al atator alte genociduri?

BroascaLaBariera

No way 

Nici sa nu va ganditi … de ce tocmai in Piata Victoriei ?

KTerinca

Vor sa-si faca evreii un muzeu al holocaustului ?

N-au decat sa si-l faca pe banii lor.
Pe un teren cumparat de pe piata libera, cu fonduri proprii, cu investitii private in tot ceea ce implica construirea si administrarea unui astfel de muzeu, fara implicarea in vreun fel a statului roman si fara acordarea de fonduri publice.
Eu unul, nu simt nevoia pentru un astfel de muzeu in Romania ca investitie publica, insa etnicii evreii au toata libertatea sa si-l construiasca si sa si-l administreze privat.
Investitie publica pentru un astfel de muzeu al holocaustului probabil ca exista in Israel si cred ca este OK.
Sa fie pace.
Shalom.

baligosul

…propunere…

Pereții muzeului să fie tapetați cu plăci de marmură neagră pe care să fie scrise numele cetățenilor români care au murit prin pușcării după 1947 și care au fost trimiși acolo dar nu pentru fapte de drept comun, ci pe motive police.

paonipao

Chiar in curtea 

muzeului Antipa v-ati gasit?!
Alexandru Florian, directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”…ar trebui sa studieze si alte locatii.
Un exemplu ar putea fii depoul Victoriei din spatele Guvernului(ca tot se desfiinteaza)unde s-ar putea amenaja un foarte frumos parc (ca tot nu exista nici un spatiu verde in zona)iar pe banii statului Israel acolo se poate face Muzeul Holocaustului.
Ar fii tot in zona muzeelor!

rsbl

Bucuresti?

Ce treaba are Bucurestiul cu „Holocaustul”?
Sa se duca sa faca la Odesa sau mai bine la Ierusalim.

adrian_rolland

mda

Si dupa aia se intreaba de ce sentimentele antiisraeliene sunt din ce in ce mai mari prin Europa..

EuSiCuMine

Cat de nesimtiti pot fi unii?!

Cat de nesimtit sa fii sa zici „iar în ceea ce privește spațiul verde, acesta poate fi amenajat în altă parte”. Unde cetatene Florian, unde in Bucuresti se poate reameneja acest spatiu verde si ce alte spatii verzi se pot amenaja in alta parte: Herastraul, Cismigiul, Padurea Baneasa? Unde sa le reamenejam?
Cat despre afimatia: ” Spațiul verde se poate construi în altă parte.” ce sa mai zici, noaptea minitii!
Spatiul verde „construit”!!!????

complet_retard

De ce „noaptea mintii”??

Spatiul verde „CONSTRUIT” sugereza, extrem de clar, ca verdele acela va proveni de la gazonul artificial, de plastic!
Deci, spatiul verde chiar se construieste, si poate fi realizat oriunde, chiar pe verticala – ati vrut verde? luati verde!

sfarleaza

Ce tupeu la jalnicul asta

Cica sa le dea primaria (adica bucurestenii ce platesc taxe) inapoi 50.000 de euro pentru studiile de fezabilitate. Deci ei, javrele sa nu cheltuie nici un cent, da’ totul sa li se puna sub nas. Ia mars la munca bai parazitilor

srpc

precizare

acest Florian, ca si Elie Wiesel, de altfel, insista mereu pe „genocidul” comis de romani in Transnistria, dar trece cu foarte mare usurinta peste adevaratul genocid, cel comis de unguri cu evreii din Transilvania; inclusiv la Cluj se vorbeste mai mult de Transnistria decat de marile deportari ale evreilor executate cu sadism de unguri in 1944

D-or

De la unguri nu au ce lua Teritoriul dorit e la no

De aceea nu zic nimic de cei care i-au trimis in lagare.
Ba chiar s-ar uni cu ei contra noastra.

Florin Neacsu

Astia sint ei…

Cred ca asa au procedat si in anii 1929 – 1938. Si se mira ce au avut aia cu ei…
Oare ei nu se intreaba ce au avut aia cu ei si de ce ii uraste lumea si azi?

quietguy58

Ce tupeu de nesimțit pe acest individ.

Observatory

Sa multumim

romanilor , și un muzeu pentru tziganii de pretutindeni , și altul pentru islamici, viitorul de aur al României ….
Eu cred ca și Ceașca merita un mare muzeu cu mausoleu ca a lui Lenin …șamd

clencix

alt stat in stat, langa udmr

„Elie Wiesel” face discriminare, favorizând evreii mai presus de legea romanească.

Namaste

Armata, IDF, „poporul Israelian”!

Cum vreti sa fie soldatoii/soldatsoaicele, (Israelienii/-cele), delicati/e si sfiosi/sfioase ori smeriti/smerite?!
Ajutorul nerambursabil de cca 3 Mld. dolari US direct din Fed. Reserve este exclusiv destinat armatei, IDF, nu ansamblurilor filarmonice, academiilor de stiinte, muzeelor de arta, spitalelor ori echipelor de sport etc…
Faceti ceva mai bun cu dispretul dv., plasati-l celor din cartierul dvs., de exemplu!

Cantacuzino

Romania ar trebui sa faca la Budapesta

un muzeu al atrocitatilor comise de hortisti, iar daca nu reusesc acolo, macar la Bucuresti. Evreii din Romania au fost cei mai favorizati, avand chiar pe timpul aliantei naziste dreptul de a avea teatru propriu… Nu am auzit manifestata recunostinta acestora pentru omenia cu care s-au comportat romanii, in vremuri in care tara era sub comanda germana.

Dragases

Ce naste din pisica mananca soareci

Provocand si apoi plangandu-se ca sunt persecuati asa cum au facut in intreaga lor istorie de 2500 de ani
Muzeul Holocaustului ar trebui sa se construiasca Iasi, unde a avut loc progromul, nu la Bucuresti unde au fost salvati de Regina mama Elena. si numai dupa ce evreii vor denunta crimele evreilor bolsevici, nu omagiindu-i si
https://jwa.org/encyclopedia/article/pauker-anna

Ziare com: Audieri in Parlament in cazul Muzeului Antipa, dupa ce Guvernul vrea sa-i cedeze terenul Muzeului Holocaustului

RN

So…

Vreți să vă faceți muzeu și pentru asta distrugeți un alt muzeu…
Nu prea e kosher, domnu’ Florian.

Stan

E mai rau: Vor sa distruga un adevarat muzeu,…

…care fascinează adultii si mai ales copiii,pentru a deschide un „muzeu de propaganda”!
Exista un muzeu al chestiei ăsteia numita „holocaust” la New York, trimiteți exponatele pregatite pentru Romania, tot acolo!
Așa vor putea fi văzute de mai mulți iar Antipa rămane ce este și eventual se imbogateste!

Flying_Dutchman

Cata ipocrizie si servilism totodata ,atat din partea Guvernului dar

si a organizatiilor oficiale evreesti din Romania!
Am citit ieri pe Facebook,revolta multor evrei care condamna deschis indiferenta si incapacitatea Rabinului Sef de a oferi o cladire din nenumaratele cladiri,care deja apartin multor instante oficiale evreesti din Bucuresti.Evreii vocifereaza pe buna dreptate.De ce sa nu avem onoarea noastra si sa oferim una din cladirile care ne apartin,pentru a deschide un Muzeu al Holocaustului,de ce trebuie sa ne milogim la Guvernul Romaniei..?
In alta ordine de idei,acesti nesimtiti de guvernanti,pupincuristi,nu au gasit alta locatie in tot Bucurestiul ptr a oferi 2-3 mii de m si nu 5.000m..?!?!

CosmaRacoare

Avea dreptate Eminescu…..

Ceea ce spunea marele Eminescu la 1880 si cca. 50 ani mai tirziu de c.z. codreanu,se adevereste acum.Cei doi,despartiti de doua generatii au afirmat acelasi lucru,si s-adovedit cita dreptate aveau in anii ’45-’50 cind evreii,Anna Pauker(nascuta rabinshon)au implantat in Romania cel mai ticalos si criminal sistem care a existat in istoria omenirii.
Avem noi nevoie de muzeul holocaustului!???Sigur ca nu avem nevoie!Noi nu ne putem c$aca de foame,abia putem tine deschise muzeele noastre si vrea o pro$asta ca dancila sa infiinteze un asemenea muzeu,cu fonduri de la guvern(adica din banii nostri)?Ar trebui ca mai intii si mai intii evreii sa recunoasca raul pe care l-au facvut in Romania datorita evreilor lor(https://gandeste.org/general/lista-evreilor-comunisti-care-au-condus-romania-in-anii-celei-mai-crunte-dictaturi-si-represiuni-2/68930)sa isi asume raspunderea faptelor comise de conationalii lor si numai dupa aceea putem discuta cu dovezile pe masa.

partidultevreatunsroacare

ce s-au gadit ji-danii…

daca vine turistul pana la Antipa, dupa ce iese din muzeu intra si la muzeul lor de propaganda ji-daneasca.
Da de cand am devenit noi asa mari prieteni cu natia asta, si de unde atata slugarnicie fata de ei.

hc-ct

hahaha!!!

erau uni pe aici care blamau comunistii ca-i ‘vindeau’ pe mii $$$ pe evreii care plecau din tzara.
ei erau mai j-dani decat evreii.
acum vin inapoi in valuri. mai datzi-le 20 ani si apoi discutam cine conduce romania.
shalom!

FratiiDihori

Holocaust-ul…

…ni-l asuman chiar daca nu ne apartine si nu ni-l impune nimeni!! Toti isi permit sa excrementeze pe un neam de oi blege!!

dragos_66

Holocaustul Muzeului Antipa…

I-auzi ce tupeu pe d-nii de la ,,Elie Wiesel”: dupa ce ne modifica istoria si i-au pus la index pe Cioran, Eliade, Vulcanescu, Vintila Horia…acum vor si 10.000 mp (intre 15 si 20 de milioane de euro) in ,,buricul targului”.
Cei care iau astfel de masuri nu s-au gandit ca Muzeul Antipa, de departe cel mai vizitat muzeu din Romania, are nevoie de extindere, de noi pavilioane…

Stan

Elie Wiesel insusi e un impostor escroc care n-a fost…

…internat niciodata in vreun lagar!
A fost dat de gol de un adevărat deținut!

Flying_Dutchman

Iata si comentarul unui evreu din Israel,ca sa nu mai fie indoieli

Otto Waldmann a comentat
S-a gindit cineva la urmatoarele: FCER, adica comuniatea noastra evreeasca, detine niste domenii funciare in inima Bucurestiului de milioane de euro(!!), practic strazi intregi. Anual socitatea Caritatea, care se presupune ca apartine comuniatii NOASTRE si care este practic condusa dupa cum vrea muschii micului si vinjosului escroc local Aurel Vainer, impreuna cu fostul turnator al Securitatii comuniste, Paul Schwartz, produce sume uriase, de milioane Nu de lei/ron ci de Dolari! Avem si locuri si bani si, din mindrie cel putin, ca sa nu fim la cheremul altora, putem sa facem noi cu banii si IN proprietatile noastre muzeul NOSTRU. A nu se ocolii acesta problemaa daca, intr-adevar va intereseaza. Sa va vad si eu macar acum niste reactii normale, fara orgolii si rautati meschine…

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Doamne ajuta.

  Sa vezi acum indosarieri.

  Comentarii bune, insa si acestea sa nu fie cu bataie lunga, adica momeala de prins pe unii mai corecti politic decat , ortodocsii , dar cu pareri nationaliste.

  Mantuire

  1. Suta la suta, adica 100% emomeala. Adevarul (cu a mic), ziare si hotnews sunt patronate de mos craciun. Te uita si cum se comenteaza. Ba chiar cata informatie se da acolo, detalii.
   MOMEALA pentru fraieri.
   Motive sa bata moneda pe tema.

 2. Va oferi vreodata vreun muzeu al Holocaustului aceste informatii:

  Emil Ludwig Cohn în Les Annales, iunie 1934, citat din cartea sa „Noua Alianță”:

  „Hitler nu va avea nici un război (nu vrea război), dar îl vom forța, nu în acest an, ci în curând”.

  Adolf Hitler, a spus in aprilie, 1945:

  „Nu este adevărat că eu sau oricine altcineva din Germania a vrut război în 1939. El a fost dorit și provocat numai de către oamenii de stat internaționali, fie de origine evreiască, fie aflaţi în slujba interesele evreiești. Nici nu mi-am dorit vreodată ca, după Primul Război Mondial îngrozitor, să fie vreodată un al doilea, împotriva Angliei sau Americii”.

  Chaim Weizmann, președintele Congresului Evreiesc Mondial, șeful Agenției Evreiești și mai târziu președintele Israelului, a spus intr-un discurs pe 3 decembrie 1942, la New York:

  „Noi nu neagăm și nu ne este frică să mărturisim că acest război este războiul nostru și că este condus pentru eliberarea evreilor […] Mai puternică decât toate fronturile împreună este față de cea a evreimii, nu numai că acordăm acestui război suportul nostru financiar pe care se bazează întreaga producție de război, nu numai că oferim puterea noastră de propagandă completă, care este energia morală care menține acest război. bazându-se în principal pe slăbirea forțelor inamice, pe distrugerea lor în propria lor țară, în cadrul rezistenței, iar noi suntem caii troieni în fortăreața inamicului, mii de evrei care trăiesc în Europa constituie principalul factor de distrugere a inamicului nostru, frontul nostru este un fapt și cel mai valoros ajutor pentru victorie”.

  Rabbi Felix Mendlesohn, Chicago Sentinel, a spus pe 8 octombrie 1942:

  „Cel de-Al Doilea Război Mondial a fost declarat pentru apărarea fundamentelor iudaismului”

  Bernard Lecache, preşedintele „Ligii Internaţionale împotriva rasismului şi antisemitismului a declarat in ziarul „Droit de Vivre” (Dreptul la viaţă), 9 noiembrie 1938):

  „Germania este inamicul nostru public numărul 1. Obiectivul nostru este să declarăm război fără milă împotriva ei. Putem fi siguri de acest lucru: vom conduce acel război!”.

  Sursa: https://ortodoxinfo.ro/2017/10/17/document-istoric-alianta-tactica-intre-nazisti-si-sionisti-declaratia-de-razboi-a-evreilor-impotriva-germaniei

 3. A fost,este și va fii un singur război.Cel împotriva Lui Iisus Hristos și care este dus de dușmanii Lui din vechime care sunt aceiași cu cei de acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button