X

Statele Unite au atacat cibernetic Iranul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite au lansat în această săptămână atacuri cibernetice împotriva sistemelor de lansare a rachetelor şi unei reţele de spionaj iraniene, după distrugerea de către Teheran a unei drone americane, au informat sâmbătă media americane, relatează AFP.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anulat în ultimul moment lovituri programate contra Iranului după distrugerea acestei drone de supraveghere la 20 iunie. În schimb, a autorizat în secret represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de apărare iraniene, au afirmat Yahoo! News şi Washington Post.

Potrivit Washington Post, unul din atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansării de rachete şi sateliţi. Potrivit Yahoo! News, celălalt atac informatic a lovit o reţea de spionaj însărcinată cu supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz.

Washington Post a menţionat că aceste atacuri, planificate de mai multe săptămâni, au fost iniţial propuse de militarii americani ca ripostă contra atacurilor de la jumătatea lui iunie împotriva unor petroliere în strâmtoarea Ormuz. Washingtonul acuză Iranul de aceste atacuri, în timp ce Iranul neagă orice implicare.

Întrebat de AFP, Pentagonul a refuzat orice comentariu.

În 2010, Teheranul a acuzat Statele Unite şi Israelul că, în plină criză legată de programul nuclear iranian, au creat puternicul virus informatic Stuxnet, care a infectat mai multe mii de calculatoare şi a blocat centrifugele utilizate pentru îmbogăţirea uraniului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. O retea de calculatoare nu poate fi atacata cibernetic daca nu e conectata la internet.

    De ce si-ar lega Iranul retelele strategice de calculatoare la internet?

    Iar daca nu sunt conectate la internet si totusi au fost atacate, exceptand tradarea din interiror, atunci cum pot fi atacate sau influentate calculatoarele sau retelele de calculatoare de la distanta?

    E o tema de gandire.

    1. :) Citeste bine! Washington Post, AFP si Yahoo!News afirma fiecare cate ceva. Mai da de unde stiu ei ce fac hackeri cu exactitate? Maine, poimaine o sa ne publice si liniile de cod? Ce baieti buni… asa ca sa stim si noi… sa luam notite. O fi tot aia care au trimis pe GPS tancurile americane in lanurile de grau ale Romaniei? Frate, cat de prost poti sa fii ca american sau pupator in fund de americani sa crezi tot ce zic ziarele americane? Dar de controlat pot sa controleze intr-un fel, de obicei cu ajutor intern. Orice placa de retea are o serie de identificare unica, in mare parte se stie unde se vinde, si pe de alta parte habar n-avem ce coduri ascunse contin cipurile placilor, un simplu switch iti dezactiveaza placa sau altele pe langa. Aici (la coduri ascunse) se pare ca i-au batut un pic la fund pe americani chinezii de la Huawei, de s-au suparat ca spioneaza mai tare. Acum e randul rusilor sa-si bagi hackeri in priza, sa faca si ei ceva ca n-am mai auzit nimic de ei in ultimul timp. Sa le fie rusine!

  2. Trump nu va începe nici un război, cu toate ca democrații îl vor cu ardoare și nu numai. MIC = Military Industrial Complex oricând vor un război să mai testeze ceva nou și să mai consume ceva muniții expirate ca să refacâ stocul. Iranul era bine merci ca monarhie dar cineva a băgat coada și a făcut revoluție… iar revoluționarii nu au ascultat de coadă iar acum “IMGB face ordine”… căutați interviuri cu ultimul monarh al Iranului și veți înțelege de ce s-a băgat coada… din “fericire” scocoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg … 60.000 morți la evenimentele din DEC 1989 … erau planificați …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button