X

INCREDIBIL: Procurorul ar fi săltat-o ilegal pe fetița de 8 ani, pe care a târât-o pe jos

Conform legii, o adopție nu poate fi făcută până când între copil și familia adoptatoare nu se creează o relație afectivă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ies la iveală detalii  incredibile! Se fac acuzații grave în scandalul fetiței din Baia de Aramă.  Avocatul asistentului maternal a explicat presei că procedura normală era să vină un executor judecătoresc la fața locului, pentru a o lua pe Sorina și a o duce la familia adoptivă. Dacă executorul judecătoresc constata că fetița se opune, ar fi urmat un program de consiliere care ar fi putut dura și câteva luni, informează Știrile Gorjului.

Potrivit sursei citate, asistentul maternal al fetiței a fost concediat în luna mai, pentru ca familia să poată fi acuzată de lipsire de libertate. Procurorul Maria Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova a dispus percheziții în acest dosar de lipsire de libertate, așa fiind explicată prezența ei acolo și a celor zece polițiști și mascați.Victor Dumitrică, avocatul asistentului maternal, a spus că nici termenele prevăzute într-o procedură de adopție internațională nu au fost respectate.„Cei de la Direcţie au încălcat procedura de două ori. În primul rând că trebuiau să efectueze această informare când minora era scoasă spre adopţie internă şi trebuiau să reîndeplinească formele acestea de informare cu privire la dreptul de prioritate când minora era scoasă spre adopţie internaţională. Următorul pas este ca familia adoptivă să pună în aplicare sentinţa instanţei cu un executor judecătoresc. Acesta poate doar să constate dacă ea vrea sau nu să meargă în America. Dacă nu va vrea, urmează o perioadă de până la 6 luni de consiliere psihologică şi noi întâlniri de acomodare cu soţii care vor să o ia cu ei peste Ocean”, a afirmat Dumitrică.

Avocatul  a comentat și modul în care fetița a fost târâtă de asfalt de procuror.

„Hotărârile cu privire la minori nu pot fi executate cu forţa. Nici executorul judecătoresc şi nicio autoritate nu poate forţa minorul, să-l bruscheze, să-l tragă de mână sau să-l împingă în maşină doar să execute o hotărâre judecătorească”, a spus el.

Între timp, familia care a crescut fetiţa a depus mai multe plângeri la Parchet şi îi acuză pe cei de la Protecţia Copilului Mehedinţi de abuz în serviciu şi fals.

Un echipaj format din mai multe dube de mascaţi şi maşini de poliţie a ajuns vineri, la ora 08.30, la poarta familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Sub pretextul unei percheziţii s-a intrat în curte. Procurorul Maria Pițurcă a intrat în casă şi a bruscat minora şi a scos-o afară, lovind-o de pavele. Copila a fost târâtă pe jos şi, în loc să fie urcată în maşina unei autorităţi publice, a fost urcată în maşina unui avocat. Se pare că fetița este la cuplul de româno-americani care a adoptat-o, la Craiova, dar nimeni nu știe în ce stare este.

Interesant este că procurorul a fost însoțit de avocatul americanilor, deși perchezițiile nu sunt anunțate dinainte și nimeni nu ar fi trebuit să știe de percheziție.

Procurorul Pițurcă a explicat într-o intervenție telefonică la România TV că Sorina s-a opus pentru că „i s-au inoculat lucruri neadevărate”. Pițurcă a susținut că nu a lovit fata, deși imaginile în care o târăște pe jos sunt clare.

Conform legii, o adopție nu poate fi făcută până când între copil și familia adoptatoare nu se creează o relație afectivă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ceea ce s-a petrecut sub ochii tuturor Romanilor, si nu numai, este strigator la Cer! AcesteFAPTE nu numai ca a oripilat societatea Romaneasca dar ne-a TRAUMATIZAT pe toti, ne-a ABUZAT pe TOTI, ne-au VIOLAT principiile si valorile MORALE SI CIVICE, o mare palma pe obrazul nostru. Sa nu mai vorbim despre copila Sorina, agresiunea, violenta, traumele si disperarea traite de ea o vor acompania pe intreaga durata a vietii. Aceste institutii ale statului au distrus pe viata UN COPIL , o familie dar si intreaga societate. Numai daca ne gandim ca orice copil care este agresat in vren fel, chiar si minim, de catre parinti sau familie, are dreptul sa sune autoritatile in masura sa-l apere, ne dam seama ca tot ceea ce se petrece inca sub ochii nostri, ai tuturor, a fost o RAPIRE FORTATA din sanul familiei care cu sacrificii, dragoste si constanta au crescut-o 6-7 ani de zile. Cine este Parinte, stie ca nu se poate creste un copil doar pentru o mie de lei pe luna. A creste un copil inseamna nopti nedormite, inseamna suferinta impreuna cu copilul cand are probleme, dureri, neintelegeri, inseamna educatie, inseamna teme la scoala, inseamna sa il speli, sa il calci, sa il inveti sa manance, sa vorbeasca, sa se poarte in societate si la scoala, inseamna mult prea mult decat aceasta suma lunara primita de MAMA care a crescut-o. De ce oare incearca unii sa discrediteze aceasta Doamna spunand ca a facut-o pentru bani??? Vreau sa vad cine doreste sa creasca si sa educe un copil in conditii bune, normale, pentru aceasta suma si sa excluda atasamentul sufletesc fata de acesta!!! In final as avea o singura intrebare, de bun simt zic eu: DE CE familia adoptatoare doresc cu orice pret DOAR ACEASTA COPILA, SORINA??? Cum se simt acestia stiind in ce fel au rapit-o din sanul familiei care s-au sacrificat timp de 7 ani??? Pentru mine, singurul raspuns de bun simt ar fi ca acestia nu au nici SENTIMENTE, NICI CONSTIINTA si NICI DUMNEZEU ci DOAR INTERESE, MAAAAAARI, FOARTE MARI, interese ce ne depasesc total pe noi, Romanii cu suflet, cu constiinta, dar mai presus de orice, CU DUMNEZEU!

  2. Daca ne uitam la fapte si la toate informatiile ce au legatura cu “adoptia” aceasta, se inmultesc semnele de intrebare, acuzatiile. De la bun inceput era clar ca este un abuz de cea mai joasa speta, o actiune inumana si iresponsabila indreptata in primul rand asupra un copil, iar copii sunt nevinovati. Sa mergi la ora 8.30 cu o armata de oameni (unii dintre ei mascati si inarmati) si sa patrunzi intr-o proprietate privata, asta seamana cu un atac asupra unor traficanti de droguri, asupra unor mafioti. La o asemenea desfasurare de forte, fetita nu avea cum sa stea linistita, omeneste era imposibil. E clar ca nu au mers acolo ca sa o elibereze, atunci vorbim de o rapire. Este un act care putea fi usor intuit dinainte. Deci au stiut ce fac, au stiut ca sunt toate sansele sa o terorizeze pe fetita si nu doar pe ea si totusi au actionat. Acum avem protest doar in Baia de Arama cand ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa ne asiguram ca Sorina este adusa inapoi la familie, iar in acelasi timp ar trebui sa criticam “autoritatile” si sa le aducem aminte ca au fost cat pe ce, de data asta sa omoare un alt copil nevinovat ( sau poate mai multi caci in masina urmarita erau 3) la urmarirea din Maramures, adica au prins un contrabandist, dar puteau foarte bine nu doar sa raneasca copilul din masina, ci sa-l omoare, s-au sa-l lase paralizat!
    Cine raspunde pentru aceste acte criminale?

    1. Intocmai, cei care vor refuza ciparea vor fi declarati instabili psihic si li se vor rapi copiii exact asa, si nu va mai fi nimeni sa le ia apararea atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button