X

Cazul Sorina: Proteste la Baia de Arama (video)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Adevarul: VIDEO Nou protest la Baia de Aramă, de unde a fost luată cu mascaţii fetiţa de 8 ani dată spre adopţie.  „Nu distrugeţi fericirea unui copil“

Un nou protest are loc, sâmbătă seara, în faţa primăriei din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, de unde a fost luată cu mascaţii Sorina, fetiţa de 8 ani dată spre adopţie unei familii de români din SUA. Oamenii acuză faptul că adopţia nu ar fi fost făcută în mod corect şi cer anularea acesteia, reclamând, totodată, neimplicarea autorităţilor.
Persoanele strânse în faţa casei Sorinei au afişe cu mesaje pe care se poate citi: „Nu distrugeţi fericirea unui copil” sau „Nu o despărţiţi de surioara ei, Andreea”.
La Baia de Aramă au ajuns aproximativ 70 de autoturisme cu protestatari, venite de la Motru. Oamenii vor să se alăture protestatarilor din localitatea Baia de Aramă. Protestatarii scandează: „O vrem pe Sorina“, „Jos hoţii“.
Toate maşinile au lipite pe ele afişe cu mesajul “Uniţi pentru Sorina”

La locul de desfăşurare a protestului se află şi fata adoptată de familia Şărămăt, Andreea, care scandează la microfon „Sorina, te vrem acasă!“ şi „Sorina, nu uita/ Înapoi te vom lua!“. Copila este însoţită de către tatăl ei şi susţinută cu aplauze şi scandări de toţi protestatarii, care strigă: „O iubim pe Sorina“
Printre manifestanţii de la Baia de Aramă sunt şi copii şi adolescenţi care au pancarte cu mesajele: „Nu o despărţiţi de surioara ei Andreea“, „Sorina merită un viitor în România alături de familia ei“ şi „Nu distrugeţi fericirea unui copil“.

Oamenii scandează lozinci precum: „Noi de-aicea nu plecăm/ Nu plecăm acasă/ Până când nu se întoarce Sorina a noastră!“ şi „Gorjul e cu noi!“
[…]

În faţa Primăriei Baia de Aramă a venit şi primarul oraşului, Gigel Jianu: „Mi se pare inuman ce s-a întâmplat. Nu putem sta cu mâinile în sân. Acest copil trebuie adus înapoi la familia care o creşte de 7 ani”, a spus edilul.
Protestatarii sunt revoltaţi că „orfelinatele sunt pline de copii, dar familia de români din America a vrut tocmai o fată care era crescută bine, cu dragoste”, ei considerând că există semne de întrebare în privinţa adopţiei internaţionale.

Naşa fetiţei spune că ar vrea să o vadă pe Sorina într-o filmare, şi nu în poze, „unde râde forţat”.
„Zâmbetul din poze mi se pare suspect. Au pus (familia adoptivă – n.r.) în poze o farfurie cu carne. Sorina nu mănâncă carne”, a spus naşa.

Oamenii acuză autorităţile din Mehedinţi că nu s-au implicat în rezolvarea acestui caz, iar unii dintre ei sunt convinşi că „s-a dat multă mită” pentru Sorina.
Un protest similar a avut loc vineri seara, în faţa casei Sorinei, unde sute de oameni şi-au exprimat revolta faţă de modul în care au acţionat mascaţii veniţi să o ia pe copila de 8 ani, vârstă până la care aceasta s-a aflat în grija unui asistent maternal. Familia care a crescut-o a filmat momentul, iar imaginile au stârnit revolta oamenilor care au considerat că acest copil va rămâne traumatizat tot restul vieţii. Imaginile arată cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!”.

https://www.facebook.com/MITU70/videos/2234411440006491/

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Sa ne rugăm pentru SORINA sa se întoarcă la familia care a crescut-o si sa îi îndepărteze de la ea pe mizerabilii, barbarii de tirani, ciocoii, criminalii si nu mai știu cum să îi numesc pe neoamenii aceia ! Cert este că nu-i lucru curat si ca exista niste intenții ascunse având în vedere modul josnic in care a fost luată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button