X

Șovinism în centrul României: Zilele orașului Odorheiu Secuiesc, exclusiv în limba maghiară

Oare când vor respecta iredentiștii maghiari legile din România?

Zilele Odorheiu Secuiesc promovate exclusiv în limba maghiară. FOTO: Facebook

Există orașe în România care nu aparțin de facto României, ci Ungariei. Unul dintre aceste cazuri este municipiul Odorheiu Secuiesc din județul Harghita, un oraș în care singura limbă oficială de stat este limba maghiară.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, condusă de Galfi Arpad, membru al Partidului Civic Maghiar, este o instituție publică care aparține de facto administrației publice din Ungaria. România pur și simplu nu are nicio influență în localitatea condusă de un personaj foarte apropiat de oameni politici influenți de la Budapesta.

Zilele municipiului Odorheiu Secuiesc, desfășurate pe bani publici în perioada 27 mai – 2 iunie a.c. sunt doar un alt exemplu al faptului că România a pierdut pur și simplu controlul în zonă iar Ungaria s-a instalat confortabil.

Deși se află în România, țară în care singura limbă oficială de stat este limba română, zilele orașului Odorheiu Secuiesc au fost promovate exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie nu doar o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români care nu cunosc limba maghiară dar și o probă în plus a șovinismului promovat atât de agresiv de elita politică a comunității maghiare din România.

Chiar și pagina de Facebook a evenimentului este redactată exclusiv în limba maghiară.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button