X

Manevră vicleană a schismaticilor din Ucraina: Au propus patriarhului ecumenist Bartolomeu trecerea în calendar a Sfântului Luca al Crimeei

Image result for epifanie bartolomeu

Deși Arhiepiscopul Luca de Simferopol și Crimeea, cunoscut popular sub numele de Sfântul Luca doctorul, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă la 25 mai 1996, după exhumarea moaștelor sale sfinte, el nu a fost oficial adăugat printre sfinți de către Patriarhia Ecumenică, în ciuda cinstirii sale foarte răspândită printre credincioșii din Grecia, cu biserici și altare închinate lui.

Acesta este o rânduială obișnuită, deoarece fiecare Biserică independentă are o listă proprie de sfinți și un calendar pentru cinstirea lor. Deoarece canonizările au loc doar după ce a fost făcută o cerere de către un episcop, Sfântul Luca al Crimeei a fost oficial recunoscut de Patriarhia ecumenistă la 13 iunie 2019, după o cerere formulată de „Mitropolitul” Epifanie, nou-ales, al Kievului și a toată Ucraina.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Erezii
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Prin această manevră, noua formațiune schismatică de la Kiev vrea să-și consolideze statutul obținut prin acordarea controversatei autocefalii de către patr. ecumenist Bartolomeu.

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Astăzi mi-a dăruit cineva o iconiță cu Sf.Luca al Crimeei.Avea pe spate o scurtă rugăciune în limba română. Mi s-a părut inedit întrucât nu am văzut să circule,până acuma,astfel de iconițe cu sfântul respectiv.

  2. În curtea Inst.Parhon,București(statuia Aviatorilor)există paraclisul „Parhon”, cu hramuri Sf.Împ.Constantin și Elena și Sf.Luca alCrimeei( are și raclă cu un fragment de Sf.Moaște)

  3. e halucinant cum schismaticii/eretecii astia folosesc sfintii exact cum folosesc politicienii voturile sau fel de fel de izvoare istorice discutabile/interpretabile, astia au ajuns la o astfel de inselare diavoleasca, incat credinta pt ei e un joc.

  4. In viata duhovniceasca nu exista stagnare:ori urci ,lri cobori.Odata ce ai cazut prin schisma,urmeaza alte caderi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.