X

Manevră vicleană a schismaticilor din Ucraina: Au propus patriarhului ecumenist Bartolomeu trecerea în calendar a Sfântului Luca al Crimeei

Image result for epifanie bartolomeu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși Arhiepiscopul Luca de Simferopol și Crimeea, cunoscut popular sub numele de Sfântul Luca doctorul, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă la 25 mai 1996, după exhumarea moaștelor sale sfinte, el nu a fost oficial adăugat printre sfinți de către Patriarhia Ecumenică, în ciuda cinstirii sale foarte răspândită printre credincioșii din Grecia, cu biserici și altare închinate lui.

Acesta este o rânduială obișnuită, deoarece fiecare Biserică independentă are o listă proprie de sfinți și un calendar pentru cinstirea lor. Deoarece canonizările au loc doar după ce a fost făcută o cerere de către un episcop, Sfântul Luca al Crimeei a fost oficial recunoscut de Patriarhia ecumenistă la 13 iunie 2019, după o cerere formulată de “Mitropolitul” Epifanie, nou-ales, al Kievului și a toată Ucraina.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Prin această manevră, noua formațiune schismatică de la Kiev vrea să-și consolideze statutul obținut prin acordarea controversatei autocefalii de către patr. ecumenist Bartolomeu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Astăzi mi-a dăruit cineva o iconiță cu Sf.Luca al Crimeei.Avea pe spate o scurtă rugăciune în limba română. Mi s-a părut inedit întrucât nu am văzut să circule,până acuma,astfel de iconițe cu sfântul respectiv.

  2. În curtea Inst.Parhon,București(statuia Aviatorilor)există paraclisul “Parhon”, cu hramuri Sf.Împ.Constantin și Elena și Sf.Luca alCrimeei( are și raclă cu un fragment de Sf.Moaște)

  3. e halucinant cum schismaticii/eretecii astia folosesc sfintii exact cum folosesc politicienii voturile sau fel de fel de izvoare istorice discutabile/interpretabile, astia au ajuns la o astfel de inselare diavoleasca, incat credinta pt ei e un joc.

  4. In viata duhovniceasca nu exista stagnare:ori urci ,lri cobori.Odata ce ai cazut prin schisma,urmeaza alte caderi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button