X

Plahotniuc a plecat de la Putere după o întâlnire cu ambasadorul american


Oligarhul Vlad Plahotniuc a decis să predea pașnic puterea, după ce toate marile puteri l-au somat să renunțe la guvernare. După ce azi ambasadorul SUA la Chișinău a făcut o vizită fulger la partidul lui Plahotniuc (PDM), membrii Guvernului au fost convinși să renunțe la funcții. Nu este insă clar dacă Plahotniuc a fost de acord cu această decizie sau pur și simplu a fost forțat să accepte situația, transmite Radio France Internationale.

Anunțul oficial privind renunțarea la putere a fost făcut de un vicepreședinte PDM. ”Ne retragem pentru a evita escaladarea situației și ajungerea la violențe”, a spus Vladimir Cebotari. ”Vom lupta împotriva celor care încearcă să federalizeze țara”, a spus Cebotari, indicând ”binomul PSRM – ACUM”.

La Chisinau functioneaza, de o saptamana, doua Guverne, dupa ce Parlamentul a decis sa o investeasca pe Maia Sandu in functia de premier, iar aceasta a depus juramantul.
In acelasi timp, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional decretul de numire in functie, iar fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC in functia de presedinte interimar, acesta anuntand ca dizolva Parlamentul si vor avea loc alegeri anticipate in data de 6 septembrie.

In timp ce UE si Rusia au declarat ca recunosc oficial Guvernul Maia Sandu, Romania, care detine presedintia UE, a avut reactii slabe si ezitante, evitand initial sa recunoasca legitimitatea Guvernului Maia Sandu.

Azi insa, consilierul prezidential pentru politica externa Bogdan Aurescu a mers la Chisinau, in contextul evolutiilor politice recente din Republica Moldova.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. mda, guvernul „republicii Moldova” e sustinut pe langa americani si rusi si de Maia Hi, Maia Ho, Maia Huhu, de Picasso si de un voinic (de la o anumita ambasada) ce-a dat doar un bip (vorba alora de la times newsroman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.