X

[VIDEO] France24: Mafia italiană și germană prosperă după gunoiul adus la fabricile de ciment din România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reporterii de la France24 au prezentat în emisiunea Focus ce se întâmplă în zona fabricii de ciment de la Chișcădaga, comuna Șoimuș, în apropiere de Deva, unde arderea deșeurilor afectează sănătatea oamenilor. Problema este însă mult mai gravă decât se vede la suprafață…

Gunoiul este noul aur. Cu cât îl produci mai mult, cu atât îi îmbogățești pe unii, în timp ce tu te îmbolnăvești, scrie newteam.ro. Acesta e lanțul cauză-efect și așa prosperă mafia italiană care plimbă deșeul toxic pe străzile și mările europene. Destinația? Fabricile de ciment din România.

Sunt șapte la număr, toate alimentate cu deșeuri din Italia sau Germania pentru a fi incinerate și trimise prin horn direct în plămânii noștri.

Documentarul “Cement’s Dirty Business” urmărește acest traseu.

Fenomenul a luat amploare odată cu noua metodă globală de ardere a deșeurilor industriale și menajere în cuptoarele fabricilor de ciment. Reziduurile pentru care nu există teoretic soluții de reciclare au înlocuit astfel combustibilul tradițional, cărbune sau petrol, poluant și el.

Rețeta este extrem de profitabilă: fabricile nu doar că nu mai plătesc carburantul pentru producția proprie, ba chiar iau bani să folosească deșeul primit.

Câștigă, practic, la două mâini.

Cei șapte coloși industriali din România pot incinera anual un milion de tone de deșeu menajer, adică o cincime din cât producem cu toții. Problema e că ard orice, inclusiv substanțe strict interzise, iar toxinele emanate în atmosferă au efecte dramatice asupra sănătății populației, reclamă doctorii și autoritățile.

Nimeni, însă, nu controlează nimic.

“Cement’s Dirty Business” reprezintă un studiu de caz european, cu focus pe toate palierele crimei organizate implicate în circuit.

Omul plătit de statul român să monitorizeze și să autorizeze deșeurile care intră în țară e uneori un cal troian. În paralel, trimite facturi fabricilor de ciment pentru afacerea lui de familie. Deține singura firmă care monitorizează noxele emise de cimentiști.

Localnicii trag alarma pentru sănătatea lor: incidența cancerelor a crescut în zonă.

Mafia și gulerele albe (politicieni și corporații) sunt cei care profită sistematic din industria subterană. Piața deșeurilor devine locul de întâlnire al lumii interlope cu marea industrie, atunci când multinaționalele evită prețul corect pentru eliminarea reziduurilor industriale și opteaza pentru rute ocolitoare și mai ieftine.

Apoi, scapă fiecare cum poate. S-au ridicat astfel imperii recente de miliarde de euro, cimentate prin complicități transnaționale.

În patria Camorrei, brigăzile anti-mafia schimbă dintotdeauna focuri cu traficanții care controlează rutele, însă aparatul judiciar european nu reușește să tragă la răspundere marile corporații ce beneficiază din traficul cu deșeuri periculoase.

“Cement’s Dirty Business” ți-i arată pe toți, cu nume și prenume, fiecare ocupând veriga lui în triada care otrăvește continentul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Slugărnicia tâmpiților VÂNDUȚI de la noi, vis-a-vis de banii virați en-gros în conturile, buzunarele politicienilor, ÎNTÂMPLĂTOR băgați în servicii și/sau masonerie ca să fie protejați și exonerați de orice răspundere ĂȘTIA TREBUIE ÎNTREBAȚI!

    Doi: chiar dacă am un respect deosebit pentru Generalul Mircea Chelaru, cineva l-a acuzat pe alt blog că ar fi știi despre mafia asta a poluării României prin procesarea și arderea gunoaielor provenite din alte țări…treaba e veche, s-a mai scris TIMID prin presă, DAR…….poate ne va spune chiar el…cine știe?

    MULTE LUCRURI SUNT ASCUNSE OCHILOR ȘI URECHILOR NOASTRE, POLITICUL LUCRÂND ÎMPOTRIVA POPORULUI DIN CARE AU IEȘIT, FĂRĂ RUȘINE, FĂRĂ REMUȘCARE…EI SUNT DE VINĂ, EI SUNT MAFIA CARE SĂRĂCEȘTE, TÂMPEȘTE, UMILEȘTE ROMÂNIA ȘI PE ROMÂNI!

  2. Întâmplător știu parțial despre ce este vorba cu gunoaiele arse în fabricile de ciment .Problema nu sunt afacerile mafioților ci faptul că sunt arse pe lângă gunoaie și anvelope auto uzate care degaja fum extrem de toxic și nu de un an doi ci de când începe să funcționeze o fabrică de ciment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button