X

Comunitatea LGBTQ+ alături de membri USR, PLUS, DEMOS au cerut la Cluj legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex

Peste 3000 de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca la Marșul Cluj Pride, inclus în festivalul „Săptămâna Mândriei” a minorităților sexuale, cerând parteneriat civil pentru membrii comunității LGBT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanții la Cluj Pride s-au adunat, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca având steaguri și umbrele în culorile curcubeului și afișe cu mesaje precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Corpul meu, drepturile mele”, „Tradiția noastră este iubirea”.

Organizatorul marșului Cluj Pride, Lucian Dunăreanu, a declarat că minoritățile sexuale au nevoie de vizibilitate pentru că oamenii să îi cunoască pe membrii comunității LGBT, cu bune și cu rele.

„Este un moment istoric pentru că oferim o vizibilitate comunității LGBT, au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut așa cum suntem noi, diferiți, cu bune și cu rele. Ieșim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă și minciună. A venit timpul să ieșim din invizibilitate, din anonimat. Am ieșit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil”, a spus Dunăreanu.

Antoaneta, participat la marș, a declarat, la rândul său, că se cere de urgență parteneriatul civil, dar prin marș se dorește să fie tras și un semnal de alarmă față de violențele asupra membrii comunității LGBT.

La marș au participat, printre alții, viceprimarul orașului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, reprezentanți ai unor partide precum Demos, USR și PLUS.

Să nu uităm de Propaganda LGBT a atins cote maxime la Cluj. Blasfemie în numele toleranței! Sesizați CNCD, avocatul poporului și spitalul de nebuni!

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

  1. intr o societatea normala (utopica raportata la vremurile de acum) singurul lor drept e balamucul. cu toate drepturile aferente oamenilor bolnavi.

  2. Vinovați sunt cei care nu au fost la referendumul din toamnă și cei care au votat NU!
    Vinovați sunt și cei care au votat USR! Rușine USR, rușine LGBT, rușine popor român!

  3. România este o țara creștina, cu principii morale preluate de la generațiile anterioare. Sa fim mindri ca suntem Romani si sa nu dam șanse celor care vor sa dezbine țara noastră. Un mare NU celor care vor sa fie aprobate căsătoriile de același sex.

    1. Corect poporul roman a fost crestin ortodox dintotdeauna de la inceput, cand apostolul Andrei unul din cei 12 apostoli al domnului imparatul lumii domnul Iisus Hristos, a venit in Dobrogea unde este si manastirea si pestera sf Andrei, sa predice evanghelia

  4. Prezenta feminina este covarsitoare. Ce parere or avea parintii si familiile acestor lezbiene feministe, s-ar duce cu ele la starea civila sa le auda spunand Da?

  5. Pentru ce sa va cunoaștem? Pentru ce sa nu-i cunoașteți voi pe ceilalți? De ce va enclavizati, de ce va separați de societate? Sa cunoaștem ce? Ce nu ne interesează? Ce tine de viata intima, de dormitor? Cum ceilalți, „majoritarii”, își duc viețile cu bun-simt, in spațiul privat, fără a face exhibiționism sau a arata în vreun fel ce comportament sexual are în spațiul public, care ar trebui sa fie neutru, asa ar trebui sa se comporte și „minoritatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.