X

Patriarhul Georgiei cere interzicerea paradelor LGBTQI+. Pentru a le combate, a creat o tradiție alternativă, dedicată purității familiei

Pe când la noi, patriarhia face plecăciuni comunității gay să nu ne mai fie blasfemiate simbolurile religioase

Foto: prismua.org

Patriarhia georgiană a emis astăzi o declarație , îndemnând autoritățile să nu permită desfășurarea unui eveniment LGBT planificat în Tbilisi săptămâna viitoare.

Declarația Bisericii arată că evenimentul, planificat pentru 18-23 iunie, primul eveniment de mândrie homosexuală din Transcaucazia, este „absolut inacceptabil”. În același timp, Biserica arată de asemenea că orice violență împotriva participanților este de asemenea complet inacceptabilă.

„Modul de viață condus de persoanele LGBT este păcatul Sodomei și contrazice atât credința creștină, cât și învățăturile religiilor tradiționale și ale valorilor morale în general”, afirmă patriarhia.

Cu toate acestea, în timp ce Biserica are o poziție fermă în ceea ce privește păcatul, este întotdeauna gata să primească toți oamenii cu dragoste:

„Noi subliniem că Biserica se desparte de păcat, dar nu de păcătosul pocăit, pe care îl mângâie cu dragoste și-l ajută să revenină la Dumnezeu”.

În plus, Patriarhia pune problema anumitor grupuri LGBT care fac afirmații false de persecuție în Georgia pentru a primi finanțare internațională și se prezintă drept luptători împotriva discriminării, deși „în realitate fac publicitate și propagandă stilului lor de viață, aclamând că a fost legitimat oficial.”

Biserica clarifică: „Când un grup mic încearcă să-și forțeze poziția asupra întregii populații, acesta, desigur, provoacă o reacție inversă bruscă, în măsura în care este un act deliberat, o insultă la adresa demnității majorității și violența împotriva alegerii lor, provocând tulburare și confruntare.”

Însă, în timp ce tacticile grupurilor LGBT provoacă o reacție, Biserica clarifică în continuare: „Ne disociem de orice violență și, în același timp, suntem conștienți de marele pericol pe care îl poate implica o paradă homosexuală și noi chemăm autoritățile să nu permită acest eveniment, atunci când se știe în prealabil că va provoca neliniște publică”.

În cele din urmă, Patriarhia cere ambasadelor țărilor străine, organizațiilor internaționale și altor instituții să adopte o abordare mai prudentă în această problemă tensionată și să înceteze să încurajeze astfel de evenimente:

„Acestea vor contribui astfel la menținerea păcii civile și vor exprima respectul și sprijinul față de populația noastră”.

În aceeași ordine de idei, biserica georgiană a sărbătorit Ziua Purității Familiei în fiecare an începând cu 2014, zi ce coincide cu Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, lansată în 2005. Ceremoniile în masă de nunți sunt de asemenea ținute împreună cu Ziua Purității Familiei, mai mult de 500 de cupluri primind Sfânta Taină a Cununiei în acest an.

Patriarhatul a subliniat, de asemenea, că acest eveniment nu are nimic de-a face cu violența sau ura:

„Precizăm că acest eveniment este pașnic și că nu vizează niciun fel de agresiune. Este expresia sprijinului comunității noastre față de valorile tradiționale. Biserica se distanțează de orice fel de violență”.

Citiți și:

VIDEO: Ample proteste ANTI PAPA FRANCISC in timpul vizitei acestuia in GEORGIA ortodoxa in 2016

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

16 comentarii

 1. La noi e pe principiul lasă-mă ca să te las. Nu am auzit o luare de poziție din partea patriarhiei. Dacă nu au răspuns când Ciolanis le-a dat cu flit, ce sa mai zici.

 2. asa trebuie fa fie. Pentru cineva destept este evident. Sa encurajaza homosexsualitate este prostie mare vrut de la sionistele

  1. „Sa encurajaza homosexsualitate este prostie mare vrut de la sionistele”
   Eu i-as intreba si pe ei. In numele.a.ce? Ca neamurile
   Stiu de la.Sf. Profet Moise/Moshe Rabeinu ca homosexualitatea si altele sunt pacat mare in fata Domnului. De la evrei stim asta ca lis-a zis. In numele a ce, este acum un trend cool.sa o.promovezi?

 3. Nu putem nega ca şi patriarhia romana a luat atitudine împotriva blasfemiei lgbt de la Cluj, desi ar putea să faca si mai mult. Intrebarea mea este ce facem noi sa ajutam BOR si patriarhia sa lupte împotriva sodomiei, acestor parade, a actelor biometrice sau ecumenismului ? Adică noi doar stam si criticam BOR, dar oare nu ar trebui sa o ajutam in aceasta lupta in loc (doar) să o criticam ? Pentru că trebuie să fim uniti in lupta, nu dezbinati criticandu _ne unii pe altii !

  1. Este foarte adevarat…însă în România credința ortodoxă este distrusă.
   Atât timp cât Papa este primit de către un Patriarh Ortodox stiind ca încalcă dogmele și canoanele bisericii…imi pare rau sa o spun…dar are deja pumnul in gura.
   Nu face nimic pt. ca nu are voie să facă ceva…

 4. Bine venita atitudinea ortodoxa a patriarhului Georgiei. Se pare ca doar cei ce nu sunt in acord cu ecumenismul oficializat la Creta mai pot avea o gandire sanatoasa si punct de vedere pur crestin.

 5. Sā ajutăm??? Adică Patriarhia Română primește pe ereticul papă în așa zisa „Catedrală a osândirii neamului”, îi bate Clopotele pentru prima dată tot acestuia, iar voi mai aveți tupeul să cereți sprijinul credincioșilor??? Priviți la Georgia, la ierarhii ei, căscați bine ochii și nu vă mai îmbătați cu apă rece, fricoșilor și lașilor!!!

  1. Ma gandeam ca daca noi, majoritatea credinciosilor ortodocsi am fi alaturi de conducatorii BOR cand aceşti sunt supusi la presiuni foarte mari pentru a face un compromis, oricare ar fi el (de ex vizita Papei), oare daca noi l-am incredinta pe patriarh de ex ca daca el nu face compromisuri si va fi persecutat-noi il vom sustine-poate ca atunci el nu ar mai face astfel de compromisuri. Pentru că ar sti ca e sustinut de popor dacă nu tradeaza biserica şi presiunile împotriva lui nu il vor infricosa. Dar noi, in loc sa luptam uniti împotriva raului, suntem dezbinati pe grupuri (bloguri) si doar ne criticam unii pe altii, ceea ce il bucura doar pe cel viclean. E greu de inteles ce vreau sa spun ?

   1. Ca o completare la ce am scris consider ca e datoria noastră sa ii sustinem pe ierarhii BOR si pe patriarh nu numai prin atitudine de aparare atunci cand sunt atacati pe nedrept, dar si prin rugăciune. Daca i_am ajuta astfel, atunci cred ca ar rezista mai mult presiunilor de tot felul la care sunt supusi. Să ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea ierarhi dreptcredinciosi si curajosi ! Doamne ajuta !

 6. Biserica oficiază de mult timp cununia religioasă a sodomiților și a gomoriților .
  Sodomiți și gomoriți nu sunt doar lgbt , ci și bărbatul și femeia care , deși sunt cununați religios , ortodox , practică perversiunile sexuale , chiar mai rele decât cele din Sodoma și Gomora .
  O mențiune :
  am băgat lesbienele în categoria sodomie . Numele și-l au de la Lesbos nu de la Sodoma .

  1. Trista realitate! Acum mizeria din trei litere a ajuns să fie mult mai rea!
   Nu numai că nu se găsește om normal la cap, care să nu vrea trei litere!
   Mai nou sunt mulți care nu vor doar mizeria obișnuită, o vor pe cea LGBT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.