X

666 este deja în sistem

de Saccsiv
Foto: npr.org

Prin sistem se întelege angrenajul: documente cu cip – eGuvernare – internetul obiectelor – card bancar – disparitia banilor cash.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acest sistem nu le este de nici un folos papusarilor daca nu functioneaza perfect fiecare componenta a sa si nici daca acestea nu sunt strans legate intre ele. Caci, de exemplu, n-au ce face cu cipul din documente fara internet. Sau se alege praful de toata șandramaua lor daca inca mai exista cash pe piata.

De 666 dam deja in sigle, reclame, muzica, etc. Ca sa se obisnuiasca gloatele cu el si sa spuna ca e cool.

Dar dam el si in calculatoare, pe internet sau la cumparaturi. Adica dam deja de el in componente ale sistemului. Si evident ca nu este nici acolo pus intamplator.

 • Ce inseamna LUCIFER cipher?
 • De ce s-a ales www (666)?
 • De ce exista 666 in codurile de bare?
 • De ce initiatorii acestor tehnologii au fost evrei?

Prima intrebare, mai exact la ce foloseste LUCIFER cipher, este pentru specialisti sau cei ce se pricep. Ii rog sa ne ofere detalii.

La articolul Horst Feistel aflam ca Horst Feistel s-a nascut in Germania, de unde a plecat in SUA in 1934. A lucrat la IBM unde cercetarile sale au dus la dezvoltarea Lucifer si Data Encryption Standard. De numele sau se leaga si teoria block ciphers.

La Lucifer (cipher) aflam ca Lucifer a fost denumirea catorva dintre primele block ciphers dezvoltate de Horst Feistel, fiind precursorul Data Encryption Standard si folosit in electronic banking.

Nu stiu daca Horst Feistel a fost evreu. Cum nu stiu nici daca a fost evreu Herman Hollerith, cel ce a pus bazele IBM. Amandoi insa provin din familii din Germania, precum evreii care au pus in mod cert la punct intreaga sinistra tehnologie. Despre IBM si presedintele sau mason Thomas J. Watson gasiti detalii importante in articolul:

IBM implineste 100 de ani. Companie cu rol decisiv in eGuvernare, cipuri, internetul obiectelor. Ce nu prea aflam in mass-media despre ei?

Mai stim ca 666 exista in codurile de bare EAN-13 si UPC

Dar si ca: inventatorul codului de bare 666 este evreul George Joseph Laurer de la IBM …

Sa ne mai amintim si de faptul că bazele CERN au fost puse de o parte dintre evreii ce au creat bomba atomica:

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?

Iar la CERN a fost creat www:

Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG

Care www inseamna 666 in ebraica:

www = 666 (ebraica). CUM INTERPRETAM? Care e legatura cu documentele cu cip, e-Guvernarea, internetul obiectelor?

Cititi va rog si:

Sfântul PAISIE AGHIORITUL explică de ce EVREII folosesc 666 pentru SEMNUL FIAREI, nu-l înlocuiesc cu un alt număr, o fac pe față, ba îl mai și promovează

Iata si ce spunea Arhimandritul Sarántis Sarántos in urma cu cativa ani:

Cipul de tip R.F.I.D. este un cip care poate fi reprogramat. Oricând doreşte, guvernul poate da ordin ofiţerilor Direcţiei Naţionale de Securitate care sunt utilizatorii şi totodată cei care supraveghează datele noastre personale – atât cât este posibil acest lucru – să adauge sau să elimine numărul 666 din sistem, pentru a induce în eroare pe credincioşi. Suntem siguri că statul elen ţine neapărat să introducă numărul 666 în noile acte de identitate, eventual în formă criptată. Există multe profeţii în trecut potrivit cărora numărul 666 (numărul fiarei din Apocalipsă) se va regăsi în actele de identitate electronice sau în alte acte asemănătoare. În continuare prezentăm două pagini din articole publicate de noi în trecut despre Actul de Identitate. Conţine câteva nume ale politicienilor şi jurnaliştilor care insistă că numai numărul 666 poate fi folosit drept cod de acces în sistemul central de informaţii. Sunt de menţionat şi declaraţiile celor responsabili că există numărul 666 înscris în actele de identitate electronice pentru a putea fi recunoscute şi citite de către toate computerele aflate în dotarea diferitelor servicii guvernamentale. Publicaţia „Mărturie Ortodoxă”, nr. 7, publică câteva astfel de declaraţii ale politicienilor şi jurnaliştilor de la noi:

 • Lukas Papadimas (Ministru Secretar de Stat în Ministerul de Externe): A recunoscut deschis că numărul incriminat (666) este folosit din motive tehnice care ţin de informatizare. [postul de televiziune Antena, emisiunea „Ora adevărului” moderată de dl. Pretenderis (cu intervenţia Mitropolitului de Alexandroupolis, Preasfinţitul Anthimos) martie, 1977].
 • Theodoros  Pangalos (Ministru de Externe), la întrebarea ziaristului N. Hatzinikolaou, de ce nu schimbă nr. 666, de vreme ce protestează atât Biserica, cât şi clerul, a răspuns: „Nu putem să-l înlocuim, fiindcă e vai de noi dacă vom ajunge să ne luăm după o mână de oameni ciudaţi. [postul de televiziune Mega, emisiunea „Faţă în faţă”, imediat după semnarea convenţiei Schengen].
 • Pavlos Sarlis (Europarlamentar, Néa Dimokratia, susţinător al Convenţiei Schengen): „666 va fi inclus în actele electronice de identitate… Este la îndemâna oricărui guvern să schimbe sistemul electronic existent şi să folosească alt sistem care să nu conţină numărul 666, de vreme ce acest număr a iscat atâtea împotriviri, în general” [cotidianul „Apoghefmatini”, 15-6-97, p. 24].
 • Ilias Papadopoulos (raportor al Convenţiei Schengen din partea P.A.S.O.K) a răspuns afirmaţiei arhiepiscopoului Hristodoulos care vorbise despre existenţa numărului 666 în noile acte de identitate electronice: ”Ţin să observ că Înaltpreasfinţitul Hristodoulos este foarte pozitiv în discursul său, a redat foarte corect semnificaţia numărului 666…, suntem însă în epoca tehnologiei informaţionale, iar stat puternic este acela care deţine cele mai multe informaţii, mai mult decât acela care are mai multă tehnologie militară. Suntem obligaţi, deci, de a intra în acest sistem, fiindcă trebuie să vedem şi ce s-ar fi întâmplat dacă nu am intra” [Televiziunea SKAY, Ştiri 10-06-1997].
 • Ioannis Loverdos (jurnalist): „Numărul 666 se va regăsi în noile acte de identitate din nevoia de automatizare aşa cum se găseşte stipulat în documentul de ratificare a Convenţiei Schengen” [ziarul „Investitorul”, sâmbătă 14-06-1997].
 • Iorgos Paschalidis (ministru). Încercând să liniştească membrii comisiei arhiereilor care l-a vizitat, a declarat: „666 nu este ceva rău. Pur şi simplu este un număr înainte de 667 şi care urmează după 665!… [cotidianul „Presa Liberă”, 11-06-1997].
 • Hristos Nikolaidis (jurnalist): ”…cercetători specialişti din domeniul programării  IT observă că apariţia acestui număr în sistemul de operare este pur şi simplu întâmplătoare. Mai exact, se precizează că acest număr se regăseşte pe eticheta fiecărui bun de consum, în codul de bare, nu unitar (666), ci  sub forma celor trei elemente de 6 care îl constituie. Forma care dă denumirea de „şase” (6) este constituită din două linii, una îngustă şi una mai lată, şi se repetă la început, la mijloc şi la sfârşitul codului de bare…” [cotidianul „Vestitorul”, marţi 17-07-1997].
 • Ilias Papadopoulos (raportor al Convenţiei Schengen). „Este păcat că o  societate în carele legile funcţionează, aşa cum se întâmplă în ţara noastră, unde se fac auzite toate doleanţele cetăţenilor, se lasă influenţată de o minoritate care vrea să impună un număr (este vorba de înlocuirea numărului 666 cu 777)” [televiziunea de stat ET3, emisiunea „Investigaţii”]. De ce oare  atâta insistenţă pentru un anumit număr – controversat din punctul nostru de vedere –  din partea celor, mai mult sau mai puţin importanţi, care construiesc „Lumea Nouă”? Dacă computerele au nevoie de un număr format din trei cifre pentru a comunica între ele în reţeaua internaţională (interguvernamental), noi, creştinii, dacă am fi fost de acord cu celelalte detalii ale actelor electronice, am fi propus o multitudine de numere pentru  fi folosite. Aşa stând lucrurile cine are idei fixe în această privinţă? Creştinii, care nu sunt de acord cu un anumit număr (666) sau „stăpânitorii lumii acesteia” care insistă doar cu acest 666 satanic şi nu acceptă orice alt număr???

Cititi va rog si:

NOUL ACT DE IDENTITATE = BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE. Comunicarea Arhimandritului Sarandis Sarandos la conferința organizată de Mitropolia Pireului pe 6 octombrie 2012

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

32 comentarii

  1. “Daca refuzi actele fiarei,MARTURISIREA pica si satana e cîștigat” – ai scris o prostie dar probabil ai vrut sa spui altceva si nu ai gasit cuvintele.

   “RETRAGEREA IN MUNTI nu ne foloseste pentru mîntuire,deocamdată,atîta vreme cît nu sîntem obligați la pecetluirea fizică (ciparea)” – o zici de parca asta ar fi nu stiu ce grozavie. Afla te rog ca o vietuire mai apropiata de firesc nu poate decat sa te ajute duhovniceste.

 1. Uite-așa o să fie primit Antihristul ca mare salvator din situația/situațiile de CRIZĂ generalizată, conflicte inter-etnice, izbucniri de războaie civile, apoi din alea serioase, etc…

  Și ASTA pentru că s-a fabricat foaarte bine SECRETUL DIN SPATELE MĂȘTII…nevoia de un ”mântuitor” cu puteri…MAGICE, care poate lua inițiative, poate pedepsi IMEDIAT pe rău-făcători dar și pe cei anti-sistem…un semizeu…jumate om, jumate zeu…cam ca Antihrist!

  Cu totul întâmplător am dat peste comentariul cuiva de pe saccsiv – Augustin îl cheamă, cuprinde 7 părți…am ajuns la cel de-al treilea…ia să vedeți voi cum au fost creați eroii de către Ocultă pentru a-l primi în cele din urmă pe cel mai autentic, dar AFURISIT!
  Inclusiv desenele animate sunt centrate DOAR pe eroi cu puteri supranaturale, sau pe vrăjitoare, zâne capricioase, vampiri ”simpatici”, etc….

  Vizionare plăcută sau pentru cei care doar citesc, citire cu interes:

  comentatorul Augustin a propus spre vizionare:

  1.Secretul din spatele măștii-dumnezeii ÎNLOCUITORI

  https://www.youtube.com/watch?v=QiRT0upVrZU&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=1

  ”Zei ce luptă pentru ”salvarea ” omenirii”.
  Super-eroii cu puteri supraomenești.
  Mutanți misterioși.
  Cine e personajul care se ascunde în Spatele Măștii?
  Cu ce scop?
  În lume se desfășoară o înșelătorie de proporții gigantice.
  Pe fiecare stradă, în fiecare casă, în fiecare suflet, INIMI INOCENTE SUNT ZILNIC PRINSE, CORUPTE…

  PARTEA I
  DUMNEZEII ÎNLOCUITORI

  În această revistă de benzi desenate este o poveste de dragoste. Un băiat și-o fată se îndrăgostesc și după o descriere ofensator de ispititoare a nopții lunii – ilustrată bineînțeles, revista arată cum mireasa își ucide soțul, decapitându-l c-un topor.
  Această revistă de benzi desenate, descrie o aberație sexuală atât de șocantă, încât n-o să-i menționez la TV, nici măcar denumiera științifică.
  CRED CĂ AR TREBUI SĂ EXISTE O LEGE ÎMPOTRIVA ACESTOR LUCRURI.
  În seara aceasta, vă voi arăta și de ce.
  S-a spus că arta imita viața iar asta s-a folosit ca o metaforă a experienței umane, PREVESTIND ADESEORI CELE CE VOR URMA.
  Super-eroul, ființă cu puteri incredibile, venind DINTR-O ALTĂ LUME, deseori venerat ca un zeu, întrupare a salvatorului omenirii.
  DUMNEZEI ÎMBRĂCAȚI ÎN ELASTAN.

  Secvență dintr-un film: ”Ai scris că lumea are nevoie de un salvator…dar zilnic îi aud pe oameni strigând după un mântuitor…
  Putem salva această lume, CU O CONDUCERE CORESPUNZĂTOARE…”
  În trecut, aceste povești mitologice au fost folosite ca propagandă, în efortul de a câștiga simpatie pentru partidele sociale și politice.
  Personajele fabricate intenționat cu scopul realizării dreptății civile, pentru a fi în fruntea diferitelor mișcări, ca reprezentante ale eliberării.
  MANIA SUPEREORILOR continuă să ia amploare de la un deceniu la altul, devenind unul dintre cele mai importante genuri de povestiri.

  MILIOANE DE FANI ENTUZIAȘTI umplu cinematografele PENTRU A EVADA ÎN LUMEA FANTASTICĂ A ÎNDRĂGIȚILOR LOR DUMNEZEI MASCAȚI.

  La TV: ”Pentru mulți, este irelevant subiectul acestui film, vi se va spune că filmul este un eveniment în sine. IRONMAN a ratat poziția celui mai mare debut din istorie, în favoarea lui SPIDERMAN, care a avut încasări de 114 milioane. ”

  Își iau inspirația din Biblie, arătându-vă însă, o versiune foarte diferită a relatării ei?
  Cu așa abundență de teme spirituale, EXISTĂ UN PLAN PENTRU ÎNLOCUIREA FAȚĂ DE UNICUL DUMNEZEU ADEVĂRAT?

  DUMNEZEII ÎNLOCUITORI.

  Una dintre cele mai mari invenții americane ale secolului 20 este SANCTITATEA COPIĂRIEI. Se cheltuiesc nenumărate milioane pentru a transforma copilăria modernă într-un Disneyland perpetuu al răsfățului și încântării.
  SE REEVALUEAZĂ CEEA CE ODATĂ ERA CONSIDERAT SFÂNT – INOCENȚA COPILĂREASCĂ, ȘI SE ÎNLOCUIEȘTE CU O SOCIETATE DEZUMANIZATĂ ȘI SATURATĂ DE COMERCIAL.

  Dar nu întotdeauna a fost așa – până în 1930 copiii se jucau în cea mai mare parte, afară. Televizorul nu devenise încă un element din gospodărie și nu existau jocuri video care să le absoarbă timpul.
  În timpul Marii Depresiuni a apărut o nouă distracție, EPOCA DE AUR A BENZILOR DESENATE – o nouă cale de a spune povești, care a devenit rapid o obsesie.
  Unul din motivele succesului lor a fost începutul Celui de-al Doilea Război Mondial, care a produs teamă și anxietate în rândul publicului.
  Cu această ocazie au apărut super-eroii oferind alinarea și ușurare.
  SUPERMAN, unul dintre cei mai notorii eroi, în primele sale aventuri NU se lupta cu extratereștri sau roboți malefici, ci cu răufăcătorii de care oamenii erau cei mai îngrijorați: gangsterii, politicienii corupți, fasciștii și profitorii de pe urma războiului.
  După dezastrul de la Pearl Harbour, super-eroii au devenit mascotele războiului.

 2. Cărțile de benzi desenate s-au bucurat de ediții de milioane de exemplare și au devenit o lectură esențială pentru soldații aflați peste hotare. Povestea arată că singura ocazia când îl chemăm pe Dumnezeu este atunci când avem nevoie de EL.
  ATUNCI CÂND VIAȚA ESTE UȘOARĂ, UITĂM DE NEVOIA UNUI MÂNTUITOR.

  Cărțile profetice ale Bibliei sunt pline de exemple despre cum Israel striga către Iehova doar când era cazul să-i scape de nimicirea totală.
  În același fel, fanii benzilor desenate par să-și îndrepte atenția către acești zei multicolori, doar atunci când există o amenințare reală la adresa societății ca întreg.
  De exemplu, valul de benzi desenate de la sfârșitul anilor 1980 produs de batmania, avea loc într-o perioadă în care orașele americane erau bombardate de o epidemie a drogurilor și o explozie a violențelor între benzi.

  Creatorii benzilor desenate au replicat titlurilor din New York Post prin intermediul justițiarilor în patru culori, care se opuneau bandelor de drogați, traficanților și bătăușilor de stradă. Ilustrațiile de pe copertă transmiteau chiar și atitudini anti-drog.
  Anii relaxați ai administrației Clinton au fost martorii declinului benzilor desenate, ceea ce a dus la distrugerea industriei. Totul avea să se schimbe într-o singură clipă!

  11 SEPTEMBRIE 2001.

  A existat un scurt moment, când praful se așeza după prăbușirea Turnurilor gemene, iar viața reală părea copiată de pe paginile unei cărți de benzi desenate.
  Deodată, am fost NOI împotriva LOR, existau BĂIEȚII BUNI și BĂIEȚII RĂI, răufăcători și victime. Industria benzilor desenate a reacționat. Evenimentele de la 11 septembrie au atins o NEVOIE PROFUNDĂ ca CEVA sau CINEVA SĂ NE SALVEZE DE RĂUL FĂRĂ CHIP ȘI NUME, care avea puterea incredibilă de a nimic viața după bunul său plac.

  Era genul de distrugere pe care-l puteai vedea numai în benzile desenate.
  Din nou, industria benzilor desenate a luat avânt și s-a ridicat cu un succes fără precedent. Oferea unei națiuni confuze, stăpânite de groază, super-eroi care puneau lucrurile la punct, salvând-o de forțele tiranice existente.
  Dacă evenimentele din viața reală se reflectă în mod direct în conținutul pe care industria benzilor desenate îl servește maselor, care este problema cu aceste imagine ale salvatorilor, ale eroilor?

  NU ESTE ȘI IISUS HRISTOS IMAGINEA UNUI ASTFEL DE EROU, CARE A VENIT ÎN LUMEA NOASTRĂ PENTRU A NE SALVA DE UN RĂU NEDESCRIS, să lupte împotriva inamicului suprem și să-și salveze iubita – o metaforă a Bisericii, din brațele lui Satan? E vreo problemă cu paralele la marea controversă dintre Hristos și Satana?
  Aceste alegorii pot fi oare înșelătoare?

  Pot fi CONTRAFACERI ale măreței istorii a mântuirii și răscumpărării menite să vă îndepărteze de Adevăr, STRECURÂND SUBTIL CARACTERISTICI ALE ZEILOR ANTICI ÎN DREPTUL FIECĂRUI SUPER-EROU, convingând în cele din urmă lumea că SATANA ESTE ”EROUL” NOSTRU?

  Care este legătura acestor povestiri desenate, cu Biblia? PRIVIREA, CITIREA ȘI IDOLATRIZAREA ACESTOR EROI este oare nocivă pentru credința și încrederea în Dumnezeul Cerului? Pentru a înțelege aceste paralele, trebuie să vedem ORIGINEA ACESTOR SUPER-EROI ȘI A LUI IISUS HRISTOS.

 3. Fiecare cultură a avut super-eroii ei, atunci când diferența dintre viață și moarte era deseori făcută de cei mai puternici și cei mai curajoși. A fost numai normal ca aceste istorisiri să treacă de la o generația la alta, fiecare dintre povestiri devenind tot mai fantastică, formând astfel baza unor basme elaborate despre super-zei.
  Una dintre cele mai timpurii ilustrări a unui erou este cea a lui Ghilgameș, sumerianul.
  Explicații detaliate legate de panteonul lor, au fost descoperite pe tăblițele sumeriene, care povestesc despre zei care se manifestă ca oameni.

  Lingvistul și cercetătorul culturii sumeriene, ZECHARIA SITCHIN, și-a petrecut viața studiind aceste mituri: ”o concluzie fundamentală a scrierilor mele, a fost că cei care au oferit omenirii civilizația, au fost vizitatori de pe alte planete. Dacă-i numesc extratereștri, pare un cuvânt obscen…dar asta erau!”

  În cartea sa, ”CEA DE-A 12-A PLANETĂ” Sitchin susține că acestea nu sunt deloc mituri, ci mai degrabă rapoarte denaturate despre ființe extraterestre care au fost trimise pe pământ și au înrobit rasa umană.
  O observație interesantă, luând în considerare Raportul Biblic legat de niște ființe străine care au fost aruncate din Cer și care au înrobit rasa umană.
  Bunurile și tehnologiile sumeriene, precum și scrierile lor au ajuns prin intermediul comerțului și în alte părți ale lumii.
  Egiptul fiind cel mai apropiat partener, a făcut schimb de bunuri și servicii, precum și idei și elemente culturale.
  Egiptul antic era o societate la fel de saturată de media, ca și a noastră.
  Artefactele culturale erau inseparabile de contextul lor religios.
  Hierogrifele și pictogramele de pe zidurile străvechilor morminte pot fi considerate precursorii benzilor moderne.
  Egiptenii se închinau unei pletore de zei multicolori pe care-i numeau NETJER, inspirându-se din natura înconjurătoare.
  Unii cred că termenul NATURĂ este de fapt o adaptare latină.
  Religia lor esoterică se baza foarte mult pe lumea ce va să vină – moartea, judecata și viața de apoi.
  Din acest motiv l-au plăsmuit pe OSIRIS, ZEUL LUMII SUBPĂMÂNTENE.

  De fapt, LUMEA BENZILOR DESENATE SE INSPIRĂ PROFUND DIN EGITPOLOGIE ȘI FOLOSEȘTE TEME ȘI REÎNCARNĂRI ALE ACESTOR ZEITĂȚI ANTICE.
  Osiris era judecătorul celor morți și hotăra dacă vor merge în Paradis sau dacă sufletele lor urmau să fie distruse.

  Întreaga lume creștină care crede Biblia, învață despre o viață de apoi, un Dumnezeu care va judeca soarta finală a fiecărui suflet și cine se va număra printre sfinții din Paradis.
  Însă o diferență majoră este că Osiris este zeul lumii subterane, pe când Dumnezeul Bibliei este de Sus, din Cer.
  Însă Osiris era pus în umbră de sora și soția sa, Isis, care îndeplinea multe funcții și care s-a transformat de-a lungul timpului, împrumutând de la zeitățile precedente.
  Isis era mama lui Horus, zeul cu cap de șoim. El era zeul Soarelui, al Cerului și al Orizontului. De-aici și numele de ORIZONT, sunt de părere unii savanți.

  Horus a fost protagonistul uneia dintre scenele de acțiune ale celei de-a 20-a dinastii, intitulată ”Lupta dintre Horus și Set”. Set a fost cel care l-a trimis pe Osiris în lumea de jos, ambii luptându-se pentru conducerea Egiptului, ca doi eroi din benzile desenate.
  Cei doi zei își schimbă înfățișarea, se întrec în bărci de piatră și se schilodesc reciproc, până ce Horus iese victorios și urcă pe tron.
  Rezultatul luptei era așa de important, încât dicta viața egiptenilor.
  Așa că, în viața de apoi, fiecare rege este o reîncarnare a lui Horus și în moarte devine un nou Osiris.

 4. Biblia vorbește și ea despre o mare bătălie între Hristos și Satana. ”Și în Cer s-a făcut un război. Mihail și îngerii lui s-au luptat cu Balaurul. Și Balaurul cu îngerii lui s-au luptat și ei, dar n-au putut birui; și locul lor nu li s-a mai găsit în Cer.”
  Un război în care principalii trei protagoniști sunt: Dumnezeu, judecătorul, Iisus Dumnezeu-Fiul și Balaurul sau Satana, care este înfrânt și este asociat cu moartea, devenind regele celor morți.
  Ambele relatări au protagoniști aproape similari, Osiris și Horus care sunt tată și fiu, luptă împotriva dușmanului cel rău, Set.
  Există însă un puternic contrast între Osiris și Dumnezeul Bibiliei…

  Va urma.

  2.Secretul din spatele măștii-dumnezeii ÎNLOCUITORI
  https://www.youtube.com/watch?v=S2ZEmzurCpI&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=2

  Există însă un puternic constrast între Osiris și Dumnezeul Bibliei: OSIRIS ESTE DUMNEZEUL CELOR MORȚI, PE CÂND DUMNEZEUL CERULUI ESTE DUMNEZEUL CELOR VII.
  În termeni biblici, Osiris seamănă mai mult cu Satana…

  Astăzi, puterea Egiptului asupra imaginației oamenilor este neștirbită.
  Pretutindeni vedem elemente ale iconografiei egiptene, de la bancnonta de un dolar, la clasamentul Fortune 500, la personaje din ultimele apariții cinematografice.
  TRIOUL OSIRIS, ISIS ȘI HORUS a devenit un element central al cultului grecesc al misterelor și are rădăcini adânci în ordinele secrete, cum ar fi francmasoneria și rozicrucianismul.

  Ezoteriștii din întreaga lume au căutat să reînvie misterele egiptene, așa încât puterea care a construit odată acele monumente inexplicabile, să fie din nou valorificată.
  Primii greci și romanii, aveau în esență același panteon ca și egiptenii, doar numele difereau.

  ZEUS, POSEIDON, HERCULES ȘI HADES, erau cu toții actori în dramele fantastice, ilustrate prin picturi murale, frize, poeme și statui.
  Zeii desfășurau bătălii grandioase împotriva predecesorilor lor, titanii, iar ulterior au interacționat cu oamenii în cadrul unor parabole alegorice.
  Legendele epice ale grecilor gravitau cu toate în jurul acestor super-eroi asemănători zeilor.

  REZULTATUL RĂZBOIULUI TROIAN N-A DEPINS DE ARMATELE GRECIEI ȘI TROIEI, CI DE NEÎNFRICAȚII LUPTĂTORI, HECTOR ȘI AHILE.
  În jurul acestor zei a apărut un cult religios.
  Scrieri, cum ar fi poemul epic al lui Homer, Odeseea, erau respectate așa cum creștinii prețuiesc Scripturile.
  Fiecărui zeu i de dădea stăpânire peste o anumită artă, știință sau aspect al naturii.
  Simbolurile și imaginile lor rămân până în ziua de astăzi, mai ales în cadrul artei moderne, cum ar fi filmele și benzile desenate.

  Influenta extinsă a acestor zei a luat amploare de-a lungul anilor, devenind subiectul a numeroase abordări mediatice.
  Un lucru rămâne însă CONSTANT: ÎNTRE ZEI EXISTĂ UN RĂZBOI, IAR SALVAREA VINE DIN PARTEA UNUI MÂNTUITOR CARE ESTE ÎN PARTE ZEU ȘI ÎN PARTE OM.
  Acest lucru se vede în filmul ”Nemuritorii”.

  Înainte ca omul să cutreiere aceste ținuturi, în Cer a existat un război.
  BIRUITORII s-au declarat pe sine ZEI, pe când cei ÎNVINȘI au fost numiți TITANI și au fost înlănțuiți pe vecie în măruntaiele Muntelui Tartarus.
  Regele HYPERION și legiunile sale au căutat să-i elibereze pe titani și să pornească războiul împotriva acestei lumi.
  ”Voi pune capăt domniei zeilor!” (secvență dintr-un film…)
  ”Dacă există vreun om care să-i conducă împotriva lui Hyperion, Tezeu este acela.”

  Să analizăm ceea ce tocmai ați văzut.
  Biruitorii acestui război din cer, numiți zei, sunt înfățișați ca venind din Cer, sunt înveșmântați în aur, făcându-se trimitere la Dumnezeul biblic al Cerului.
  Titanii care s-au războit cu zeii sunt înlănțuiți, prizonieri ai pământului, o cvasi-reprezentare a diavolilor, având o piele degenerată….

  Salvatorul vine prin intermediul seminței femeii, pentru a izbăvi omenirea.
  Din nou, un mit având aceleași elemente ca și raportul biblic al planului divin de mântuire.
  Așa cum spune 1 Samuel 2:10: ”Vrăjmașii Domnului vor fi făcuți țăndări, din înălțimea Cerului EL își va arunca tunetul asupra lor; Domnul va judeca marginile pământului. El va da Împăratului Său putere și El va înălța tăria Unsului Lui.”

  Vedeți, Dumnezeul Cerului se află în Cer, adversarii Lui, aruncați de acolo, sunt înlănțuiți în interiorul pământului.
  ”Și BALAURUL CEL MARE, ȘARPELE CEL VECHI, NUMIT DIAVOLUL ȘI SATANA, ACELA CARE ÎNȘEALĂ ÎNTREAGA LUME, A FOST ARUNCAT PE PĂMÂNT; ȘI ÎMPREUNĂ CU EL AU FOST ARUNCAȚI ȘI ÎNGERII LUI.”

 5. TEZEU, salvatorul din filmul ”Nemuritorii” este un tip al lui Hristos, fiind jumătate om, jumătate zeu.
  Tatăl său este POSEIDON.
  Potrivit cărții lui Carl.A.P.Ruck, ”Lumea miturilor clasice”, Tezeu s-a luptat și a biruit dușmani identificați printr-o ordine religioasă și socială arhaică.
  A fost recunoscut un mare reformator.
  Dar nu era asemănător lui Hristos, cel din Biblie.
  Era un războinic crud, care a omorât pe mulți.
  Era un seducător al femeilor și a întemeiat cultul Afroditei.
  Deși poate părea că miturile grecești sunt paralele Bibliei, e oare posibil să transmită un mesaj total opus despre marele război dintre Hristos și Satana?

  Să examinăm un alt film, numit ”Ciocnirea titanilor.”
  Acesta începe printr-o denaturare a planului biblic de mântuire.
  Cele mai vechi povești sunt scrise în stele.
  Povești despre vremuri de dinaintea zeilor și a oamenilor, pe când titanii domneau pe pământ.
  TITANII erau puternici, însă domnia lor a fost întreruptă chiar de fiii lor, ZEUS, POSEIDON ȘI HADES.
  Zeus și-a convind fratele, Hades, să creeze o fiară așa de puternică care să le poată învinge părinții și DIN CARNEA SA, HADES A DAT NAȘTERE UNEI ORORI DE NEGRĂIT, KRAKENUL.

  Zeus a devenit regele Cerurilor, Poseidon, regele mărilor, iar Hades, păcălit de Zeus, a rămas să conducă lumea subpământeană, în întuneric și suferință.
  Zeus a fost cel care l-a creat pe om, iar rugăciunile omului alimentau nemurirea zeilor.
  Cu timpul însă, oamenii au devenit neliniștiți, au început să pună la îndoială autoritatea zeilor și în cele din urmă s-au ridicat împotriva lor.
  În această lume s-a născut un copil, un băiat care să schimbe totul.
  Se ridică întrebarea: DE CE oare miturile străvechi prezintă așa multe asemănări cu raportul biblic, chiar dacă miturile preced nașterea lui Hristos?

  Filmul merge până acolo încât îl prezintă pe băiatul salvator alături de mama sa, o denaturare grosolană a imaginii lui Hristos Iisus și a Fecioarei Maria.
  Scene din film: ”Perseu…”
  Numele salvatorului este PERSEU, care derivă dintr-un străvechi verb grecesc, perthein.
  Potrivit lui Carl Darling Buck în ”Gramatica comparată a limbilor latine și grecești”, sufixul –eos este folosit la formarea unui substantiv care indică o acțiune, în cazul acesta, pers-eus înseamnă a nimici, a prăpădi, a pustiii, a distruge.
  Este exact opusul Mântuitorului Iisus Hristos.
  ”Căci Fiul Omului a venit NU ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască”.
  ”Hoțul nu vine decât să fure, să junghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață și s-o aibă din belșug”.

  PERSEU are însă o trăsătură comună cu Hristos, este jumătate om, jumătate zeu.
  Actorul Liam Neeson, cel care-l interpretează pe Zeus, explică: ”și pe parcursul călătoriei sale află că este fiul lui Zeus, că este semizeu. Se hotărăște să lupte împotriva lui. Vrea să fie om. Vrea să se apere, să trăiască precum un om…
  N-are niciun respect pentru zei. ”

  Actorul Sam Worthington chiar folosește termeni asociați misiunii lui Iisus pe pământ:
  ”Dacă filmul acesta tratează răzbunarea, înseamnă că cel de-al doilea va fi despre răscumpărare și iertare.”

 6. Numai că Iisus n-a venit pentru răzbunare.
  Dacă acest erou și salvator, al cărui nume înseamnă a nimici, a prăpădi și distruge este exact opusul lui Iisus Hristos, cine este tatăl său, Zeus?
  Este și el o contrafacere a Dumnezeului biblic al Cerului?

  Actorul Liam Neeson: ”Sunt Zeus, regele zeilor. El a modelat, plămădit, creat ființele umane pentru propria satisfacție. Existau și alți zei: al războiului, Afrodita – zeița iubirii, zeița naturii…S-a gândit că erau jucăriile lui, iar dacă se rugau suficient, dacă ne cinsteau suficient, pe noi, zeii, urma să devenim nemuritori.
  DECI HARNA LOR O CONSTITUIAU RUGĂCIUNILE OAMENILOR. (cum vrea să facă Antihristul ce va să vină…prin tehnologie, digitalizarea vieții omenești, prin cyborgizare, oamenii – aproape toți – să i se închine CU sau FĂRĂ DE VOIE…VOIA AVÂNDU-O PÂNĂ LA IMPLANTARE, CIPARE…)

  Pare că Zeus poate fi o descriere biblicului Yahweh, însă aceasta nu poate fi mai departe de adevăr.
  Potrivit cu Efeseni 2:2, Zeus este cunoscut ca regele sau prințul văzduhului. La fel ca și Satana. ”În care trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.”

  În Pergam se aduceau sacrificii continue în favoarea lui Zeus, pe vestitul său altar de 12 metri. Același artefact se află acum în muzeul din Berlin.
  ANTIPAS, primul lider și martir al Bisericii creștine din Pergam, a fost omorât pentru că s-a opus închinării la altarul lui Zeus.
  Tradiția spune că Antipa a fost ars la foc mic, în interiorul statuii unui taur – simbolul lui Zeus.

  Pasaljul din Apocalipsa 2:13 poate foarte bine fi o referire la cultul lui Zeus: ”Știu unde locuiești: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. …în zilele acelea când Antipa, Martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuiște Satana.”
  Se poate spune că la Pergam exista o legătură între Zeus și Satana din Biblie.
  AMBII ERAU CONSIDERAȚI ZEI AI TUNETULUI = ZEUS ÎN ANTICHITATE ȘI SATANA LA ÎNCEPUTUL TIMPULUI.

  Altare dedicate lui Zeus Kataibates au fost descoperite în apropierea Pergamului.
  Zeus Kataibates înseamnă literal, Zeus cel care coboară.
  Ne aducem aminte de vorbele Lui Iisus: ”Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.”
  În cadrul documentarului despre miturile grecești difuzat de History Channel intitulat ”Conflictul zeilor”, se descriu cu acuratețe miturile despre Zeus, Hercules și Hades, începând de la cele mai timpurii scrieri, descoperite în sec.II după Hristos.

  În miturile antice, Zeus nu era deloc un personaj sfânt, așa cum este Dumnezeul Biblic al Cerului.
  Era implicat în canibalism, incest, deviații sexuale, și avea crize necontrolate de mânie.
  După cum puteți vedea, poveștile prezintă asemănări izbitoare Bibliei.
  UN FIU SE LUPTĂ CU TATĂL SĂU PENTRU CONTROLUL UNIVERSULUI ȘI ACAPAREAZĂ MAI MULTĂ PUTERE DECÂT A AVUT VREODATĂ UN ZEU.

 7. Aceasta este poveste lui Zeus, comandantul suprem al mitologiei grecești.
  Pentru noi este un mit, dar pentru antici era realitate.
  LUCIFER, HERUVIMUL ACOPERITOR, S-A LUPTAT PENTRU CONTROLUL UNIVERSULUI, SPUNÂND: ”Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumenzeu; voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul maizănoaptei; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt”.

  O paralelă interesantă, după cum și Zeus stă pe vârful unui munte, deasupra norilor.
  Și din moment ce Diavolul vrea să fie Dumnezeu, înțelegem de ce vreaă să contrafacă ceea ce ține de Dumnezeu.

  ZEUS NU SE DĂ ÎN LĂTURI DE LA CANIBALISM, CHIAR TATĂL SĂU, CRONOS, I-A ÎNGHIȚIT ODATĂ PE TOȚI FRAȚII LUI ZEUS.
  Atunci când vede că muritorii fac același lucru, se înfurie și jură să nimicească rasa umană. Printr-un potop!

  Va urma….

  3.Secretul din spatele măștii-dumnezeii ÎNLOCUITORI
  https://www.youtube.com/watch?v=8SJED1_HSVo&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=3

  Trec nouă zile și nopți. Ploaia cade neîncetat și pământul se îneacă încet.
  Apele ating piscul muntelui Parnasus, care se înalță la peste 2.400 metri.
  În toate cele patru colțuri ale pământului, omenirea piere…
  Atunci când ploaia încetează, mai sunt în viață doar doi muritori.
  În mod incredibil, au supraviețuit furtunii, construindu-și o arcă!
  Un potop dezlănțuit, o arcă și numai doi supraviețuitori.
  Paralelele la Vechiul Testament sunt izbitoare!

  O altă paralelăr bibliclă ironică este fiul lui Zeus, jumătate zeu, jumătate omul Hercules – o contrafacere a lui Iisus Hristos.
  Povestea începe cu Zeus, regele zeilor înnebunit după sex, care are o aventură clandestină.
  HERCULES este fiul lui ZEUS și al unei muritoare, numită ALCMENE.
  Mitologia clasică abundă de zei care inseminează muritoare, care dau naștere unor zei sau semizei.
  Ideea aceasta a semizeului implică faptul că această persoană deține trăsături care sunt foarte dumnezeiești, puteri divine, dar în același timp este muritor, poate muri.

  Ultima faptă a lui Hercules este sacrificiul de sine, și aici există o paralelă creștină interesantă, a unui erou care trebuie să sufere pentru a obține nemurirea.
  Viața lui de pe pământ se încheie așa cum s-a și desfășurat. În chinuri.
  Vrea să aibă parte de o moarte eroică. Moartea potrivită unui erou. Vrea să fie ars pe rug.
  Lucrul acesta pare a fi o purificare definitivă.
  Nu Hercules este cel care arde, ci trupul său muritor.
  Asta îi eliberează sufletul și așa se ridică la ceruri.
  Prin moarte, Hercules este în sfârșit salvat.
  Zeus, regele zeilor, e de părere că fiul său a suferit destul…
  Îl poftește să se alăture celor nemuritori, pe Muntele Olimp.
  Hercules este eroul eroilor, cel mai mare dintre cei mari.
  La final, Zeus zice: ”Bine Hercules, ai suferit destul….ești așa de bun, că o să te fac zeu!”
  În cele din urmă, Hercules primește o răsplată veșnică, suferința s-a încheiat.
  La sfârșit, Hercules este înviat din morți și intră în împărăția veșnică a tatălui său.
  Un final ciudat de asemănător cu al unui alt muritor divin, Iisus Hristos.

  Documentarul ”Conflictul zeilor” a abordat multe din marile mituri ale lumii și a dezvăluit asemănări uluitoare cu Biblia.
  Legenda lui Beowulf este o ficțiune inspirată din realitate.
  Astăzi, experții sunt încă nesiguri cine a creat-o, dar se crede că a apărut în Anglia, în secolul șapte sau opt după Hristos, fiind astfel cea mai veche poveste în limba engleză.

  Acțiunea are loc în secolul șase, în Scandinavia.
  Poemul a fost însă scris în Anglia anglo-saxonă, după convertirea anglo-saxonilor, în 665.
  La data când a fost scris Beowulf, creștinismul prinsese de curând rădăcini în Anglia.
  Poemul vorbește despre o societate cu un puternic fond păgân, cu povești care provin din trecutul său păgân.
  Acest poem transformă aceste povești într-o manieră creștină, așa încât ascultătorii să mențină legătura cu trecutul lor, dar să-l interpreteze într-un fel creștin.

  Hercules trebuie să meargă la capătul lumii, să fure mere de aur dintr-o grădină păzită de un balaur cu o sută de capete.
  Mere, grădină și un șarpe periculos.
  Această misiune este o paralelă la povestea biblică a lui Adam și Eva.
  Sursele istorice nu au inspirat numai povestea unuia dintre cei mai disprețuiți criminali ai Tărâmului de mijloc, ci și pe cea a unuia dintre principalii săi eroi, VRĂJITORUL GANDALF.

 8. “Lumea va fi plina de antihrist”spune o profetie.Deja se intampla.Ce putem face?!Sa apelam la cel ce mai puternic decat diavolul:Hristos.Rugaciune neincetata dar si cera ce depinde de noi sa facem.Unde ne depaseste va interveni Mantuitorul!Ps.Am inteles:benzile desenate obisnuiesc mentalul colectiv al copiilor cu falsul mesia,astfel incat acesta cand va aparea el sa fie foarte usor primit.

 9. În ”Stăpânul inelelor”, Gandalf îl conduce pe Frodo în încercarea lui de a distruge inelul. Unii l-au comparat pe Gandalf cu Iisus. Se sacrifică pe sine. Moare și revine îmbrăcat în alb.
  În timp ce Gandalf se luptă să-l salveze pe Frodo, într-un mod metaforic, moare, și învie ca Gandalf cel Alb.
  Aceasta este una dintre ocaziile când sesizăm rădăcinile catolice ale lui Tolkien.
  Un zeu păgând cu multe înfățișări și un mântuitor creștin care este înviat – două figuri marcante ale lumii antice, ambele contopite într-un singur personaj.

  Acesta este un aspect unic la Tolkien, se pricepe să combine motivele creștine cu cele păgâne. Influențele religioase din spatele ”Stăpânului inelelor” sunt descoperite pe deplin la punctul culminant al epopeei.
  La finalul poveștii, NU Gandalf, ci Frodo se află în postura de a salva lumea.
  O comparație atentă a Odiseei și a Evangheliei după Marcu descoperă paralele frapante.
  Ambele povestiri gravitează în jurul greutăților unor eroi aflați în suferință: ODISEU și IISUS.
  Ambele personaje au cunoștințe de tâmplărie.
  ODISEU era un dulgher priceput care și-a construit chiar propriul palat, în Itaca.
  IISUS a fost fiul unui tâmplar și într-un pasaj din Cartea lui Marcu, chiar i se spune ”tâmplarul”.

  Dar cea mai uluitoare legătură, este asemănarea dintre vizita lui Odiseu în Hades și ultimele zile ale Lui Iisus pe pământ.
  Ambele povestiri încep cu câte o petrecere.
  Odiseu și oamenii lui se ospătează la palatul lui Circe.
  Iisus și apostolii Săi, la Cina cea de Taină.
  Apoi, în timp ce tovarășii lor dorm, ambii sunt chinuiți de gândul întâlnirii lor iminente cu moartea.

  Atunci când Odiseu află de la Circe că trebuie să meargă în Hades, îl apucă disperarea.
  Motivul este, și chiar el spune asta, că niciun muritor care a coborât vreodată în Hades nu s-a mai întors de acolo.

  Iisus e gata să moară și ia Cina cu ucenicii Lui.
  Ajunge să dispere, pentru că știa că trebuie să înfrunte Crucea.
  În final, Odiseu coboară în lumea morților și se întoarce.
  Iisus moare pe cruce și înviază la o nouă viață.
  E cu putință ca aceste paralele să fie mai mult decât niște coincidențe?
  E POSIBIL CA ACESTE MITURI, POVEȘTI ȘI LEGENDE SĂ FIE/REPREZINTE CALEA DIAVOLULUI SPRE A ESTOMPA ADEVĂRUL DESPRE DUMNEZEU, DESPRE PLANUL SĂU DE MÂNTUIRE ȘI ÎNCERCAREA DE A NE FACE FĂPTURI NOI?

  Niciun mit dinaintea Secolului 2 dinainte de Hristos nu prezintă zei înviați, ci doar cele descoperite ulterior conțin relatări despre zei antici care se întorc la viață.
  Cele mai vechi copii complete ale Odiseei, datează nu mai devreme de Secolul X după Hristos, ceea ce înseamnă că asemănările au putut fi foarte ușor inserate după moartea Lui Hristos.

  Ideea este că similitudini, cum ar fi mântuitori născuți din fecioare, potopuri mondiale, ceruri și Iad, au fost prezentate în cadrul miturilor chiar de la început.
  MOTIVUL ESTE CĂ PROMISIUNEA UNUI MÂNTUITOR A FOST FĂCUTĂ CHIAR LA ÎNCEPUT PRIMILOR NOȘTRI PĂRINȚI DIN GRĂDINA EDENULUI.
  Când Adam și Eva au păcătuit, li s-a dat făgăduința că din sămânța femeii urma să vină un salvator.

  Dumnezeu a zis șarpelui: ”Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul și tu îi vei zdrobi călcâiul”.
  De-atunci înainte, urmașii poporului Lui Dumnezeu au așteptat ziua în care un Mântuitor să vină să-i salveze pe cei pierduți.
  Din acea zi din Grădina Edenului, Diavolul a încercat să contrafacă profeția Mântuitorului ce urma să vină.

  Modele similare se găsesc în aproape fiecare civilizație importantă, încă de la primele relatări scrise.
  DIN ACEST MOTIV, UNII SCEPTICI PUN LA ÎNDOIALĂ EXISTENȚA LUI DUMNEZEU.
  În toate aceste tipare ale Salvatorului există o DIFERENȚĂ MARCANTĂ: FAPTUL CĂ MÂNTUITORUL BIBLIEI, IISUS HRISTOS, A MURIT ȘI A FOST ÎNVIAT.

  Practic, toți savanții sunt de acord că Iisus din Nazaret a trăit în primul secol, a predicat despre Împărăția Lui Dumnezeu și a fost răstignit.
  Ceea ce urmează este cel mai controversat aspect istoric: a înviat Iisus din morți, autentificând pretența Sa de a Fi Fiul Lui Dumnezeu?
  Sau este vorba despre o legendă sau mitologie?
  PENTRU CREȘTINI, TOTUL DEPINDE DE ÎNVIERE.

  Vom dezbat astăzi dacă există suficiente dovezi pentru a o susține.
  Alături de mine se află Tim Callahan, redactor pe teme religioase la Skeptic Magazine, autor al ”Originilor secrete ale Bibliei” și doctorul Gary Habermas, considerat una dintre autoritățile de frunte ale lumii pe subiectul Învierii.
  Este președintele Departamentului de Filozofie și Teologie al Liberty University.
  A scris câteva cărți despre Înviere, cea mai recentă fiind ”Pledoarie pentru Învierea Lui Iisus”.

  -Tim, vreau să încep cu tine…sugerezi în cartea ta că Învierea Lui Iisus nu este deloc originală, ci este doar o poveste reciclată din mitologia și religiile misterelor.
  Amintești în cartea ta de istoria lui Osiris, Adonis și Attis.
  Ne poți explica ce înseamnă toate acestea?

  Tim Calalhan: așa cum spuneai, au existat povești despre Înviere, încă de pe vremea lui Osiris și Isis. În mitologia greacă, a apărut cultul lui Dionis.
  Toți aceștia au avut parte de morți teribile, Dionis a fost făcut bucăți și mâncat de titani, înviind apoi din morți.

  -Spui deci că povestea Lui Iisus nu este decât o preluare a mitologiei anterioare.

  Tim Calalhan: nu spun că este o copie fidelă, dar cred că, practic, dovezile în favoarea ei lipsesc.

  -Ok, doctore Habermas, care este răspunsul tău?

  Gary Habermas: Adonis este zeul antic pentru care probabil avem cele mai clare informații că a înviat din morți.
  Există patru rapoarte care spun că Adonis a înviat.
  Cel mai timpuriu datează din secolul II după Hristos, celelalte datând din secolele II – IV după Hristos.
  Cel mai vechi raport cu privire la Attis provine din Sec.III după Hristos.
  În timp ce religia lui Isis și Osiris, e în mod clar precreștină, în acest caz nu există Înviere. Osiris nu învie.

  -Tim, cum răspunzi aici?

  Tim Calalhan: vreau să scot în evidență că deseori, singurele copii ale miturilor pe care le avem, sunt destul de târzii, atunci când vorbim de materiale scrise, există însă dovezi sub forma imaginilor de pe vaze, unde apar aceste personaje mitice.
  Deci, putem fi siguri că în formă orală existau cu mult înainte.

  -Continuă, doctore Habernas.

  Gary Habermas: dacă vorbim despre povestiri ilustrate pe vaze și basoreliefuri, tot nu vedem vreo Înviere. NU EXISTĂ INFORMAȚII DESPRE ZEI ÎNVIAȚI ÎNAINTE DE SECOLUL II.
  ÎN VECHIUL TESTAMENT EXISTĂ PÂNĂ LA O SUTĂ DE PROFEȚII MESIANICE, CARE PREVESTESC VIAȚA LUI HRISTOS.
  ȘANSELE CA UN OM SĂ ÎMPLINEASCĂ DOAR OPT DINTRE ACESTE PROFEȚII ESTE UNA LA 10 FORMAT DIN 17 ZEROURI.

  Lui Israel, poporul ales de Dumnezeu i s-a promis, prin Avraam, că Salvatorul lumii va proveni din rândul iudeilor.
  Întregul sistem al jertfelor indica spre această zi.
  DUPĂ 400 DE ANI DE ROBIE în străvechiul Imperiu Egiptean, ISRAEL A ÎNCEPUT SĂ ASIMILEZE SUPERSTIȚIILE ESOTERICE ALE CULTULUI MISTERELOR.
  Apoi au fost eliberați de Mâna minunată a Lui Dumnezeu și au fost conduși în Țara Făgăduinței, construind în cele din urmă măreața cetate, Ierusalim, la răscrucea Mediteranei.

  La anul 214 î.e.n., la scurt timp după domnia lui Alexandru Cel Mare, Israel a ajuns sub controlul grecilor. Domnitorul Ptolomeu Filopator a emis un decret ca toți evreii să aducă jertfe zeilor greci sau urmau să devină sclavi.
  Pe măsură ce Israel a decăzut pe scara societății, la data când Roma s-a ridicat la putere…

  Va urma…

  1. Sunt mult mai multe “coincidente” strecurate de Tolkien in poveste! A auzit careva de pe aici de grota de sub templul de pe muntele Moria, considerata a fi sfanta sfintelor?

   Moria, also named Khazad-dûm, is a fabulous and ancient subterranean complex
   https://en.wikipedia.org/wiki/Moria_(Middle-earth)
   “The Cave Under the Great Rock on Mount Moriah” — known as the Well of Souls
   https://en.wikipedia.org/wiki/Well_of_Souls#/media/File:Jerusalem_dome_of_rock_2_1880.jpg
   For Christians, the site is known as the Holy of Holies (alluding to the former inner sanctuary within the Temple in Jerusalem) and is venerated as a possible site of the annunciation of John the Baptist, since Luke says it happened in the Temple. The site has never been subject to an archeological investigation and political and diplomatic sensitivities currently preclude this.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Well_of_Souls

  1. Exemplificator filmul de 10 minute…ADICȚIA deja există în noi, așa cum televizorul a devenit ”partener” inseparabil, de ne-conceput pentru pensionari, și nu numai….așa a devenit pentru noi tableta, smarthphone-ul, laptop-ul, etc…SUNTEM – fără să ne dăm seama (unii) sau fără să vrem să ne lepădăm (majoritatea…) -PRINȘI ÎN MATRIX!

   A băgat pe AXN acum ceva timp un serial în care este prezentat un tip ce a acceptat de bună-voie în capul său un cip, fiind urmărit non-stop de la pupitru de comandă pentru a fi salvat (eventual)…
   Tipul, se simte controlat în sensul că SE ȘTIE când ar avea nevoie de ajutor și atunci îi apare cineva care să-l ajute…

   Ce mi-a atras atenția în unul din puținele episoade a fost că, la un moment dat, având un buton de deconectare, vrând să-l folosească pentru a se odihni și a uita traumele din trecut ce îi mai apăreau ca flash-uri compuse din imagini, exact ca-n Matrix, pe ecranul minții sale, la el acasă, dar cu un decor schimbat…din scânteieri argintii alcătuindu-se o tipă jumate om, jumate robot ce-i INVADEAZĂ intimitatea ființei prin atenționări agresive, neputând să scape de ea….DECI, odată implantat în creier bio-cipul sau prin alte drăcii de tip abțibild ce fuzionează cu ADN-ul tău (marcarea izotopică), vei fi controlat 100 %.

   Stăteam și-mi explicam cum o să devină oamenii ca dracii, iar monahii, preoții, ca mirenii!
   Iaca-așa! Vă dați seama, după ciparea (de bună-voie sau de nevoie….cu japca) Antihristul, ca să-i arate lui Dumnezeu că oamenii sunt de partea lui, va ordona „de la butoane” ca toată lumea să-L hulească pe Dumnezeu cu gura lor…aceeași care până mai ieri îi aduceau laudă, slavă sau îi cereau ajutorul!
   Aici e înfricoșător!
   Iarăși, se explică cum se vor deda la toate aberațiile sexuale, până la incesturi, pedofilii, necrofilii sau alte perversități pentru a strica și spurca trupul care până mai ieri, avea pecetea Darului Sf.Duh!

   Iar pentru că, după cipare doar 7-8 luni vor mai avea de mâncare, se va trece ușor la canibalism…așa cum spun toți sfinții părinți!
   Mă gândeam cum? Tot datorită cipării…vor spune, ți-e foame? Înfruptă-te din aproapele tău!
   În timp ce mai fac pauză la calculator, arunc și o privire la TV. Măi fraților, voi ați văzut că se tot bagă filme cu Apocalipsa după ”ei”?
   Majoritatea, dacă nu toate…arată ceva ce mi-a atras atenția: arată cum cei rămași ne-atinși, ajutați la sfârșit de armată, de trupele speciale sunt salvați de ceilalți oameni care devin zoombi, ca niște morți sculați din morminte, avizi de sânge și carne de om, cu priviri demonice, dezumanizați ce se reped la oameni ca niște turbați mușcând la propriu din ei!

   Eu cred că ne atenționează că în faza asta ne vor aduce…prin atacuri biologice (prin cine știe ce substanțe halucinogene aruncate în apa potabilă) fie prin cipare!

   1. De fapt, ei vor o FUZIONARE de bună-voie dintre inteligența artificială și cea umană, pe baza principiului ”bine-facerii” reciproce…ei îți dă iluzia Raiului, adică gogoși umflate cu aer, iar tu le accepți/le vei accepta pentru că va elimina din tine TOATĂ slăbiciunea trupească și sufletească…devenind BRUSC puternic, sănătos, DAR rece și tăios ca mașinăria ce te supune evadând în IMAGINAR fiindcă REALITATEA va deveni greu suportabilă!

    1. De fapt, ei vor o FUZIONARE de bună-voie dintre inteligența artificială și prostia omeneasca.
     “Prostia este un handicap fără leac.” – Immanuel Kant
     “Prostia din născare, leac în lume nu mai are; ea este o uricioasă boală, ce nu se vindecă în şcoale, ba nici în spitale.” – Ion Creangă în Păcală

     1. N-a zis Pr.Vasile Novikov că la putere este trupul pentru oameni?
      El trebuie menajat, tuns, frezat, spălat și pus să funcționeze în parametrii optimi, eventual ne-muricit?
      La noi, de ce s-au bulucit să ia toți cardul de sănătate?
      De ce s-au bulucit pensionarii să-și ia carduri de transport completând nu știu câte formulare, stând la coadă?
      De ce?
      Pentru ca să probeze ”Nu va rămâne Duhul Meu în aceștia care sunt doar TRUP”.

 10. Adica preferi actele electronice ca sa poti … marturisi impotriva lor? Se numeste disonanta cognitiva. Sau iarasi n-am inteles bine si consideri ca actele electronice sunt bune cu toate ca toti parintii cu viata sfanta au vorbit impotriva lor (pentru ca unui om cu acte electronice ii va fi aproape imposibil sa se opuna pecetluirii)?

  Dupa cum vad esti sensibila la cipare. Pe asta vad ca n-o accepti. Insa pana atunci mai curge apa pe Dunare iar prima etapa o constituie actele electronice. Ciparea in sine va fi doar o simpla atasare de corpul uman a actului electronic (intre timp se vor centraliza intr-unul singur).

 11. Te rog sa tii cont si de ce spune Sf Scriptura: “cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor” (Mat.5:19).

  Asta inseamna ca mai valoroasa este marturisirea celor care constituie ei insisi un exemplu decat a celor care doar teoretizeaza asa ca ceea ce spui este doar un mod nefericit de a te indreptati in raport cu propriile alegeri / neputinte.

  Nu este nici o problema. Nimeni nu te obliga la nimic. Nici sa pleci, nici sa ramai, nici sa marturisesti sau nu. Fiecare raspunde de faptele sale insa parerea pe care ai formulat-o in mesajul de mai sus poate sa sminteasca si cred ca era necesara aceasta precizare.

 12. 4.Secretul din spatele măștii-dumnezeii ÎNLOCUITORI
  https://www.youtube.com/watch?v=tmAc9p8wXy8&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=4

  Pe măsură ce Israel a decăzut pe scara societății, la data când Roma s-a ridicat la putere, dorința israeliților după un Salvator s-a concentrat asupra cuiva care îi putea scăpa de opresori.
  De aceea, atunci când Iisus Hristos a venit într-un mod modest și umil să-i salveze de păcatele lor, nu L-aru recunoscut.
  DOREAU UN EROU, CA PERSEU SAU TEZEU, care să-i conducă într-o revoluție împotriva tiranilor acestei lumi, să facă din Israel o putere politică superioară și să aducă un veac al păcii.
  Națiunea iudaică așteaptă până în ziua de astăzi apariția unui astfel de Mesia…
  Este Iisus Mesia, Cel Uns, trimis de Tatăl să fie Mântuitorul lui Israel și al lumii?
  Creștinii cred că Iisus este singurul care a împlinit profețiile străvechi din Scripturile iudaice sau Vechiul Testament al Bibliei, lucru care Îl acreditează ca Mesia.
  Dar cei mai mulți dintre iudei nu sunt de acord.
  Ei spun că Mesia nu a venit încă.
  Ce ne spun însă dovezile?
  Vom dezbate acest lucru împreună cu DOCTORUL MICHAEL BROWN, Președintele Fire School of Ministry din Carolina de Nord, autorul a peste 15 cărți, inclusiv al unui serial de trei volume numit ”Replică la obiecțiile iudeilor față de Iisus.”

  RABINUL SHMULEY BOTEACH, autorul cărții ”Înfruntă-ți teama”, editorialist și, potrivit revistei Talker, unul dintre primii 100 cei mai importanți producători radio din America.
  Michael, ce este Mesia? Ce înseamnă acest cuvânt și de ce crezi că Iisus este Mesia?

  DOCTORUL MICHAEL BROWN: Conceptul de Mesia provine din termenul ebraic mashiach, care înseamnă Cel Uns.
  De-a lungul timpului, Dumnezeu a descoperit poporului Israel, prin Scripturi – și nu e opinia mea sau a ta, pentru că există diverse ramuri ale iudaismului, păreri diferite în cadrul iudaismului, tot felul de grupări – există iudei atei, iudei foarte tradiționaliști, iudei reformați, și fiecare are o opinie diferită….

  Ce știm sigur este ceea ce este scris în Cuvânt.
  De-a lungul timpului, a vorbit strămoșilor noștri, poporul iudeu, spuându-le că Mesia va veni și va muri pentru păcatele poporului Său, că va fi respins de propriul popor, dar va fi acceptat de națiunile pământului.
  Că va muri și va învia din morți înainte de distrugerea Celui De-al Doilea Templu.
  DACĂ IISUS NU ESTE MESIA, NU POATE FI UN ALTUL, PENTRU CĂ CEL DE-AL DOILEA TEMPLU A FOST DISTRUS CU PESTE 1900 DE ANI ÎN URMĂ.

  Scripturile mai spun că va avea o lucrare preoțească, de ispășire, de întoarcere a oamenilor către Dumnezeu, de reconciliere, așa cum s-a întâmplat și cu mine.
  Prin EL, cunoștința despre Dumnezeu urma să se răspândească la neamurile de pe tot pământul, urmând ca ulterior să fie acceptat și de al Lui și să se întoarcă.

  -Shmuley, DE CE NU CREZI CĂ IISUS ESTE MESIA?

  RABINUL SHMULEY BOTEACH: Cred că Iisus este un Mesia creștin, în sensul că a oferit răscumpărare popoarelor non-iudaice, iar creștinismul este o religie mondială importantă.
  CU SIGURANȚĂ NU ESTE UN MESIA IUDAIC, PENTRU CĂ ACESTA ESTE RADICAL DIFERIT FAȚĂ DE CEL CREȘTIN.
  MESIA IUDAIC ARE O MISIUNE POLITICĂ, ȘI NU UNA SPIRITUALĂ.
  NU AVEM NEVOIE DE UN OM-DUMNEZEU CARE SĂ NE APROPIE DE DUMNEZEU, NU AVEM NEVOIE DE UN INTERMEDIAR.

  Dumnezeu spune clar în cartea lui Samuel că EL nu este om.
  ÎN IUDAISM ESTE UN SACRILEGIU SĂ CREZI CĂ O FIINȚĂ UMANĂ ESTE DUMNEZEU.
  De asemenea, și este foarte important, Mesia trebuie să împlinească profețiile mesianice – Isaia 11.
  VA FACE CA LUPUL SĂ STEA ÎMPREUNĂ CU MIELUL (cam ca și cu ecumenismul…), VA FACE CA NATURA UMANĂ SĂ NU MAI FIE RĂZBOINICĂ (”normal”, dacă-i va cuminți pe toți prin cipare…), CHIAR ȘI NATURA ANIMALELOR ….(ăsta se crede în Eden, nu alta!) . Isaia 2, va face ca oamenii să transforme săbiile în pluguri, va aduce O DOMNIE UNIVERSALĂ A PĂCII…ca și catolicismul auto-intitulat universal(ist)!
  Trăim într-o lume în care oamenii sunt măcelăriți la întâmplare…
  Trăim într-o lume în care nu există dreptate și Mesia n-a venit încă!

 13. -Michael, ce ne poți spune despre faptul că nu există pacea despre care Shumley zice că este o profeție legată de venirea lui Mesia?

  DOCTORUL MICHAEL BROWN: Mai întâi, a citat anumite profeții și a omis altele, pe care doar Iisus le-a împlinit.
  Profeții cum ar fi cele din Isaia 42, Isaia 49, Isaia 50, Isaia 53, care vorbesc despre suerințele Robului Lui Dumnezeu, că urma să fie respins de ai Lui și primit de neamuri, că urma să aducă vindecare și mântuire celor ce cred în EL.
  Shmuley a făcut uimitoare afirmație că misiune lui Mesia ar fi una politică și Nu spirituală, dar a citat acele pasaje spirituale, cum ar fi Isaia 11, care vorbesc de Slava Lui Dumnezeu care va umple întregul Pământ.

  Isaia 2, care vorbește despre toate popoarele care se vor apropia de Dumnezeul lui Israel. BINEÎNȚELES CĂ VORBIM DE O MISIUNE SPIRITUALĂ!
  ”El era în lume și lumea a fost făcută prin EL, dar lumea nu L-a cunoscut.”
  CEA MAI MARE PARTE A LUMII ÎL TRECE CU VEDEREA PE FIUL LUI DUMNEZEU, PENTRU CĂ AȘTEAPTĂ EROUL CARE NU TREBUIE, SE ÎNCHINĂ LA IDOLI CIUDAȚI ȘI AU DUMNEZEI NEADEVĂRAȚI.

  Pavel spune că idolii sunt de fapt demoni. ”Ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracillor și NU lui Dumnezeu. Și eu nu vreau ca voi să fiți în împărtășire cu dracii. Nu puteți bea paharul Domnului și paharul dracilor!”

  Satana a avut un așa mare succes în a înșela întregul pământ în legătură cu sosirea celui mai mare Erou Salvator, Dumnezeul Universului, care și-a părăsit tronul din Cer ca să ne salveze, cu smerenie, de moartea veșnică.
  Pentru că nu L-am recunoscut, L-am pironit pe o cruce.
  Satana a reușit să-i orbească pe oameni față de cel mai mare eveniment cosmic, doar folosind povești mitologice.
  Dacă și astăzi procedează la fel?

  Derulăm rapid 2000 de ani.
  Super-eroii au apărut în standuri în 1933, în așa numitele benzi desenate.
  JERRY SLEGEL și JOE SHUSTER au fost cei care l-au prezentat lumii pe emblematicul SUPERMAN, bazându-și personajul pe conceptul Ubermensch, lansat de filozoful german, Friedrich Nietzsche.
  O teorie care susține că nu există Dumnezeu, ci doar un om superior.
  Inițial era un psihopat chel, care-și folosea capacitatea telepatică pentru a face prăpăd în rândul oamenilor.
  Când a început Cel de-al Doilea Război Mondial, SCRIITORII IUDEI au hotărât să-l transforme pe Superman dintr-un personaj malefic, într-un erou pozitiv, cu speranța că-i vor putea masca influența germană și-l vor face mai interesant pentru editori.

  LA BAZĂ a rămas însă, filozofia nietzscheană, că nu există un alt Dumnezeu în afară de acest Supraom.
  Se sugera că, atunci când dai de necaz, Superman te va salva, nu vreun preot…
  REGIMUL NAZIST AL LUI ADOLF HITLER A PRELUAT DE LA NIETZSCHE FILOZOFIA SUPRAOMULUI, crezând că poate crea o rasă de oameni superiori care să conducă lumea – rasa ariană.
  O filozofie care arată că, odată ce Dumnezeu este înlăturat, nu mai există limite până la care omul poate coborî pentru a-și atinge scopurile egoiste.

  Însă Ubermensch-ul lui Nietzshe a dăinuit și și-a croit drum în cultura maselor, iar de-a lungul anilor a ajuns să fie adorat ca un zeu.
  Un personaj mitologic, din vremuri străvechi, pentru a cărui existență nu există o bază în lumea reală.
  Se repetă cumva istoria și am ajuns să chemăm alți zei pentru a-L înlocui pe Unicul Dumnezeu al Cerului?

  ZEII ANTICI AI GREICIEI, ROMEI ȘI EGIPTULUI EXISTĂ ȘI ASTĂZI, NUMAI CĂ ASTĂZI POARTĂ LYCRA ȘI AU PELERINE.
  SUPERMAN ESTE ZEUS, BATMAN ESTE HADES, AQUAMAN ESTE NEPTUN – corespund panteonurilor diferitelor culturi.

  SUPERMAN este la fel de mult o figură a lui Moise, cât și una a lui Hristos.
  Vine dintr-o altă lume, are putere și salvează vieți.
  Mitul spune că salvarea nu va veni de aici, ci de undeva din afară.

  BATMAN, detectivul întunecat, protectorul Gothamului.
  Părinții lui au fost omorâți în fața lui pe când era mic.
  Este cel mai mare detectiv din lume, cel mai mare specialist în evadări și, fără îndoială, cel mai bun în lupta corp la corp.
  De asemenea, are nșpe milioane de dolari.
  Nu e cineva cu care să te pui.
  Unul dintre motivele pentru care Batman a avut un succes așa de îndelingat este că simbolismul său este cel al unui demon.
  Priviți picturile medievale care înfățișează demoni – aripi de liliac, coarne…
  Arată întunecat și malefic, are ca punct de plecare o crimă, dar totuși, este de partea ta.

  WONDER WOMEN (femeia minune) este o tranziție perfectă de la miturile antice.
  În scrierile lui Homer există aluzii la amazoane, referiri la un trib de femei care trăiau fără bărbați și erau niște soldați extrem de eficienți.

  FLASH (fulger), cel mai rapid om în viață.
  Se mișcă la viteze apropiate de cea a luminii.
  Poate ajunge la țintă înaintea glonțului, poate alerga pe laterala unei clădiri, poate traversa oceanul înainte de a se scufunda.
  Există vechiul Flash, și există noul Flash.
  Vechiul Flash este un omolog perfect al lui Hermes sau Mercur, din vechile mituri.
  Știi asta imediat ce-i vezi casca cu aripi.
  Este o referire la ZEUL MESAGER.

 14. Într-un mod fascinant, artiștii care creează benzile desenate de astăzi fac o lucrare eroică, luând niște povești nemuritoare, care-și au originile în lumea miturilor, și le aduc în viitor.

  Desen: ”Sunteți de partea mea? ” întreabă Superman. La care mulțimea: ”Daaa!”
  Jack Kirby, artistul care l-a desenat pe primul Superman, ne spune de unde se inspiră: ”pentru un anumit motiv, am deschis Biblia și așa mi-a venit ideea lui Galactus. Bineînțeles, Silver Surfer este îngerul căzut…”

  A desenat cele mai populare reviste, cum ar fi Fantastic four, Thor sau Captain America.
  Observați temele spirituale din cadrul acestor povestiri.
  Și din moment ce benzile desenate sunt mituri reciclate, se înțelege de ce a creat serialul intitulat ”Zeii cei noi”.

  Scenaristul filmului Superman din 1978, nu se sfiește să afirme că există o paralelă la Hristos. ”Pe Krypton trebuia să fie o atmosferă aproape biblică. Oamenii vorbeau o engleză foarte stilată, elegantă. Metafora este evidentă atunci când Durrell îl trimite pe Superman pe Pământ – e ca și Dumnezeu care-l trimite pe Hristos pentru a salva omenirea. ”
  ”Vei merge departe, micuțul meu Kal-ei!”
  DECI, ADEVĂRATUL NUME AL LUI SUPERMAN ESTE KAL-EI, CARE ÎN EBRAICĂ ÎNSEAMNĂ GLASUL LUI DUMNEZEU.
  Este aceeași descriere a lui Iisus din primul capitol din Ioan.
  ”La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumenzeu și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin EL…
  Și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit printre noi…
  Și noi am privit Slava Lui, o Slavă întocmai ca Slava Singurului născut din Tatăl…”

  Asemănările dintre Superman și Iisus pot fi văzute în toate aparițiile sale grafice.
  SUPERMAN a fost trimis de tatăl său dn cer pe pământ, ca un copil neputincios.
  A ajuns într-o navetă spațială, precum Moise într-un coș.
  A fost crescut de părinți obișnuiți, iar în prima ediție din 1939, numele mamei sale era Maria, schimbat ulterior în Marta.

  Potrivit sitului de benzi desenate Comic Vine, numele tatălui său este Jonathan Joseph Kent. Maria, Marta, Ioan și Iosif. Sunt numele unor oameni care aveau tangențe cu Iisus.
  După cum Iisus a petrecut un anumit timp în pustiu, înainte de începerea misiunii Sale pe pământ, la fel, Superman a petrecut timpul în sălbăticia siberiană.
  În timpul probelor pentru filmările din 1978, ni se spune că la începutul misiunii sale, Clark Kent are 30 de ani.
  Din film: ”Vârsta?” ”30.”

  Observați ce declară regizorul BRYAN SINGER ziarului Hollywood Reporter, în legătură cu filmul său, ”Superman se întoarce”: ”era o poveste despre Hristos, despre sacrificiu: ”Lumea, îi aud strigătele…” zice Superman.
  Este înjunghiat în coastă și cade pe pământ în forma unui crucifix. O imagine șocantă care care-mi plăcea, pentru că mitul lui Hristos mi s-a părut întotdeauna convingător și emoționant.”
  Este evident că Superman a fost creat ca tip al lui Hristos.
  Dar oare, ce fel de tip?
  Inamicul lui este Lex Luthor.
  În latină, lex înseamnă lege.
  Avem deci un personaj văzut ca un zeu și care luptă împotriva legii…
  ATENȚIE la min.13:53…ESTE EXACT DESCRIEREA LUI ANTIHRIST – CINEVA CARE IA LOCUL LUI HRISTOS, DAR CARE NU ARE NICI PE DEPARTE CARACTERUL LUI.

  Dacă Superman era o alegorie a lui Iisus, atunci această revistă unde apare un Superman posedat, plictisit să mai ajute omenirea și care începe să o distrugă (min.14:10)…

  Va urma…

 15. 5.Secretul din spatele mastii-dumnezeii ÎNLOCUITORI
  https://www.youtube.com/watch?v=axRtZ5ubp-Q&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=5

  Nu prea merge….Superman n-a venit să te mântuiască din păcat, ci mai degrabă de puterile tiranice din prezent – un mit pe care-l cunoaștem cu toții prea bine.
  Omul de oțel nu este singurul personaj din benzile desenate pentru care există paralele în Biblie.
  Am auzit deja: ”Iconografia sa este cea a unui demon.”
  DC Comics a tipărit de curând o revistă cu Batman, numărul 666, scrisă de Grant Morrison.
  Potrivit sitului DC Comics wiki, pe copertă apare o imagine a lui Batman în jurul căruia arde Hotelul Betleem.
  De reținut că Iisus a fost născut într-o iesle, în apropierea unui hotel din Betleem.
  Povestirea este presărată cu simboluri oculte și imagini blasfemiatoare.
  Se merge până acolo încât se spune că Batman și-a vândut sufletul Diavolului.
  Deci dacă e clar că Batman este imaginea unui demon, împotriva CUI luptă?

  Ca rezultat al influenței egiptene asupra super-eroilor, de la prima apariție a lui Batman la TV în anii 1960, în cadrul scenariilor au fost întrețesute elemente din religiile misterelor.
  REGELE TUT e un personaj care-și face din nou apariția, iar bârlogul lui este în Pyramid Club.
  Din decor făceau parte chiar și idoli egipteni.
  În filmul realizat de către Tim Burton în 1992, ”Batman se întoarce”, banditul numit Pinguinul este pus într-un coș și aruncat într-un râu, pe când era nou-născut.
  O paralelă directă la povestea lui Moise.

  David Hughes preia apropourile, spunând în Cartea lui, ”Filme inspirate din benzile desenate”, că ”scriitorul anonim Strick, s-a inspirat dintr-o paralelă la Moise, atunci când Pinguinul a pus să fie omorâți toți primii născuți din Gotham. ”

  Secvență din film, Pinguinul: ”Ah, a sosit timpul! Acestea sunt numele primilor născuți din Gotham, așa cum am fost și eu. Ca și pe mine, și pe ei îi așteaptă o soartă teribilă.”
  Văzând răsturnarea raportului biblic al lui Moise și transformarea lui într-un personaj malefic, ne dăm seama de identitatea lui Batman.
  Moise are atribute comune lui Hristos, la fel ca și dușmanii lui Batman.
  E CA ȘI CÂND S-AR VREA CA PUBLICUL SĂ CREADĂ CĂ HRISTOS ESTE DE FAPT RĂU.

  De aceea realizatorii filmului au ales ca nașterea Pinguinului să fie de Crăciun, iar moartea lui să aibă loc la 33 de ani.
  O paralelă evidentă la nașterea și moartea lui Iisus Hristos.
  Și în ”Batman pentru totdeauna” vedem imagini biblice, în special în cazul lui Două fețe, atunci când îl întâlnește pentru prima dată pe Riddler (cel care spune ghicitori.)
  Decorul din fundal îl reprezintă pe Iisus, având pe cap o coroană de spini.

  Există și un candelabru cu șapte brațe, tămâie care fumegă, un animal pus la fript și o masă pe care se află mâncare – exact elementele asociate sanctuarului ebraic, elemente ale planului amplu al lui Dumnezeu de a elimina păcatul.

  Jertfa din curte reprezintă sacrificiiul lui Hristos, sfeșnicul cu șapte brațe reprezintă cele șapte faze ale Bisericii.
  Masa pâinilor reprezintă Cuvântul Lui Dumnezeu.
  Fumul de tămâie este o emblemă a rugăciunilor care se ridică spre Cer.
  Scopul sanctuarului era locuirea lui Hristos printre noi, aici, pe pământ.
  Deci, se pare potrivit ca personajul dualist, domnul DOUĂ FEȚE, să aibă și el aceste elemente în locuința sa.

  Hristos a luat asupra Lui natura umană păcătoasă, dar în același timp era Dumnezeu neprihănit.
  O existență dualistă, în care a biruit asupra naturii Sale umane, păcătoase.
  Personajul CU DOUĂ FEȚE pare a fi o inversare a imaginii lui Hristos, lucru care se vede mai limpede în filmul ” Cavalerul întunecat”, făcându-te să crezi că cel care urmează să salveze lumea este în esență un om rău.
  Întâmplător, acesta este felul ocult în care este văzut Iisus Hristos.

  În lumea sucită a lui Batman, unde eroul este Cavalerul Întunecat, Harvey Dent, care mai târziu devine DOUĂ FEȚE, e cunoscut drept CAVALERUL ALB.
  Secvențe din film:
  ”-Dar vreau să ai încredere în mine!
  -Nu-mi veni cu din-astea…știm cu toții că ești Cavalerul Alb al Gothamului.”

  O altă paralelă la Hristos este că Harvey este avocat, cineva a cărui slujbă este să susțină legea, un mediator în Instanță, așa cum și Hristos este mediatorul și avocatul nostru în Tribunalul Ceresc. ”Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un avocat, pe Iisus Hristos, cel neprihănit.” KJV

  Avocatul este un apărător în Tribunal.
  Domnul DOUĂ FEȚE prezintă asemănări cu ZEUL SUMERIAN ISIMUD, un zeu cu două fețe care privesc în sensuri diferite.
  ISIMUL este mesagerul și oficialul lui ENKI, un zeu asociat creației, la fel cum Iisus este mesagerul lui Dumnezeu, și e asociat creației.
  Există un atribut comun pe care Omul cu ghicitorile îl împărtășește cu Hristos: Iisus a vorbit în parabole pe care mulți nu le înțelegeau.

  Dușmanul lui Batman, RIDDLER, spune ghicitori pe care nimeni nu le pricepe.
  RIDDLER este o ipostază a străvechiului zeu egiptean OSIRIS.
  Osiris era întotdeana ilustrat ca fiind verde și purtând un toiag curbat.
  RIDDLER chiar și spune că este zeu.

  ”Victoria este inevitabilă! Pentru că dacă cunoștința înseamnă putere, atunci sunt un zeu!”
  Văzând că Osiris era cunoscut ca un fel de Hristos egiptean, un zeu al judecății, și el ar fi un dușman natural al lui Batman.

  CATWOMAN (femeia pisică) din serialul Batman, este o variantă a zeiței egiptene, BAST.
  Pe acest aspect se insistă foarte mult în filmul realizat de Warner Bros în 2004, Catwoman.
  În primele secunde ale filmului, pe ecran apar hieroglife și imagini ale lui Bast.
  Imagini cu venerarea pisicii, referiri la vrăjitorie și maul egiptean se derulează prin fața ochilor spectatorilor.

  Povestea include o femeie înviată din morți de un mau egiptean, o contrafacere a suflării de viață pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Adam în Geneză.
  Pisica o conduce apoi către Ofella Powers, o adoratoare a lui Bast.
  ”iubită Bast, stăpână a fericirii și bunătății, soră geamănă a zeului soare. ”

  Observați fraza: ”alăturați-vă nouă în adorarea zeiței pisică, Bast”, care apare în partea de sus a paginii.
  Ofelia îi arată că maul egiptean este o pisică sfântă de la templu, care a înviat pe multe pentru a deveni femei-pisică.
  Zeița BAST…imaginea lui Michelle Pfeiffer, cea care a interpretat-o pe Sellna Kyle în ”Batman se întoarce”, face legătura dintre BAST și CATWOMAN.

  ”Sunt femeia- pisică…i-auzi cum răcnesc!”
  Probabil că cea mai mare amenințare cu care se confruntă Batman este Jokerul (glumețul).
  FILMELE CU BATMAN SUGEREAZĂ CĂ JOKERUL ESTE DIAVOLUL.
  ”Ai dansat vreodată cu Diavolul în lumina palidă a lunii? Dansăm?”
  Apoi Jokerul dansează într-o biserică, în lumina palidă a lunii.
  La prima vedere, Jokerul pare să indice că el este Diavolul.

  De exemplu, atunci când împarte cărțile, pe ele apar tot felul de imagini cu diavoli, balauri și șerpi.
  E chiar descrierea lui Satana făcută în Apocalipsa 20, ”balaurul, șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana”.
  AȚI OBSERVAT CĂ NUMAI JOKERUL ARDE?
  Din perspectivă ocultă se pare că Iisus este cel care vrea să vadă lumea arzând.
  Unii nu caută ceva care să aibă sens.

 16. Femeile nu mai au nevoie sa tina smartphoneurile in maini: China a realizat un “cititor de ganduri” numit Brain Talker
  BCI is a system allowing a person to control a computer or other electronic device using his or her brainwaves, without requiring any movement or verbal instruction.
  http://www.xinhuanet.com/english/2019-05/18/c_138069590.htm
  https://www.thesun.co.uk/tech/9221469/china-invents-mind-reading-brain-chip/
  Asta este partenerul perfect

 17. Nu pot fi cumpărați, intimidați, cu ei nu poți discuta sau negocia.
  UNII VOR DOAR SĂ VADĂ LUMEA ARZÂND.
  Începând din seara asta oamenii vor muri.
  Sun un om de cuvânt!
  Iisus este un om de cuvânt. ”La început era Cuvântul și Cuvântul era Dumnezeu…”
  Jokerul nu avea nimic în posesie…”Nimic. Nici amprente, ADN, dinți, îmbrăcăminte obișnuită, fără etichete, iar în buzunare n-are decât cuțite și scame. N-ARE NUME ȘI NICI PORECLĂ.
  Iisus nu avea nici el posesiuni pământești. ”Vulpile au viziuni și păsările cerului au cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde-Și odihnic capul”. Bolnavii era atarași către Joker.
  ”Suferă de schizofrenie paranoidă, fost pacient la Arkham, genul de pacient atras de Joker.” ”El a vindecat pe mulți care pătimeau de felurite boli; de asemenea, a scos mulți draci și nu lăsa pe draci să vorbească…”
  Jokerul pretinde și el că vindecă pe cineva care aude voci. ”Șefu a zis că o să facă vocile să dispară…a zis că o să intre în mintea mea și o să pună în loc, o lumină strălucitoare…ca la Crăciun!”
  Iisus este Cel care îi desparte pe cei buni de cei răi, pentru Judecată. Așa face și Jokerul… ”La miezul nopții vă arunc pe toți în aer. Însă, dacă unul dintre voi apasă pe buton, cei de pe vasul acela vor trăi. Cine va fi? Gașca de jegoși a lui Harvey Dent sau scumpii civili nevinovați? ”
  ”El îi va despărți pe unii de alții, cum desparte păstorul oile de capre”. ”Și aceștia vor merge în pedeapsă veșnică, iar cei neprihănți vor merge în viața veșnică.”
  UNIVERSUL LUI BATMAN ARATĂ CA ȘI CÂND AI PRIVI LUMEA PRIN OCHII GNOSTICI AI LU SATANA, UNDE TOTUL ESTE CU SUSUL ÎN JOS. Un indiciu cu privire la ceea ce au avut în minte scenarișii atunci când l-au creat pe Joker, este natura cărților pe care le împarte. Nu sunt cărți de joc, ci de tarot…
  De fapt, punctul culminant al conflictului dintre Joker și Batman, abundă în imagini specifice tarotului… La miezul nopții, se va decide soarta celor drepți și nedrepți – o referire la Judecata miezului de noapte profetic. Batman îl aruncă pe Joker de pe acoperiș, exact la timp pentru a salva situația, acesta rămânând agățat de piciorul stâng. Suspendat între doi stâlpi, Jokerul stă cu brațele desfăcute, sub forma unui crucifix. Camera se rotește și-l întoarce cu capul în sus, semănând cu Hristos atârnat pe cruce, cum e și Spânzuratul din cărție de tarot, unde apare un om atârnat pe o cruce inversată.
  Potrivit, sitului tarot teachings.com, Spânzuratul semnifică sacrificiu, predare, supunere, la mijloc sau mediator. Caracteristici care-L descriu pe Iisus Hristos. Multe situri de tarot amintesc această legătură. JOKERUL SE BAZEAZĂ PE CARTEA DE TAROT, NEBUNUL. Chiar și Grant Morrison, scriitorul serialului Arkham Asylum, spune în cartea sa, ”Super-zeii”: ”În centrul filmului Cavalerul Întunecat era o interpretare de primă mână, care părea că arde și sfârâie de pe ecran; era greu să recunoști figura simpaticului Heath Ledger sub cicatricile și machiajul întins al Jokerului, dar ecranul a fost al lui din clipa în care a apărut prima dată, băgând un creion în capul unui om, până la numărul final, în care stătea agățat ca spânzuratul din Tarot, condamnându-l pe Batman la o lume sucită a întunericului și nebuniei. ”
  În mod ironic, în următorul film la care a lucrat Heath Ledger, atunci când a luat o supradoză, conține o scenă în care este spânzurat și în care apare cartea Spânzuratul. Gran Morrison adminte la începutul cărții Super-zeii că a înțesat franciza Batman cu simboluri din tarot, în timp ce scria petnru DC Comics.
  De exemplu, Jokerul este numit sfântul nebun, jokerul cosmic, după modelul cărții de tarot, Nebunul – o altă descriere a lui Iisus… LUMEA OCULTĂ ÎL ETICHETEAZĂ PE IISUS HRISTOS CA FIIND O MARE GLUMĂ COSMICĂ. Iisus a devenit figura țapului ispășitor. Batjocorit și scuipat, ca țapul dedicat lui Azazei, demonul deșertului din Ziua Ispășirii…
  INVERSÂND RAPORTUL BIBLIC ȘI NUMINDU-L RĂU, înțelegeți acum de ce imaginea singurei cărți care arde în ”Cavalerul întunecat” este Jokerul. DIN PERSPECTIVĂ OCULTĂ, CEL CE ARDE NU ESTE BALAURUL, ȘARPELE CEL VECHI, DIAVOLUL, CI IIUS.
  ÎNTREGUL SERIAL BATMAN PREZINTĂ PRACTIC, OPINIA LUCIFERICĂ CONFORM CĂREIA DIAVOLUL ESTE ”MÂNTUITORUL”, PUNCT DE VEDERE CARE SE APLICĂ MULTORA DIN SCENARIILE CU SUPER-EROI.
  Să luăm de exemplu, filmul produs de Marvel, THOR. Filmul începe cu descrierea unui oraș de aur, care seamănă cu un colț de cer. Fiți atenți la terminologie! ”Am jertfit mult pentru a face pace….
  Va urma…
  6.Secretul din spatele măștii-dumnezeii ÎNLOCUITORI
  https://www.youtube.com/watch?v=H7JFUW8Ebp0&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=6

  Din film:
  -THOR, prin aroganța și stupiditatea ta, ai expus aceste ținuturi pașnice și viețile nevinovate ororii și pustiiri războiului. Ești un băiat înfumurat, lacom și crud!
  -Iar tu ești un moș prost!
  -Nu ești vrednic!
  -Tată…
  -Liniște! Îți iau puterea și te arunc afară!
  După ce este aruncat la/pe pământ, este interpelat:
  -Ești bine?
  -Ăsta-i pământul, nu-i așa? De unde a venit? ”

  EXISTĂ UNUL SINGUR CARE ESTE SIMBOLUL LĂCOMIEI ȘI ÎNFUMURĂRII, CARE A DAT PACEA PE RĂZBOI ȘI CARE A FOST ARUNCAT PE PĂMÂNT.

  Din film:
  -Strămoșii tăi o numeau magie.
  Tu îi spui știință.
  Eu vin dintr-un loc unde sunt UNUL ȘI ACELAȘI LUCRU.

  Thor nu s-a supus regelui său.
  Acum, soarta lui stă în propriile mâini.
  Voi pune capăt acestui lucru…

  O poveste paralelă cu cea a lui Lucifer care nu s-a supus Tatălui și Regelui său, asta făcându-l eroul, salvatorul pământului.
  UN ALT ASPECT DEMN DE REMARCAT ESTE CĂ MAGIA ESTE PUSĂ PE ACEEAȘI TREAPTĂ CU ȘTIINȚA, FIIND UNUL ȘI ACELAȘI LUCRU, LINIA CARE LE DESPARTE, DISPĂRÂND…

  Nu este doar un aspect comun diferitelor scenarii, ci este un subiect îndrăgit de scriitorii din branșă.
  ALAN MOORE e cel care a scris Batman, Superman, The Watchmen și V for vendetta.
  ESTE MAGICIAN PRACTICANT ȘI ÎNGLOBEAZĂ MAGIA ÎN TOATE POVEȘTILE LUI.
  ”La cea de-a 40-a aniversare, în loc să-mi plictisesc prietenii cu o criză a vârstei de mijloc, am zis că ar fi mai interesant să-i îngrozesc, luând-o complet razna, spunând că sunt magician. A fost un lucru la care mă gândisem multă vreme, mi s-a părut a fi un pas logic în carierea mea de scriitor. Problema este că, în cazul magiei, aceasta fiind în multe privințe o știință a limbajului, trebuie să fii foarte atent ce spui. ”

  Dialog în revista de benzi desenate, între personaje:
  ”-Există o oarecare confuzie cu privire la ce anume este magia.
  -Cred că acest lucru poate fi lămurit dacă privești primele descrieri ale magiei.
  -Magia, în cea mai timpurie formă a sa este numită ARTA.
  -Cred că acest lucru trebuie luat stricto senso.
  -CRED CĂ MAGIA ESTE ARTĂ…
  -Și că arta – fie că este vorba de compoziția muzicală, sculptură sau orice altceva, este de fapt, magie.
  -ARTA ESTE, CA ȘI MAGIA, ȘTIINȚA DE A MANIPULA SIMBOLURI, CUVINTE SAU IMAGINI, PENTRU A PRODUCE MODIFICĂRI LA NIVELUL CONȘTIINȚEI.
  -Chiar și limbajul magiei pare să aibă tangență cu scrisul sau arta, precum și cu evenimentele supranaturale.
  -De exemplu, GRIMOIRE, o carte de vrăji, este o modalitate mai excentrică de a rosti cuvântul grammer (gramatică). A face farmece (cast a spell), devine pur și simplu a silabisi (spell), A MANIPULA CUVINTE PENTRU A MODIFICA STAREA CONȘTIINȚEI OAMENILOR. Cred că un artist sau scriitor este în acest caz, versiunea contemporană a unui șaman. ”
  ALAN MOORE ESTE UN SCRIITOR ȘI VRĂJITOR DIN NORTHHAMPTON.
  E un necunoscut pentru frizeri și se închină la propriul său dumnezeu, în maniera lui, estompând liniile de demarcație dintre credința religioasă, magie și puterea creativă a imaginației.

  Un personaj obișnuit în călătoria credinței și închinării lui Alan este UN STRĂVECHI ȘARPE-MARIONETĂ, numit GLYCON.

 18. Parte de dialog/interviu cu Alan Moore (min.4:17 priviți ce fățoi neanderthalist are Alan Moore):
  -Cum ai ajuns să i te închini lui Glycon și ce formă are această închinare?
  -Păi, e ceva IREZISTIBIL! E cu siguranță zeul cel mai cool, cu aspectul cel mai rock and roll. M-am îndrăgostit la prima vedere.
  -Ce câștigi urmându-l pe Glycon?
  -Suntem cu toții diferiți emoțional, fizic, intelectual.
  Ar fi chiar ciudat dacă am fi la fel din punct de vedere spiritual.
  De-asta eu am o problemă cu religia.
  Chiar termenul RELIGIE are aceeași rădăcină ca și LIGATURĂ, LIGAMENT și înseamnă să fii legat împreună în aceeași credință, ceea ce mi se pare un pic înfiorător, nenatural.
  Există temeri întemeiate, cel puțin în America, că lucrul acesta ar putea nega știința, că ne-ar putea târî într-un nou Ev Întunecat. ”

  ALAN MOORE FOLOSEȘTE OCULTISMUL ÎN TOATE LUCRĂRILE LUI ȘI RECUNOAȘTE ÎN MOD DESCHIS CĂ SCRIE ÎN TIMP CE ESTE POSEDAT.

  Spune: ”M-am hotărât să devin magician…deodată am rămas ca trăsnit. (min.5:18 uitați-vă la degetele mâinilor lui ce are pe ele, dar și la expresia de nebun ce i se citește în ochi…plus șerpii încolăciți de deasupra capului lui)
  Totul a devenit un pic ciudat.
  Privind în urmă, îmi dau seama că luni de zile am fost într-o stare la limita schizofreniei.
  Mi-am dat seama că mă aflu într-o conversație cu o entitate…
  Prezența ei, care îmi înconjura capul, se mișca și îmi vorbea limpede.
  Eram ca drogat….
  Șocat de influența zeului, bolborosești un timp ca un idiot…
  Trebuie că două sau trei luni am fost insuportabil.
  Acea experiență a devenit parte din viața mea ulterioară.”

  ȚINTA SA PRIMARĂ O CONSTITUIE TINERETUL, PE CARE DOREȘTE SĂ-L ÎNDOCTRINEZE FOLOSIND ELEMENTE OCULTE.
  ”Se așteaptă ca tinerii să înțeleagă ceva din această lume uriașă și impresionantă care ne stă în față, când ei, abia pot înțelege lumea în care am trăit în ultimii 20 de ani.
  Personal, nu cred că sistemul educațional îi poate ajuta la asta.
  În ziua de astăzi, oamenii își iau informațiile din toate acele surse disprețuite, vulgare, pe care oamenii au tot încercat să le interzică în ultimii ani: televiziunea, filmele, benzile desenate, înregistrările rock n roll…aceasta este principala cale pe care copiii absorb toată această informație.
  Deci, dacă acest tip de cărți stupide, amuzante ne pot oferi aceste informații, dacă pot sprijini procesul educației printr-o revistă de benzi desenate în patru culori, pe care copiii să dorească s-o citească, aș spune că este o contribuție cumsecade.
  Dacă reușesc asta, sunt fericit.”

  Două dintre numele cele mai mari din industria benzilor desenate care au scris pentru SUPERMAN și BATMAN, Grant și Alan, sunt profund implicate în activități demonice.
  Într-un documentar despre GRANT MORRISON intitulat ”De vorbă cu zeii”, artiștii care au colaborat cu Grant, adeveresc implicarea lui în arta magiei.
  TIM GALLAHAN: unul dintre lucrurile pentru care este cunoscut Morrison, este interesul său pentru magie, mai ales magia haosului.
  Ideea că atunci când crezi în ceva, acel lucru devine adevărat.
  Va vorbi despre ritualurile care trebuie parcurse, văzând dacă dau rezultate în lumea reală. Pentru Morrison, au dat….

  DOUGLAS RUSHKOFF, prieten scriitor: Legat de magie, ideea lui Grant a fost să zică: ”E chiar ușor…Faci așa și rezultatele vor veni! Eu așa am făcut și s-a întâmplat!”

  JILL THOMPSON: Probabil că nu există nimeni pe pământ care să dorească să știe mai mult despre magie sau extinderea conștiinței, decât Grant Morrison.

  ”Am încercat prima dată magia, atunci când aveam 19 ani. Unchiul meu Billy mi-a dat o carte – era interesat de CROWLEY, tot el a fost cel care mi-a dat primele cărți de benzi desenate. A CONSTITUIT DECI O PUTERE FORMATOARE IMPORTANTĂ.”

  ALEISTER a fost părintele satanismului modern.
  Filozofia lui a fost cea care a adus magia în cadrul culturii maselor.
  Multe dintre numele mari de la Hollywood au fost urmașii lui.
  Ziarele vremii sale îl numeau ”cel mai nelegiuit om în viață”.

  În autobiografia lui Grant Morrison, ”Superzeii”, spune că la 19 ani, unchiul său nu i-a dăruit numai ”Cartea lui Thoth”, ci și un set de cărți de tarot. La scurt timp după ce Grant a devenit interesat de ocultism, a executat primul său ritual, invocând un spirit în formă de leu:
  ”Am încercat un anumit ritual, am făcut tot ce trebuia… am așezat lumânările, am spus cuvintele magice, am desenat cercul și așa mai departe.
  M-am oprit și m-am așezat pe pat și stând acolo mi s-a întâmplat acest lucru: chiar în fața mea era un punct gravitațional, iar aerul din cameră era atras într-acolo, ca și când ar fi existat o gaură sau o fisură.
  Aveam senzația că un ulei negru îmi umple spațiul dintre circumvoluțiuni.
  M-am speriat și am strigat după mama și tata…Iisuse, scapă-mă de aici!
  Experiența s-a terminat la scurtă vreme, apoi am văzut figura unui leu care a început să sună anumite lucruri.
  Mi s-a părut destul de crowleyan, ceea ce a activat în mintea mea ceea ce spunea. ”

  Aceasta a început să facă parte din viața cotidiană a lui Grant.

  Ce spune WARREN ELLIS, un prieten-scriitor despre el: ”Am trecut odată pe la el să-l întreb dacă vrea să bea ceva… a durat ceva până ce ușa s-a deschis încet și l-am văzut pe Grant îmbrăcat doar cu o pătură gri, răsucită în jurul capului.
  I-am zis: ”Te superi dacă intru să bem ceva?”
  ”Nu, scriu…am revelații!” și ușa s-a închis la loc, fără să-l fi văzut c-o atinge. (asta era de la revelatorul-drac care l-a ajutat…) S-a închis singură…”

  TIM GALLAHAN: Influența vastă a lui Grant, nu a afectat numai comunitate benzilor desenate.
  Lucrarea lui a inspirat unele dintre cele mai mari francize de la Hollywood.
  În 1999 apare MATRIX, care evident, are o influență uriașă.
  Dacă te uiți la Matrix, multe detalii și cosmologia de acolo, privin din ”Invizibilii”.

 19. E același scenariu, poartă același gen de îmbrăcăminte.

  GRANT MORRISON: ”Primul lucru pe care mi-l amintesc este cât de mult mi-a plăcut. Ia uite ce film bun! S-au îmbogățit pe spinarea mea…”

  PHILL JIMENEZ: ”Cred că Matrix poartă în întrgime amprenta lui Grant Morrison. Eu am zis asta? Da, eu am zis-o….

  GRANT MORRISON: La scurt timp după aceea, mi-am zis: ”Da, chiar asta am vrut, asta a fost ideea din ”Invizibiliii…” Trebuia să aibă priză, trebuia ca ideile gnostice să ajungă la public și să-l facă să gândească diferit.

  GEOFF JOHNS: Am citit primul volum al lui Grant, ”Animal Man” și am recunoscut anumite personaje…
  Am citit acel prim număr și am rămas uimit!
  A fost una dintre cele mai bine benzi de desene pe care le-am citit.

  În cartea sa, ”Superzeii”, GRANT spune:
  ”AM FĂCUT BĂȘICI, SEMNUL CLASIC AL CONTACTULUI CU DEMONII.
  Am avut o halucinație în care am văzut pe cineva pe care l-am recunoscut imediat ca fiind ”Hristos”.
  Am înțeles că această putere din fața mea era un fel de Hristos gnostic.
  Un Hristos al apocrifelor.
  Un personaj aproape păgân pe care l-am descoperit în final, la ultima răsuflare.
  Eu însumi deveneam personajul – mă îmbrăcam în acele haine, mergeam în acele locuri, FĂCEAM ce făceau ”ei”, participam la ritualuri, am luat legătura cu zeii, am pus apoi totul în benzi desenate, fiind afecat de ce se întâmpla ACOLO.

  ACEEA ERA DE FAPT ADEVĂRATA REALITATE CEA CARE M-A ADUS ÎN PRAGUL MORȚII.”

  DOUGLAS RUSHKOFF, prieten scriitor: Atunci când Grant lucra la ”Invizibilii”, s-a îmbolnăvit odată cu personajul său.

  GRANT MORRIS: După ce KING MOB a fost înduplecat de băieții răi, i s-a administrat o bacterie care-i necroza fața, AU ÎNCEPUT SĂ-MI APARĂ NIȘTE BĂȘICI MARI PE FAȚĂ. ÎN TREI ZILE AU DEVENIT ENORME ȘI M-AU DESFIGURAT. Transpiram în continuu, aveam febră, frisoane, mi-era frig, nu mă mai puteam ridica din fața șemineului…

  GOUDIE, prieten muzician: Am crezut că o să moară…a izbucnit în lacrimi…delira…

  GRANT MORRIS: Deodată, pe ușă intră o coloană uriașă de lumină! A fost una dintre cele mai uimitoare halucinații pe care am avut-o. Era ”Iisus”…
  Primul lucru pe care l-a spus, l-am și notat în carte…o voce spunea: ”Eu nu sunt dumnezeul părinților tăi. Sunt piatra ascunsă și sfărâm toate inimile”.
  Apoi mi-a spus: ”Ok, ești la un pas de moarte, dar nu trebuie să mori.”
  Am zis: ”chiar nu vreau să mor, ce trebuie să fac?”
  ”Dacă vrei să rămâi AICI, trebuie să lucrezi pentru noi, trebuie să împrăștii lumina.”

  GERARD WAY (muzician): Această lumină gnostică pe care Grant s-a învoit s-o propage, s-a răspândit ca o religie. Pentru că suntem fani înrăiți ai lui Buffy sau Superman, am ajuns să fim numiți UCENICI.
  Cred că există o anumită relație cu mitologia pe care noi o percepem la nivel foarte personal, fiindcă, în multe feluri este un fel de ”religie”.
  Este călăuza noastră, sursa codului nostru moral, a integrității, a curajului nostru.
  Constituie un fundament.
  Iar dacă cultura populară este noua mitologie, atunci avem de-a face cu o putere extraordinară!
  Cum îi spuneam și lui (lu Grant Morrison care este alături de ea, pe scenă..), e ca și când ai face un serial despre Biblie. (ce spălați pe creier sunt…) ”

  Dacă Grant, împreună cu industria benzilor desenate, scriu un nou episod al Bibliei, iar Grant face asta sub călăuzirea unui ”Hristos” gnostic, care este cea mai importantă contribuție a sa?

  TIM GALLAHAN: La finalul anilor 80, Morrison lucra la ”Animal Man” și ”Doom Patrol” – au fost seriale bune, apreciate de critici, însă în ele nu apăreau neapărat personaje populare. Apoi însă a venit cu ”Arkham Asylum”, în care apare Batman.

  GRANT MORRISON: Eram cu un prieten și discutam…așa am proceda dacă am scrie despre Batman.

  J.H.WILLIAMS: Nu ne-am bazat pe un tip de acține directă, lucru pe care-l așteptau cei mai mulți…în loc de asta, s-a folosit această dramă psihologică…
  A fost publicat exact când a ieșit filmul Batman, făcut de Tim Burton, iar vânzările au fost uriașe!

  TIM GALLAHAN: Lucrul la Superman, într-o anumită măsură, a redefinit personajul. În ”All-Star Superman” a prezentat, în 12 numere, un soi de poveste completă a lui Superman.

  DOUGLAS WOLK: A fost aici, la convenție, acum câțiva ani, iar cineva a spus: ”În numărul 10 din All-star Superman, trebuie să înțelegem că Superman este Dumnezeu?” , ”Da, Superman vă iubește! Nu vă dă un sentiment plăcut? E un Dumnezeu mai proactiv…”

  Probabil că cea mai mare contribuție a sa a fost că a luat personaje cum ar fi Batman și Superman deja saturate cu semnificatții oculte și biblice, și a rescris evenimentele legate de Armaghedon…

  Va urma…

 20. 7.Secretul din spatele măștii-dumnezeii ÎNLOCUITORI
  https://www.youtube.com/watch?v=3BnuiIh8jIc&list=PLaQoFt-z-u7bFOtWknJ9lomEKULaOy09R&index=7

  Probabil că cea mai mare contribuție a sa a fost că a luat personaje cum ar fi Batman și Superman deja saturate cu semnificații oculte și biblice, și a rescris evenimentele legate de Armaghedon…sau, folosind termeni biblici, a Doua Venire a Lui Hristos.
  Punctul culminant al lucrării lui Grant de la sfârșitul anilor 90, a fost cel De-al Treilea Război Mondial, care se încheie cu fiecare bărbat, femeie și copil de pe pământ cărora li se oferă temporar superputeri, așa încât să se alăture Ligii Justițiarilor, pentru a lupta împotriva Armaghedonului care venea de Sus.

  A fost cea mai extraordinară priveliște: șase miliarde de oameni ridicându-se de pe pământ, privind spre cer.
  Batman cu Hotelul Betleem arzând în fundal, se încheie într-o manieră similară, cu Batman oprind Apocalipsa.
  Scenariile Sfârșitului Lumii sunt frecvente în cazul eroilor de benzi desenate.
  Lupta împotriva unui lucru care vine din Cer pentru a distruge omenirea, pare un lucru bun.
  Realitatea este că din Cer va veni CEVA care va distruge omenirea păcătoasă, atunci când Iisus Hristos vine să judece lumea și să pună capăt celor răi.
  ”Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana…va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care sunt în cele patru colțuri ale Pământului, pe GOG și MAGOG, ca să-i adune pentru război.
  Numărul lor va fi ca nisipul mării.
  Și ei s-au suit pe fața pământului și au înconjurat tabăra Sfinților și cetatea preaiubită.
  Dar din Cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit.”
  OARE ACESTE POVEȘTI MITOLOGICE PREGĂTESC LUMEA SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA CELEI DE-A DOUA VENIRI A LUI IISUS HRISTOS?
  Exact acest lucru se întâmplă în serialul numit ”Smallville”, care este o versiune modernă ce ține de saga lui Superman.
  Filmul îl are în centru pe tânărul Clark Kent, care crește în obscuritate în Smallville, Kansas, ca într-o zi să devină Superman.
  Filozofia nietzscheană este prezentă și aici.
  Friedrich Nietzsche care ura creștinismul, spunea: ”SUPERMAN ÎL VA ÎNLOCUI PE DUMNEZEU”.
  În primul episod din Smallville, Clark Kent ține în mână o ediție de buzunar a lui Nietzsche.
  Din film:
  ”-Nu știam că ai și o latură întunecată, Clark!
  -Nu are fiecare una?
  -Ba cred că da…”
  Prietena lui, Lana, spune: ”Deci, ce ești, om sau supra-om?”
  O trimitere clară la filozoful care l-a inspirat pe erou.
  În episodul numit ”Reaper (secerătorul)” Lex Luthor spune: ”Știi ce mi-a dăruit tata la cea de-a zecea aniversare? Cartea ”Voința de putere”. Iată supra-omul. Omul trebuie biruit…Sun Tzu, Machiavelli, Nietzsche – au fost glasurile care m-au educat după ce mama a murit.”

  În ultimul sezon din Smallville, într-un episod numit Shield (pavază), Lois Lane poartă o conversație cu un alt personaj, despre conceptul lui Nietzsche legat de Superman, citatul fiind preluat ad litteram.
  În cartea lui Nietzsche, ”Also sprach Zaratustra”, acolo unde este explicată profeția despre Ubermensch, se arată că Superman trebuie să fie un înlocuitor al lui Dumnezeu.
  ”-Știi, filozoful Nietzsche credea că n-ar trebui să trăim pentru viitor, ci pentru prezent. Credea că cei care urmăresc un vis îndepărtat al viitorului, de fapt, fug de adevăratul lor destin.
  -Nietzsche poate crede că sunt o bleagă, dar el n-a ieșit niciodată cu Clark Kent.
  -Nici n-ar fi contat…pentru el, adevăratul erou e cel care ia viața care i s-a dat și face din ea ceva mai bun. A numit acea persoană, UBERMENSCH.
  -Un supra-om!
  -Nietzche credea că fiecare dintre noi putem fi unul…”
  În Smallville, ca de fapt în toate versiunile lui Superman, acesta este trimis din Cer pe Pământ, de către tatăl său.
  Iisus este crescut de o familie de muncitori, într-o relativă obscuritate, la fel ca și Clark Kent din Smallville.
  Iisus este răstignit pe o cruce, dezbrăcat și umilit, la marginea Ierusalimului.
  Clark Kent este crucificat, aproape dezbrăcat, pe o cruce, la periferia orașului Smallville.
  Spre deosebire de Iisus, Clark Kent nu moare pe cruce.
  Iudeii așteptau un salvator politic și l-au batjocorit pe Iisus pe cruce, spunând că dacă EL ar fi eroul pe care-L așteptau, s-ar folosi de minuni, forță brută sau ajutor din exterior pentru a se salva.
  La urma urmelor, cum să fie Salvatorul, eroul lor, dacă MUREA?
  Dar asta pentru că au înțeles complet greșit ce venise Iisus să facă, venise să plătească pedeapsa păcatului iar acea pedeapsă nu era o cruce romană, ci faptul că era despărțit de Dumnezeu.
  De aceea a zis Iisus: ”Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”
  Crucea nu-L putea opri pe Iisus, moartea fizică nu-L putea opri, așa că Iisus n-avea niciun interes să coboare de pe cruce – n-ar fi realizat nimic.
  Cunoștința faptului că mânia lui Dumnezeu era asupra lui Iisus, care plătea pentru răutatea omenirii, aceasta L-a omorât, nu crucea.
  De fapt, s-au mirat când au descoperit că a murit de curând.
  Crucificarea dura deseori zile întregi…
  ERA VORBA DE UN SALVATOR MORAL, NU DE UN EROU POLITIC.
  Tatăl lui Clark Kent: ”Descoperă lucrul acesta în interiorul lui și asta cred că îl ajută să meargă mai departe și să fie cine știm cu toții că va fi. Suntem încrezători că tu vei deveni cel mai mare salvator al pământului.”
  Dar Clark Kent, în această poveste sucită a răstignirii lui Iisus, nu moare și nici măcar nu rămâne pe cruce.
  ACESTA ESTE EROUL PE CARE-L CĂUTAU FARISEII, UN EROU POLITIC, EFEMER, UN BĂRBAT PUTERNIC CARE SĂ ÎNLĂTURE PUTERILE OPRESOARE ȘI NIMIC MAI MULT.
  Povestea lui Clark Kent este o reluare transparentă a istoriei lui Iisus, incluzând faptul că Superman mergea din loc în loc, făcând bine, salvându-i pe oameni.
  Chiar și tema muzicală a serialului este intitulată ”Salvează-mă” și este interpretată de Remy Zero.
  Nu trebuie decât să intri pe google.com și să cauți ”superman isus” sau pe smallville.wiki și să cauți ”isus”.
  Există nenumărate paralele, pe care nu avem timp să le amintim pe parcursul acestui material.
  Primul sezon din Smallville e o paralelă la cărțile lui Matei, Marcu, Luca și Ioan, o reinterpretare a nașterii și răstignirii lui Iisus.
  SCENELE FINALE SEAMĂNĂ CU ARMAGHEDONUL DIN APOCALIPSĂ.
  Influențele păgâne subtile din filmul Superman, cum ar fi venerarea Soarelui, sunt prezente în scenariu.
  Pe Krypton, lumea de unde vine Superman, Soarele este venerat ca Zeul RAO, NU foarte diferit de Zeul Soare al Egiptului.
  De fapt, în anumite versiuni ale benzii desenate, SUPERMAN ESTE UN ÎNCHINĂTOR AL LUI RA.
  În Smallville apare o carte deosebită, numită CARTEA LUI RAO, versiunea kryptoniană a Bibliei, care conține profeția lui Rao.
  Scene din film:
  ”-Cartea lui Rao!
  -Ce vrei de la mine?
  -Tot ce știi despre Cartea lui Rao!
  -E biblia kandoriană.
  -Deci Cartea lui Rao este un fel de biblie kryptoniană.
  -E cu mult mai mult de-atât – are o mare putere! ”

  Sulurile lui Rao au prezis că cineva se va ridica din cenușă și va întemeia un nou paradis, unde va trăi ca un zeu între oameni!
  Aceasta se vrea a fi o paralelă la cartea Apocalipsa din Biblie, care prezice cum Hristos se va întoarce a Doua Oară pe pământ.
  Dar se întâmplă CEVA – cumva, această Carte a lui Rao deschide un portal cosmic pentru ca Apocalipsa să poată avea loc.

  Clark Kent: ”Nu, nu e de mirare că Zao a mințit…Cartea lui Rao Nu e o biblie.”
  De notat că este greșit a crede că apocalipsă înseamnă sfârșitul lumii.
  Nu este deloc așa –acesta este sensul pe care i l-a dat societatea.
  Termenul apocalipsă înseamnă a descoperi sau a dezvălui.
  Cuvântul apocalipsă înseamnă REVELAȚIE, atâta tot.
  Deși a ajuns să însemne sfârșitul lumii. ”
  Sfârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button