X

NOUL ACT DE IDENTITATE = BILET FĂRĂ ÎNTOARCERE. Comunicarea Arhimandritului Sarandis Sarandos la conferința organizată de Mitropolia Pireului pe 6 octombrie 2012

Un cercetător specialist în informatică a atras atenţia asupra unui lucru. Cipul de tip R.F.I.D. este un cip care poate fi reprogramat. Oricând doreşte, guvernul poate da ordin ofiţerilor Direcţiei Naţionale de Securitate care sunt utilizatorii şi totodată cei care supraveghează datele noastre personale să adauge sau să elimine numărul 666 din sistem, pentru a induce în eroare pe credincioşi. Numai numărul 666 poate fi folosit drept cod de acces în sistemul central de informaţii. Sunt de menţionat şi declaraţiile celor responsabili că există numărul 666 înscris în actele de identitate electronice pentru a putea fi recunoscute şi citite de către toate computerele aflate în dotarea diferitelor servicii guvernamentale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai sus este un protest din 2010 din Grecia impotriva cardului electronic al cetateanului. Mai multe fotografii la:

VIDEO si FOTO: Protest ANTI CIP in Grecia (impotriva cardului electronic al cetateanului)

Iata si un protest din 2016:

Despre care puteti citi mai multe la:

INTERZIS LA TELEVIZIUNILE ROMANESTI: 12 000 de GRECI au protestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. De ce in Romania nu se fac dezbateri mass-media pe tema carduri cu cip – disparitie banilor cash – semnul fiarei?

Mai jos va propun spre studiu un articol ce l-am postat pe saccsiv in 2014. Era o preluarea a articolului 142) «Şi acum, ce facem?» de Preacuviosul Arhimandrit Sarántis Sarántos, filolog şi teolog, membru fondator al Centrului de Studii Patristice – NOUL BULETIN BILET FĂRĂ ÎNTOARCEREde pe excelentul blog Graiul Ortodox (ce a disparut intre timp):

Comunicarea Părintelui Sarandis Sarandos, preot paroh la biserica Adormirea Maicii Domnului Amarousiou la conferinţa «Noul act de  identitate: drum fără întoarcere», organizată de Mitropolia Pireului şi de Centrul de Studii Patristice, pe 6 octombrie 2012, în sala “Melina Merkouri” a Stadionului “Pace şi Prietenie.

«Şi acum, ce facem?»

de Preacuviosul Arhimandrit Sarántis Sarántos, filolog şi teolog, membru fondator al Centrului de Studii Patristice

[…]

Ceea ce se aştepta şi fusese programat de mult timp atât la nivel local, din interiorul ţării, dar mai ales din exterior de către instrumentele Noii Ere este îngrădirea totală a libertăţii – pe care Însuşi Dumnezeu ne-a dăruit-o – prin emiterea actelor electronice de identitate, a noilor acte de identitate, numite şi Carta Cetăţeanului, având drept scop înrobirea noastră prin însemnarea sau pecetluirea finală care ni se pregăteşte. După ce am auzit toate discursurile distinşilor vorbitori, ne dăm seama că înlocuirea iminentă a actelor noastre de identitate nu este o procedură obişnuită de înlocuire a actelor de identitate, ci se are în vedere integrarea cetăţeanului elen – şi mai apoi a tuturor cetăţenilor lumii – într-un sistem mondial de monitorizare. Guvernul mondial este pe cale să fie înfiinţat sau, mai degrabă, acest lucru deja s-a întâmplat. Prin intermediul internetului şi a guvernării electronice sunt globalizate toate componentele vieţii cotidiene, ale limbii, ale educaţiei, ale divertismentului, diversele preocupări, şi conduc la izolarea individului, la desfiinţarea tuturor instituţiilor sociale,  precum căsătoria, familia, şi odată cu aceasta, naşterea şi creşterea copiilor. Componenta de bază a globalizării este sistemul bancar care unifică toate economiile, atât ale ţărilor membre, cât şi ale persoanelor particulare. În interviul care a urmat întrevederii dintre primul-ministru al ţării noastre şi Shimon Perez – primul-ministru israelian – acesta din urmă a declarat următoarele: „Deja organizarea economică a atins punctul ei cel mai de sus. Tinerii noştri acceptă sistemul economic de tip global. Dar cum este posibil să funcţioneze ca  economie mondială, în mod corect şi stabil dacă nu se va constitui un guvern global condus de un singur guvernator?”.

Cu ceva timp înainte, primul nostru ministru ne-a surprins cu afirmaţia lui, şi anume: ”Avem nevoie de un guvern global şi acest lucru trebuie să se întâmple în cel mai scurt timp”.

Astăzi, toate câte a spus domnul Perez sunt percepute favorabil într-o ţară care îşi conduce forţat cetăţenii şi propriile interese către noul guvern global prin impunerea noilor acte de identitate. După cum se ştie, toate datele noastre cu caracter personal se află deja într-o arhivă a Departamentului de Siguranţă a Statului. Un singur computer conţine toate datele cu caracter personal ale cetăţenilor greci…

Dintotdeauna, desigur, Direcţia pentru Siguranţa Datelor cu Caracter Personal a păstrat datele personale referitoare la toţi cetăţenii, în vederea emiterii actului de identitate a fiecăruia dintre noi, care se făcea cu o fotografie şi cu datele noastre personale sumare, aceleaşi pentru fiecare cetăţean. S-a constatat că întotdeauna Direcţia Generală de Siguranţă a ţării, urmărind siguranţa cetăţenilor, păstra şi alte date cu caracter personal atunci când acestea apăreau şi care mai apoi erau evaluate şi în funcţie de această evaluare urmau să fie păstrate ori nu.

Însă, în afară ofiţerilor responsabili ai Siguranţei Generale, pentru nimeni altcineva nu era posibil sau uşor să valorifice şi să folosească datele personale care, pentru mai multă siguranţă erau păstrate sub formă scrisă în registre speciale şi cărţi. Astăzi însă toate datele noastre personale sunt înregistrate şi păstrate în formă digital-electronică. De acum toţi vom fi expuşi hackerilor ingenioşi care acţionează atât legal, cât şi ilegal. Primul hacker „legal” este Administraţia Financiară, iar cel de-al doilea este sistemul bancar. Cooperarea dintre cele două sisteme s-a concretizat în transferuri de bani realizate în mod abuziv din contul nostru bancar personal pentru datorii către Trezorerie, pentru achitarea diferitelor datorii acumulate (apă, electricitate etc). Este deasemenea cunoscut faptul că au fost sustrase fişiere electronice care cuprindeau reţete medicale pe care medicii le prescriseseră pacienţilor lor. A se consemna că Asociaţia Medicilor din Atena a apelat la Consiliul de Stat pentru a nu mai fi obligaţi medicii de a înregistra A.M.K.A. [numărul matricol al asigurării sociale] în reţetele celor care posedă asigurare. Astfel, devin cunoscute toate medicamentele care ni s-au administrat. Imediat ce farmacistul introduce în computer numărul matricol al asiguratului, imediat îi apare pe ecran tot cazierul medical al clientului său. Se naşte o firească întrebare: Din ce motiv hackerii au sustrat reţetele în format electronic? Ce să facă cu ele? Din moment ce nici măcar sărmanii bolnavi nu mai pot să folosească reţetele, de vreme ce  farmaciştii nu mai eliberează medicamente pe baza reţetelor fiindcă nu primesc înapoi banii de la Stat?

În ţara noastră deja a fost votată legea şi în curând se va pune în aplicare procedura de guvernare cu ajutorul datelor electronice. Arhiva electronică a fiecărei instituţii de stat se află deja conectată la sistemul bancar. Prin urmare, fiecare cetăţean va fi sclavul „mult-milostivului” stat, care acţionează tâlhăreşte, şi al „darnicului” sistem bancar. Dacă simplul cetăţean va avea o minimă sumă de bani în contul său, ca să-şi ducă zilele de azi pe mâine, imediat va intra în funcţiune sistemul bancar care deja este conectat cu agenţiile de colectare a restanţelor „rău platnicilor” şi printr-o singură comandă electronică i se vor extrage banii din conta în baza unei legi sau a alteia. Este o jefuire operată electronic, acoperită juridic, a pensionarului, de pildă, şi aşa foarte, foarte sărac.

Însă, nu-i de ajuns toată această capcană care i-a fost întinsă cetăţeanului grec de rând. Nu e de ajuns că în fiecare zi suntem ameninţaţi prin intermediul televizorului cu privire la dificultăţile imediate ce vor urma. Nu-i destul că nu pot fi achitate datoriile către „binefăcătorii” noştri creditori. Nu este de ajuns că numărul celor care nu au loc de muncă a ajuns la două milioane de persoane. Nu e suficient că nu mai are nici o siguranţă acelaşi cetăţean grec plătitor de taxe. În final, i se va solicita ca de bună voie să primească actul de identitate electronic care, nu doar că nu îi va uşura viaţa, ci îl va face şi mai vulnerabil la toate pericolele prezentate mai sus, precum şi faţă de altele, încă de neanticipat sau de neimaginat.

Noul act de identitate electronic va conţine un microcip de tehnologie avansată (R.F.I.D.) care are o imensă capacitate de stocare de informaţii cunoscute de noi sau necunoscute. Deasemenea, acest act de identitate electronic va conţine şi un emiţător cu antenă care se va afla în legătură cu baza de date care conţine arhiva cu datele personale. Cipul de tip R.F.I.D este unul programabil. Se consideră că noi nu vom avea posibilitatea de a controla acest cip şi, prin urmare, nu vom fi anunţaţi când cipul va fi accesat şi se vor adăuga ori şterge unele informaţii. Nu vom ştii, desigur nici cine va efectua toate aceste operaţiuni. Fiind acţionat prin unde electromagnetice (fără fir) foarte uşor va putea fi reprogramat de către hackeri sau de către oricine altcineva. De vreme ce lucrurile funcţionează în acest mod, din moment ce întregul aparat de stat este duşmanul cetăţeanului grec exploatat, de ce să acceptăm actul de identitate electronic?

Vedeţi îndrăzneala şi cinismul celor care ne conduc? Vei fi pus să semnezi o cerere al cărei conţinut a fost întocmit de înşişi cei de la putere. Te vor obliga să plăteşti şi cinci euro ca să fie încredinţaţi că te-au înrobit, că eşti prizonier în închisoarea lor electronică căreia te-ai predat de bunăvoie. Din păcate, există încă oameni simpli, dar şi preoţi şi teologi, iubiţi fraţi de-ai noştri întru Hristos, care îngroapă capul în nisip, aşa cum face struţul. Nu acceptă să vadă pericolul şi spun că toate acestea nu sunt reale. Însă realitatea îi contrazice findcă deja se întâmplă ceea ce în urmă cu câţiva ani era de domeniul ştiinţifico-fantastic. Unii zic: ”Eu nu am nimic de ascuns, să facă publice toate datele mele personale. Eu nu am «rufe murdare» (fapte ori dovezi incriminatorii).” Hristos a avut ceva de ascuns? Câte „vai-uri” nu a rostit la adresa cărturarilor şi a fariseilor. Nu se temea de nimeni şi de nimic. Şi totuşi aceştia L-au discreditat şi permanent încercau să găsească prilej pentru a-L acuza de încălcarea Legii. Îi răstălmăceau chiar şi cuvintele, spusele, pentru a-L incrimina. Iar Iisus nu a spus nimic în faţa lui Pilat la proces şi nu a participat deloc la săvârşirea faptelor lor rele. Ar fi putut şi Hristos să fie împăciuitor, să caute să se „împace” cu acuzatorii lui pentru a nu fi condamnat. Ar fi putut cu uşurinţă să demonteze fiecare acuzaţie ce i-a fost adusă, ca să scape. Dar scopul Lui nu era achitarea, ci de a da în vileag josnicia lor, iar ei să se curăţească prin pocăinţă de faptele lor rele. Prin urmare, noi de ce să lăsăm pe mâna celor vicleni viaţa şi libertatea noastră din moment ce ne-au fost dăruite de Dumnezeu? În Anglia au fost introduse încă de acum doi ani actele de identitate electronice. Deja ajunseseră în mâinile a mii de cetăţeni englezi. Însă, imediat ce au înţeles că astfel se expun pericolului pierderii libertăţii le-au predat înapoi autorităţilor, iar legea care le impunea nu a putut fi aplicată.

Şi acum ce facem?

  1. Cunoaştem, iubiţi credincioşi, că Sfânta noastră Ortodoxie, Sfânta noastră Credinţă nicicând nu a fost opresivă ori dictatorială. Scopul pe care ni l-am propus nu este decât informarea cât mai exactă şi mai amănunţită. Iisus Hristos ne-a învăţat adevărul său: «Eu sunt Adevărul», dar oamenii nu s-au lăsat convinşi. Cărturarii şi fariseii, care erau oameni religioşi, membri de vază ai Bisericii acelor vremuri, nu L-au crezut. Aşadar, cu glas mare rostim şi noi, asemenea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, acele cuvinte  din Sfânta Scriptură “cine doreşte…”.
  2. Cu modestie considerăm că tot acest climat apăsător creat în ţara noastră, dar şi situaţia externă (de ex. războiul din Siria, care este îndreptat în principal împotriva creştinilor) nu ne permite prea mult să ne hazardăm cu declaraţiile. Cine doreşte, cine înţelege, trăieşte şi sesizează practic, spiritual ori duhovniceşte situaţia prezentă, dar şi ceea ce urmează să se întâmple, să rostească cu responsabilitate şi răspicat: Nu, nu mă voi preda de bunăvoie acestei adevărate închisori electronice, care îmi promite că în acest mod îmi va uşura viaţa în relaţia cu serviciile publice. Se ştie deja că circa o sută de mii de cetăţeni greci s-au declarat – prin intermediul internetului – împotriva acceptării noului act de identitate electronic. Mai putem oare avea încredere în cei care prin fapte, prin declaraţii, prin reducerea salariilor sau anularea tuturor drepturilor de asistenţă medicală şi, în general, a asigurărilor sociale, ne-au înşelat în modul cel mai grosolan, în cârdăşie cu prietenii lor, membrii ai lojilor masonice şi ai consiliilor care supraveghează crearea Noii Lumi, a Noii Ordini Mondiale? Este posibil ceea ce susţine coaliţia partidelor de stânga din guvern, şi anume faptul că este pentru prima şi pentru ultima oară când ne-am dat acordul pentru implementarea măsurilor economice antipopulare de austeritate? Este posibil să declare cu cinism că: doar o singură dată vă ucidem?

Însă cele discutate astăzi aici vor ajunge la urechile lor. Măcar de ar destupa urechile unora dintre ei. Pe toţi acei miniştri ori parlamentari pe care îi cunoaştem îi putem informa personal. Şi le vom spune răspicat că nu dorim „închisoare electronică”; act de identitate electronic nu vom accepta. Printr-o comunicare personală, de la om la om, civilizat şi cu bune intenţii să facem efortul de a-i informa, fiindcă se poate să nu fi înţeles exact ce înseamnă actul de identitate electronic. Permiteţi-mi, vă rog, să adaug ceva, nu pentru a critica  însă, ci pentru a informa. În urmă cu circa douăzeci de ani, atunci când au apărut primele discuţii despre actele de identitate electronice pe care guvernul „de dreapta” de atunci le promova cu insistenţă, un înalt cleric de la noi, influenţat şi el de politic, declara: „De ce atâta tulburare? Eu aş putea să trec acest număr (666) şi pe veşmintele cu care slujesc, fiindcă nu văd nici un pericol în acest sens. De vreme ce Îl am pe Hristos de partea mea nu mă tem în nici un fel de ceea ce-mi poate face diavolul”. Mai târziu însă, când a aflat adevărul despre actele de identitate electronice, şi-a schimbat părerea şi atitudinea şi, în mod public, a tras un semnal de alarmă pentru ca turma cea cuvântătoare să nu accepte această înrobire. Este de datoria noastră, a tuturor celor prezenţi la această conferinţă, să facem cunoscut toate câte s-au spus aici către toţi pe care îi cunoaştem şi, în general către toţi concetăţenii. Considerăm că nu constituie o îndrăzneală prea mare această informare către distinşii clerici colegi şi Preasfinţiţii Arhierei prezenţi aici.

Cât priveşte numărul 666 v-aţi întrebat, desigur, de ce nu am început cu acest subiect. Sfinţii şi cuvioşii Părinţi Aghioriţi iau în discuţie această temă începând cu sfântul luminat de Dumnezeu, vrednicul de pomenire părintele nostru Paisie Aghioritul. În acest moment vă solicit să fiţi atenţi. Un cercetător specialist în informatică a atras atenţia asupra unui lucru. Cipul de tip R.F.I.D. este un cip care poate fi reprogramat. Oricând doreşte, guvernul poate da ordin ofiţerilor Direcţiei Naţionale de Securitate care sunt utilizatorii şi totodată cei care supraveghează datele noastre personale – atât cât este posibil acest lucru – să adauge sau să elimine numărul 666 din sistem, pentru a induce în eroare pe credincioşi. Suntem siguri că statul elen ţine neapărat să introducă numărul 666 în noile acte de identitate, eventual în formă criptată. Există multe profeţii în trecut potrivit cărora numărul 666 (numărul fiarei din Apocalipsă) se va regăsi în actele de identitate electronice sau în alte acte asemănătoare. În continuare prezentăm două pagini din articole publicate de noi în trecut despre Actul de Identitate. Conţine câteva nume ale politicienilor şi jurnaliştilor care insistă că numai numărul 666 poate fi folosit drept cod de acces în sistemul central de informaţii. Sunt de menţionat şi declaraţiile celor responsabili că există numărul 666 înscris în actele de identitate electronice pentru a putea fi recunoscute şi citite de către toate computerele aflate în dotarea diferitelor servicii guvernamentale. Publicaţia „Mărturie Ortodoxă”, nr. 7, publică câteva astfel de declaraţii ale politicienilor  şi jurnaliştilor de la noi:

  • Lukas Papadimas (Ministru Secretar de Stat în Ministerul de Externe): A recunoscut deschis că numărul incriminat (666) este folosit din motive tehnice care ţin de informatizare. [postul de televiziune Antena, emisiunea „Ora adevărului” moderată de dl. Pretenderis (cu intervenţia Mitropolitului de Alexandroupolis, Preasfinţitul Anthimos) martie, 1977].
  • Theodoros  Pangalos (Ministru de Externe), la întrebarea ziaristului N. Hatzinikolaou, de ce nu schimbă nr. 666, de vreme ce protestează atât Biserica, cât şi clerul, a răspuns: „Nu putem să-l înlocuim, fiindcă e vai de noi dacă vom ajunge să ne luăm după o mână de oameni ciudaţi. [postul de televiziune Mega, emisiunea „Faţă în faţă”, imediat după semnarea convenţiei Schengen].
  • Pavlos Sarlis (Europarlamentar, Néa Dimokratia, susţinător al Convenţiei Schengen): „666 va fi inclus în actele electronice de identitate… Este la îndemâna oricărui guvern să schimbe sistemul electronic existent şi să folosească alt sistem care să nu conţină numărul 666, de vreme ce acest număr a iscat atâtea împotriviri, în general” [cotidianul „Apoghefmatini”, 15-6-97, p. 24].
  • Ilias Papadopoulos (raportor al Convenţiei Schengen din partea P.A.S.O.K) a răspuns afirmaţiei arhiepiscopoului Hristodoulos care vorbise despre existenţa numărului 666 în noile acte de identitate electronice: ”Ţin să observ că Înaltpreasfinţitul Hristodoulos este foarte pozitiv în discursul său, a redat foarte corect semnificaţia numărului 666…, suntem însă în epoca tehnologiei informaţionale, iar stat puternic este acela care deţine cele mai multe informaţii, mai mult decât acela care are mai multă tehnologie militară. Suntem obligaţi, deci, de a intra în acest sistem, fiindcă trebuie să vedem şi ce s-ar fi întâmplat dacă nu am intra” [Televiziunea SKAY, Ştiri 10-06-1997].
  • Ioannis Loverdos (jurnalist) : „Numărul 666 se va regăsi în noile acte de identitate din nevoia de automatizare aşa cum se găseşte stipulat în documentul de ratificare a Convenţiei Schengen” [ziarul „Investitorul”, sâmbătă 14-06-1997].
  • Iorgos Paschalidis (ministru). Încercând să liniştească membrii comisiei arhiereilor care l-a vizitat, a declarat: „666 nu este ceva rău. Pur şi simplu este un număr înainte de 667 şi care urmează după 665!… [cotidianul „Presa Liberă”, 11-06-1997].
  • Hristos Nikolaidis (jurnalist): ”…cercetători specialişti din domeniul programării  IT observă că apariţia acestui număr în sistemul de operare este pur şi simplu întâmplătoare. Mai exact, se precizează că acest număr se regăseşte pe eticheta fiecărui bun de consum, în codul de bare, nu unitar (666), ci sub forma celor trei elemente de 6 care îl constituie. Forma care dă denumirea de „şase” (6) este constituită din două linii, una îngustă şi una mai lată, şi se repetă la început, la mijloc şi la sfârşitul codului de bare…” [cotidianul „Vestitorul”, marţi 17-07-1997].
  • Ilias Papadopoulos (raportor al Convenţiei Schengen). „Este păcat că o  societate în carele legile funcţionează, aşa cum se întâmplă în ţara noastră, unde se fac auzite toate doleanţele cetăţenilor, se lasă influenţată de o minoritate care vrea să impună un număr (este vorba de înlocuirea numărului 666 cu 777)” [televiziunea de stat ET3, emisiunea „Investigaţii”]. De ce oare  atâta insistenţă pentru un anumit număr – controversat din punctul nostru de vedere –  din partea celor, mai mult sau mai puţin importanţi, care construiesc „Lumea Nouă”? Dacă computerele au nevoie de un număr format din trei cifre pentru a comunica între ele în reţeaua internaţională (interguvernamental), noi, creştinii, dacă am fi fost de acord cu celelalte detalii ale actelor electronice, am fi propus o multitudine de numere pentru  fi folosite. Aşa stând lucrurile cine are idei fixe în această privinţă? Creştinii, care nu sunt de acord cu un anumit număr (666) sau „stăpânitorii lumii acesteia” care insistă doar cu acest 666 satanic şi nu acceptă orice alt număr???
  • 3. De aceea am adus argumentul „înrobirii electronice” prin intermediul căreia cei care vor să construiască „Lumea Nouă” încearcă să ne priveze de libertatea pe care Dumnezeu Însuşi ne-a dăruit-o. În sensul acesta vom asculta două paragrafe dintr-o carte care răspunde acestei probleme, editată de Chilia Sfântului Nicolae Burazeri (Sfântul Munte Atos), intitulată „Responsabilitatea alegerii noastre”: «Cum poate străbate, în această furtună creată de arhitecţii Lumii Noi, cuvântul lui Dumnezeu despre viaţa duhovnicească trăită în Duhul Sfânt? Nu se mai vorbeşte despre chipul uman, despre  voinţă liberă, despre viaţa duhovnicească trăită în Duhul Sfânt. Toate câte a lucrat „înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu (Efeseni 3:10)” se pare că nu-şi mai au locul aici. Sunt anacronice şi de neacceptat. Şi totuşi: nici un frate (mic ori…Mare), nici un om nu ne-a mântuit (Psalm 48:8), ci doar Dumnezeu-Omul. Acesta ne-a eliberat din stăpânirea iadului şi din puterea morţii. Numai Hristos ne-a răscumpărat cu Sângele Său. „Răscumpăratu-ne-ai pe noi din blestemul Legii cu cinstit Sângele Tău”. Hristos s-a dat pe Sine Însuşi pentru a-l răscumpăra pe om şi mai ales voinţa lui. Ne-a făcut ai Lui. „Nu sunteţi ai voştri, aţi fost răscumpăraţi cu un preţ”(I Corinteni 6:19-20). De aceea, pentru nimeni altcineva nu trebuie să lucrăm şi nimănui nu trebuie să ne dăm pe noi înşine, nici sufletul, nici trupul, nici dragostea, nici recunoştinţa şi nici judecata noastră. Sfântul Nicolae Cabasila spune: „Încă de la început, omul a fost creat în cinstea Noului Om, Hristos. Pentru Acela au fost create şi raţiunea, dar şi dorinţa. Ni s-a dat raţiunea, ca să-l cunoaştem pe Hristos; ni s-a dat dorinţa de a tinde către El; am primit recunoştinţa pentru a-I mulţumi….».

Iată de ce atât noile paşapoarte biometrice, cât şi actele de identitate electronice şi cipurile implantate, cu toate consecinţele lor oribile şi înfricoşătoare, chiar dacă ne deservesc, nu-şi locul în viaţa noastră. Pentru că, într-adevăr, ele ne cer sufletul, mintea, gândul, dorinţa. Pretind însuşi sufletul nostru pentru care „Hristos a murit” (Romani 14:15). Cuvântul veşnic al Domnului este deosebit de actual: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau unuia îi va sluji şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu putem sluji lui Dumnezeu şi lui mamona”.

4. Buletinul electronic însă reprezintă arvuna pecetluirii.După cum susţinea de-Dumnezeu-luminatul Părinte Paisie Aghioritul, unii vor apărea la televizor şi vor provoca false nelinişti în rândul oamenilor, spunând că şi-au pierdut actul de identitatea şi ne vor arăta cât de neplăcute sunt consecinţele acestei pierderi. Iar pe temeiul acestui argument ne vor implanta în mâna dreaptă un microcip care va conţine toate datele noastre personale. Actul electronic, având la bază tehnica telefoniei fără fir, ceea ce înseamnă că va funcţiona oarecum asemănător cu telefoanele mobile, va putea transmite şi primi diferite influenţe prin intermediul microcipului. Există o informaţie, obţinută în urma unui studiu ştiinţific, potrivit căreia, dacă microcipul se va reprograma şi va influenţa encefalul prin anumite unde electronice, va putea acţiona şi asupra voinţei şi va putea influenţa psihic dispoziţia sau hotărârile purtătorului. Dacă microcipul conţine fie şi o cantitate foarte mică de substanţă chimică otrăvitoare, e posibil ca lucrurile să fie cu mult mai serioase, bine ştiind că ne conduc oameni care încontinuu ameninţă, înjosesc, înrobesc şi umilesc cetăţeanul grec, nepăsându-le în chip primejdios de supravieţuirea sau de viitorul acestuia. În ce priveşte persoanele cu vârste de peste 70 de ani, şefii de guvern actuali şi-au arătat făţiş atitudinea dispreţuitoare şi intenţiile, mai rele chiar decât ale mentorilor lor politici care le-au premers.

În America circulă deja ştirea că în câteva state s-a votat legea pe baza căreia, din 2013, va trebui ca toţi cetăţenii să se pecetluiască, să îşi implanteze în mâna dreapta microcipul, altfel nu vor avea acces la sistemul de sănătate. Aşadar, cei care nu se vor conforma, vor fi consideraţi în afara legii.

Permiteţi-mi o divagaţie de la subiect care, totuşi, are o legătură strânsă cu tema noastră. Dintr-o dată, sistemul impune studenţilor noştri o legitimaţie electronică însoţită de depunerea unei declaraţii prin care sunt de acord să-şi doneze trupurile [în cazul morţii]. Noua Eră pretinde, prin guvernatorii noştri, ca tinerii noştri să îşi ofere de bună voie organele statului antihristic şi nelegiuit. Nu doar persoanele de peste şaptezeci de ani vor fi astfel proscrise, ci şi cei mai tineri. Sunt datori să se declare de acord cu sistemul lor, prin legitimaţie. Sunt datori, nu numai în baza legii 3984/2011 referitoare la „presupusele consimţăminte”, lege votată cu cinism chiar în zilele în care manifestau „revoltaţii” [manifestaţii de stradă din vara lui 2011 ale celor revoltaţi împotriva măsurilor economice, mai ales ale tinerilor, n.tr.], prin care cetăţenii sunt chemaţi să accepte „liber”, personal, de bună voie, să fie victimele regimului.

Domnul nostru Iisus Hristos nu a mai „apucat” să îşi doneze organele, El nu a mai gândit filantropic. „Nici un os din El nu se va zdrobi”, ne spun sfinţii Proroci şi sfinţii Evanghelişti. Domnul nu a îngăduit să-I fie mutilat trupul. Mai mult încă, jertfa Lui pe cruce, moartea şi coborârea la Iad au anulat ontologia morţii, „cu moartea pre moarte călcând şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le”. De ce ne împing copiii spre noua modă a epocii donării trupurilor? Nu îi împing spre înregimentarea lor parţială în sistemul antihristic newage-ist?

  1. Având înaintea noastră toate aceste nenorociri atât de vătămătoare care sunt iminente, se naşte întrebarea firească: Ce vom spune copiilor noştri şi nepoţilor noştri? Iată, cunoaştem că, iniţial, AMKA s-a acordat celor mari, însă foarte curând legea s-a extins şi asupra celor tineri; la fel se va întâmpla şi cu buletinul electronic care la un moment dat se va acorda şi celor mici şi astfel, mult mai uşor, va urma implantarea în mânuţele lor nevinovate. Toată răspunderea va cădea asupra noastră, a celor care ne vom lasă copiii abandonaţi în dinţii lupului celui înţelegător, ai antihristului. Când vor creşte, oare nu vor simţi asupra lor şi înlăuntrul lor stăpânirea demonică? Inerţia noastră, neimplicarea şi indiferenţa mascată, oare nu le vor îngreuna paşii în creşterea şi vieţuirea lor elementară? În locul bogăţiei şi al libertăţii le vom dărui spre moştenire sărăcie şi robie?
  2. Într-un text de mare profunzime al Sfântului Părinte român Iustin Pârvu, publicat pe 14 ianuarie 2009, se vede limpede neliniştea sa faţă de hotărârile pe care şi le asumă fiecare cetăţean român ortodox cu privire la impunerea buletinelor electronice. Le reaminteşte românilor următoarele: „Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri apocaliptice de durere, dar iată, mânia Domnului a venit asupra noastră mai devreme din cauza păcatelor şi a fărădelegilor pe care le-am săvârşit. Şi văd cum bieţii oameni nu sunt pregătiţi să depăşească aceste capcane ale vicleanului, a cărui nouă hotărâre este să ne pecetluiască sufletele cu pecetea diavolului – 666. Cu toţii am citit Apocalipsa şi profeţiile care s-au scris în urmă cu 2000 de ani: «Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, pe cei bogaţi şi pe cei săraci, pe cei slobozi şi pe cei robiţi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei» (Apoc. 13:16-17).  

Această vreme în care trăim este înainte-mergătoarea acestei profeţii. Presaţi de lege şi de guvern, românii sunt forţaţi să intre într-un plan de localizare şi supraveghere, la nivel naţional şi internaţional. Plan care, practic, fură libertatea oamenilor”. Părintele Iustin, continuându-şi sfaturile către românii ortodocşi, cu multă dragoste şi cu simţământul înaltei răspunderi pastorale, le spune: „Probabil că pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip este ceva neînsemnat, dar în spatele acestui sistem care înregistrează oamenii şi conţine toate informaţiile, se ascunde o întreagă dictatură, un plan diabolic, prin intermediul căruia accepţi să îţi vinzi sufletul diavolului. Înregistrarea oamenilor, după cum facem cu animalele, este primul pas dintre măsurile care se iau pentru supravegherea deplină a omului. Iubiţii mei, după cum au profeţit Sfinţii Părinţi, acceptarea acestui cip este ca şi cum ne-am nega credinţa. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu, şi lui mamona. Nu, iubiţii mei, nu primiţi acest semn diavolesc, care vă va lua ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, unicitate şi originalitate a fiecărui om. Trebuie să apărăm acest drept pe care ni l-a dat Domnul, chiar dacă va trebui să îl plătim cu preţul vieţii. Degeaba aţi câştigat lucruri trecătoare, lumeşti, dacă pierdeţi sufletele voastre şi pe ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun foarte clar, că «trebuie să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni» (Fapte 5:29).”

  1. Am păstrat pentru final un text recent, excepţional, al Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la actele de identitate buletine. Este un proiect de hotărâre „Despre poziţia Bisericii faţă de apariţia şi dezvoltarea noilor tehnologii de identificare a oamenilor”.

Comisia Intersinodală pentru relaţiile Bisericii cu statul şi societatea a redactat un prim proiect pe care l-a definitivat Sfântul Sinod Permanent sub îndrumarea Patriarhului Chiril.

Din 2001, al şaptelea plen al Comisiei Teologice Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse a început să se neliniştească în ce priveşte tema actelor de identitate electronice.

La următoarele Sinoade din 2004, 2005, 2009 s-au pus în discuţie toate problemele care se vor ivi odată cu impunerea buletinelor electronice.

S-au trasat următoarele concluzii:

  • Mii de cetăţeni ruşi sunt constrânşi să folosească în viaţa cotidiană mijloacele electronice de supraveghere şi documentele electronice.
  • Se schimbă substanţial modul de viaţă a cetăţenilor care sunt supuşi guvernării electronice.
  • Legile de funcţionare a sistemelor de guvernare creează pericolul supravegherii depline şi al direcţionării obligatorii a omului şi a societăţii către anumite scopuri.
  • Baza comunicării digitale la nivel internaţional o reprezintă identificarea fiecărei persoane printr-un cod digital pe care îl foloseşte o persoană pentru fiecare tranzacţie. Astfel se codează şi se numerotează, pierzându-şi numele care îl caracterizează ca persoană.
  • Fără codul digital, persoana se expune pericolului de a fi exclus pretutindeni, ajungând până la a nu mai putea să îşi procure nici hrana.
  • Un pericol imediat, dar vizibil, este acela al pierderii independenţei naţionale a unui stat. Noi deja ne-am pierdut independenţa naţională din pricina convenţiilor de împrumut pe care le-au semnat şi validat 200 dintre parlamentarii noştri. Există pericolul ca acest cod să însoţească omul, chiar şi după moartea sa.
  • Apare acum un nou tip de delicte, cele electronice. Astăzi poţi jefui o bancă fără să spargi uşi şi case de bani sau să furi o persoană doar aflând codul cardului său.
  • Semnăturile digitale, chiar şi în cel mai avansat sistem, nu te pot asigura împotriva rău-făcătorilor.
  • Fiecare biocod conţine mult mai multe informaţii decât este nevoie pentru o simplă identificare a persoanei. Posibilităţile de abuz prin datele biometrice sunt vădite în situaţiile de discriminarea sau acceptarea la o slujbă, ajungându-se până la cruntul şantaj.
  • Biserică este de acord cu neliniştile cetăţenilor şi consideră inadmisibilă anularea drepturilor constituţionale, în cazul în care oamenii vor refuza colectarea şi prelucrarea datelor lor personale.
  • Documentele electronice nu trebuie să conţină informaţii necunoscute şi de neînţeles cetăţenilor. Nu trebuie să existe simboluri profanatoare şi caractere imorale sau ceva ce ar putea ultragia simţămintele religioase ale credincioşilor.
  • Clerul, monahii şi toţi fiii credincioşi ai sfintei Biserici sunt chemaţi să manifeste cu înţelepciune judecata creştină, să păzească libertatea mărturisirii credinţei lor, apărându-şi unitatea lor în Biserică pentru a aduce roade bune.
  1. Sfântul Sinod al Bisericii Greciei s-a ocupat în mod repetat, cu interes neadormit şi continuu, de problema buletinelor electronice, deoarece împărtăşeşte îngrijorarea şi neliniştile poporului ortodox grec. În comunicatul din 9 Martie 1993, printre altele, s-au adus în discuţie actele de identitate electronice, „… având în vedere posibilităţile nelimitate ale tehnologiei electronice, fie spre sustragerea datelor, fie spre corelarea lor, există primejdia unei ameninţări de coşmar împotriva libertăţii personale a cetăţeanului… viitoarea (carte de identitate) să conţină date personale ale deţinătorului, de nevăzut cu ochiul liber şi, prin urmare, necunoscute deţinătorului”.

De asemenea, în enciclica 2626/7-4-1997 cere literal: „prin proceduri constituţionale legiferate, Guvernul să se preocupe pe cât posibil de protejarea persoanei împotriva prelucrării electronice a datelor personale…”. În acelaşi timp preconizează: „pentru protejarea individului, să nu fie acceptat drept cod numeric al sistemelor electronice statale numărul 666”.

Altminteri, în enciclica 2641/9-2-1998, Sfântul Sinod „… insistă asupra mai vechii sale luări de poziţie asupra acestui subiect şi proclamă şi susţine nevoia de garantare a protecţiei caracterului privat al vieţii personale şi familiale şi confidenţialitatea comunicării…, iar în cazul în care va fi folosit odiosul număr 666, va recomanda credincioşilor să nu accepte noile buletine”.

În comunicatul Sfântului Sinod Permanent cu privire la Cardul Cetăţeanului din 8 decembrie 2010 subliniază „neclaritatea, contradicţia şi dezordinea” care există în proiectul de lege cu privire la guvernarea electronică. [Sinodul] „… îşi declară reţinerea” [faţă de proiect], deoarece „Biserica respectă irepetabilitatea persoanei omului şi libertatea dăruită de Dumnezeu. Fiinţa umană nu poate să fie dezgolită de demnitatea şi de trăsăturile sale unice”.

La finalul comunicatului Sfântului Sinod Permanent din 17-11-2010, printre altele, se accentuează următoarele: „Cardul Cetăţeanului nu trebuie să conţină în nici un chip, vădit sau ascuns, numărul 666” şi „de asemenea, în nici un fel nu trebuie ca acesta să încalce libertatea personală”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

  1. Foarte tare!
    Na! Ce mai e de spus?
    Deci, NU TREBUIE PRIMIT ȘI PACE!
    Mai ales că acum, autobuzele, prin case, pe străzi acționează wi-fi….deci, așa cum spunea și ”nebunul” David Icke, ”ei” au ajuns la performanța tehnologică de a manevra/manipula simțămintele noastre, pentru că iubirea, ura, invidia, gelozia, compasiunea….au o anumită frecvență ce este moderată/modulată după bunul plac al celui/celor de la butoane, după cum vor…prin antena RFID a pârdalnicului cip! Avem telefoane mobile, acționează prin ele! Avem modem pentru internet, avem card SATB….unii și card de sănătate, de salarii, de pensii, vine și actul ăsta de identitate și tot așa!

    1. E de anul trecut se pare…am urmărit tot filmulețul…o să fac transcriptul la cele 3 minute, ca să vă apuce nervii și pe voi!
      La interviul idioților doritori de 666 din Ilfov, aceștia afirmă plini de ei că nu sunt superstițioși domnule!
      Apare și Teodor Stolojan care ironizează temerea de 666 pentru că așa este și în SUA demult, iar boul de la pașapoarte mai spune că ar trebui să fim ”recunoscători” pentru munca lor depusă, pentru faptul că în cip este înglobat CNP-ul, starea civilă, de sănătate plus alte informații despre tine (care or fi acelea?) și că „ce BINE o să fie când o să ieșiți în afară de țară”!

  2. Socant, dar adevarat. Suntem condusi si viata noastra este sub auspiciile tehnologiei de varf, care de cele mai multe ori functioneaza diferit de ceea ce este normal. AVem lucuri bune, dar si un viitor incert.

  3. Ce spune slugoiul Jacques Attali, in cartea sa “O scurta Istorie asupra Viitorului”:

    „Cip-urile electronice, purtate subcutanat, vor înregistra neîncetat bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul. Microprocesoare conectate la diverse organe vor urmări funcționarea lor în raport cu normele“. Trăind în condiții nesigure și ducând o viață haotică, vom fi dependenți de societățile de asigurare pentru securitatea noastră. Aceste companii vor impune clienților cerințe tot mai mari și se vor asigura că ei „se conformează normelor, pentru a-și reduce la minim riscurile… Ei vor interveni treptat pentru a dicta norme planetare (Ce să mănânci?; Ce trebuie să cunoști?; Cum să șofezi?; Cum să te protejezi?; Cum să consumi?; Cum să produci?)“. Companiile de asigurare vor fi nemiloase, „Ele îi vor penaliza pe fumători, băutori, obezi, neangajați, neprotejați, agresivi, neatenți, neîndemanatici, prostănaci, risipitori. Ignoranța, expunerea la riscuri, oboseala și vulnerabilitatea vor fi considerate boli“.

    1. Extrem de previzibil, predictibil în viitorul cel mai apropiat!
      De când ne-a avertizat Pr.Iustin Pârvu mi-am dat seama că, prin drăcăriile nano te vor obliga de vrei să trăiești în cadrul societății, să te supui PRIN LEGE, bio-cipului.
      Deja românii au perfectat drăcii nano care fac curățenie prin țesuturi, reparând cică tendoane, oase, etc….mereu primesc pe e-mail sau prin reclame invitații pentru mine sau pentru cunoscuți să experimenteze ”binefacerile” tehnologiei viitorului!

      Adică, n-o să mai înghiți pilula ce conține analgezice antiinflamatoare, ci poate tot sub formă de pilulă care se dezintegrează la contactul cu fluidele, ieșind drăcăria nano care se va duce punct ochit, punct lovit acolo unde trebuie să rezolve precum mecanicul….

      Ce nu se va putea face prin unde, acționându-se de la distanță asupra bio-cipului, se va face prin jucăriile nano introduse cu ajutorul unui pahar cu apă sau prin injecții intra-venoase!
      Primii care vor accepta vor fi cei bolnavi, bătrânii….experimentându-se demult dpdv psihologic reacțiile lor de acceptare imediată, fără întrebări, îndoieli sau chestiuni de conștiință moral-religioasă…așa cum au acceptat la noi aproape TOȚI cardurile de sănătate, apoi cele de salarii, etc….

      Așa va face Antihristul în opoziție cu Hristos-Dumnezeu DAR nu cu ajutorul Harului, ci prin nano-tehnologie prin așa-zisa eliberare de boală sau handicap….prin înrobire, urlând în fața lumii ceea ce a realizat el, ”la fel”: ”„Orbii văd, şchiopii umblă, leproşii se curăţesc, surzii aud, morţii înviază şi săracilor li se binevesteşte!” dar nu cum a spus Luca 7,22, ci Antihristul!

  4. Să nu-i uităm pe Marii Duhovnici ai României care ne-au avertizat cel mai bine și echilibrat cu privire la pericolul actelor cu cip

    https://youtu.be/9zTPynVsrbc

    Să-i lăsăm pe greci, că la ei e praf și pulbere lupta anti-sistem, au pierdut și lupta cu pederastrii, la ei fiind votate casatoriile lgbt

  5. Exact!
    Și așa cum a proorocit Pr.Elpidie și crucea de pe steag și-au dat-o jos, ca să nu supere stăpânii U.E.

    1. Ba NU si-au schimbat steagul. De unde ai scos-o? Poate ca o vor face si prorocia se va implini candva. Dumnezeu stie. Dar deocamdata AU crucea pe steag.

      Uite asa reusim sa ne discreditam singuri. Chiar nu se potriveste sa spunem lucruri neadevarate la un articol atat de clar si echilibrat care nu face speculatii.

      In articol se intareste ideea ca documentele electronice reprezinta linia rosie peste care crestinii cu trezvie ar trebui sa nu treaca. Totul este foarte limpede si la lumina zilei. Nimeni nu se va putea indreptati ca nu a stiut. Cu toate acestea vedem ca suntem pe cale de a le accepta fara nici o problema de constiinta.

      Pasapoartele electronice sau cardurile de sanatate sunt documente electronice care au alternativa neelectronica. Si totusi sunt extrem de putini cei care le-au refuzat (sub 50.000 in cazul cardurilor de sanatate – estimarea mea – extrapolare pe baza informatiilor pe care le am din 2 judete iar la pasapoarte nu stiu; oricum vor fi din ce in ce mai putini odata cu prelungirea perioadei de emitere – 10 zile lucratoare sau maxim 3 zile in regim de urgenta daca se aduc documente doveditoare).

      Sigur ca orice articol bine scris este de mare ajutor in trezirea oamenilor dar sa nu uitam ca prin rugaciune Dumnezeu poate face mult mai multe in deschiderea inimilor impietrite pentru a constientiza ca este mult mai tarziu decat credem si ca acum traim de fapt ultimele clipe de libertate in care mai putem reactiona in vreun fel.

      Realitatea este dura dar daca nu intelegem situatia in care ne aflam vom trai drama fecioarelor fara untdelemn. Daca nici acum nu ne pregatim pentru ce urmeaza atunci cand?

      Am simtit nevoia sa comentez pe tema asta si la https://ortodoxinfo.ro/2019/05/16/marturisire-de-credinta-impotriva-ecumenismului-si-a-globalizarii-din-partea-fratelui-sandu-tasca-fost-vietuitor-al-manastirii-patrunsa/#comment-54871 pentru a atrage atentia ca ne discreditam speculand. Ceea ce traim deja este suficient pentru orice om de buna credinta sa inteleaga realitatea.

      1. Cine face rău?
        Tocmai pentru că realitatea BATE FILMUL și ce ne așteaptă., nu mai vorbesc!
        Își sparg plămânii sfinți iar cre(s)tinii DORM rușinos…care pe burtă, care pe coate!
        Să știi că n-am scos din burtă ”știrea„ că nu mai au crucea pe steag…n-am timp, dar o să caut și o să-ți dovedesc!
        Tu de unde știi că o mai au?!

        Doi: Cine se roagă în ziua de azi? Cine mai ține post în ziua de azi? Cine mai cred în Înviere în ziua de azi? Și nu mai termin cu întrebările!
        Vorbesc în primul rând de familia, mea, de neamul meu, de prieteni, cunoscuți, vecini, colegi de serviciu…TE IEI CU MÂINILE DE CAP!

        Nu discreditează nimeni, NIMIC!
        Se arată așa cum sunt majoritatea românilor: ÎN PLOP, ȘI PLOPU-N AER!

          1. ”Cred”că e actualizat, deci n-ai certitudini!
            Îți spun SIGUR că am auzit la televizor dar a fost și un documentar în care, după criza economică din care i-a scos tot U.E. prin șarpele Merkel, datorită turismului din care iei fac bani și trăiesc binișor, Germania a cumpărat Grecia, una din condiții fiind scoaterea crucii de pe steag, apoi LGBT-ul prin acceptarea ”căsătoriilor” dintre gay (ceea ce au și făcut…), plus imigranții…fără număr!

            Nu înțeleg faza cu talanții! Sau poate ai vrut să spui că n-ar fi adevărat că Antihristul e pe vine datorită stării ne-duhovnicești a cre(ș)tinilor care, la modul indiferent, indolent, nesimțit ȘI-AU ȚINUT ”LA PĂSTRARE” TALANTUL (botezul), ÎNGROPAT pentru a fi redat Stăpânului de drept Hristos,fără dobândă) precum sluga rea, leneșă DAR mai ales vicleană?

            Bine-nțeles că fiecare va da socoteală pentru ceea ce-a făcut, dar VINA e generală și s-a transmis din tată-n fiu, de la mamă la fiică: desfrânarea, îmbuibarea, fumatul, alcoolismul plus alte patimi!

          2. Apropos, scrie-ți te rog numele corect: Andrei, nu generic – andrei – de parcă n-ai fi persoană, ci obiect!
            Porți numele Sf.Ap.Andrei doar!

  6. Este vorba despre declarații ale unor politicieni ce confirmă existența numărului 666 pe documente dar este vorba de codul de bare EAN13 in anii 77 și 97, când încă nu erau dezvoltate cipurile contact sau contactless-rfid, inserate în documente. Deci codul de bare EAN13 a fost confirmat oficial ca având 666.

    1. Foarte tare!
      Poate bagă la cap și Toma necredinciosul de pe-aici sunându-i alarma de siguranță: nino, nino, nino….înainte de a fi ÎNSEMNAT!

  7. @Magda

    Dragul meu,

    Ti-am atras atentia mai delicat de 2 ori dar tu insisti cu aiurelile. De ce comentezi daca nu faci nici cel mai mic efort ca sa soui numai lucruri adevarate? Discreditezi prin asta nu numai persoana ta (oricum nu mai era mult de facut pe partea asta pt ca se vede de la o posta ca pseudonimul de femeie nu ti se potriveste) dar si postarea in sine a articolului care, iata, se dovedeste ca are adepti care fac speculatii si nu stiu ce spun.

    Referitor la talanti am vrut sa subliniez ca fiecare este raspunzator pentru ceea ce face. Tu ai tendinta de a generaliza si cred ca gresesti. Cu cat numarul dreptilor va scadea cu atat raul va avansa mai repede. Asadar fiecare are responsabilitatea in fata lui Dumnezeu ca sa lucreze binele pe masura talantilor primiti.

    @ M

    Da, este generic. Ai intuit bine :) Insa numele Sf Apostol cere majuscula. Iertare.

  8. :)))) TRUFAȘULE!
    ”M” eram tot eu, dar așa s-a nimerit să preia comentariul!
    Faptul că te-ai conformat și te-ai ridicat de la faza de OBIECT la PERSOANĂ, măcar în scris înseamnă că te-ai dat după mine totuși, chiar dacă judeci tot ca un obiect: ca o cizmă care s-a bălăcit în murdărie și dă din pintenii asezonați ca să arate că are stimă de sine…

    Te deranjează faptul că generalizez…dar, au spus-o alți sfinți părinți înaintea mea că la modul general – totul e compromis, iar lumea e pregătită mental și sufletește pentru Antihrist, folosind cuvinte chiar mai dure, nu așa ca mine…pe ei nu-i consideri tâmpiți, discreditori, auto-discreditanți, CRE(ș)TINULE?

    Dacă ar mai fi trăit Cuv.Pelaghia, tot în troaca de porci te băga și pe tine!
    De când mi-am făcut apariția aici, tot te bagi în seamă cu mine făcând pe nebunul…ia fă bine și nu mă mai provoca! Nu vreau să se transforme forumul în câmp de luptă pentru că așa vrei tu…cizmă!
    Te dai mare la apa mică care nu-ți depășește pintenii….

    P.S. Faptul că mă consideri ”drăguțul tău”, vezi să nu primești niște invitații din partea ălora cu multe culori pe ei…poate te văz în roz și cu gene false! Poate deja se gândesc să te curteze mulți…

    1. Magda si toti

      Am o mare rugaminte la voi. Nu prea mai am timp sa citesc comentariile dar mi-a sarit in ochi un cuvant scris cu majuscule in comentariul Magdei, de aceea ii raspund ei dar de fapt ma adresez tuturor, caci poate ca astfel de limbaj il mai folosesc si altii.
      Dezbateti frati si surori dar dezbateti civilizat. Daca ma iubiti, veti tine cont de rugamintea mea (saccsiv).

      1. Îmi cer scuze…n-o mai fac!
        Chiar dacă mi se va pare vreun comentariu ne-la-locul lui….
        În fond, suntem de aceeași parte a baricadei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button