X

Manipularea #rezist de la Cluj față de “incidentele de la Valea Uzului”

valea uzului poarta cimitir

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Manipularea cu „incidentele de la Valea Uzului” a ajuns la Cluj, naționalistul este noul dușman comun

 De Ziua Eroilor, într-un cimitir internaţional de pe teritoriul României, un grup de cetăţeni români s-au adunat să îşi comemoreze eroii, iar un grup de etnici maghiari şovini leagă poarta cimitirului cu lanţuri care poartă însemnele altui stat. Scopul declarat al acestei acţiuni este să îi oprească pe români să intre în cimitir. Asa s-au născut “incidentele de la Valea Uzului”.

Jandarmii trimişi la faţa locului nu au avut nici cel mai elementar echipament, toate premizele unei mari tragedii sunt întrunite. Maghiarii sunt incitaţi de UDMR să „apere” cimitirul, putem doar să speculăm ce zvonuri le-au fost servite. Românii sunt veniţi după 7-8 ore de drum, ajung să găsească poarta închisă şi un grup de extremişti maghiari care îi invită să facă calea întoarsă. Jandarmeria se mişca somnambulic, maghiarii care au organizat un contra-protest nu sunt îndepărtaţi, accesul în incinta cimitirului nu este asigurat.
Surprize, Surprize!

Şi totuşi nimic nu se întâmplă, oamenii rup lanţurile ilegal puse, intra în cimitir şi încep ceremonia de cinstire a eroilor. Presa clocoteşte, sunt aruncate informaţii false: cruci rupte, maghiari bătuţi, etc. Informaţiile false sunt combătute de trusturile de presă alternative, pe YouTube şi FaceBook sunt urcate poze si filmări care arată falsitatea acuzaţiilor.

Victoria este de partea românilor şi „Fake News-ul” este combătut, însă forţele oculte nu se lasă înfrânte. Toate marionetele progresiste au fost activate simultan, astfel de la trusturile de presă marxiste Digi24, HotNews, Pravada (Adevărul) la Sabin Gherman şi bunul său prieten Malin Bot, toţi s-au înfoiat şi după bunele practici marxiste au început să comenteze „gravitatea incidentelor”, practic inexistente.

Deşi „incidentele” de la Valea Uzului nu ar trebui să prezinte absolut nici un interes, se tot încearcă inflamarea „situaţiei” . Digi24 a tot arătat o fotografie postata de Sabin Gherman cu două cruci artizanal făcute, din 2 beţe, aşezate pe pământ, care ar trebui să constituie „dovada” că românii au rupt cruci.

cg 1024x774 - Manipularea cu „incidentele de la Valea Uzului” a ajuns la Cluj
crucile de la Valea Uzului

Se încearcă crearea unei legături inexistente între PSD(?) şi organizaţiile civice care nu se afla sub umbrela sorosista şi care au organizat parastasul din cimitir.

Manipularea de la Cluj

La Cluj, „mişcarea #Rezist” împreună cu extremiştii maghiari şi USR-isti organizează un protest de “solidaritate interetnică“. Se parodiază versul patriotic „Sunt Român, sunt Român şi aici pe veci stăpân” cu „Sunt român, nu-s nimănui stăpân, stau liber printre oameni liberi”.

 La Valea Uzului, provocaţi au fost românii care nu s-au dus peste nimeni, în fapt UDMR a venit peste o ceremonie religioasă deja stabilită. Se sugerează fie ideea că românii sunt vinovaţi, fie „că adevărul e la mijloc”. Nu protestează nimeni nici fata de distrugerea crucilor soldaţilor români din 1994, nici fata de acoperirea cu saci de gunoi a noilor cruci, nici faţă de agresarea lui George Simion. Protestul legitimează doar că „ceva s-a întâmplat”, ceva „deosebit de grav”.

Cimitirul de la Valea Uzului

La protestul de la Cluj se trage şi săgeata otrăvită, chipurile, în spatele protestului s-ar afla anumite „partide” iar incidentul este legat de „rezultatul europarlamentarelor”. Dintr-odată „incidentul” cel inexistent este politizat.

„Cornel Vîlcu este convins că incidentele de la Valea Uzului reprezintă o provocare în contextul rezultatului alegerilor Europarlamentare. Vîlcu este convins că anumite partide, pe care nu le-a numit, au de câştigat din astfel de provocări”, spune ziarul Pravda:adev.ro/psstsx

Hai să vedem care este adevărul

 Domnul Dumitru Cornel Vilcu, cel care a organizat protestul „împotriva urii” este un mândru purtător al hastagului #Rezist (Resist: Donald Trump, Not My President) şi evident Declic. Aşa zisul protest împotriva „urii” a vizat în principal pe români. Adică pe cei care au avut tupeul să nu facă cale întoarsă la vederea porţii ferecate cu emblemele statului vecin. Protestul legitimează ideea că la Valea Uzului „ceva extrem de grav s-a întâmplat” . În realitate, „tragedia” LOR este că nu s-a întâmplat nimic; românii au reuşit să ţină o ceremonie religioasă în cimitir şi cam atât. În rest, ungurii au fost lăsaţi liniştiţi să plece, iar „extremiştii” români au pus flori şi lumânări la toate crucile din cimitir.

Cimitirul este situat într-o zonă părăsită, maghiarii s-au mutat din Valea Uzului la oraş, sau au emigrat ca mulţi alţi cetăţeni români în căutarea unui trai mai bun. Ungurii „protestatari”, care conform presei progresiste ar fi fost cca 1.000, nu erau din zona aceea. Totul arată a o instigare bine regizată, care nu avea cum să vină din partea românilor care veneau doar să facă o scurtă ceremonie religioasă.

Cine au fost asociaţiile care au organizat parastasul de la Valea Uzului ?

Zilele acestea s-au tot bătut câmpii cu “instigări” de la Putin la PSD, cu toate acestea organizatorii nu au făcut nimic în ascuns. În ciuda propagandei, organizatorii nu s-au furişat cu coliva şi lumânările, ci au anunţat din timp, au cerut autorizaţie şi au somat jandarmeria pentru asigurarea în bune condiţii a evenimentului.

Principalele ONG-uri care au organizat ceremonia de ziua eroilor la cimitirul internaţional de la Valea Uzului au fost:

  • Asociaţia Calea Neamului
  • Asociaţia pentru Civilizaţie Ortodoxă (ASCIOR)
  • Asociaţia pentru Toleranţă în Spaţiu Public
  • Asociaţia Scut Botoşănean
  • Frăţia Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă
  • Asociaţia Transilvană pentru Literatura Romană şi Cultura Poporului Român. ASTRA
  • Asociaţia Ajuta Oamenii Prahovei
  • Asociaţia Dacii Liberi
Lista Asociatii incidentele de la Valea Uzului
Lista Asociatii Valea Uzului

Primăria oraşului Darmăneşti a eliberat o autorizaţie pentru desfăşurarea manifestaţiei din data de 3 – VI – 2019. Oricum, pentru ceremonii cu caracter religios nu este nevoie de nici o autorizaţie.

Autorizatie Vaea Uzului
Autorizatie Valea Uzului
Cine sunt cei care au organizat marşul „împotriva Urii”

În afară de domnul Dumitru Cornel Vilcu, conform ziarului online glasul.info, printre participanţi s-au aflat şi militanţi pentru „autonomia Transilvaniei”. Vincze Zoltán este un bătrânel aparent „simpatic” care apare în numeroase poze alături de extremişti unguri, mai mereu cu un steag al „Transilvaniei”. Un alt participant este un anume domn Bogdan Iasinovschi, care nu face un secret din faptul că este susţinător USR – PLUS.

resist valea uzului - Manipularea cu „incidentele de la Valea Uzului” a ajuns la Cluj
#rezist valea uzului

Scopul mitingului, ca şi falsa politizare a falsului „incident” de la Valea Uzului, este asocierea mişcării naţionaliste cu mult-înjuratul PSD. Încă de la referendumul pentru familie de anul trecut am scris că atacurile împotriva PSD nu sunt decât un preambul pentru o campanie anti-nationalista. Astfel, după ce PSD a fost ostracizat public ca fiind singurul partid de corupţi, a început o asociere arbitrară a unor personaje precum Dragnea şi Dancila cu patriotismul românesc.

Imensă ura acumulată împotriva PSD urmează treptat a fi transferată asupra oricărui grup de naţionalişti care îşi văd de parastasele şi comemorările lor. În toată lumea, curentul progresist #Rezist lupta împotriva „fasciştilor”, numai la noi ei se lupta „cu ciuma roşie”. Vorbele aruncate în taifunul mediatic că „anumite partide s-ar afla în spate” nu sunt întâmplătoare.

O fereastră Overton s-a pus în mişcare, naţionaliştii urmează a fi declaraţi vinovaţi pentru absolut tot, ura total nejustificată îndreptată împotriva unor asemenea evenimente spune totul. La fel cum naziştii şi comuniştii au identificat câte un ţap ispăşitor, asa şi progresiştii USR, Plus & co. şi-au găsit omul de paie. Toate lucrurile merg bine în România: avem spitale, şcoli, salarii mari, ultima problemă este ca un grup de patrioţi au vrut să organizeze un parastas într-un cimitir.

La Valea Uzului Romanii i-au lăsat pe unguri sa plece liniștiți

Mai multe aici.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

    1. Cum sa ne mai distruga cand suntem deja praf, si cu tara si cu mintile?
      Mai bine sa vedem cine si cui a vandut tara asta acum vreo 15 ani.

    2. Ei nu fac decat sa termine ce a inceput FSN-FDSN-PDSR-PSD-ul dupa 89. Astia care fac spume cu ciuma rosie sunt copii si nepotii alora care ii aplaudau pe minerii care evacuau drogatii burdusiti cu dolari din Piata Universitatii. Pana la urma nu fac decat sa aplice tot ceea ce au invatat ca totul e de vanzare. Si pentru ca sunt niste prapaditi nu au altceva de vandut decat pe ei insisi. Si se vand ieftin pentru ca nici aia care ii cumpara nu ii apreciaza

  1. Doamne ajuta, @ Dacia Mare pt cand va citi :)

    Ai inteles acum de ce ori ce miscare de strada e sortita esecului si nu are nici o treaba cu libertatea si credinta, chiar de va incepe bine?

    In ziua de azi totul este pe un “fagas” bine stabilit la fel ca “vestitorii galbeni”‘, si daca nu e pe “fagas” are grija cine trebuie.

    Rolul nostru indiferent de situatie , marturisirea nu impasenta .

    Mantuire

    Sanatate

  2. Doamne,simt ca-mi fierbe sangele in vine!Romanasul nu mai are unde sa-si plece capul in tara sa!Parerea mea sincera?!Jumatate din tara asta(inafara de udmr si alte asemenea iude)nu mai sant romani in fiinta lor!”Desteapta-te Gheorghe,desteapta-te Ioane!”

    1. Doamne ajuta parinte,

      Toate acestea trebuie sa se intample, nu au fost ele profetite?

      Matei 24:12 I: ar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.

      Astora de manipuleaza , ei lucreaza o faradelege si acest fapt i secatuieste de cea mai elementara iubire de neam.

      Pomeniti neamul in rugaciuni ca celor stiuti de Dumnezeu sa le randuie iesire din calea maniei lui ce grabnic se abate asupra noastra.

      Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button