X

Arabia Saudită: Procuratura cere decapitarea, urmată de dezmembrarea sau crucificarea trupului adolescentului ce a participat la vârsta de 10 ani la un protest pe biciclete

NewsIn: Arabia Saudită urmează să execute un minor care a protestat în stradă

Vești terifiante vin Arabia Saudită. Autoritățile saudite se pregătesc să execute un minor, acuzat că ar fi participat la o acțiune de protest pe vremea când avea 10 ani, relatează CNN. Condamnatul, Murtaja Qureiris se afla în fruntea unui grup de aproape 30 de copii pe biciclete și a cerut respectarea drepturilor omului, la demonstrația care a avut loc în provincia Estică a Arabiei Saudite, o provincie rebelă, în 2011. La trei ani de când a fost filmat participând la protest, copilul de 13 ani a fost arestat în momentul în care a vrut să plece cu familia sa în Bahrein.

La vremea respectivă, el era cel mai tânăr prizonier politic din Arabia Saudită, potrivit activiștilor pentru respectarea drepturilor omului. Acum, când are aproape 18 ani, Qureiris poate fi executat de către autoritățile saudite după ce a fost ținut în închisoare mai bine de patru ani. În aprilie, oficialii saudiți au anunțat că au executat 37 de bărbați, majoritatea membri ai minorității religioase Shia.

Potrivit activiștilor pentru apărarea drepturilor omului, Arabia Saudită are una dintre cele mai mari de execuții din întreaga lume și a fost adesea criticată pentru că a ucis și minori. Vârsta de la care începe responsabilitatea în fața legii nu este stabilită clar în regatul saudit, dar, în 2006, un oficial de la Riad a admis în fața unei comisii internaționale că tinerii pot fi condiderați responsabili penal de la vârsta de 12 ani.

Qureiris a fost judecat de un tribunal pentru terorism față de participarea sa la acea adunare a copiiilor pe biciclete. Procurorii saudiți au considerat că el făcea parte dintr-un grup extremist periculos. Qureiris a respins acuzațiile și a mai spus că multe dintre mărturiile sale din perioada detenției au fost date de frică, sub amenințările polițiștilor. Oficialii din Arabia Saudită au refuzat să comenteze acest caz, la solicitarea postului american CNN.

Conform news.com.au procuratura a cerut decapitarea urmata de dezmembrarea sau crucificare trupului.

loading...
Categorii
Islam
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

 1. uite, de sunat suna oribil si, intr-adevar este oribil sa omori orice copil.
  Nu sunt de acord cu moartea, DAR, uitandu-ne in lumea intreaga vedem cum activistii sunt pregatiti de zor de mici; si astfel, ajungem la RESTARTERI, REZIST ETC, adica, grupuri masive de tineri 100% spalati pe creier gata sa iasa la protest in numele unui pretext oarecare.
  In acest mod –cu ajutorul celor care protesteaza neavand habar de ce– au reusit zionistii sa subjuge tari si sa distruga aproape totul –binenteles, +diavolul etc–.
  Deci nici moarte pt copii astia, dar nici sa-i ignore nu se poate –asta, daca tin la suveranitatea lor si nu vor proteste zilnic, maidanuri etc-.
  Deci simpatia pt ei nu e justificata, din punctul meu de vedere. Copiii astia sunt protesterii de maine, sunt cei care vor nenoroci tara lor in viitorul apropiat, cei ce vor cere „DNA SA VINA SA IA”, ciuma rosie, libertate, unitate, vrem spitale nu catedrale, traiasca papa etc.
  Deci, fratilor, sa nu fim naivi si sa incurcam borcanele …

  1. Domnule Alin Razvan, nu vrem razboaie, nu vrem sa ducem o viata ca in paradis dar nici nu dorim sa fim subjugati de ai nostri frati la nesfarsit… cat sa ma lasam capul plecat? Daca se nasc generatii noi si vad frustrarile parintilor si iau atitudine, sunt de condamnat? Nu am vrut democratie? Ne-a anuntat careva ca democratiea va zice ADIO la bunul simt si responsabilitate?

  1. „Acest stat…” este proprietatea familiei Saud, „cultivata” de britanici si sustinuta [si] de SUA pentru locatia „potrivita” de a declansa atacuri [inclusiv] in Europa.
   Popmps-numitii cetateni sint de doua categorii:
   – familia proprietarului, seful clanului, tribului
   – robii care au un fel de libertate ca sa fie motivati sa munceasca.
   Nu e corect sa te bagi in famlia altuia…
   Seicul este Suveran ceea ce inseamna ca decide peste oricine si orice ce sa se pedepseasca pe „mosia” lui, recunoscuta de toate tarile drept… tara.
   E trista dorinta de a-i vedea „rasi” de pe fata Pamantului – are cine sa-i rasplateasca pentru ce fac: si aici, si „dincolo”. Noi sa nu ne bagam in troaca sa nu ne manance…
   ….
   Asta cu „drepturile omului” e mare gogorita talmudista, sa beneficieze SI ei de protectie oriunde s-ar afla, fara a avea vreo cetatenie care sa ii „lege” de obligatiile legale.
   Acolo au bagat manevrele degeneratilor sexuali care prin ce fac devin ne-oameni deci isi anuleaza chiar ei drepturile, de fapt si libertati permise legal pentru oameni NORMALI, nu pentru dusmanii societatii, „stilul” lor de viata aducand sinuciderea societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.