X

Viktor Orban se ocupă de ce știe el mai bine: iredentism și șovinism. Reacțiile României și Sloveniei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șefii diplomației din România și Slovenia au postat pe Twitter mesaje de protest, prin care au condamnat dur publicarea pe site-ul abouthungary. hu, gestionat de cabinetul premierului Viktor Orban, a unei hărți reprezentând ”Ungaria Mare” din care statele vecine ”rup” fiecare câte o bucată, România fiind reprezentată ca luând Transilvania.

”Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă cu tărie modul în care înalți oficiali maghiari evocă istoria făcând referire la harta Imperiului Austro-Ungar anterioară Tratatului de la Trianon, ceea ce contravine spiritului Uniunii Europene și principiilor care stau la baza acesteia, cărora România le rămâne ferm angajată”, se arată în mesajul postat pe Twitter de Ministerul de Externe de la București.

”Ministerul Afacerilor Externe din Slovenia condamnă publicarea de către About Hungary (site guvernamental gestionat de cabinetul premieurlui Orban – n. red.) a hărții istorice, gest care nu contribuie la întărirea valorilor Uniunii Europene privind relațiile de cooperare și bună vecinătate. Uniunea Europeană a apărut tocmai pentru a depăși dificultățile trecutului și ostilitatea dintre națiuni”, a postat și Ministerul de Externe de la Ljubljana.

Cele două mesaje oficiale de protest vin după ce marți pe site-ul guvernamental maghiar abouthungary.hu a apărut un mesaj critic la adresa Tratatului de la Trianon al secretarului de stat Árpád János Potápi însoțit de harta ”Ungariei Mari” care este ”sfâșiată” de țările vecine.

”Tratatul de la Trianon a distrus societatea maghiară, economia și sistemul său politic”, este titlul sub care este prezentată declarația oficialului de la Budapesta (vezi aici).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Mesaje corecte politic, singura lor motivatie consta “valorile” si “printipurile” UE!
    Astia inca nu au ajuns sa inteleaga ca UE este pa?

  2. Daca o sa priviti cu atentie fotografia din articol, se observa clar caracterul mincinos si de rea intentie al iredentistilor unguri:
    priviti suprafetele raportate la numar de locuitori.

    Pe suprafata revendicata de la noi, populatia e de 4 ori mai mica decat pe teritoriul si el mai mic al Ungariei contemporane, in conditiile in care noi nu am deportat niciodata unguri.

    No comment.

    Si prosti si fuduli iredentistii astia

  3. Ce parere o avea Putin sau UE despre oligarhii lui Orban, Mészáros Lőrinc si Lajos Simicska?
    Cel mai bogat om din Ungaria și prieten cu Viktor Orban a cumpărat 1290 de hectare de teren arabil în România
    https://www.stiripesurse.ro/cel-mai-bogat-om-din-ungaria-i-prieten-cu-viktor-orban-a-cumparat-peste-1000-de-hectare-de-teren-in_1358909.html
    Lajos Simicska, primul trezorier al Fidesz, a fost cea mai influentă şi temută persoană din culisele financiare din Ungaria. Victoria Fidesz din 2010 l-a făcut rapid cel mai puternic jucător politic şi financiar din Ungaria. Între anii 2010 şi 2014, el a controlat, practic, agenda legislativă prin proiectele depuse de membrii individuali ai parlamentului. De-a lungul anilor, companiile sale de construcţii şi mass-media au generat un profit de peste 35 de milioane de euro.
    Până în 2014, Simicska şi Orbán au condus Ungaria împreună.
    https://www.businessmagazin.ro/actualitate/povestea-cu-final-nefericit-a-lui-lajos-simicska-eminenta-cenusie-din-spatele-succesului-lui-viktor-orban-18164132

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button