X

Noile cărți de identitate biometrice au fost adoptate astăzi de Consiliul UE

Absolut nicio coincidență cu data de azi, 6.6.2019. Trebuie specificat că în acest moment Președinția Consiliului Uniunii Europene este asigurată de România, ședința de astăzi fiind prezidată de ministrul român al justiției Ana Birchall

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii a fost adoptată astăzi de Consiliul Uniunii Europene, cu majoritate clară, singurele ţări opozante fiind Cehia şi Slovacia.  Marea Britanie s-a abţinut.

Regulamentul european care prevede introducerea cărţilor de identitate biometrice, fără a prevedea excepţii pentru cetăţenii care invocă rezerve de conştiinţă sau religioase, a fost votat de 25 de membri ai Uniunii Europene, cumulând 83% din populaţia europeană.

Potrivit procedurii ordinare de legiferare, propunerea de regulament a fost adoptată în primă lectură de Consiliul Uniunii Europene şi va fi trimis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Textul regulamentului adoptat astăzi prevede obligativitatea cărţilor de identitate biometrice, modelul ID-1, standardul OACI : 9303, model care permite să se opteze pentru a nu fi afişat genul persoanei.

Cărțile de identitate includ un suport de stocare de înaltă securitate, care conține o imagine facială a titularului cărții și două amprente digitale, în modele digitale interoperabile. Pentru colectarea elementelor biometrice de identificare, statele membre aplică specificațiile tehnice stabilite prin Decizia C(2018)7767 a Comisiei.

Copiii sub 12 ani pot fi exonerați de obligația de a se supune amprentării digitale. Copiii sub 6 ani sunt exonerați de obligația de a se supune amprentării digitale. Persoanele pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilă sunt exonerate de obligația de a se supune amprentării digitale.

Cărțile de identitate au o perioadă minimă de valabilitate de cinci ani și o perioadă maximă de valabilitate de zece ani. Prin derogare, statele membre pot prevedea o perioadă de valabilitate:
(a) de mai puțin de cinci ani, pentru cărțile de identitate eliberate minorilor;
(b) în cazuri excepționale, de mai puțin de cinci ani, pentru cărțile de identitate eliberate persoanelor aflate în circumstanțe speciale și limitate și dacă perioada de valabilitate a acestora este limitată în conformitate cu dreptul Uniunii și cu dreptul intern;
(c) de mai mult de 10 ani, pentru cărțile de identitate eliberate persoanelor cu vârsta de 70 de ani sau mai mult.
(3) Statele membre eliberează o carte de identitate cu o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni atunci când prelevarea amprentelor de la oricare degete este fizic imposibilă temporar.

Cărțile de identitate care nu îndeplinesc cerințele prevăzute în regulament încetează să fie valabile la data expirării lor sau în termen de [zece ani de la data aplicării prezentului regulament], oricare dintre aceste date survine mai întâi. Prin derogare:
(a) cărțile de identitate care nu îndeplinesc standardele minime de securitate stabilite în partea 2 a documentului OACI 9303 sau care nu includ un MRZ funcțional (zonă de citire optică – nota theodosie.ro), își încetează valabilitatea la expirarea lor sau în termen de [cinci ani de la data aplicării prezentului regulament], oricare dintre acestea survine mai întâi;
(b) cărțile de identitate ale persoanelor în vârstă de 70 de ani și peste la [data aplicării prezentului regulament], care îndeplinesc standardele minime de securitate stabilite în partea 2 din documentul OACI 9303 și care au un MRZ funcțional, astfel cum este definită la alineatul (3), își încetează valabilitatea la expirarea lor.

Mai multe detalii AICI.

Înregistrare VIDEO a ședinței, prezidată de ministrul interimar român la justiției Ana Birchall. (min. 1:50)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

61 comentarii

  1. Fara sa fi vazut smecificat un termen de implementare cred ca vorbim de ultimii ani de relativa libertate.

  2. Am actualizat linkul iniţial spre textul oficial nu cel provizoriu. Nu sunt modificări de conţinut între cele două variante.

  3. Pe cardul din imagine este trecuta data eliberarii: 9.01.2011, valabil pana la 9.01.2016.
    Au intarziat 8 ani cu planul si s-au gandit sa-l finalizeze tocmai cand se destrama UE?
    Oare ce fumeaza retardatii aia?

  4. De cand vom “beneficia” de noile carduri de identitate? Adica, oare pana xand se maipoate elibereaza carduri simple?

    1. Eu mi-am facut o carte de identitate noua din asta simpla acum recent ce expira in Decembrie 2029. Dar, totusi trebuie sa priveghem si sa ne rugam cum ne indeamna Mantuitorul.

  5. Mie imi expira buletinul la anul. Daca il dau pierdut pe asta vechi peste cateva zile, oare peste o saptamana imi vor elibera unul biometric, nu din asta vechi? In cazul asta sa raman cu asta vechi? Deja Romania le-a primit?

    1. Si cu asta vechi te duci in iad, fiindca are numarul numelui fiarei sau numarul omului-CNP(Apoc. 13, 18). are Sex sexe sex – sase sase sase-666 (in Latina). are CARD scris pe frunte in poza mica(in dreapta. are semne masonice pe el( se vad la ultraviolet)

        1. implantul cu cip pe frunte si mana dreapta este adevarata pecetluire din cate stiu eu.actele biometrice sunt penultima etapa

          1. si cel fara cip este biometric rfid 666 ,electronic,are noul standard iso al ue,
            cine pune degetul sa ii ia amprenta> primeste pecetea lui antihrist cu laser pe mana& frunte,nu luati buletinul nou!pleaca HaruL Duhului Sfant!

        2. preotii rusi spun ca si cu CNP-ul te duci in iad! Cum iti explici asta?Oare au exagerat si ei sau trebuie sa ascultam ce spun?Iarta-ma!

          1. preotii rusi au vorbt pentru situatia din Rusia de la acea vreme… Pentru noi au vorbit Marii Duhovnici din Romania si incercam sa facem ce ne-au invatat.

  6. De acum fiecare pe cont propriu;situația este dramatică;să zic că pentru plata taxelor, pentru diferite datorii se va accepta buletinul actual;probleme vor fi când va fi nevoie să se apeleze la instituțiile publice,la bănci,la angajare…

    1. In noua lume virtuala care se construieste buletinul electronic va deveni indispensabil in identificarea cu certitudine a utilizatorilor (etapa necesara pentru legarea vietii oamenilor de mediul virtual – cu tot cepresupune asta de la identificare pana la asigurarea dreptului de proprietate, relatia cu statul samd).

      In scurt timp se va constata ca nu functioneaza suficient de bine si este nevoie ca dispozitivul sa fie atasat corpului uman. Asta deja arata a pecetluire. Poate sa nu fie pecetea finala dar la fel de bine ar putea fi.

        1. si cel fara cip este biometric rfid 666 ,electronic,are noul standard iso al ue,
          cine pune degetul sa ii ia amprenta> primeste pecetea lui antihrist cu laser pe mana& frunte,nu luati buletinul nou!pleaca HaruL Duhului Sfant!

  7. ###Andrei,din momentul când se va publica în jurnalul oficial al uniunii europene cred că în maxim 60 de zile va începe implementarea lui;deci din momentul ăsta consider că în minim 10 zile și maxim 90 se va renunța la emiterea buletinelor actuale.

    1. Dureaza cateva luni partea legislativa iar apoi alte cateva luni pana se organizeaza logistic. Plus turbulentele legate de alegeri si altele din partea celor care se vor opune s.a.

      Oricum, Tata-i la carma iar lucrurile acestea se vor petrece atunci cand El va ingadui. Si o face cand ne indepartam de El.

  8. Politia germana a facut azi zeci de raiduri la locuintele persoanelor care au postat mesaje incitatoare pe internet
    https://m.dw.com/en/germany-dozens-of-raids-over-online-hate-speech/a-49080109

    Se pare ca multiculturalismul a creat reactii imunitare puternice in societatea germana.

    “Deși lucrurile par line, cum se întâmplă îndeobște la vedere în politica din Germania, în adâncuri fierbe.”
    https://www.hotnews.ro/stiri-international-23190258-barometru-politic-germania-schimba-culoarea-politica-dominanta-verdele-pas-primul-loc-presedinta-spd-cazut-akk-intra-corzi.htm

  9. Buletinul asta cu CIP nu trebuie acceptat sub nicio forma! Sf Paisie Aghioritul spune ca cine va lua buletinul cu cip, pe acela Duhul Sfant il va parasi (foarte probabil) si va accepta pecetea, nu va mai avea puterea sa refuze pecetea (CINE IA PECETEA PE MANA DREAPTA SAU FRUNTE NU MAI POATE SA SE POCAIASCA, SE DUCE IN IAD 100%, NICI HERUVIMII SI SERAFIMII NU-L MAI POT AJUTA).

    1. si cel fara cip este biometric rfid 666 ,electronic,are noul standard iso al ue,
      cine pune degetul sa ii ia amprenta> primeste pecetea lui antihrist cu laser pe mana& frunte,nu luati buletinul nou!pleaca HaruL Duhului Sfant!

  10. Chiar nu se știe că în România există ortodocși? Nu ne ia nimeni apărarea? Rezervele față de aceste documente din motive de conștiință religioasă trebuie luate în calcul. Trebuie să cerem acest lucru.

    1. Mulți oameni nu vor Windows 10 pentru că spionează utilizatorii.
      De ce ar vrea oamenii buletin cu cip, nu este un risc de securitate?
      Nu înseamnă că doar aceasta este problema! Trebuie să și gândim!
      Din motive de conștiință religioasă și de libertate umană, nu vrem cip!
      Ar trebui ca cei ce cunosc tehnologie (IT) să fie împotrivă, dar nu o fac!

  11. Fratilor,eu incepand din clipa asta nu mai iau nici un act!Voi ce faceti?!”Unde-i unul nu-i putere…”

    1. Cine a zis că ești singur? Mai suntem mulți pe-aici!
      Eu n-o să mai primesc NIMIC de la sistemul antihristic!

      Să știi că puterea, hotărârea, determinarea mi-a venit pe măsură ce făceam transcriptul la Sarea Pământului, Otoroc, Pelaghia, Convorbiri despre Apocalipsă, Pr.Vasile Novikov, etc…mai ales ultimul…în care românul ortodox a dat foc certificatului de naștere cu CNP-ul lui cu tot, prin ceea ce s-a auzit, prin ceea ce au mărturisit și alții, prin vorbele Cuv. Rafaila de 94 de ani, a pustnicilor de la noi…

      Spre rușinea mea, AM UITAT despre scrierile Sf.Cuv.Paisie Aghioritul cu privire la cărțile de identitate din plastic în care figura noastră este încadrată sus și jos de 666 (IDENTIY CARD/DRAC pe frunte și cei trei de șase din latină); și-acum am dat peste broșura xeroxată care circula prin 90 pe la noi…așa e viața asta, te prinde în vârtejul lumii și cazi în plasa lor!

      N-AM CUVINTE DE MULȚUMIRE ȘI DE RECUNOȘTINȚĂ PENTRU TOȚI ACEIA CARE AU TRADUS, RĂSPÂNDIT, ADUS LA CUNOȘTINȚĂ SCRIERILE SF.PĂRINȚI DIN RUSIA!
      M-AU REPUS PE PICIOARE, SIMT CĂ POT STA ÎMPOTRIVĂ ȘI ÎN POZIȚIE DE DREPȚI ÎN FAȚA AUTORITĂȚILOR , ȘTIU CĂ TREBUIE SĂ-MI IUBESC SUFLETUL NEMURITOR PIERZÂNDU-L PENTRU LUME ȘI TOT CE ÎNSEAMNĂ EA, ȘTIU CĂ TREBUIE SĂ MĂ ÎNCREDINȚEZ CU TOTUL ÎN MÂINILE LUI DUMNEZEU DACĂ-L IUBESC CU ADEVĂRAT ȘI MĂ CONSIDER FIICĂ A LUI!

      Deci, îndemnul Lui trebuie să răsune în inimile noastre: ”ÎNDRĂZNIȚI! EU AM BIRUIT LUMEA!”

      Hristos S-a înălțat!

        1. Cuv.Pelaghia, Otroc, la:
          https://ortodoxinfo.ro/2019/03/11/transcriptul-inregistrarii-cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-si-antihrist/

          Restul, la:

          https://ortodoxinfo.ro/2019/03/08/cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-despre-tar-patriarh-si-antihrist/

          Nu am făcut transcriptul chiar la tot….am selectat ce mi s-a părut important pentru mine sub formă de concluzii, iar unele dintre ele reprezintă munca site-urilor care le-a prelucrat .
          Crede-mă…. este informație multă, dar prețioasă!
          Eu m-am lămurit pe deplin!

  12. ###Andrei,cât privește manifestațiile nu știu în ce măsură vor avea ele loc;cel puțin nu la noi;speranțe sunt în țările în care se găsesc extremiști cum ar fi Germania,Anglia;dar cum Anglia numai face parte din uniune,nu cred că la ei se va pune problema noilor acte…

    1. Eee…, un pic de opozitie tot va fi. Cu toate ca sunt sub 50.000 cei care au refuzat cardul de sanatate cu cip la buletin mai multa lume va fi atenta asa ca ceva ceva se va misca. Sigur ca Dumnezeu i-ar mai putea incurca asa cum a facut-o de atatea ori pana acum dar cu conditia sa vada pocainta adevarata. Oare cei care au copii chiar nu se problematizeaza? Nu-si dau seama ca acei copii practic nu au viitor? (in intelesul lumesc al cuvantului, desigur)

      ps – te rog nu mai folosi # – ma deranjeaza chiar si vizual pentru ca apare ca un alt simbol pe care nu avem voie sa-l schimonosim – prefer un semn consacrat @ sau orice altceva. multumesc

  13. Ce putem face în acest sens? Am 25 de ani, cadrul de sănătate l-am refuzat. La anul îmi expira buletinul. Ma gândesc cu groaza la ce o sa se întâmple…

    1. La multi Ana! Fara peiorativ. Ai o varsta frumoasa si, cu ajutorul lui Dumnezeu, toata viata inainte.

      Din pacate se anunta vremuri grele. Sa nu uitam insa ca fiecare perioada a avut greutatile ei. Au fost si timpuri cumplite cu razboaie, foamete, boli, saracie si cate si mai cate. Istoria este ciclica si sunt sanse mari ca astfel de grozavii sa mai urmeze.

      Acum suntem la un moment de cumpana al istoriei cand Imparatia Omului se afla in durerile facerii si este foarte posibil ca in doar cativa ani s-o vedem ridicandu-se cu putere mare. Este o imparatie antihristica si, cel mai probabil, ultimul totalitarism al istoriei pamantesti care va culmina cu venirea Antihristului. Cand va fi asta? Nu stim dar semnele arata ca bate la usa.

      Saccsiv s-a straduit de peste 10 ani sa aduca in prim-plan cele mai importante stiri care sa documenteze aceste schimbari. Pana de curand gasea 1-2 articole relevante / zi iar acum aproape nu mai face fata cu selectia lor pentru ca este o avalansa din toate directiile si este greu sa apreciezi care este mai important. E un semn clar ca timpul nu mai are rabdare si ca schimbarile vor urma cu o mare viteza in viitor.

      Si ce sa spui unui om la varsta cand in mod normal viata abia incepe? Sau unora chiar mai tineri? Omeneste si lumeste vorbind, desigur. Magda pare intarita dar chiar ea spunea deunazi ca are 25 pe un picior. Dupa o viata in care ai trait si vazut multe (la care se adauga o copilarie/tinerete traite intr-o lume mult mai normala care-ti da posibilitatea sa compari si, implicit, sa intelegi mult mai usor nebunia celei de astazi) ai o sansa mai mare sa alegi calea cea buna. Insa in cazul tinerilor alegerea este extrem de grea. As vrea sa ma pun in locul lor dar nu pot decat sa plang pentru ei.

      Avem datoria sa marturisim Adevarul iar mai departe Domnul va lucra in inima fiecaruia si-l va intari ca sa faca ceea ce este de folos. Iar Adevarul este Hristos. El este Calea, Adevarul si Viata si stim ca fara El nu putem face nimic. Numai atunci cand constientizam ca El este adevarata Viata si ne raportam corect la El ca Dumnezeu care ne asteapta sa traim impreuna cu El putem gasi raspunsul potrivit la intrebarile care ne framanta.

      Asadar Ana te rog sa te gandesti ca daca Dumnezeu este cu noi cine va fi impotriva noastra? Aici pe pamant oricum suntem trecatori. Unii mai putini ani pamantesti iar altii mai multi insa nesemnificativ fata de vesnicia care ne asteapta. Lasa groaza la o parte. Ceea ce urmeaza vor fi pentru adevaratii crestini nebanuite ocazii de incununare oferite de Domnul. Iar pentru altii vor fi spre pierzare. Fiecare le va folosi sau nu in deplina cunostinta de cauza si libertate.

      Ce avem de facut in continuare?

      De la distanta primul loc il ocupa o viata placuta Domnului. Este nevoie de curatie si credinta pentru ca altfel Duhul lui Dumnezeu nu va salaslui in noi. Fara ele nu ne indeplinim menirea pentru care am fost chemati: sa fim temple ale lui Dumnezeu. “Nu stiti, oare, ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?” (Cor1.3:16)

      Iar mai departe … ce sa mai spun pentru ca solutii omenesti nu exista. Stim de la parintii cu viata sfanta ca documentele electronice reprezinta linia rosie pe care nu trebuie sa o trecem. Acceptarea lor va amplifica neputintele si vom ajunge intr-o situatie fara iesire atunci cand se va pune problema pecetluirii pe mana sau pe frunte.

      Iar documentele electronice, iata, deja au devenit o realitate care face parte din vietile noastre. Ce facem mai departe? Evident ca le vom refuza dar cred ca este peste puterea omului ca sa le respinga pur si simplu fara a avea cat de cat posibilitatea de a trai cumva. Este foarte greu sa spui “nu” stiind ca viata ta se va termina o data cu putina paine pe care o mai ai in cos pentru ca dupa aceea nu vei mai putea merge ca sa-ti cumperi alta. Sigur ca Domnul poate face minuni cu cei credinciosi insa stim ca El nu trebuie ispitit. Una este sa te lasi in purtarea de grija a lui Dumnezeu cand nu mai ai nici o sansa si alta este sa te pui in fund si sa astepti … o minune.

      Este necesar asadar sa ne raportam corect la vremurile pe care le traim si sa intelegem ca lumea se virtualizeaza cu rapiditate si ca traim, cu darul lui Dumnezeu, ultimii ani de relativa libertate in care ne mai putem misca si putem actiona. Dupa cum am vazut unii au cazut deja in capcana rucsacului pregatit langa usa crezand ca la momentul potrivit isi vor lua lumea-n cap insa ma tem ca prea putini isi vor putea schimba modul de viata peste noapte.

      Sunt asadar adeptul unei atitudini chibzuite prin care sa ne pregatim pas cu pas si zi de zi iar asta inseamna, din punctul meu de vedere, retragerea din marile orase ca prim pas spre o vietuire cat mai fireasca. Nu vad pe multi capabili sa plece din confort in varful muntelui sau in nu stiu ce bordei. Astea-s vise de oameni care n-au cunoscut greutatile vietii. Cu sapa nu inveti sa lucrezi peste noapte si cartofii nu cresc chiar atat de usor cum ne inchipuim. Si pana sa ajunga cineva sa traiasca doar cu cartofi este cale lunga. Sigur ca Domnul va intari pe toti cei care vor face o jertfa cu inima curata dar, repet, sa nu-L ispitim.

      In conditiile actuale simplificarea vietii intr-un loc cat mai departat de lumea dezlantuita a devenit o necesitate pentru cei care iisi doresc cu sinceritate mantuirea. Fie tineri, fie batrani. In curand nu va mai fi loc pentru ei decat in colturile uitate de lume in care vor invata sa traiasca cu ajutorul lui Dumnezeu si nadajduind spre Imparatia Lui.

      Hristos in mijlocul nostru!

      ps – naivilor care se vor ingramadi sa-si schimbe buletinele pana sa apara cele electronice le-as recomanda sa nu se culce pe ureche crezand ca mai au un ragaz egal cu perioada de valabilitate a actului in format vechi. Cu siguranta ca dupa inceperea implementarii noului format electronic se va acorda o perioada de 1-2 ani in care toti vor fi obligati sa le schimbe.

      Cu regret de asemenea ii dezamagesc si pe cei care vor crede ca acordarea unei alternative pentru cei care vor refuza varianta electronica va fi de durata. Este foarte posibil sa fie asa pentru a minimiza rezistenta la schimbare. Le va fi usor sa spuna “stati linistiti ca respectam libertatea de constiinta si vom pastra o varianta neelectronica” iar oamenii sa creada ca este in regula. In realitate asta va fi doar o amagire care va permite guuvernatilor sa construiasca in liniste noul sistem ce va sta la baza Imparatiei Omului. Apoi, in scurt timp, posesorii de documente in format neelectronic vor avea din ce in ce mai putine drepturi / libertati incat se vor vedea constransi sa accepte varianta electronica vazandu-i pe cei din jurul lor ca fac asta si le este bine. Atunci va fi insa aproape prea tarziu ca sa mai poata face pasul spre o viata simpla pentru ca multi dintre pasii pe care-i vor avea de parcurs intr-o astfel de schimbare (ex. sa vanda / cumpere o proprietate etc) vor necesita noile documente (si sa nu se amageasca cineva ca va fi smecher si va pacali sistemul – poate ca oficial vei putea vinde cu documentul vechi dar la vanzare va fi obligatoriu sa nu ai obligatii de plata la stat ceea ce este perfect normal insa, ce sa vezi, ca sa platesti un rest de cativa lei la impozit va fi nevoie sa te identifici cu documentul electronic sau orice variatiune pe tema asta). Nu va amagiti. Internetul obiectelor va deveni curand realitate o data cu introducerea 5G. Nu va ajunge insa in satele izolate din motive de costuri (oricum acolo vor trai din ce in ce mai putini oameni si nu se va justifica dpdv economic).

      Pentru cine vrea sa inteleaga, bine, iar pentru cine nu, iarasi bine, insa acum sunt ultimii ani de relativa libertate inainte de instaurarea Imparatiei Omului care va fi un adevarat regim comunist tehnoglobalist.

      Maica Domnului sa ne tina pe toti sub Sf Ei Acoperamant.

      1. Pentru exactitate, să știi că trebuia să scriu de ieri: 25 de ani jumate pentru fiecare picior :)
        Și NU PAR chiar sunt hotărâtă!

      2. si cel fara cip este biometric rfid 666 ,electronic,are noul standard iso al ue,
        cine pune degetul sa ii ia amprenta> primeste pecetea lui antihrist cu laser pe mana& frunte,nu luati buletinul nou!pleaca HaruL Duhului Sfant!

        1. Ai postat de nu stiu cate ori un mesaj aiuristic fara nici o dovada. Te plateste cineva sau stai mai slab cu nervii?

          Afla ca lepadarea se face pe fata. Asa cum s-a dat cardul de sanatate si, cu cateva exceptii, lumea l-a luat de bunavoie.

          la fel se va petrece si in continuare cand oamenii vor spune ca nu au incotro plus o mie de alte indreptatiri si le vor accepta.

      1. Iarasi postezi pana la saturatie. Esti bine?

        Parintele spune corect ca o data ce-ai inteles adevarul sa iei masuri dar ca si calugar tanar este de un radicalism fara discernamat. Sa fim seriosi. Fara o chemare de sus oamenii nu sunt capabili sa lase lumea dintr-o data rupandu-se complet de ea. Asta o fac doar in putine cazuri cei care merg la manastire insa acolo ii asteapta o alta viata cu randuiala ei. Nu ajung peste noapte pribegi.

        Cred cu tarie ca trezirea ar trebui sa-i conduca pe calea simplificarii vietii cu plecarea din mijlocul lumii dupa cum am spus mai sus. Si asa este un drum foarte greu pe care extrem de putini si-l vor asuma.

        O tema importanta in acest sens este cea a educatiei copiilor de care multi se cramponeaza atunci cand este vorba de o retragere intr-un loc mai izolat. Din pacate putini inteleg ca ramanerea in mijlocul lumii (ca sa termine copii scoala, spre exemplu) este cu adevarat o ispita deoarece nu este numai timp pierdut (care altfel ar putea fi folosit mai bine atat pentru cele duhovnicesti cat si ca adaptare in cele lumesti – nici nu-si dau seama cat de neputinciosi au devenit pana nu ajung cu adevarat sa se confrunte cu problemele reale – iar acum inca mai este un pic de libertate cand poti cat de cat sa duci o astfel de lupta si, spre exemplu, daca iti dai seama ca mai ai nevoie de cate ceva dai o fuga la oras si rezolvi tragand concluziile de rigoare) ci este de fapt cel mai bun miijloc de cadere prin noi legaturi cu lumea care nu sta pe loc ci avanseaza spre cele rele iar copiii in loc sa se foloseasca ajung mai degraba sa se departeze de starea fireasca atat duhovniceste cat si in celelalte. In loc sa iasa mai inatariti ajung sa fie mai legati de lume iar asta nu-i ajuta cu nimic. Din contra chiar. Iti dai seama ca ajunge un adult cu care nu mai ai dialog. Asta, da, este cu adevarat o mare ispita.

        Asa ca nu este de stat pe loc nici un moment iar aici spune bine parintele. Ne diferentiem insa ca opinie in sensul ca procesul poate fi facut si in mai multi pasi. Importanta este directia si nimeni sa nu dispere daca face trei inainte si doi inapoi. Procesul este din suisuri si coborari. Important este ca sa mentii directia si sa nu te intorci din drum.

  14. Ideal este să ai ce să vinzi…casă, masă, să-ți fi găsit locul unde să te retragi, iar cu diferența de bani dacă mai rămâne, să-ți faci ceva provizii, să-ți cumperi semințe, să te înarmezi cu scule de grădinărit și, dacă mai ai și pe alții cu tine, inclusiv un preot cu familia sa, prin spovedanie deasă, Împărtășanie, rugăciune multă…se vor binecuvânta și aerul, și apa, iar pământul va rodi!

    Am citit în scrieri, în paterice că citirea neîntreruptă a Psaltirii va face ca diavolul să stea deoparte!

    Iar dacă clima devine potrivnică iar pământul imposibil de lucrat, prin rugăciunea arzătoare, cu totul încredințătoare spre Maica Domnului, va face ca să nu-ți lipsească ”pâinea cea de toate zilele”, numai curat cu sufletul să fii și credincios, nu ne-credincios!

    Asta până când vor fi opriți, confiscați toți banii de către bănci!

    1. Cu banii iar este de discutat. Hai sa nu ne cramponam atat de mult de ei. Cine are ce vinde bine iar cine nu are … iarasi bine. Sunt atatia batrani care au ramas singuri prin sate izolate incat ar fi o bucurie sa aiba pe cineva care sa le deschida usa. Ar primi cu bucurie o familie de tineri sau doar un el sau o ea care ar arata bunavointa sa le dea un pahar cu apa si sa mai schimbe o vorba. Mai sunt si case goale (gospodarii in toata regula de fapt) pe care proprietarii ce locuiesc acum la oras nu vor sa le vanda insa ar accepta cu bucurie sa lase pe cineva sa locuiasca acolo pentru ca sa nu se pustiasca.

      Sigur ca este nevoie de un pic de deranj ca sa te duci sa te plimbi prin astfel de sate si tot ce presupune asta dar cred ca pentru cei care au inima curata Domnul va randui sa intalneasca ocaziile potrivite.

      Partea grea este insa pana in momentul in care decizi sa faci asta. Oricum este nevoie de multa credinta si smerenie.

      Domnul arata fiecaruia calea insa numai cei cu inima curata o inteleg si o urmeaza.

      1. Sugestie: vorbiti intai cu preotul din sat. Daca faceti chimie atunci este o sansa ca sa va aciuiati pe acolo (el va poate apoi indruma / ajuta si pentru gasirea casei). Daca nu … mergeti mai departe.

    2. In America, unde oamenii detin arme si se pot apara, asta ar putea fi o solutie, dar nu si la noi. Nu a fost nici cand comunistii au introdus cooperativizarea fortata. Cand va veni haosul, cei de la sate vor fi atacati si pradati de bande din orasele si satele apropiate.

      1. Da, solutii omensti nu exista dar sa nu uitam o clipa ca viata noastra este o impreuna lucrare cu Dumnezeu.

        Chiar si pasul acesta de simplificare a vietii nu este o aruncare cu capul inainte. Este o alegere de a ramane oameni in situatia in care acest lucru nu mai este posibil in mijlocul lumii. Nu este asadar un moft si nici un mijloc de a ne scapa pielea ci o incercare de a ne salva duhovniceste de cea mai neagra cadere de care Sf Scriptura ne-a avertizat cu aproape 2000 de ani in urma.

        Noi sa facem ceea ce este omeneste posibil. Sunt convins ca Dumnezeu nu-i va lasa pe cei care cu inima curata vor fi aproape de El.

    1. CÂND DUMNEZEU TE CHEAMĂ, TE CHEAMĂ ACUM, NU DUPĂ!
      https://www.youtube.com/watch?v=EPkuZGTqvLI&t=382s

      În Numele Tatălui, și al Fiului , și al Sfântului Duh, Amin.
      În munți se va refugia Biserica Lui Hristos în vremurile de pe urmă.
      FIINDCĂ NU VEI PUTEA TRĂI ÎN ORAȘE.
      LUMEA ÎN ORAȘE ESTE NECREDINCIOASĂ.
      NU AI CUM SĂ-ȚI POȚI GĂSI LINIȘTEA. ESTE PLIN CU MULȚI DEMONI!
      Pe când în munți este mai bine.
      ORIUNDE SUNT MULȚI, SUNT ȘI MULTE PĂCATE.
      ȘI UNDE SUNT PUȚINI, ESTE MAI MARE HAR, ȘI MAI PUȚINE PĂCATE.
      Se aplecă în jos cu mâna, apucând ușor cu degetele, fără a-l rupe dintre pietrele de la picioarele lui – petalele firave și gingașe ale unui Mac: Macul! Știți de ce a devenit roșu macul? Pentru că creștea la Crucea Domnului. Și când S-a vărsat Sângele Domnului pe Cruce, a curs pe această plantă și s-a înroșit. ȘI DE ATUNCI MACII IES TOȚI ROȘII.
      Noul Testament. Evanghelia, Cuvântul Domnului. Vom citi un mic fragment: ”Și a zis un boier către Domnul: Învățătorule, Te voi urma oriunde vei merge. Și a zis acestuia Iisus: Vulpile au vizuini și păsările Cerului cuiburi, iar Fiul Omului nu are unde să-și plece capul.”
      A mers așadar un boier care îi spune: ”Te voi urma Doamne. Și Domnul răspunde: Eu Însumi nu am unde să-Mi plec capul. Eu, dacă Mă urmezi, nu pot să-ți asigur confortul pe care îl ai. Asta vrem să facem și noi astăzi, oamenii. Vrem să îl urmăm pe Domnul în confort. În timp ce Domnul, nu are unde să-și plece capul.
      Și mai departe, acesta nu L-a urmat. Fiindcă acesta voia să-L urmeze în confortul lui.
      AȘA CUM VREȚI ȘI VOI CU SISTEMELE CNP și AMKA, să-L urmați pe Domnul: ȘI CU CARDURILE BANCARE ȘI CELELALTE! ȘI CU TELEFOANELE MOBILE. SĂ FIȚI ÎN CONFORT.
      Matei Apostolul însă, când Domnul i-a spus: Urmează-Mă!” de îndată a lăsat vama și L-a urmat. Nu i-a spus Domnului: ”numai puțin, să-mi pun în rânduială nevoile casei, cu vama, cu banii.
      Colegul lui, al acestui ucenic, i-a zis: ”Doamne, dă-mi voie mai întâi să mă duc să îngrop pe tatăl meu.” Iisus i-a zis acestuia: ”Urmează-mă și lasă pe morți să-și îngroape pe morții lor.”
      Puțini au rămas credincioși lângă EL: a avut 12, a avut 70, a avut și alții care L-au urmat. Și spune unuia dintre aceștia: Nu știm numele lui fiindcă nici acesta nu a urmat pe Domnul, ca și boierul de dinainte: nu știm numele lui.
      Îi spune: ”lasă-mă să îngrop pe tatăl meu, care tocmai murise, și pe urmă am să vin să Te urmez. ” Dumnezeu NU vrea însă DUPĂ aceea să te întorci…CÂND DUMNEZEU TE CHEAMĂ, TE CHEAMĂ ACUM, NU TE CHEAMĂ DUPĂ!
      ȘI DACĂ TE ÎNTORCI ÎN LUME, DUPĂ ACEEA NU AI SĂ TE REÎNTORCI LA DOMNUL.
      DUMNEZEU CUNOȘTEA CĂ, DACĂ SE DUCE ÎNAPOI SĂ ÎL ÎNGROAPE PE TATĂL LUI, VOR ÎNCEPE CONFLICTELE CU URMAȘII LUI, VOR ÎNCEPE GRIJILE PENTRU AVERE, NU SE VA ÎNTOARCE LA DOMNUL.
      Și îi spune: EXISTĂ NECREDINCIOȘI, MORȚI DUHOVNICEȘTE CARE SĂ ÎL ÎNGROAPE PE TATĂL TĂU MORT! TU, DACĂ VREI VIAȚĂ VEȘNICĂ, URMEAZĂ-MĂ!

  15. Ceea ce a făcut Apostolul Ioan și Apostolul Iacov. I-a văzut Domnul pe țărm și le-a spus: URMAȚI-MĂ! Așa cum au făcut Apostolii Andrei și Petru. Și Ioan și Iacov au lăsat pe tatăl lor, au lăsat mrejele, au lăsat peștii, au lăsat corăbiile!
    Nu au spus: ”Doamne, Te vom urma, lasă-ne puțin să scoatem peștii pe care i-am prins, să ne rânduim situațiile pe care le avem…” , nu au spus asta, ci de îndată au urmat pe Domnul.
    OAMENII DIN ZIUA DE AZI, CE SPUN? ”DA, DOAMNE, TE VOM URMA!” Au aflat despre sisteme că trebuie să le lepede, ”Da, vom lepăda sistemele: vom lepăda CNP-ul, spun unii, să lepădăm și AMKA, și cardurile bancare, contractele, și telefoanele mobile, da….DAR numai puțin, să ne rânduim lucrurile!” ȘI ACOLO ESTE GREȘEALA LOR fiindcă DIAVOLUL vrea să ți-l ia pe ACUM și îți spune: PE URMĂ!
    DIN CLIPA ÎN CARE ȚI-AI DAT SEAMA CĂ TREBUIE SĂ LEPEZI SISTEMELE CA SĂ-ȚI MÂNTUIEȘTI SUFLETUL, VINE DIAVOLUL ȘI ÎȚI SPUNE: ”DA, AI SĂ LE LEPEZI! ÎNCET, ÎNCET, ÎNSĂ! STAI acum ca să-ți orânduiești treburile acestea și încet, încet ai să le lepezi!
    Și diavolul are mijloace că, dacă îți aranjezi o situație, să îți găsească altceva de făcut, să îți găsească și al doilea, și al treilea, și al patrulea, al cincilea motiv, și NICIODATĂ nu ai să le lepezi!
    TU TREBUIE OMULE, SĂ LE PĂRĂSEȘTI PE TOATE ACUM ȘI SĂ URMEZI DOMNULUI!
    Și PRACTIC, cum poți să faci asta? AI vreun SERVICIU și ești înregistrat cu număr (CNP)? SCRII DEMISIA DE LA SERVICIU, PE MOTIV DE CREDINȚĂ: fiindcă NU vreau să am număr, și NU vreau să mă plătiți pe bază de CNP și AMKA.
    DEMISIA DE LA SERVICIU, NU INTRI ÎN ȘOMAJ, IMEDIAT!!! LAȘI PROCEDURILE!
    IEI CEVA ALOCAȚIE, IEI CEVA PENSIE? IEI CEVA CU CNP? Mergi acolo de unde o iei și SPUI: tăiați-mi-o! NU o vreau!
    NU VREAU SĂ-MI MAI SCOATEȚI NICIO ALOCAȚIE, ȘTERGEȚI-MĂ DIN REGISTRELE VOASTRE! Am dat un exemplu cum să lepădați AMKA.
    Și dacă faci toate acestea, scrii scrisori, le trimiți la Ministerul Muncii și le returnezi! ȘI TERMINI! IMEDIAT! ATUNCI CÂND TE CHEAMĂ DOMNUL, NU DUPĂ ACEEA!
    NU, STAI….SĂ STUDIEZE COPILAȘII MEI, NU, STAI SĂ STRÂNG CEVA BANI, NU, STAI SĂ-MI RÂNDUIESC CEVA SITUAȚII: ACESTEA SUNT ÎNȘELĂTORIILE DIAVOLULUI ȘI AI SĂ MORI ÎN SISTEM!!!
    Vrei să lepezi CNP? NU ai să mai faci declarație fiscală! Ai vreo mașină, ai vreun autovehicul? NU plătești impozit! Îndată ai s-o lepezi! NU plătiți asigurarea, fiindcă trebuie CNP. NU plătiți taxa de drum, fiindcă trebuie CNP! NIMIC! O lași așa! NU predai plăcuțele, fiindcă trebuie CNP. Las-o așa! Fie că are să circule, fie că nu, las-o așa!
    TU SĂ NU MAI FOLOSEȘTI CNP-UL! LA NIMIC! Trebuie să faci declarație fiscală, să scrii o scrisoare și să te duci la Ministerul Economiei să dai CNP-ul înapoi!
    EI NU OR SĂ TE ȘTEARGĂ FIINDCĂ AȘA ESTE SISTEMUL EVREILOR SIONIȘTI: SĂ FACĂ TOTUL SĂ TE ÎNSCRIE ÎN SISTEMELE LUI ANTIHRIST ȘI DUPĂ ACEEA, SĂ NU VREA SĂ TE ȘTEARGĂ DE ACOLO!
    CERUL ÎNSĂ TE-A ȘTERS, FIINDCĂ AI FĂCUT MĂRTURISIREA ȘI NU AI MAI FOLOSIT NICI CNP-UL, NICI AMKA. Asta trebuie să faci! ACUM, NU DUPĂ!
    ”După”, nu îl știi! Nu știi ce are să ți se întâmple pe urmă ȘI dacă ai să poți pe urmă…
    Puțini oameni au venit la noi și într-o lună de zile au făcut proceduri și au reușit să se lepede sistemele. Cei mai mulți…încet, încet…și la sfârșit, NIMIC!
    VREM SĂ FIM UCENICI AI DOMNULUI? SĂ RIDICĂM CRUCEA NOASTRĂ ȘI SĂ-L URMĂM ACUM PE DOMNUL!
    ACUM să mergeți la Bancă și să tăiați contractele și cardurile bancare și să mergeți să le predați, să le aruncați în față și să le spuneți: ȘTERGEȚI-MĂ DIN ARHIVELE VOASTRE! Asta, deoarece satanizații îți vor cere tot felul de documente, îți vor cere lămuriri, îți vor cere CNP-ul, îți vor cere 1002 care nu le au, ÎȚI VOR CERE O MIE DE ACTE CA SĂ TE ȘTEARGĂ.
    NU intra în acest joc pe care l-au stabilit acești împleticiți satanizați – LE TAI CONTRACTELE ȘI CARDURILE ȘI LE ARUNCI ÎN FAȚĂ SPUNÂNDU-LE: ȘTERGEȚI-MĂ! APOI TE RIDICI ȘI PLECI!
    ȘI FACI MĂRTURISIRE SCRISĂ CA SĂ LE PREDAI: CĂ AI LEPĂDAT ACESTE SISTEME ȘI CĂ NU LE VEI MAI FOLOSI NICIODATĂ!
    ȘI ÎN ACESTE BĂNCI SATANIZATE SĂ NU MAI INTRI NICIODATĂ! ASTA FACI!
    CERUL A SCRIS MĂRTURISIREA TA!
    Te șter ei, nu te șterg…CERUL TE-A ȘTERS DE LA EI, IAR ÎNGERUL ȚINE MĂRTURISIREA TA.
    DEMONII ȚIN LEPĂDAREA TA CÂND AI SEMNAT SĂ IEI CONTRACTELE ȘI CARDURILE, ȘI ÎNGERII ȚIN MĂRTURISIREA TA.

    Iar când va ieși sufletul tău și vor spune demonii, ”aici avem ceva contracte pe care le-a făcut acest suflet cu tatăl nostru, diavolul”, va veni îngerul păzitor care va spune: ”Și noi avem mărturisirea lui că a lepădat toate acestea, că NU s-a mai dus NICIODATĂ să le folosească și s-a pocăit. NU aveți drept asupra acestui suflet…avem noi, îngerii dreptul să-l luăm la Dumnezeu Cel în Treime”.
    Așa se va mântui sufletul vostru. DAR TREBUIE SĂ LUAȚI HOTĂRÂRE SĂ PĂRĂSIȚI CONFORTUL ȘI VIAȚA UȘOARĂ PE CARE LE-AȚI CREAT ÎN JURUL VOSTRU.
    Este ușor cu telefonul mobil, așa-i? Oriunde suntem să vorbim, să ne împărtășim cu alții, ușor este cu 666, ușor cu cardurile să scoți bani, ușor este cu sistemele diavolului, să trăiți într-o înșelătoare viață ușoară, într-o satanizată ușurință și să rămâneți PUSTII DE HARUL SFÂNTULUI DUH, cu sistemele 666 care sunt asupra voastră.
    DOMNUL AȘTEAPTĂ CA SĂ-L URMAȚI ACUM!
    LUAȚI HOTĂRÂREA ȘI DACĂ CEVA NU ÎNȚELEGEȚI, ȘI NU ȘTIȚI CUM S-O FACEȚI, VENIȚI SĂ VĂ SPUNEM NOI CUM SĂ FACEȚI ȘI CUM SĂ-L URMAȚI PE DOMNU, ACUM! Fiindcă DUPĂ…nu îl știe NIMENI!
    ACUM ne aparține nouă: ACUM pot să mă pocăiesc, ACUM pot să plâng, ACUM pot să mă rog, ACUM pot să postesc, să facem ceea ce vrea Bunul nostru Dumnezeu pentru mântuirea noastră, ACUM.
    VIU ESTE DOMNUL DUMNEZEUL PUTERILOR, AMIN.”

  16. Tari mai mici decât Romania iau atitudine si refuza actele biometrice, iar noi romanii stam si acceptam tot ce ni se impune. Suntem fricosi, lasi si…. Ma opresc aici. Doar rugăciunea in masa ne mai salveaza.!

  17. Mărturisire în fiecare clipă, fără fugă de mărturisire, fără amânarea mărturisirii!

    Amânarea mărturisirii este tot lepădare de Dumnezeu deoarece cel care amână mărturisirea, în loc să mărturisească în fiecare clipă Adevărul, inclusiv prin a cere oamenilor totul fără numărul diavolului 666, fără a avea de-a face (nici cu mintea, nici cu vorba, nici cu fapta) cu numărul diavolului 666, nu face această mărturisire, ci amână mărturisirea (declară buletinul pierdut ca să amâne mărturisirea, etc. … ), nu face această mărturisire, ci se leapădă de Dumnezeu.

    Aşa s-au lepădat de Dumnezeu unii şi în trecut, ca să nu mărturisească Adevărul aceştia au obţinut documente de la autorităţi (cu bani) în care scria că ei s-au lepădat de Dumnezeu şi aceste documente le arătau celor care prigoneau creştinii ortodoxi; şi au arătat în faţa oamenilor că ei nu vor să mărturisească Adevărul şi că ei s-au lepădat de Dumnezeu.

    Deci, orice amânare a mărturisirii, orice fugă de mărturisire a Adevărului este tot lepădare de Dumnezeu. (Creştinii ortodoxi au mers în catacombe ca să facă şi în vremuri de prigoană tot ceea ce a zis Dumnezeu, ca să facă şi în vremuri de prigoană numai bine, permanent. Deci, ei nu au avut frică de prigoană, ci au mărturisit permanent, nu au fugit de mărturisire… şi nu au amânat mărturisirea niciodată… şi nu s-au lepădat de Dumnezeu niciodată.)

  18. Probabil ca s-au mai gandit si altii la asta, nu e o idee prea priginala, dar totusi: cum ar fi daca cineva isi arde degetele pe plita? Nu mai are amprente, deci nu mai are ce sa i se inregistreze. Singurul pericol il reprezinta faptul de a fi pus sub supraveghere. Deja suntem supravegheati, dar daca iti arzi amprentele pe plita, o sa fii si mai supravegheat pe motiv ca esti instabil psihic. Dar totusi, nu ar fi asta o solutie posibila?

  19. Hristos in mijlocul nostru ! Va apreciez pe toti ,din toata inima ,ca ati avut discutii serioase ,frumoase si adevarate . Aceasta inseamna ca ,exista turme mici ,pe ici pe colo ,insa bine ne este tuturor ,sa ne organizam ,pt. a ne si aduna unde-va ,spre a ne cunoaste ,spre a ne ajuta ,in orice … Cai asa fac fratii greci de mult timp ,pt. ca ,au ascultat invataturile SF. Paisie Aghioritul si le pun in practica … Rau este ,cand se retrage fiecare in coltul lui ,cu trairea lui ,insa nu-i place Lui Dumnezeu oile imprastiate … Cum facem ,unde sa ne adunam si cu ce eveniment -ocazie -sarbatoare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button