X

Mitropolitul Serafim de Pireu critică noul Cod Penal adoptat în Grecia, care nu mai condamnă blasfemia religioasă

serafim de pireos

Anularea articolelor din Codul penal pentru blasfemie răutăcioasă și insultătoare față de religii, jignesc și reprezintă o amenințare imediată pentru coeziunea socială și pentru coexistența pașnică a diferitelor confesiuni religioase, afirmă într-un comunicat Mitropolitul Serafim de Pireu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Codul penal până din prezent menționează în mod caracteristic că nu pedepsește refuzul sau critica evenimentului religios, ci blasfemia publică răuvoitoare, care provoacă mânia credincioșilor pentru defăimare credinței lor.

ÎPS Serafim subliniază că prin legi nu protejăm pe Dumnezeu, ci binele legitim al coeziunii sociale și stabilitatea democratică a țării.

Consecința dăunătoare a blasfemiei și a defăimării este generală și pune în pericol păstrarea păcii religioase și a coeziunii sociale, precum și prevenirea prozelitismului religios răutăcios.

Eliminarea acestor articole prin noul Cod Penal demonstrează obsesia guvernului SYRIZA de a demola cultura noastră juridică, dar confirmă de asemenea că este inseparabil legată de corupția care caută dezintegrarea socială și deconstrucția structurii sociale.

Fac apel la oamenii sensibili ai majorității guvernului de a-și asuma responsabilitatea și chiar în ultimul moment să voteze împotriva proiectului de lege intitulat “Sancționarea Codului penal”, altfel sper că viitorul Parlament va vindeca această crimă evidentă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Grecii au vrut, și vor în continuare,comunism… mă rog,o parte din ei,că de aceia a fost război civil.

  2. Pedepsitea blasfemiei:primirea ereticilor ca sfinti(papa),injurarea de cele sfinte,pomenirea diavolului.Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca ni se sfinteste mana daca pocnim pe unul care injura de Dumnezeu.Cat suntem de departe?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button