X

Merkel se plânge de antisemitismul în creștere în Germania: Nu există nicio sinagogă, niciun centru de zi pentru copiii evrei sau vreo şcoală pentru copiii evrei care să nu aibă nevoie să fie păzite de poliţişti germani

“Întotdeauna am avut un anumit număr de antisemiţi printre noi”, a recunoscut Merkel într-un interviu acordat CNN marţi.

“Din păcate, nu există până în ziua de astăzi nicio sinagogă, niciun centru de zi pentru copiii evrei sau vreo şcoală pentru copiii evrei care să nu aibă nevoie să fie păzite de poliţişti germani”, a spus ea.

“Din păcate, de-a lungul anilor, nu am reuşit să facem faţă acestei situaţii într-un mod satisfăcător”, a mai spus cancelarul german.

Declaraţiile Angelei Merkel survin după ce la sfârşitul săptămânii trecute comisarul guvernamental german responsabil de combaterea antisemitismului, Felix Klein, a recomandat evreilor din Germania să nu poarte kippah – acoperământul de cap specific evreiesc – în locuri publice. Această recomandare a suscitat numeroase comentarii în Israel, iar preşedintele israelian Reuven Rivlin a calificat-o drept o “capitulare în faţa antisemitismului”, potrivit AFP.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul de infracţiuni antisemite comise în Germania a crescut de la 1.504 în 2017 la 1.646 în 2018 -o creştere de 10%. Numărul de cazuri considerate violente a crescut de la 37 la 62 în aceeaşi perioadă.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Cunoastem, manipularea prin omisiunea faptului celui mai important: aici, ca antisemitismul se datoreaza clar imigrantilor musulmani pe care Germania i-a primit cu duiumul in ultimii ani. Talmudul in desfasurare, aceasta e declaratia doamnei Merkel, „Germania si germanii sunt antisemiti”, hai sa-i mai ardem cu niste bani pt Holocaust – bineinteles, doar pe nemtii – nemti, de arabi si africani nu ne-atingem (deocamdata)! Ca abureala sa fie si mai mare, AFD-ul lor, principalul partid anti-imigratie, e finantat de evrei ( https://www.incorectpolitic.com/ce-se-intampla-cu-partidele-anti-migratie-din-europa/).

  2. Pe asta n-o mai poate schimba nimeni, ca mi se pare ca e de foarte mult timp in functie sau mi se pare din cauza ca a facut prea mult rau cu imigrantia musulmana? Ar trebui votat un partid mai nationalist, ca a distrus atat de tare fata Europei crestine aceasta satanista. Aceasta femeie e efectiv diabolica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.