X

Vă amintiți ce spunea evreul Horia-Roman Patapievici despre neamul românesc, despre limba română și despre Mihai Eminescu? Iată și ce spune despre alegerile europarlamentare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In preambul, sa ne amintim ce scria Horia-Roman Patapievici (nascut 18 martie 1957), membru Grupului pentru Dialog Social (George Soros), fiul cominternistul evreu Dionisie Patapievici din Bucovina:

Numai violenţa, numai sîngele mai pot trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimţire.  Mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii ignare. […] Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (Politice, Ed. Humanitas, Bucureşti, 1996)

In consecinta, neamul romanesc il defineste a fi format din:

23 de milioane de omuleţi patibulari„ („Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

„Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.“ (din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 49)

„Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.“ (Din „Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

„Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană.“ (după Viorel Patrichi în Revista „Rost“ nr. 24 / 2005)

“Romania, unul dintre cele mai tinere state ale Europei actuale, nascut din Unirea de la 1859 (a Moldovei si Tarii Romanesti) si din Marea Unire de la 1918 (realizata prin aderarea Transilvaniei), nu fusese niciodata pana atunci o Natiune, ci mai degraba un mozaic de civilizatii, de populatii, de culturi si de etnii care au invatat sa traiasca impreuna, sa dialogheze, sa faca comert, si, mai presus de toate, sa isi construiasca o limba si o constiinta comune in timp ce erau supuse, de-a lungul secolelor, predominantei politice a uneia sau alteia dintre marile puteri vecine.” (Romania Medievala, Monitorul Oficial, 2010, p.9).

Cititi va rugam mai multe la:

Patapievici (sub patronajul lui Basescu), in cartea “Romania Medievala”, adresata ambasadelor, promoveaza o ticalosie: ROMANIA NU A FOST NATIUNE PANA LA UNIRE …

Omuleti patibulari, adica omuleti care merita sa fie spanzurati. Sa vedem ce spune despre acesti omuleti si alegerile parlamentare intr-un interviu publicat de Adevarul sub titlul INTERVIU Horia-Roman Patapievici, scriitor: „Dacă alegerile vor confirma formula de guvernare PSD-ALDE, ideea de România se poate duce la culcare“:

Politica mea, în mod originar, nu a fost partidul – n-am fost niciodată membrul vreunui partid politic –, ci solidaritatea străzii: privirea, respiraţia, strigătul, mâna strânsă, prezenţa omului de care eşti fizic apropiat – în revendicarea politică. 

De aceea am fost foarte implicat în acţiunile Grupului pentru Dialog Social, al cărui membru am devenit în 1994, cu experienţa lui practică de dialog politic, de dezbatere faţă către faţă şi de proximitate fizică cu oamenii concreţi, al căror chip social era suscitat în măsura în care punerea lor laolaltă, acolo, în sediul din Victoriei 120, năştea dialogul sau disputa. Profilul meu politic a fost format şi de practica comentariului politic, săptămână de săptămână, la gazetă – am scris enorm pentru „Revista 22“ şi pentru posturile de radio Deutsche Welle şi Europa Liberă…  

Cred că toate gesturile, ştiute şi neştiute, de insubordonare faţă de corectitudinea politică a corupţiei – care e dublă: cine corupe se corupe – şi a conformismului faţă de oamenii puternici – la noi, corupţia şi conformismul sunt corectitudine politică – au consecinţe bune pentru noi toţi. Politica de opoziţie, la noi, e inferioară protestului civic. Ultima o conduce pe prima. 

A fost aşa şi în anii ’90. Ce a constituit, în ochii societăţii româneşti, forţa Convenţiei Democratice: politica lui Emil Constantinescu sau civismul Anei Blandiana? Evident, forţa Alianţei civice.
În legătură cu viitorul politic al ţării, am de spus două lucruri. Dacă alegerile vor confirma formula de guvernare PSD-ALDE, ideea de România se poate duce la culcare. Nu în dormitor, pentru că nu va mai fi dormitor, ci în bălării, pe coclauri. În rest, Uniunea Europeană, NATO şi alianţa strategică cu Statele Unite sunt cele trei coordonate fundamentale obligatorii ale viitorului nostru politic.

Asadar, Horia-Roman Patapievici nu vrea decat calea UE si in cadrul acestei cai ne spune ca daca la alegerile europarlamentare de azi castiga PSD-ALDE, atunci ideea de Romania se poate duce in balarii.

Formula dorita de el este civismul de tip George Soros.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. ala de se crede mare influencer (argatul lui soros..dan tapalaga) a slobozit una la fel de scarboasa pe g4media. nu dau link ca polueaza mai rau ca besinile de vaca (scz de limbaj)

  2. Ăsta merită scuipat în față și beștelit așa cum numa românul știe a o face!
    După….un șut în dos, să ia viteză!

  3. Am înțeles dintr-o altă postare că nu votezi. Dacă înțelegi că nu e bine ce vrea Patapievici nu crezi că era mai bine să fi votat? La europarlamentare mă refer (că la referendum nu votez nici eu). Că altfel mi se pare că nu prea ai dreptul moral să te plângi de rezultat.

    1. @ Adryan

      Daca ai avea un coeficient de inteligenta nu mult peste 75, ti-ai da si singur seama ca, daca prin vot chiar ai putea schimba ceva, ar fi intetzis.

      Problema e ca, nu numai ca nu schimbi nimic, dimpotriva, legitimezi grupuri de interes ce nu reprezinta sub nici o forma interesul national si al celor ce-i voteaza.

  4. România nu doarme, inca mai are oameni ai Lui Dumnezeu , care veghează, care postesc și care se roagă pt binele acestei țări, nu știu unde au fost toți aceștia care dau sfaturi, ce sa facem, cum sa facem și unde sa facem…….dar știu un singur lucru, că daca avem situația asta politica, socială , economică este datorita celor pe care i am ales noi toți, atitudinea noastră de nepăsare ne duce la autodistrugere. Hristos Domnul ne a lăsat atâtea versete minunate, avem Cuvântul Biblia, constituția oricărui suflet de pe pământul acesta , să o citim, să o împlinim și să o mărturisim oricare ar fi aproapele nostru . O țară depărtată de Hristos, ajunge să numească raul -bine și binele-rau, așa că tuturor să ne împăcăm cu Dumnezeu și va doresc o pocăință autentică.

  5. Daca ma apc de poezie, mor de foame. Daca ma apuc sa scriu romane, mor de foame.

    Nenorocitul asta, ma-ndoiesc ca lucra ceva la propriu, dar sunt convins ca cineva il tine cu foarte multi bani sa spurce in aberatiile lui de scrieri, neamul romanesc si Romania.

    1. Antiromânismul trebuie pedepsit ca și anti orice etnie. Pe acest individ, România îl găzduiește, îl hrănește și îl apără de rele. De unde atâta ură? De ce i se tolerează, zoaia pe care o aruncă peste poporul român? De ce să-l interzicem pe Eminescu și nu pe el?

  6. Acest neobolsevic,marxisto-seitanist, se hraneste din acest pamant si chiar daca e venit din stepele Asiei face parte din acest popor. Deci;este ceea ce spune el insusi: ,,patibular,cu inima de cur,fecala,fara coloana vertebrala”!

  7. Pe mine ma distreaza tot timpul elucubratiile acestui hopa mitica, despre poporul roman si in special despre geniul Eminescu. Are personalitatea unei rame rupte in doua pe langa geniul lui Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button