X

UE a votat crearea unei baze de date biometrice gigantice

UE a votat crearea unei baze de date biometrice gigantice

Parlamentul European a dat undă verde pentru crearea unei baze de date comune de identitate (CIR), o bază de date biometrică gigantică.

Catalin Cimpanu

De Cătălin Cîmpanu pentru Zero Day | 22 aprilie 2019 – 05:40 GMT (06:40 BST) Subiect: Securitate

Parlamentul European a votat săptămâna trecută în favoarea interconectării unor serii de sisteme de control de frontieră, de imigrație, și a altor sisteme de aplicare a legii, într-o bază de date uriașă, prin care cetățenii din UE și din afara UE să poată fi cautați și monitorizați din punct de vedere biometric.

Această nouă bază de date va fi cunoscută sub denumirea de Bază Comună de Identitate – Common Identity Repository (CIR), și este destinată să unifice arhivele de date a peste 350 de milioane de persoane.

După felul în care a fost proiectată, CIR va reuni ambele arhive de date (nume, date de naștere, numere de pașaport și alte date de identificare), precum și datele biometrice (amprentele digitale și scanările faciale), și va pune la dispoziție datele sale tuturor autorităților de frontieră și autorităților de aplicare a legii.

Rolul său principal va fi acela de a simplifica activitatea ofițerilor de frontieră și a ofițerilor care se ocupă cu aplicarea legii, care vor putea să facă mai rapid căutările într-un sistem unificat, mai degrabă decât să caute prin baze de date separate în mod individual.

„Sistemele acoperite de noile norme ar include Sistemul de Informații Schengen1, Eurodac2, Sistemul de Informații privind Vizele (VIS)3 și trei noi sisteme: Sistemul European al Evidențelor Penale pentru cetățenii țărilor terțe (ECRIS-TCN)4, Sistemul de intrare / ieșire EES)5 și Sistemul european de informare și autorizare în domeniul călătoriilor (ETIAS)6„, au declarat oficialii UE săptămâna trecută.

Legea CIR a trecut prin Parlamentul European luni, 15 aprilie, prin două votări separate. Normele CIR privind și controalele la frontiere, și controalele de viză au fost adoptate prin 511 voturi la 123 voturi și nouă abțineri, în timp ce legislația CIR privind cooperarea polițienească și judiciară, azilul și imigrația a fost aprobată de 510 de voturi la 130 de voturi și nouă abțineri.

Parlamentul European și Consiliul European au promis „măsuri de protecție adecvate” pentru protejarea dreptului cetățenilor la viața privată și pentru reglementarea accesului ofițerilor la date.

UE GESTIONEAZĂ UNA DINTRE CELE MAI MARI BAZE DE DATE BIOMETRICE DIN LUME

Încă de când planurile de creare a acestei baze de date biometrice comune au fost făcute publice anul trecut, avocații (n.t. de tipul avocatului poporului) au criticat UE, numind crearea CIR ca fiind „punctul fără întoarcere” în crearea „unei baze de date centralizate de tip Big Brother a statelor din UE „.

Odată cu lansarea sa, CIR va deveni una dintre cele mai mari baze de date de urmărire a oamenilor din lume, imediat după sistemele folosite de guvernul chinez și de sistemul Aadhar folosit în India.

În SUA, Serviciul vamal și de protecție a frontierelor (CBP) și Biroul Federal de Investigații, desfășoară baze de date biometrice similare.

Existența bazei de date poate fi ușor justificată de necesitatea de a oferi forțelor de aplicare a legii instrumente mai bune pentru urmărirea imigranților și a criminalilor; totuși, există întotdeauna temerea că sistemul va fi extins încet-încet pentru a include și a urmări persoanele care nu fac obiectul niciunei investigații penale, cum ar fi turiștii care călătoresc în spațiul UE.

1 – Spațiul Schengen este o zonă care cuprinde 26 de state europene care au eliminat oficial toate pașapoartele și toate celelalte tipuri de control la frontieră. 22 din cele 28 de state membre ale UE participă la Spațiul Schengen.

2 – Dactiloscopia europeană (Eurodac) este baza de date a Uniunii Europene (UE) pentru amprentele digitale, în vederea identificării solicitanților de azil și a celor care traversează frontierele ilegal. Solicitanților de azil și persoanelor care au trecut frontiera ilegal și care au împlinit vârsta de 14 ani, li se iau amprentele conform legislației UE.

3 – Sistemul de Informații privind Vizele al Uniunii Europene (VIS) este o bază de date care conține informații, inclusiv biometrice, privind cererile de viză ale cetățenilor țărilor terțe care au nevoie de viză pentru intrarea în spațiul Schengen. De la intrarea sa în funcțiune, VIS a fost lansat treptat la toate consulatele naționale, pe regiuni.

4 – ECRIS-TCN – Sistemul european de informații privind cazierele judiciare (ECRIS), care funcționează din aprilie 2012, oferă între statele membre un schimb electronic de informații privind cazierul judiciar în mod descentralizat.

5 – În cadrul Pachetului privind frontierele inteligente introdus de UE în 2016, Sistemul de intrare-ieșire (EES) este o inițiativă care propune îmbunătățirea măsurilor de securitate generală pentru frontierele din exteriorul Spațiului Schengen. Intenția UE este de a îmbunătăți securitatea și accesul la informații cu privire la călătorii din Europa.

6 – ETIAS înseamnă „Informații și Autorizări Europene în domeniul Călătoriilor”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Dintre romani doar copiii sub 14 ani (varsta la care se ia CI) si care nu au pasaport vor lipsi deocamdata din aceasta baza de date gigant.

  Sa nu uitam ca de ani buni TOATE fotografiile sunt biometrice (CI, pasaport, permis).

  La Sibiu s-au instalat foarte multe camere performante in vederea summit-ului (si cred ca acolo au si ramas dupa incheierea sa) cu ajutorul carora au identificat toate persoanele prezente in perimetrul de securitate. Daca se intampla ca o persoana sa nu fie identificata de sistem se proceda la verificarea de catre agenti. Va dati seama ca baza de date folosita s-a constituit din fotografiile pe care le-am facut pentru obtinerea documentelor de care spuneam mai sus. Doar ca prin noua lege bazele de date nationale se vor uni la nivel european si, speculez acum, cred ca nu va dura mult pana sa se petreaca acelasilucru la nivel global.

  1. Fotografia biometrica se face oricum chiar si atunci cand iei carte de identitate provizorie – te duci cu fotografii de hartie (pt ca una dintre ele se lipeste pe CI provizorie iar alte 2 raman la dosar) dar te obliga sa treci si pe la aparatul de fotografiat ca sa-ti faca o fotografie biometrica (softul din calculator cere o noua fotografie daca nu reuseste sa preia informatiile biometrice din fotografie si cel care te pozeaza iti spune ca este nevoie sa repeti fotografia ca nu a iesit bine). nu are nici o legatura cu cipul.

   Acelasi lucru se petrece oriunde te duci pentru a obtine un document (pasaport, permis conducere). Fotografiile biometrice iintra astfel in baza nationala de date care, in curand dupa cum spune legea votata de parlamentul UE la care se face referire in articol, va deveni o parte din baza de date la nivel european.

   Am depasit asadar stadiul de numere (prin folosirea cnp) si am intrat deja in era evidentei si identificarii pe baze biometrice.

   Urmatorul pas ar fi trecerea acestor date pe un document electronic (care nu va intarzia prea mult deoarece intrarea intr-o noua etapa a virtualizarii lumii prin folosirea 5G va impune o identificare certa a utilizatorilor) iar dupa aceasta va veni repejor atasarea acestui document de corpul uman (pentru a elimina orice posibilitate de substituire a persoanei).

   Intre timp se va petrece si o unificare a documentelor electronice (CI+permis de conducere+card de sanatate etc) dar astea sunt deja detalii neimportante.

   Sa nu uitam asadar ca traim ultimele clipe de libertate cand inca mai putem alege. Sansele de a ne opune tavalugului astfel incat aceste sisteme sa nu se implementeze sunt minime. Doar Dumnezeu poate opri avansul lucrarii tainei faradelegii cu conditia ca sa avem pocainta ninivitenilor.

   Speranta moare ultima desigur insa, realist vorbind, este momentul sa ne pregatim pentru a nu depasi linia rosie trasata de toti parintii cu viata sfanta care ne-au avertizat ca primirea documentelor electronice va fi o cadere uriasa din care aproape nimeni nu se va mai ridica.

   Omeneste vorbind, pana la venirea unor vremuri cu adevarat grele si de prigonire fatisa a crestinilor, singura solutie este simplificarea la maxim a vietii si retragerea in locuri cat mai indepartate in care sistemul nu are deocamdata interes sa ajunga. O va face cu siguranta insa mult mai tarziu. Pana atunci insa nadajduim ca ne vom intari duhovniceste astfel incat Domnul sa ne acopere cu harul Sau.

   1. Foarte bine explicat. E bine sa ne ferim de orice scanare faciala si preluare a datelor biometrice. In aeroportul din Barcelona si la banci am vazut ca au pus deja aparate cu scanare a fetei. Asta e singura solutie de moment, simplificarea vietii si implicit retragerea in munti. Dumnezeu sa ne ajute!

 2. Uniunea briuxeleza,vehicul de transport,catre StatulTotalitar,ce se va impune fortat din cenusa-mult prea multa- a RM3.
  Ce democratie,ce pace continentala,ce prosperitate,a cetatenilor uniunii,asa cum declarau la inceputuri??!! In real,hamul ce duce multimile catre republica universala cu imparat in frunte

 3. Fratilor,lamuriti-ma si pe mine:buletinul actual,permisul auto(atatea am)nu sunt acte electronice?!Si daca da,pe ce treapta de cadere suntem?Mai exista pocainta?Si ce e de facut mai departe?Sa clarifice cineva lucrurile!

  1. Pocăință există până in momentul când pierzi libertatea.Libertatea o pierzi când biocipul îți va substitui voința. Nu Dumnezeu ne va refuza pocăința ci noi vom pierde capacitatea de a mai alege.Prin biocipare pierdem darul cel mai de preț …libertatea,voința, asemănarea cu Dumnezeu.

 4. Actele electronice sunt acele documente care contin si un dispozitiv electronic (oamenii ii spun generic cip) care permite citirea lor cu dispozitive electronice speciale.

  Singurele acte electronice la ora actuala sunt pasaportul electronic si cardul de sanatate. Este important de retinut ca deocamdata aceste acte au si o alternativa neelectronica (pasaportul simplu temporar cu valabilitate de 1 an, respectiv adeverinta care inlocuieste cardul de sanatate cu valabilitate de 3 luni) insa, din pacate, sunt foarte putini care le-au utilizat.

  Deocamdata CI si permisul de conducere NU sunt acte electronice dar, important, toate fotografiile care se fac pentru orice fel de document sunt biometrice (in sensul in care un soft specializat preia coordonatele biometrice ale fetei fiecarei persoane si le introduce intr-o baza nationala de date.

  Din punct de vedere duhovnicesc orice pas care ne apropie de etapa finala (pecetea pe mana dreapta sau pe frunte) reprezinta o cadere care aduce cu sine si o diminuare a harului cu care Dumnezeu ne acopera.

  Teoretic exista pana la ultima suflare posibilitatea pocaintei si, implicit, a mantuirii insa parintii cu viata sfanta care au vorbit depre vremurile din urma au spus ca pentru cei care vor accepta actele cu cip va fi aproape imposibil sa se mai intoarca spre pocainta.

  Suntem asadar pe marginea prapastiei si sper ca macar acum in ceasul al 25-lea sa ne trezim si sa intelegem ca traim ultimele clipe de libertate in care mai putem lua o decizie cu viata noastra.

   1. Nu dezinforma. Presupusul cip ar putea fi numai sub foita cu holograma pentru ca in rest se observa in lumina ca nu se afla nimic. Cei care au facut experimente si si-au asumat stricarea permisului putea sa indeparteze intai acea foita de natura metalica care produce scurtcircuite in cuptor si sa vada apoi ca nu se afla nimic in spatele ei.

    Hai sa nu ne mai lasam dusi de nas de presupuneri care nu fac decat sa devieze discutia. Important este ca actele electronice sunt deja o realitate iar majoritatea le accepta de bunavoie cu toate ca exista alternative. Ori chiar crezi ca n-au auzit despre asta?

    Sigur ca ne pplace sa ne victimizam si sa consideram ca am fost indusi in eroare cu perfidie insa adevarul este mult mai prozaic: noi singuri ne indreptatim si le luam de bunavoie in deplina libertate de a alege pe care ne-a daruit-o Dumnezeu.

    Putini sunt cei care cu adevarat au nevoie sa fie informati iar genul acesta de articole in primul rand lor li se adreseaza. Intr-un fel sau altul fiecare om va avea cunostinta de pacatul lepadarii de Hristos prin acceptarea pecetluirii antihristice asa ca nimeni dintre cei care-o vor accepta nu va avea indreptatire la dreapta judecata.

    Da, acum sunt pasii premergatori insa orice om cu un pic de trezvie isi da seama ca este nevoie sa se opreasca cat inca mai poate s-o faca si sa nu astepte pana in ultima clipa (care numai departe nu este) cand datorita conjuncturii ii va fi aproape imposibil sa respinga pecetea. Asta au spus-o oameni bineplacuti in fata lui Dumnezeu prin gura carora Duhul marturisea Adevarul insa fiecare este liber sa faca ce vrea pentru ca, dupa cum bine stim, fiecare pasare pe limba ei piere.

 5. Hristos a inviat ! Si biata omenire ,aproape nimic nu a invata de 2000 de ani ! Pacat ca ,avem toate armele cum a spus-o un calugar si nu se merita sa ne pierdem sufletul pt. vesnicie ,fiind impreuna cu diavolii ,pt. a traii o viata scurta in nepasare si comfortul acesta inselator . Cat avans are diavolul asupra intregii omeniri ,ne-a scos atate secte ,atatea ideologii ,ne ademeneste cu atate bunuri ,cu atate pofte trupesti si sufletesti etc. Acum ne pregateste mreaja cea nevazuta ,de cine ?,de omul ,, modern,, ,al progresului , halal de ei toti sarmanii … Faptul ca ,au asezat ,,tarcul ,, ,urmeaza pasul cu buletinul de lepadare ,prin amprente . Multi traitori ,in Biserica din afara tarii ,o vor face majoritatea ,datorita faptului caci sant datornici lui MAMONA ,adica bancilor / el este in spate o spune tot un calugar / . Ar trebuii rapid ,fara amanare multa, sa tinem legaturile stranse si sa ne vedem ,in tara intr/un loc anume ,sa ne cunoastem ,sa ne ajutam intre noi si sa avem incredere /nadejde ,in Dumnezeu . El a spus simplu = Cautati mai intai Imparatia cerurilor si celelalte ,vor venii de la sine …. Daca noi parintii ,nu ne adunam intre noi ,ganditi/va ,ce vor face copii nostri ? Asa pot copia multe si ei …Trairea in simplitate cat mai multa ,iar postul si rugaciunea sa nu lipseasca ,asa ne invata SF. Paisie Aghioritul si Parintele Iustin Parvu etc. duhovnici mari . Unii frati greci ,sa stiti ca s/au retras cu adevarat ,in afara societatii ,am vazut documentar si eu stiu ceva greceste . Dumnezeu sa ne adune ,sa ne unim ,sa ne intarim in DREAPTA CREDINTA . Prin spovedanie sicera si hotararea de a nu mai face pacatul cu fapta , vom primii HARL Lui Dumnezeu si ne lepadam ,de cele lumesti . Luati cartile SF. P. Aghioritul toate 6 vol , cartea de rugaciuni obligatorie si cea cu Dreptarul de spovedanie . Amanare vine de la diavol ,o spun sfintii . Nu lipsiti SF. Liturghie ,decat bolnavi fiind / poti fi si intr/o Biserica straina ,insa sora noastra ortodoxa ,numai sa fi prezent /. O noapte buna tuturor !

 6. Sa intelegem despre ce este de fapt vorba. Incet, cu migala ,planificat sionistii au explicat la „foz” si AIPAC cand au trasat sarcinile lobbystilor planul de subjugare mondiala a goilor diplomatic, militar, economic, educational, medical. Se accelereaza crearea Marelui Israel de la Nil in Kurdistan , construirea celui de-al treilea Templu, cu capitala la Ierusalim unde va fi mutat noul ONU cu armata universala, centrul unic de supraveghere medicala incepand de la ADN. ATENTIE LA FIRMA CARE GESTIONEAZA DATELE ELECTRONICE ALE MEDICILOR DE FAMILIE. Totul merge pe principiul mozaicului numit modern lego : facem bucatelele dupa care le ansamblam.

 7. TRADUCEREA VIDEOCLIPULUI
  Părintele Kleomenis: Sunteți pecetluiți cu 666! Treziți-vă1 Toate aceste bar code, QR code, cipurile.
  A sosit așadar, timpul, clipa să ne împotrivim. Nimeni să nu primească noua identitate electronică biometrică, care se pregătește de ani de zile. Dar Dumnezeu nu permite încă să iasă. fiindcă Dumnezeu lucrează pentru mântuirea noastră. Știe Bunul dumnezeul nostru că suntem puțin credincioși, că suntem lași, că nu Îl credem, că nu îl iubim, că nu avem încredere în el, știe că noi ne -am stabilit viața noastră, nu în Pronia Lui, ci în ce putem să facem noi. Aceasta este necredință și puțină credință. De aceea harul Lui amână aceasta. Ca să nu se piardă multe suflete și să meargă în iad. Unde se pregătesc identitățile electronice? se pregătesc la Poliția greacă. (la noi în România, la Poliția română). acolo unde merg pentru identitate (pecetluire) Aceasta este aproape de… exact nu-mi amintesc.
  De ani de zile ne dau război. Fiindcă acela care este mai mare în Poliție este arhimason. Pe cine să pună? … s-au vândut evreilor sioniști. Ca să pecetluiască lumea. Nu permite Dumnezeu, însă. De atâtia ani se luptă. Din 6.07. 2016, de atunci au stabilit ce carte de identitate să scoată. de atunci, de atunci luptă. Fscem așadar ceremoniile tuturor acestora lui Baphomet, iau porunci de la evreii sioniști, ca să pecetluiască toată lumea. Noi ne împotrivim, Sfânta Apocalipsă spune îi silește pe toți: mici și mari, bogați și săraci, sclavi și liberi. Spuneți-mi cine nu are CNP? cine nu are AMKA? cine nu are carduri bancare? Știți ce spun Sfinții Părinți? Și dacă nu te poți împotrivi celor mici, nu ai să te împotrivești nici celor mari. Când reziști celor mici, care nu sunt mici, fiindcă sufletul tău îl pierzi, atunci iei har de la Dumnezeu, și continui să reziști. Când însă, nu te împotrivești, și devii (pre)dispus, receptiv, și primești tot ce circulă pe piață cu 666, atunci începe să scadă Harul Sf. Duh și orice noutate iese, ca un închinător slugă și fraier grec, ai să te duci să le spui evreilor sioniști: Dați-mi și mie unul: fiindcă nu cred în Hristos. Cred în voi care mi-l dați pe Mamona să pot să trăiesc. Ce ne spune Domnul: nu numai cu pâine va trăi omul: suntem puțin credincioși. (slabi în credință) Poporul grec ales al lui Dumnezeu
  . .. când a venit timpul să se slăvească Fiul omului de către greci, l-a slăvit, cât l-a slăvit. Acum l-am trădat pe bunul nostru Dumnezeu. din nefericire am fost supuși stăpânirii lumești a evreilor sioniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.