X

Bancomate cu recunoaștere facială. Deși nesigure, o bancă din Spania a testat deja primele ATM-uri

Image result for Bancomate cu recunoaştere facială. Cum ar putea hoţii să copieze trăsăturile clienţilor

O bancă spaniolă a devenit prima din lume care foloseşte recunoaşterea facială pentru a permite clienţilor să facă retrageri de la ATM. Clienţii sunt încântaţi, dar specialiştii în securitate bancară spun că tehnologia lasă loc unor posibile fraude.

În Barcelona sunt testate deja primele ATM-uri dotate cu camere video de înaltă tehnologie care pot identifica o persoană în funcţie de trăsături. Tot ceea ce trebuie să facă clientul este să se lase fotografiat.

Benjami Puigdevall, CaixaBank Digital Business: „Când vrei să scoţi bani prin intermediul acestui sistem biometric, un algoritm verifică peste 16.000 de puncte de pe faţa ta şi le compară cu cele 16.000 de puncte de identificare din baza noastră de date. Clientul îşi primeşte banii doar dacă suntem absolut convinşi că este vorba de persoana potrivită. Dacă nu, atunci nu va putea scoate bani din bancomat. “

Banca spaniolă vrea să introducă noile bancomate în 20 de orașe până la sfârșitul anului. Oamenii sunt încântaţi de noua tehnologie pentru că, spun ei, le face viaţa mai uşoară.

Pe de altă parte, experţii în securitate digitală spun că tehnologia nu e complet sigură, iar banca e singura responsabilă în cazul unor fraude.

Josep Morros, expert software: “Când o bancă introduce un sistem nou ca acesta, îşi asumă eventualele pierderi, care sper să fie mici. Cred că aş putea avea încredere în această tehnologie. În orice caz, cred că recunoaşterea facială e mai puţin sigură ca alte sisteme de protecţie. Nu cunosc detalii în acest caz. Alte sisteme pot fi mai sigure, dar şi mai intruzive”.

Recunoașterea facială este folosită pentru deblocarea telefoanelor mobile de ultimă generație, însă tehnologia e controversată. Anul trecut au apărut mai multe cazuri în care hackeri au reușit să păcălească softul utilizând capete printate 3D și aplicații care modifică trăsăturile unei persoane.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Însemnarea izotopică.
  Este cea mai periculoasă formă de inscripționare a persoanei dintre toate formele de inscripționare electronică. Este vorba de nanoparticule conducătoare de semnal electric,care sunt inserate în codul vostru ADN, adică în organismul vostru pentru totdeauna. Este un cip de ultimă generație, capacitățile lui fiind incomparabil mai mari decât cele ale cipurilor anterioare. Noul cip poate fi implantat prin aplicarea cu laser a unui tatuaj pe pielea omului sau a unui animal. Acest tip de cip nu necesită alimentare cu energie din afară, întrucât este alcătuit din celule vii (celulele corpului uman/animalului cipat), care funcționează în mod firesc. Atunci când este aplicat sub formă de cod de bare, acest cip este invizibil cu ochiul
  liber, dar este recunoscut de un scanner. Aplicarea pe frunte sau pe mână a unui cod de bare conduce la controlarea algoritmului cerebral individual prin intermediul receptorilor din piele și prin conectarea, prin sateliți, la ordinatorul mondial al „fiarei”. Nu e vorba de sateliți oarecare, ci de antene de transmisie de înaltă frecvență (tehnologia 5G). În organismul dvs, prin această inscripționare malefică, sunt introduse nanoparticule controlate de antene psihotronice. Spre deosebire de
  un cip obișnuit implantat în corpul uman, acest nou tip de cip nu mai poate fi scos nici prin extragerea pielii din locul respectiv. Primul tip de cip poate fi extras din corp și după extragerea sa ne putem elibera de legătura cu echipamentul electronic de supraveghere. Așa fac deținuții care evadează. Pe când îndepărtarea ulterioară a tatuajului laser nu distruge legătura cu computerul de supraveghere.
  Însemnarea a fost făcută pentru totdeauna.(Lagarul electronic)
  La inceputul acestei emisiuni,Gl Emil Streinu,spune ca:
  „Pana la sfarsitul acestui an ,intr-o tara din Vest,se va folosi pe scara larga cipul.Sa fie Spania?
  https://youtu.be/YNPFSOC8z2Y

 2. Dar ca sa te recunoasca bancomatul trebuie ca mai inainte sa iti puna ceva pe fata in momentul in care iti faci cardul probabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button