X

Un profesor a fost demis de la Universitate deoarece a demonstrat absurdul ideologiei trangender: “Nu le permitem să voteze, nu le permitem să conducă – și totuși îi vom lăsa să…”

© Reuters / Brendan McDermid

Un profesor dă în judecată universitatea după ce a fost demis pentru opinii ‘îngrijorătoare’ în legătură cu disforia de gen în cazul copiilor

Un profesor de la Univeristatea din Louisville își dă în judecată angajatorii după ce a fost demis dintr-o poziție înaltă pentru exprimarea de puncte de vedere în privința disforiei de gen și pentru afirmația că copiii ce insistă că sunt transgender nu ar trebui să fie imediat crezuți pe cuvânt.

Dr. Allan M. Josephson a fost inițial șeful Departamentului de Psihiatrie și Psihologie a Copiilor și Adolescenților, dar a fost retrogradat la o poziție inferioară după ce activiștii au “sunat alarma” în privința opiniilor exprimate în decursul unei conferinte pe tema disforiei de gen la copii – iar în luna februarie universitatea a decis să nu-i reînnoiască contractul.

În plângerea lui Josephson se argumentează că activiștii și unii dintre colegii lui au solicitat să fie “disciplinat” pentru comentariile ce i-au “tulburat”. Dar care au fost aceste comentarii incalificabile ce au dus la demiterea profesorului?

Vorbind la conferința din 2017, Josephson a afirmat că copiilor în vârstă de șapte, opt, nouă ani nu ar trebui să le fie neapărat acordată încrederea de a decide că sunt de un gen diferit.

“Nu le permitem să voteze, nu le permitem să conducă – și totuși îi vom lăsa la vârsta de opt, nouă ani să decidă că nu mai sunt de gen masculin sau feminin? De necrezut.”

Josephson a ripostat împotriva ideii că dacă un copil este insistent că e de un gen diferit, atunci e musai adevărat, spunând că există mulți alți factori psihologici ce îi pot face să-și exprime astfel de sentimente.

A dat exemplul unei paciente ce a fost “grav abuzată” în copilărie și a decis că dorește să se identifice de gen masculin deoarece “lucruri rele s-au petrecut” atunci când a fost fetiță. “Nu vroiam să am nimic de-a face cu acea persoană și lucrurile prin care am trecut”, a spus, citând-o pe pacientă.

Dar cu activismul transgender, părinții înțeleg mesajul că trebuie să accepte instant și să “afirme” spusele copiilor despre genul lor fără întrebări. A adăugat că “ideologia” transgender poate fi “neglijentă în ceea ce privește necesitatea dezvoltării abilităților de adaptare și rezolvare a problemelor” de care au nevoie copiii.

Făcând referire la activiștii ce susțin că folosirea toaletelor caracteristice sexului genetic este “prea stresantă” pentru acești copii, Josephson a afirmat că “În procesul dezvoltării suntem supuși constant anumitor tipuri de stres” iar asta “face parte din dezvoltarea umană” și nu trebuie să fie tot timpul ocolită pentru a evita să se simtă “inconfortabil”.

Josephson a spus de asemenea că activismul transgender poate preveni diagnostice corecte pentru alte probleme de sanatate mintala.

“Depresie, anxietate, abuz de substanțe – este cât se poate de clar că acești tineri au parte de mai multe probleme psihiatrice decât restul pacienților – și cum se explică acest fapt? Trebuie să-l explorăm.”

Stigmatizarea societală, a adăugat, nu este “de ajuns pentru a explica toate problemele de sănătate mintală” și “nu este o ipoteză unitară ce explică totul”.

În plângerea lui Josephson se menționează că personalul universității a continuat să-l “deprecieze și critice” în lunile urmând retrogradării sale. Se susține că situația “a cauzat daune ireparabile carierei profesionale și a reputației” și se remarcă faptul că a primit “note maxime” în revizuirile anuale din 2014, 2015 și 2016.

Josephson este reprezentat de către grupul legal conservator Alliance Defending Freedom (ADF).Travis Barham, avocat al ADF a declarat pentru Campus Reform că, cazul lui Josephson trimite un mesaj greșit în privința libertății de exprimare la universități, unde toleranța ar trebui să fie “o stradă cu două sensuri” și “o piață de idei, nu numai linii de asamblare pentru un singur tip de gândire”.

De asemenea pe RT: Profesor suedez acuzat de bigotism pentru afirmația că bărbații și femeile sunt ‘diferiți din punct de vedere biologic’

De asemenea pe RT: Bărbat ex-transgender își dezvăluie identitatea de ‘extraterestru asexuat’

Citește mai mult: Știința crimei de gândire: Studiile de caz devin un inamic al ortodoxiei liberale

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. O logica de cristal vis-a-vis de corectitudinea politica actuala si un debate de inalta clasa cu niste spalati pe creier din tanara generatie, care vor fi urmasii celor ce conduc acum destinele noastre:

    https://www.youtube.com/watch?v=gkONHNXGfaM

    Distribuiti cat inca se ma poate si se mai gaseste pe net.
    Exista si o versiune tradusa in romana care circula pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.