X

SUA, jandarmul Israelului, și Iran aproape de conflict armat. Americanii trimit întăriri la baza militară din Qatar

Image result for USA Iran

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Marii Britanii avertizează la modul cel mai serios că între Statele Unite și Iran poate izbucni oricând, accidental, un război. Și iată un model de incident care poate aprinde vâlvătaia: patru nave comerciale, inclusiv două petroliere saudite, au fost ținta unor acțiuni de sabotaj, în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite.

Navele, în special petrolierele saudite, au fost avariate serios. Actele de sabotaj, cum au fost ele numite de autoritățile din Emiratele Arabe, au avut loc în apropiere de strâmtoarea Ormuz, aflată sub jurisdicție iraniană.

Administrația de la Washington a emis în ultima vreme mai multe alerte privind traficul maritim în zona Golfului Persic, avertizând că există riscul unor asemenea acte de sabotaj în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Din acest motiv, Casa Albă a ordonat trimiterea de bombardiere strategice B 52 la baza americană din Qatar. Asta după ce luni, administrația Trump a anunțat că va trimite în Golf și portavionul Abraham Lincoln, o decizie menită să contracareze orice acțiune a Teheranului.

În contextul amplificării tensiunilor dintre SUA și Iran, mai mulți lideri de la Teheran au amenințat că ar putea închide strâmtoarea Ormuz, care face legătura cu portul din Emirate, centru important pentru exportul de petrol.

Federica Mogherini: “Sprijinim pe deplin acordul nuclear cu Iranul şi implementarea sa. În marja Consiliului pentru afaceri externe, mă voi întâlni cu miniştri de Externe ai Franţei, Germaniei şi Marii Britanii, ca sã discutãm cum putem sprijini implementarea acordului nuclear cu Iranul“.

Declarația șefei diplomației europene reafirmă, de fapt, dorința Uniunii Europene de a menține acordul nuclear cu Iranul.

Mai multe țări din spațiul comunitar au respins ultimatumurile Teheranului, care amenință că va renunța treptat la toate angajamentele asumate prin acest acord internațional.

Este urmarea sancțiunilor adoptate de Statele Unite după ce președintele Donald Trump a decis, acum un an, retragerea țării sale din acest acord.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, și-a amânat vizita la Moscova, pentru a discuta problema iraniană cu liderii europeni.

Cât despre incidentul din apropierea strâmtorii Ormuz, iranienii se declară îngrijorați și cer clarificări în legătură cu navele saudite.

Teheranul a lansat ipoteza unei posibile conspirații orchestrate de răuvoitori.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Se grăbesc nenorociții!
    N-ați văzut că deja impun celorlalte țări să nu mai cumpere petrol de la iranieni?
    Nu se spune că lumina se va stinge din pricina Orientului Mijlociu?
    Așa cum s-a spus, o să fie restricționări în privința curentului, kerosen n-o să mai fie, gaz, lumină, etc…și-atunci o să explodeze prețurile la ORICE, iar din pricina limitării importurilor pentru că se vor închide granițele și cei care și-au gonit prin politici iudeo-masonice poporul în afară, lăsând pământul nelucrat, în paragină sau vândut străinilor care vor pune placa ”teren particular”, FOAMEA își va face făcută prezența acut, dureros…Venezuela o să scrie pe noi!
    Și din cauza inflației, vor dispare banii fizici, ca să nu mai cumperi o pâine cu o valiză de bani, arătând astfel, ”necesitatea” trecerii numai la bani electronici.
    Și, pentru că oamenii se vor înfuria pe autorități, vor da iama în magazine, dar și în Bănci, distrugându-le birourile și bancomatele….drept pentru care, împotriva barbariei, a furtului la drumul mare, se va impune bio-cipul…ca fiind mai sigur, mai precis!
    Nu sună ”bine”? Ei vor lucra numai în acest sens….

    1. Absolut GREȚOS!
      Creatura aia travestită ce se vrea/crede fost bărbat, la câți hormoni s-a pompat în ea, nici nu pare om, pe bune!
      În al doilea rând, mă scârbesc uralele, aplauzele din sală…mai ales săruturile pătimașe dintre gay căutate asiduu de camerele de luat vederi pentru a-i încadra în inimioare…MESAUL antihriștilor este cum că, pe baza lui LOVE IS LOVE și în numele supraviețuirii ei, trebuie neapărat… NO RELIGION, NO LIMITS…ca să fie/rămână ei în iubirismul lor murdar, spurcat, fără limită, în toate felurile și cu oricine!

  2. Au fost scufundate doua tancuri petroliere in golful Oman, iar pretul petrolului a si sarit! Atacarea Iranului poate incepe oricand, iar asta inseamna WW3!
    Two large oil tankers have been hit by explosions in the Sea of Oman.
    https://www.presstv.com/Detail/2019/06/13/598390/Oil-tankers-Sea-of-Oman
    https://www.newsweek.com/oil-tankers-explosions-attacks-gulf-oman-fire-us-navy-5th-fleet-1443738
    Oil prices jump following suspected attacks on two oil tankers in Sea of Oman
    https://www.presstv.com/Detail/2019/06/13/598401/Oil-prices-oil-tankers-Sea-of-Oman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button