X

Pseudo-mitropolitul Nifon a prezidat întâlnirea dintre CMB și papistași, concluzionând: „Migrația prezintă o oportunitate ecumenistă”

Basilica informează doar în limba engleză despre JWG met in Warsaw, Poland.

Comitetul Executiv al Grupului Comun de Lucru (JWG) dintre Consiliul Mondial al Bisericilor și Biserica Romano-Catolică s-a întâlnit la Varșovia, Polonia, între 6 și 8 mai 2019 sub conducerea Preasfințitului Mitropolit Nifon, Arhiepiscop de Târgoviște (Biserica Ortodoxă Română ) și Excelența Sa Diarmuid Martin, Arhiepiscopul catolic al Dublinului și Primatul Irlandei.

Executivul a pregătit ordinea de zi a viitoarei sesiuni plenare a JWG din septembrie 2019 la Lyon, Franța.

„Grupul a evaluat, de asemenea, progresul activității sale în timpul mandatului actual, în special în ceea ce privește documentele de studiu privind consolidarea păcii în situațiile de violență și despre migranți și refugiați ca pe o provocare și o oportunitate ecumenistă”, se arată în comunicat.

Următoarea Adunare a CMB, programată pentru septembrie 2021 la Karlsruhe, Germania, va marca sfârșitul actualului mandat al grupului de lucru comun.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

 1. Cate ceva despre Diarmuid Martin:
  – A felicitat homosexualii cu ocazia referendumului din 2015;
  – A fost de acord cu decizia guvernului irlandez de a impune scolilor catolice de a accepta elevi de alte confesiuni;
  – A dezaprobat protestele din apropierea clinicilor de avort;
  – Considera ca familia trebuie redefinita.

 2. Incredibil!!!Doamne,cum rabzi ca astfel de specimene sa fie in fruntea bisericii tale?!Imi vine sa plang.

 3. Ca discuta impreuna, foarte bine, omul e, vorba ateilor, un animal social, dar depinde ce discuta, despre cine, in ce spirit, ce hotarari iau si daca le vor aplicate, cine-cum/ce/de ce aplica asupra cui. O multime de intrebari si de variabile, dupa cum se vede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.