X

Asia Bibi a parasit Pakistanul si a ajuns in Canada

Asia Bibi, femeia creștină care fusese condamnată la moarte pentru blasfemie în Pakistan și apoi a fost achitată a ajuns în Canada, unde era așteptată de familia sa, a anunțat avocatul acesteia, Saiful Malook, potrivit The Guardian, informează Mediafax.

„Este o zi mare. Asia Bibi a părăsit Pakistanul și a ajuns în Canada. Ea s-a întâlnit cu membrii familiei sale. S-a făcut dreptate”, a declarat avocatul.

Femeia a fost acuzată de blasfemie în urma unei altercații în 2009, care a izbucnit după ce două femei de religie musulmană au refuzat să bea apă din recipientul folosit de o persoană creștină. Bibi a fost acuzată că l-ar fi insultat pe profetul Mahomed în cursul altercației. Subiectul blasfemiei este un subiect extrem de delicat în Pakistan, unde un simplu zvon de blasfemie poate provoca incidente violente și chiar linșarea presupușilor responsabili.

Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie, însă, după ce a petrecut opt ani în închisoare, Curtea Supremă a Pakistanului a achitat-o în octombrie 2018. Decizia a fost criticată de unii lideri islamiști radicali. Femeia a primit numeroase amenințări cu moartea, iar achitarea ei a dus la proteste de amploare în toată țara, ceea ce a determinat autoritățile pakistaneze să îi ofere protecție permanentă.

Canada i-a oferit azil Asiei Bibi, însă mai mulți prieteni apropiați ai acesteia au declarat că autoritățile nu i-au permis să părăsească țara. Copiii acesteia au ajuns în Canada la sfârșitul anului trecut.

Avocatul Saiful Malook a declarat că faptul că Bibi a ajuns în siguranță în Canada se datorează muncii intense a activiștilor și diplomaților „care au fost alături de ea și au luptat pentru libertatea ei”.

Categorii
IslamExterne
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Stiri pe surse scrie ca este crestina, insa nefiind ortodoxa…

Ne bucuram pentru ea, insa si mai mult ne-am bucura daca va trece si la Ortodoxie.

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.