X

PepsiCo dă în judecată 4 fermieri din India pentru că au cultivat un soi de cartofi

FOTO: https://vajiramandravi. s3.us-east-1.amazonaws.com/media/2019/5/4/16/24/44/pepsi.jpg

PepsiCo, un gigant de 177 miliarde doalri care deţine brandul de chipsuri din cartofi Lay`s, a dat în judecată un mic grup de fermieri din India pentru că aceştia ar fi cultivat un tip de cartofi asupra căruia gigantul susţine că are drepturi exclusive, potrivit Business Insider.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Compania cere câte 143.000 de dolari fiecăruia dintre cei patru fermieri pentru că au cultivat soiul numit FL-2027, asupra căruia PepsiCo spune că are drepturi exclusive în India încă din 2016, potrivit unor documente depuse la tribunalul din Ahmedabad.

După o audiere ce a avut loc vineri în tribunalul din Ahmedabad, PepsiCo a declarat că a luat măsuri legale doar „ca ultimă variantă”, adăugând că va încerca să ajungă la o variantă de înţelegere cu fermierii implicaţi în caz.

„PepsiCo India a propus o cale amiabilă de înţelegere cu oamenii care au folosit seminţe din acest soi într-un mod ilegal. (…) Compania a fost forţată să ia măsuri legale ca ultimă variantă pentru a proteja un interesul miilor de fermieri care sunt implicaţi în programul nostru colaborativ de cultivare”, a declarat compania.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button