X

Atac armat la o sinagoga din San Diego

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Hot News: Atac armat la o sinagogă din California, în ultima zi a Paștelui evreiesc: O persoană a murit, trei au fost rănite

Un bărbat înarmat a intrat sâmbătă, ultima zi a festivităților din cadrul Paștelui evreiesc, într-o sinagogă din zona San Diego și a deschis focul cu o pușcă de asalt, ucigând o femeie și rănind alte trei persoane, transmite Reuters.  Atacul a avut loc la sinagoga Chabad din orașul californian Poway.
Atacatorul a fugit de la locul faptei cu o mașină, dar a fost înconjurat la scurt timp de forțele de poliție și s-a predat. 
Potrivit autorităților, este vorba de John Earnest, 19 ani. Se pare că el este autorul unui ”manifest” postat online în care a dezvăluit că a dat foc, luna trecută, unei moschei din zonă și că s-a inspirat din acțiunile atacatorului care a ucis aproape 50 de oameni în două moschei din Noua Zeelandă. 

Șeriful comitatului San Diego, Bill Gore, a spus că poliția și FBI investighează ”posibila implicare” a lui Earnest în incendierea, pe 24 martie, a Centrului Islamic din Escondido, un oraș aflat la 24 kilometri de sinagoga atacată sâmbătă. Nimeni nu a fost rănit atunci. 
Gore a declarat că arma lui Earnest s-a stricat după primele rafale. Printre cei răniți sâmbătă se află și rabinul sinagogii.
Tânărul de 19 ani și-a postat manifetul antisemit și rasist pe același site ca atacatorul din Christchurch. Documentul face referire la o transmisiune video online și conține un link către o pagină de Facebook, un indiciu că Earnest voia să transmită atacul live, așa cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă.

Donald Trump, a denunţat imediat o “crimă motivată de ură”, relatează AFP și Agerpres.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button