X

Kovesi a ordonat distrugerea dosarelor Aiud

Istoricul Marius Oprea a declarat pentru DC News că o mare parte dintre documentele cu registrele cu eliberările de la Aiud ar fi fost distruse din ordinul Laurei Codruța Koveși.

Generalul Dan Voinea a confirmat la România TV aceste informații.

”Din sursele mele, am aflat de la Dan Voinea, fostul procuror care a lucrat la Dosarul Revoluției, că în momentul când Parchetul General era condus de Laura Codruța Kovesi s-a dat o dispoziție și generalul Ion Vasilache a distrus multe dintre documentele, care erau anexă, la dosarul deschis în cadrul procesului comunismului. Trebuie sa se afle acest lucru deoarece din punctul meu de vedere este un lucru foarte grav dacă acestea au fost distruse. Se mai păstrează doar copii xerox pe care le-am facut în anii 1990, avÂnd un temei legal pentru lucrarea mea de doctorat. În vremea respectivă lucram împreună cu Procuratura Generală în cadrul procesului comunismului, dosarul fiind deschis în urma denunțului făcut în septembrie 1992 de către Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România.După ce Dan Voinea, cel care a instrumentat  acest dosar cât și dosarele Revoluției, a fost îndepărtat, forțat să se pensioneze de Laura Codruța Koveși, am fost avertizat în legătura cu posibilitatea distrugerii acestor documente. Am copiat și documente de la arhiva fostei securități. De exemplu, la CNSAS, nu se mai găsește dosarul lui Alexandru Nicholschi pe care l-am copiat. Nu se mai găsește nici dosarul lui Alexandru Drăghici. Probabil că s-au distrus cel puțin între 200-300 m liniar de documente, cam cât încap într-o cameră.”, a spus Oprea.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Comunism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Aceasta este chiar cea mai gravă și mai grozavă chestiune din toate câte le-am auzit despre Laura Codruța Kovesi. Este ceva care chiar apropie DNA-ul Kovesi de o poliție politică. Contestatarii ei se vede că au partea lor de dreptate. Numai de ne-am putea feri de exagerări, fie într-o parte, fie în cealaltă!

 2. Astăzi am văzut că și pe fostul procuror general , Augustin Lazar îl scot la pensie, pe 27 aprilie.
  Asta probabil din cauza scrisorii fostului deținut politic, ca sa nu iasă cu scandal; trebuie sa treacă în spatele scenei… momentan!!

 3. Comunistii din Moldova o vor pe Kovesi, Putin i-a dat voie lui Voronin sa o curteze!
  Vladimir Voronin: „Dacă ar mai fi doamna aceasta din România, aș înțelege și poate aș accepta.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23203469-vladimir-voronin-spune-acord-laura-codruta-kovesi-fie-numita-procuro-general-moldova.htm
  https://www.stiripesurse.ro/haosul-politic-domne-te-la-chi-inau-kovesi-dorita-in-func-ia-de-procuror-general-al-republicii-mo_1359256.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.