X

Părintele Justin Pârvu despre lupta de a trezi frații

Parintele Justin Parvu si monahia Fotini. Foto: https://www.atitudini.com/2017/07/parintele-justin-asa-cum-l-cunoscut-eu-de-monahia-fotini-relatare-din-cartea-parintele-justin-marturii-ale-sfinteniei/#more-115759

Parintele Justin în „Cum sa luptam impotriva dictaturii biometrice”:

Singurele noastre arme sunt numai cele duhovnicesti: rugaciunea, smerenia, dragostea, dar si marturisirea. Nu se poate dragoste fara marturisire. Dragostea este jertfitoare, iar noi daca ne temem sa marturisim adevarul, ce jertfa mai avem? Sau daca nu ne pasa de aproapele nostru care este in nestiinta si noi nu il informam si il lasam sa cada prada acestui sistem, ce dragoste mai avem? Cei care se mai lupta astazi sa trezeasca pe fratele lor, care nu au ramas nepasatori fata de viitorul unei natii si al unei Biserici, aceia sunt fii ai dragostei lui Dumnezeu, care isi pun viata pentru fratii lor”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Părintele Justin Pârvu
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

 1. Si tot din aceiasi carte, spune parintele Justin:

  „Marturisirea face parte din datoriile crestinului, mai ales in vremurile grele, ca putem sa facem noi toate rugaciunile si toate pravilele, dar daca noi nu marturisim atunci cand trebuie, ni se socoteste ca un fel de lepadare, tradare. Eu socotesc ca tocmai aceasta marturisire este o baie de spalare a pacatelor noastre”.

  Ambele pasaje din cartea „Din invataturile si minunile parintelui Justin” sant foarte importante si ar trebui puse in rama.

 2. Cât se poate de adevărat frate Mircea.
  M-a împuternicit Dumnezeu și Maica Domnului de am distribuit câteva baxuri ,,Din Învățăturile și minunile părintelui Justin”.
  A fost cu adevărat u sfânt,lucru pe care l-am simțit de-atâtea ori ,,pe pielea” mea sau mai bine zis în adâncul sufletului meu.

 3. Parintele Iustin este un sfant. Cu cativa ani inainte de moartea lui am fost la sfintia sa cu familia si un frate. Era un rand de 100 de metri. Dupa oarecare timp, iese maica de la el din chilie si spune”sa intre parintele cu cinci copii”. Am ramas stupefiat. De unde stia parintele de noi, care abia venisem si eram la atata distanta de el?!

 4. Eu mergeam la Sfinția Sa de 10 sau 15 ori pe an de la 350 km.din 2006 de când l-am descoperit.
  Aș putea scrie un roman despre cele discutate.
  Învierea am făcut-o acolo,de unde aducem Sf.Lumină până acasă.
  In primul an după mutarea la Domnul am avut avut la mormântul Sfințiiei Sale cea mai mare bucurie din viața mea.

 5. Doamne, cat de puternice sunt cuvintele Sf Parintelui nostru Iustin! Ce ma doare este ca le spui celor dragi din familie despre pericolele astea, si se uita la tine ca la un nebun! Pe mine, parintele Iustin m-a intors la Dumnezeu. Catedrala mantuirii neamului a fost in chilia par Iustin, nu la Bucuresti!

 6. Ieri seara nu puteam sa adorm si ma gandeam la cele spuse de Parinte.
  Parintele spune:
  „Singurele noastre arme sunt numai cele duhovnicesti: rugaciunea, smerenia, dragostea, dar si marturisirea.”

  Exista un inteles ascuns in aceste vorbe. Nu stiu cum mi-a venit asta in cap… dar voi impartasi cu voi.
  Cand iti faci Sfanta Cruce:
  1. In Numele Tatalui = Rugaciunea pleaca din cap si e catre in Sus
  2. Si Al Fiului = Smerenia e a Lui Hristos si cand te smeresti te cobori
  3. Si Al Sfantului Duh = Dragostea cea dreapta
  4. Amin = Marturisirea! Si stanga stim ce inseamna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.