X

Tribunalul Constituţional al Ungariei: MINORII pot fi SEPARAȚI temporar de părinţii lor dacă aceştia din urmă nu permit VACCINAREA

Tribunalul Constituţional al Ungariei a decis că minorii pot fi separaţi temporar de părinţii lor dacă aceştia din urmă nu permit fără un motiv justificat vaccinarea obligatorie a copiilor, relatează portalul index, citat vineri de agenţia EFE.

”Poate fi limitat dreptul părinţilor la educare (a copiilor) în cazul refuzului vaccinării obligatorii fără un motiv valabil”, se arată în decizia Tribunalului Constituţional, care stabileşte că ”în caz extrem, separarea minorului de familie poate fi constituţională”.

Totuşi, acelaşi verdict precizează că separarea minorului de familia sa poate fi doar temporară, nicidecum definitivă.

Potrivit Tribunalului Constituţional ungar, protecţia şi îngrijirea minorilor constituie în primul rând o obligaţie a părinţilor şi abia apoi a statului.

Decizia a fost pronunţată după o sesizare privind refuzul unor părinţi de a-şi vaccina copilul, născut în 2015, şi care au refuzat de asemenea orice asistenţă la naştere.

”Vaccinarea obligatorie este indispensabilă pentru asigurarea protejării societăţii în faţa bolilor şi a epidemiilor”, explică Tribunalul Constituţional al Ungariei.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

13 comentarii

 1. Cum e in Ortodoxie? Daca la evreii practicanti e interzisa vaccinarea, banuiesc ca si in Ortodoxie e interzisa. Orice forma obligatorie de interventie asupra trupului este interzisa prin Legea Divina? Exista un fundament biblic?

  ”Poate fi limitat dreptul părinţilor la educare (a copiilor) în cazul refuzului vaccinării obligatorii fără un motiv valabil
  Convingerea religioasa este un motiv perfect valabil. Doar daca nu cumva mai marii BOR hotarasc ca e ok vaccinarea. Dar daca exista pasaje biblice cum sa poata zice altfel? Nu cunosc in detaliu, dar sunt convins ca exista pasaje biblice tocmai ca le respecta evreii.

  Am citit mai demult o intrebare legata de vaccinare, o intrebare care bate orice logica legala.
  Daca parintele e de acord, spune uite eu zic sa te vaccinezi, dar copilul nu vrea, ce faci, folosesti forta? Iar daca copilul nu vrea, statul nu are ce sa faca, nu poate sa ii dea amenda sau altceva, ca e minor.
  Nici macar nu pot sa separi copilul de parinti, ca e voia copilului.

  E prin Anglia acum chestia asta, ca sa hotarasca copilul ce sex vrea sa aiba. Nimeni nu are voie sa intervina asupra deciziei copilului, fie ca sunt parintii, fie ca e statul. Si lucrurile sunt lasate asa.
  Pai la fel e si cu vaccinarea obligatorie, daca copilul nu vrea, nimeni nu poate face nimic, caci e fix cazul de mai sus.

  Rog un preot, cineva cu o cunoastere profunda a Bibliei, sa spuna pe ce pasaje se bazeaza evreii care refuza vaccinarea.

  1. Interesant!
   Bravos pentru recomandare!
   M-am uitat azi-noapte fugitiv la ambele părți și este extrem de interesant dar și de important….ce spune omul ăla, trebuie adus în atenția publicului.

 2. Unde-i marele patri-hot Viktor Orban- cica iubitor de unguri si de tara lui–, care legifereaza sclavia corporatista si smulgerea copiilor de la parinti de catre Politia Vaccinurilor in Ungaria???!!!!

 3. Din cite stiu eu Constitutia i-mi garanteaza mie dreptul de parinte si tutore al copilului meu, eu sint cel care hotaraste ce e bine si ce e rau pina la 18 ani. Vaccinarea obligatorie este o lege nazista care calca in picioare drepturile si demnitatile, lege care te pedepseste pe tine cetatean pentru o fapta probabila. Sa mi se demonstreze, concret, ca eu nevaccinindu-mi copilul am imbolnavit pe persoana X si atunci sa fiu tras la raspundere. Pe de alta parte daca o mama HOTARASTE sa avorteze sau nu un copil si acest drept ii este recunoscut, atunci cum de o alta mama nu poate sa HOTARASCA daca i-si vaccineaza sau nu propriul copil?
  Dar pentru reactiile adverse, care nu sint putine, cine raspunde, cine plateste si cit pentru viata mutilata a unui copil datorita unui vaccin?

 4. Pentru practicanții creștinismului roz care cred la modul general că Dumnezeu este numai iubire necondiționată și că adevărul este o chestiune relativă în spectrul tuturor religiilor de pe pământ vă prezentăm astăzi continuarea seriei:

  BULETIN AL NENOROCIRILOR

  https://www.digi24.ro/amphtml/magazin/timp-liber/showbiz/imagini-cu-emilia-clarke-pe-patul-de-spital-dupa-primul-anevrism-cerebral-1110762

  Anevrismul reprezintă o formațiune vasculară cu aspect tumoral, localizată pe traiectul unei artere (cel mai des) sau vene[1]. Se prezintă ca o dilatare (ca un sac) a vasului sanguin și poate fi localizat oriunde în organism[2]. Cu toate acestea, cel mai adesea el se dezvoltă în segmentul abdominal al arterei aortice și la nivelul vaselor creierului (anevrism cerebral)[3]. În majoritatea cazurilor este asimptomatic.
  Termenul se mai folosește – în cadrul unor cuvinte compuse, pentru o descrie condiția în care apare o dilatație patologică segmentară situată la nivelul peretelui inimii – cel mai frecvent situată la nivelul ventriculului stîng și adesea consecința unui infarct miocardic transmural.[4]

  Pentru frații noștri adânci cunoscători ai relației lui Dumnezeu cu creația Lui trebuie să precizăm că serialul Game of Thrones
  este un serial eminamente diavolesc (știu, suntem ortodocși bătuți in cap), la care copiii noștri trebuie să caște gura cu entuziasm și să zică “ce poveste frumoasă!”.

  Ne aflăm în Postul Paștelui și, în noaptea de înviere unii dintre noi vor răspunde cu lumânarea în mănă:

  “Hristos a înviat!”

  Să mă ierte Dumnezeu, dar să mergi să răspunzi “Hristos a înviat!” în noaptea de înviere și, în același timp, să îți să lași copilul să se uite la un serial diavolesc, acest lucru este de domeniul schizofreniei.

  1. https://hungariandigest.wordpress.com/2012/01/24/french-paper-orban-is-jewish/

   Update2: Index, a major Hungarian news portal covers the story, they say that the French paper Les Echos wrote about Orban by mistake. They simply confused Viktor Orban with Tamás Deutsch, another Fidesz politician. According to Deutsch the paper admitted to him that they copy-pasted the information from some other source and mixed up the different quotes. They also promised to correct the mistake. (Which they have done since)

 5. In Ungaria vaccinarea e deja obligatorie? Pai si de ce ne este prezentata tara asta ca perfectiunea democratica intruchipata si Orban ca mesia european? Hai sa fim seriosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.