X

Prima imagine a unei găuri negre nu este o fotografie

 

Foto: https://adevarul.ro/tech/stiinta/prima-fotografie-gauri-negre-fost-dezvaluita-1_5cade996445219c57e56a76e/index.html

Internetul este plin de astfel de titluri, precum cel de pe Adevarul:

Prima fotografie făcută vreodată unei găuri negre a fost dezvăluită
Iar Adevărul ne explica și motivul pentru care știrea de mai sus a reprezentat în ultimele zile capul de afis:

Această imagine reprezintă o reuşită extrem de importantă pentru oamenii de ştiinţă, demonstrând teoria relativităţii a lui Albert Einstein, pe care fizicienii o folosesc ca un ghid al universului.

Vom discuta despre doua cuvinte cheie ale acestor titluri: 1) prima și 2) fotografie.

1) prima
Pana la aparitia stirii de mai sus, dacă ați fi întrebat adeptii teoriei Big Bang despre gaurile negre, majoritatea dintre ei ar fi spus ca sigur exista, printre argumentele lor fiind și ceva de genul „exista fotografii”. Asta deoarece literatura de specialitate abunda de zeci de ani de astfel de imagini:

Black hole. Computer artwork representing a black hole against a starfield. A black hole is a super- dense object, thought to form from the collapse of a huge star. Due to their incredible mass, the gravitational field around them is so strong that not even light may escape from their ‘surface’. The point at which light can no longer escape from the object is called the event horizon. Although there is no definite proof of the existence of black holes, several strong candidates have been found in the form of large stars with small, dense companions which emit X-rays. It is thought that matter from the star falls towards the black hole, emitting X-rays before being pulled in.

Doar ca ele nu sunt fotografii, ci sunt desene. Iar prima fotografie ar fi fost făcută de abia acum.
2) fotografie

În titlul din Adevărul (precum și în majoritatea celorlalte titluri din mass-media) se folosește acest cuvânt: fotografie.

Iar în textul articolului de pe Adevărul, o singura data este folosit cuvântul radiotelescop, în rest doar cuvântul telescop.

Evident ca cine citește aceste doua cuvinte se gândește ca cineva a văzut cu ochiul ceva (printr-un telescop) după care ne-a arătat și noua (printr-o fotografie). Doar ca lucrurile nu stau deloc astfel.

În continuare vom folosi termenii și ideile din teoria Big Bang, din Teoria Relativitatii și în general din astronomia oficiala. Adică vom folosi materialul clientului.

În primul rând, nu s-a folosit telescopul, ci radiotelescopul, din motivul explicat în inregistrarea de mai jos:

Adică n-a văzut ochiul.

Au fost mai multe radiotelescoape și au procedat (zic ei) după cum explica tânăra de mai jos încă din 2017 ca au de gând:

Cu alte cuvinte, „imaginea prezentată nu este o simplă poză, sau o fotografie în stilul celor captate cu celebrul telescop Hubble, ci este rodul unei metode numită interferometrie și a unei colaborări dintre opt radiotelescoape situate în locuri izolate din lume, precum Polul Sud sau deșertul Atacama”, dupa cum ne povesteste HotNews.

In concluzie, noi consideram ca “imaginea” nu demonstreaza nimic si ramanem la vechile convingeri despre Teoria Relativitatii si Big Bang:

Herbert Dingle spunea despre TEORIA RELATIVITATII: “Au acceptat-o dogmatic. Au învățat-o de la cei care au învățat-o de la cei care nu au reușit să o înțeleagă de la început”

KABBALAH – Sursa teoriei BIG BANGULUI și a împielițatei EVOLUȚII

 

Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

16 comentarii

 1. Era de ajuns să ne prezinte o foaie neagră… și să ne zică : aici se poate vedea o gaură neagră. Pt.mai mult, puneti-va imaginația la contributie!

 2. Bine ca au reusit in sfarsit sa o descopere… de ani de zile nu reusesc sa dorm ca lumea din cauza asta…

  Si nu au folosit DECAT 8 radiotelescoape,va imaginati asta??? Asta da salt urias pentru civilizatie!
  Sa fie sanatosi,sa mai cheltuie vreo 18 miliarde, sa mai descopere inca una ,asa bunastarea omenirii e asigurata!!!

  1. Doamne ajută, dar de ce sa ne temem, Dumnezeu e pretutindeni,dacă el vreau in orice moment poate zbura vietile noastre ca pe o frunză luată de furturi. AMIN

 3. Nu exista spatiu(univerd,nu exista planete,nu exista sateliti.Dar,da exista gauri negre(guri spre iad)prin care diavolul ne atrage spre el.Apropos,absorb si lumina(harul).

 4. Un om de știință vede o vrabie, îi face o poză și zice că asta e dovada clară că oamenii se trag din maimuță.

  Vă vine să râdeți? Cam așa e și cu poza aia. Chiar dacă ar fi într-adevăr o gaură neagră, asta nu validează în niciun fel presupusa vârstă de miliarde de ani a universului, și nici posibilitatea existenței acestuia fără un Creator.

  Cu teoria relativității e ceva mai complicat, dar în esență e același lucru: chiar dacă ar fi 100% validă, asta nu ar susține în niciun fel nici ateismul, nici evoluționismul, și nici presupusele miliarde de ani. Ar putea fi (metaforic) doar o validare științifică a faptului că „la Dumnezeu o mie de ani sunt ca unul și un an este ca o mie” (citat din memorie).

 5. Pentru practicanții creștinismului roz care cred la modul general că Dumnezeu este numai iubire necondiționată și că adevărul este o chestiune relativă în spectrul tuturor religiilor de pe pământ vă prezentăm astăzi continuarea seriei:

  BULETIN AL NENOROCIRILOR

  https://www.digi24.ro/amphtml/magazin/timp-liber/showbiz/imagini-cu-emilia-clarke-pe-patul-de-spital-dupa-primul-anevrism-cerebral-1110762

  Anevrismul reprezintă o formațiune vasculară cu aspect tumoral, localizată pe traiectul unei artere (cel mai des) sau vene[1]. Se prezintă ca o dilatare (ca un sac) a vasului sanguin și poate fi localizat oriunde în organism[2]. Cu toate acestea, cel mai adesea el se dezvoltă în segmentul abdominal al arterei aortice și la nivelul vaselor creierului (anevrism cerebral)[3]. În majoritatea cazurilor este asimptomatic.
  Termenul se mai folosește – în cadrul unor cuvinte compuse, pentru o descrie condiția în care apare o dilatație patologică segmentară situată la nivelul peretelui inimii – cel mai frecvent situată la nivelul ventriculului stîng și adesea consecința unui infarct miocardic transmural.[4]

  Pentru frații noștri adânci cunoscători ai relației lui Dumnezeu cu creația Lui trebuie să precizăm că serialul Game of Thrones
  este un serial eminamente diavolesc (știu, suntem ortodocși bătuți in cap), la care copiii noștri trebuie să caște gura cu entuziasm și să zică “ce poveste frumoasă!”.

  Ne aflăm în Postul Paștelui și, în noaptea de înviere unii dintre noi vor răspunde cu lumânarea în mănă:

  “Hristos a înviat!”

  Să mă ierte Dumnezeu, dar să mergi să răspunzi “Hristos a înviat!” în noaptea de înviere și, în același timp, să îți să lași copilul să se uite la un serial diavolesc, acest lucru este de domeniul schizofreniei.

 6. Nimeni nu a spus vreodata ca imaginile de pana acum cu găuri negre sunt fotografii reale. „Computer artwork representing a black hole against a starfield.” Spune clar „computer artwork” adică „desen”(asa cum explică ei babeste) bazat pe teoria găurilor negre, nu a zis nimeni niciodată ca pana acum eram plini de poze cu găuri negre, asa ca nu inteleg de ce au ținut să spună acest lucru, sau ce au vrut să dovedească cu asta.
  Si nu, nu e prima fotografie facuta vreodata a unei găuri negre, ci o serie de sute de fotografii, a 8 radioscopuri (sau cum se numesc) puse cap la cap cu precizie si editată imaginea de ansamblu pentru a arăta ceea ce am vazut mai peste tot pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.