X

După Gabriela Firea, și guvernul PSD promovează fertilizarea în vitro. Dar aceasta înseamnă avort!

Conform Hotnews Trei zile de concediu pentru femeile care vor urma o procedură de fertilizare „in vitro”:

Salariatele care vor urma o procedură de fertilizare „in vitro” ar putea beneficia de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de 3 zile, reiese dintr-un proiect al Ministerului Muncii, care se află la avizare în cadrul Consiliului Economic și Social. Vezi proiectul aici
Cele trei zile se vor acorda astfel:
 • 1 zi la data efectuării puncției ovariene
 • 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului

Solicitarea privind acordarea concediului de odihnă suplimentar va fi însoțită de scrisoare medicală eliberată de medicul specialist, în condițiile legii.

Conform notei de fundamentare, se asigură sprijinirea femeilor în procesul conceperii copiilor prin procedura de reproducere asistată, propnându-și măsuri de încurajare a natalității, orientate către populația activă, prevenind un declin demografic cu consecințe extrem de grave la nivel social, economic și politic.

Comentariu Gabriel Popa: Iar se preface guvernul PSD că încurajează natalitatea – și în realitate construiește o piață pentru tehnologii și business-uri extrem de controversate moral.

Tehnologia FIV (fertilizare în vitro) nu este o opțiune viabilă pentru combaterea infertilității cuplurilor. De ce? Păi, e simplu.

1. FIV e asimilabilă avortului. Când fecundezi 50 de embrioni, și „plantezi” în uterul femeii doar a zecea parte din ei – ce se întâmplă cu restul de embrioni? Sunt fie congelați și distruși mai târziu, fie vânduți și folosiți pentru experimente medicale.

2. FIV e asimilabilă eugeniei. Când din embrionii din uter „reduci” unii dintre ei prin injecții în inimă; și când îi păstrezi pe aceia care au anumite caracteristici pe care le consideri „dezirabile” (de exemplu, păstrezi doar embrionii de un anumit sex) – aceasta este eugenie, și e fix ce făceau și naziștii.

3. FIV prezintă un risc de sănătate ridicat pentru femeie; iar eficiența FIV este cu atât mai redusă cu cât femeia este mai înaintată în vârstă; practic, șansele de a funcționa după 35 de ani sunt foarte, foarte mici (ceea ce nu vă va spune nici o așa-zisă „clinică de fertilitate”).

4. FIV prezintă un risc de sănătate ridicat și pentru femeile care donează ovule – care sunt, adesea, diferite față de femeile care pot să aibă copii. Tehnicile de recoltare de ovule pot duce la infertilitate pe viață, și la alte probleme de sănătate.

5. FIV înseamnă marchetizarea și comercializarea sarcinii și a copilului. Îți alegi caracteristicile copilului, numărul de copii, ca și cum ai „customiza” un produs.

6. Copilul devine un „bun” la care ai „dreptul” și asupra căruia ai „drepturi”; și pe care îl poți obține prin intermediul tehnologiei medicale, contra unei sume de bani – destul de substanțială.

7. Există alternative morale la FIV, despre care mai nimeni nu vorbește. Printre acestea: tratamente de creștere a fertilității care nu implică inseminarea artificială; adoptarea unui stil de viață mai sănătos – stilul de viață nesănătos este direct legat de infertilitatea cuplurilor; adopțiile – poți adopta un copil dintr-un orfelinat; implicarea în cauze sociale pentru ajutarea copiilor orfani sau defavorizați.

Da, PSD vrea să dezvolte piața pentru FIV și în România – pentru că sunt multe corporații care miros oportunitatea de a-și rotunji profiturile. Dar asta nu înseamnă că le pasă în vreun fel de natalitate sau de copii. Dacă le păsa, ar fi arătat că au habar măcar de unele dintre punctele de mai sus. Și s-ar fi concentrat asupra punctului 7 – că există multe idei care sunt și morale, și eficiente acolo.

Categorii
Avort
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Și ortodoxa Gabriela Vrânceanu-Firea a venit cu o „soluție” la prăbușirea demografică a Bucureștiului și a României. Primărița a propus un ajutor de fertilizare in vitro (FIV) de 10.800 de lei, și un ajutor pentru ecografii și teste în primele două trimestre de sarcină de 2000 de lei.

Oare ce duhovnic o lasă să facă astfel de blestemății și o mai și împărtășește?

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Referitor la pct.7 …
  Exista cupluri care la un moment dat isi doresc copil, iar daca in urmatoarea perioada femeia nu ramane insarcinata, intervine sistemul medical … Analize, ecografii etc., din care reiese ca de fapt amandoi nu au … nimic, sunt perfect sanatosi si capabili de a procrea … si totusi, nu se intampla. Infertilitate inexplicabila.
  Pentru ca … organismul femeii este obosit, din cauza stilului de viata, din cauza programului de munca zi-lumina (in general la patron) plus stres-ul, si acesta este felul in care corpul ei transmite semnalul „am nevoie acum de odihna, nu pot acum sa duc o sarcina”. Solutia ar fi intoarcerea la Dumnezeu, la simplitate, rugaciune, tinute posturile, odihna, aer curat, mancare curata, renuntarea la obiceiurile si comportamentele nocive, pentru ca astfel se restabileste si echilibrul fizic.

  1. Bravo isa
   Am mai citit si de la Magda
   Ceva frumos
   Voi femeile trebuie să ieșiți la atac
   Dacă spun eu ceva ca barbat
   Primesc ștampila de misogin .
   Cum spunea Sf Apostol Pavel
   Să fim toți bărbați desăvârșiti
   Dar nu era vorba de organul genital
   Ci de putere
   De înțelepciune
   De hotărâre
   Doamne ajută.

 2. FIV-ul ca și vaccinarea ca și transplantul de organe,etc,etc, se încadrează la pornirile omului căzut de a lupta contra firii,contra Lui Dumnezeu. ,,Să nu mai depindem de El !” așa strigă duhul antihristic din omul căzut.Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte dar,mai ales, o viață fără de Dumnezeu,fără poruncile Lui,fără binecuvântările Lui și fără binefacerile Lui…pt. asta avem ,,știința ” cea care face o lume nouă fără Dumnezeu…care ,,recreează ” lumea….biete amăgiri diavolești care duc mulțimile la prăpastie.

 3. Asta cu FIV-ul este o mare inselare. Eu am trecut prin experienta de a nu putea face copii, dar Bunul Dumnezeu S-a milisotivit de mine si mi-a daruit un copilas. A ajutat si adoptarea unui stil de viata mai sanatos dar nu acesta a fost cauza. Sfatul meu pentru cei in acesta situatie este sa nu recurga la FIV ci sa se roage la Bunul Dumnezeu si la Maica Domnului.

 4. Studii ,carieră ,casă ,mașini , metode anticoncepționale diverse după care vor copii dar uneori nu se mai poate , uzura apare și la mersul în gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.